Fualaau aina

O auala sili e maua ai se seleselega lelei. E faʻafefea ona fufulu fatu fatu karu aʻo leʻi totoina?

Kaloti o se fualaau aina suamalie, ae pe a totoina lenei fualaau toto, aemaise lava, o fai togalaau, e ono iai ni faafitauli.

Ina ia maua ai se seleselega tele, e le gata o le eleele ua saunia, ae o fatu foi. O le auala sili e saunia ai fatu mo le totōina o le galo. Faʻafela le fatu o le sunflower vave vave ma fua mai ni fua lelei.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina auiliiliga auala eseese o le lafoaʻia o fatu karu ao leʻi luluina.

O le a le tele o le taimi ao le i luluina e faʻanoanoa ina ia latou vave alu aʻe?

E taua. O le totoina fatu saʻo e faalagolago i le taimi o le totoina.

E mafai ona faʻamago pe le faʻamagoina fatu o Carrot e faʻatatau i le auala o le galo.. Afai o le metotia filifilia e le aofia ai le masimamaina o fatu, ona aoga lea ona totō vave pe a uma ona fufulu. O se taunuuga o lenei faiga, e mafai ona sosolo totogo, ma o le mea lea e le mafai ai ona tuai i le totoina. E mafai ona faʻamago le toto.

I le avea ai o se tulafono, o fatu ua gase mo le le sili atu ma le aso. O lea e mafai ona e faʻatinoina le faʻagasologa o le faʻagasologa i se aso ao le i fuafuaina le tau.

E faʻapefea ona saunia fatu mo le germination?

Pe a faatusatusa i isi fualaau faisua, o le kāloti e tupu laitiiti. O le tulaga o le alualu i luma o kaloti e tusa ma le 55-75%. O le mea lea, o kāloti ua saunia e le gata mo le lulu, ae faʻapea foi mo le galo. Sauniuniga o fatulati mo le faʻaaogaina o meaʻai e lua tulaga:

  1. filifiliga;
  2. faʻaumatia.

Filifiliga

Filifiliga e aofia ai le faʻamaoniaina o fatu e le o fuaina mai o le a le gaosia. I le taimi o le filifiliga, o le fatu ua magoto i totonu o se ipu vai, faatasi ai ma le faaopoopoina o le tasi sipuniti o masima ma faapipii mo le sefululima minute.

A maeʻa le taimi, ona fuga ai lea o fatu ua leai ni mea. O isi fatu o loʻo aveeseina mai le ipu malamalama, fufulu ma faʻamago.

E le gata i lea, o le filifiliga e le aofia ai fatu ua uma ona teuina mo le silia ma le tasi le tausaga. Pe a totoina fatu tuai, o avanoa o le germination e matua laitiiti lava.

Disinfection

Le faʻamalositino e faia ina ia puipuia le fatu mai faʻamaʻi. E tele ni auala e faʻapalapala ai.:

  • O le tasi metotia o le totoina o fatu i se tasi o le fofo o le potassium mo le 30 minute.
  • O fatu aʻa o loʻo faʻamalieina foi i le solution o le acid boric. E tasi le gram o le boric acid e faʻamalu i le lima lita o le vai.
  • A faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le perokone. Ina ia faia lenei mea, i le 2% o vaifofo peroxide, o le fatu e taʻi sefulu minute.

E faʻapefea ona lelei ma o le a le mea e tatau ona fai mo vave vave?

O le faʻagasologa o le faʻanoanoa e faigofie lava, e le manaʻomia ai ni taumafaiga faapitoa ma le poto. O lenei faʻatulagaga o le a manaʻomia ai se lisi o mea e pei o:

  • masini suavai;
  • gau;
  • umukuka umukuka.

Taualumaga:

  1. Aʻo leʻi fuʻe fatu, e tatau ona e fufuluina.
  2. I luga o se fasi mea lanu, o se laumei manifinifi o fatu o loʻo tuʻuina atu ma ufiufi i se isi fasi pepa.
  3. Ma le isi, o le gau o loʻo tuʻuina i totonu o se siva poʻo se atigipusa, e faʻatatau i le tele o le gau. O le tele o le gau e faalagolago ile numera o fatu.
  4. O se ato o fatu ua tumu i le vai ina ia matua faatofuina le gau ile vai. Mo le lafoaia o le fatu laau e te manaʻomia vai maualuga, e sili le suavai. Afai e le o le tulaga lea, o le a vavaeese le vai mai le tap, ma o lona vevela e tatau ona 40 tikeri.
E taua! O le vai e faʻamalieina ai fatu e tatau ona teuina i se potu malulu, malulu, ae le malulu.

E lua 2 aso o le laasaga. O lenei faagasologa e lelei ona o le faʻavaveina o le germination o fatu, faʻatumu i le vai. Faʻatagaina se aso pe a maeʻa ona filifili e iloa ai le lelei o le fatu, e ala ile numera o le mea na tupu.

Fofo faʻapitoa

I le faaopoopo atu i auala masani o le galo o fatu, ei ai foi tagata. O nei metotia e fananau mai i le suʻega ma ua pasia i le va o fai togalaau. E tele naua metotia ma e eseese uma i latou.

I le paluga faʻasalalau

Mo le lafoaʻi o kāloti e sili atu le faʻaaogaina o le 2% o le vaifofo o le potassium. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. ave se tasi sipuniti o le pāmaʻi ma faʻafefe i ni ipu tioata se lua;
  2. ua sasaa fatu i totonu o se taga gau ma tuu i totonu o le vaifofo mo le 20 minute, ona ave lea o fatu ma faamama i luga o se tapoleni.
Fesoasoani. O le auala faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fatu karu e lelei ona o le manganese e vave ona ulu i totonu o le laau ma faʻavave ona faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.

Aoao atili e uiga i le faʻaogaina o fatu i le potassium i taimi uma, e mafai ona e aʻoaʻo mai le vitio:

I le perone perone

  1. I le 500 ml o le vai, faʻaopoopo 1 le sipunipuni o le peroxide ma faʻafefiloi lelei. I le avea ai o se tulafono, o fatu e gagau i gau ma taga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga se solo pepa poʻo se solo.
  2. O laʻau o loʻo tuʻuina atu i totonu o se siva poʻo se ipu ma sasaa i se vaifofo mo le 12 itula.
  3. Ina ia aua nei paʻu le fatu, e tatau ona suia le vai i le 4 itula.

Lago i se vaifofo o le peroxide e fesoasoani i fua o le aʻa e faatupuina ai le puipuiga i maʻi eseese, ma vave ona ola vave le totoina o mea toto.

Faʻaiʻuga a Ash

I lenei tulaga, o le sauniuniga e manaʻomia ai le fofo lava ia. O le saunia o le tali o le a manaʻomia:

  1. Vaevae 2 sipuni tele o le apa i le tasi lita o le vai i le vevela o le potu, ona faʻaaoga lea o le fofo mo le 24 itula.
  2. I le gasologa o le aso, o le fofo e faʻaosoosoina taimi.
  3. A maeʻa le aso e tasi, ona faʻamamāina lea o le fofo ma le efuefu i totonu o se pusa talafeagai.

O se taga o fatu o loʻo tuʻuina i le vaifofo filiga ma teuina i totonu mo le tolu itula.

E i ai le aʻafiaga o Ash i le aʻa o le aa.

Aloe Vera Solution

Ina ia saunia lenei vaifofo, na o laulaau lalo ifo o le fuga aloe e vavae ese.:

  1. O pusa lapopoa ma fou o le laau ua filifilia, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso.
  2. A maeʻa aso e fitu, o laulaʻau e faʻanofo.
  3. O le sua o le aloe faʻafefeteina i le vai i tutusa tutusa.

Carrot fatu ua susu mo se aso.

Aloe e le naʻo se faʻamaʻi pipisi: e sili atu ona faʻavaveina ai faiga uma i gasegase o fatu.

E mafai i vai inu (vai vevela)?

Mo lenei faiga, e tatau ona e vevela le vai i le 60 tikeri ma togi se ato gau o fatu i totonu mo le tolusefulu minute. Ole fufuluina o fatu karu i totonu o le vai vevela e faʻaleleia ai le faʻateleina o le germination, i le vave lava o le sefulu minute e mafai ona e vaʻavaʻai i fualaau laiti.

Faʻafefea ona faʻavaveina le germination i mea taumafa faaopoopo?

O mea faʻaaogā faʻamalosi masani i tausaga taʻitasi e sili atu ona lauiloa i le au failaʻau fualaʻau ma e le gata. O meaola e tutupu i le tuputupu aʻe e maua ai le avanoa e maua ai se seleselega lelei ma faʻaleleia le lelei o fualaʻau ma fua. O le mea sili ona taatele i mea taumafa e aofia ai Epin, Humat ma Zircon.

Epin

O fualaau Carrot e faguina mo le 24 itula ile 100 mililiters o vai ua kuka faatasi ma le faʻaopoopoga o 4-6 drops of Appin.

E taua! O se fofo sili ona faʻalautele e mafai ona oʻo i le oti o le totogo.

Ole fualaau faasaina e le gata ina faaosofia ai le germination, e faaosofia ai foi le atiina ae o aʻa, faateleina le tele o le seleselega, aafia ai le tuputupu ae o fua o le aʻa.

Mama

Mo le saunia o le fofo o le a manaomia ona tatala se tolu sipuniti o le fualaau faasaina i totonu o le tasi lita o vai vevela mafanafana. Fatu le susu mo aso. O lenei mea faʻaleleia o minerale, lea e faʻaleleia ai le faasolosolo lelei o le faagasologa, e faʻaleleia ai le aʻafiaga o aʻafiaga i tulaga le lelei.

Zircon

Ina ia saunia se vaifofo ma Zircon, e tatau ona e faʻaumatia ni lua mataua o mea aoga i le 300 milliliters of water. O le karioti fatu ua faʻafefeteina mo le 8 i le 18 itula i totonu o se potu pogisa i le vevela o le potu.

O le faagasologa o le saunia o sea fofo o loo i ai ona lava lava nuances.:

  • Pe a faʻafefiloi le fofo, aua nei faʻaaogā ipu masini.
  • E amata i le, o le tolu o le tele o le tele o le vai ua sasaaina i totonu o le koneteina, ua faaopoopo le vailaʻau, ona faʻafefiloi ai lea o mea uma, ma na o le isi mea e sasaa ai le vai.
  • O le tuufaatasiga o le vai na faʻaaogaina e le tatau ona avea ma alkali, o lea e faʻapipiʻiina ai ni nai pata o le sua o le tipolo i le vai.
  • O le fofo sauniuni e faʻaaogaina naʻo le aso muamua lava.

Zircon o se vailaʻau lautele lautele. E fesoasoani i togafitiga e toe faʻaleleia ai mai gutu, maalili, fesoasoani e osofaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, puipuia ai laau mai le faʻalavelave aʻo le faʻalavelaveina le tuputupu ae o aʻa.

Mea sese

  • Faaaoga vai manino. I le avea ai o se vaega o le tafe o le vai le tele o elemene leaga, o le galo o fatu i totonu o lenei vai, o le tulaga o le a faigata ona ausia. E lelei tele le faʻaaogā o le tautotogo poʻo le faʻafefe o vai. E tusa lava pe leai, e mafai ona e faʻafefe vai inu ma faʻalelei.
  • Faʻaaogaina o fatu fatu. O fatu ma le ola ola ola e le mafai ona tupu, o mea aupito maualuga e taua tele le pito sili ona taua. O le mea lea, faʻatapulaʻaina taimi faʻatapulaʻa na o se manaʻoga
  • Lafoaʻi o fatugogogogo i totonu o se vaifofo o le paluga faʻasalalau. A o leʻi fagogo fatu i le potassium i taimi uma, e tatau ona saunia e ala i le fagogo i totonu o le vai muamua. Afai o le fatu ua mamago ua susu, latou te galo le manganese ma le siama e na ona oti. I lea ituaiga fofo, na o le saunia o fatu ua faʻamaluluina mo le faʻapalapalaina mai fafo ona fufulu lelei lea.
  • Lafoaia o fatu i le taimi o le faʻafefeina o vai. O lenei faiga e tatau ai ina ia faʻamafanafanaina le fatu ma tuleia i le germination. O le maualuga o le vevela o le a fasiotia ai le fomaʻi. Mo le fuafuaina o le vevela seti, e faʻaaogaina le thermometer kitchen kitchen, afai e leai, ona sili atu lea ona faʻaaoga se isi metotia o le fafaga.
  • Soo umi lava. A faʻagasolo mo se taimi umi, o fatu, pe a uma le fulafula, e manaʻomia le okesene; afai e le maua le okesene, e mafai e fatu ona "faʻafefe". Ina ia aua nei faʻaalu le fatu, e tatau ona e iloa tonu le taimi faatapulaaina mo le galo.

E tele auala e saunia ai fatu mo le totoina. Ma o auala taitasi e maua ai se taunuuga lelei. Filifili mo oe lava e aupito sili ona talafeagai na o le suʻega. O i latou taitoatasi e eseese ma lelei i lona lava ala. E le gata i lea, o ia mea uma lava ei ai ana lava togafiti ma nuances.