Fua o le gaosiga

Le mea e fai pe afai e le manaʻo le Decembrist (Schlumbergera) e fuga

O lenei zigokaktus e le masani ai na sau ia i matou mai Amerika i Saute ma na o mai le au fai togalaau - o lenei fugalaau matagofie e pa'ū i se vaitau malulu ma le malulu mo a matou latitudes. Ae ui i lea, e le o tagata uma o le Decembrist e mafai ona faamemelo i fugalaau lanu piniki. Kerisimasi cactus e le lelei i le tausiga, ae e manaʻomia pea nisi malamalama ma tomai i totonu o mea e maua. O le iloaina o mea faalilolilo ma nuances o le tausiga, e mafai ona e toe faʻafoʻi le cactus puaʻa, lea e le fiafia ai oe mo le tele o tausaga.

O mafuaʻaga e le fuga ai le Tiapolo

O vaega uma o le atinaʻeina o le Schlyumberger cactus ua vaevaeina i vaega nei:

  • vao (spring-summer);
  • Ou te malolo taimi (autumn);
  • fuga (Novema-Ianuari);
  • II vaitaimi malolo (pe a uma ona tupu aʻe aʻo lei tupu le vaitau).
O le fuga o se tasi lea o laasaga i le olaga o se cactus, lea e paʻu i aso malolo o le Kerisimasi i le Itulagi i Matu. Latou te fetaui ma le vaitau o le taumafanafana, lea e amata i le taimi nei i le itu i saute o le Lalolagi, mai le mea na sau ai lenei laau ia i matou.
E taua! Ina ia mafai e lau fagafaʻai ona faʻamalieina oe i fugalaau, e taua tele le faʻamautinoa ua lelei ona tausia i le vaitaimi o le malolo muamua.

E masani lava o faifaatoaga fugalaau, o le taimi muamua e aofia ai le Schlumberger cactus, faia ni mea sese masani, ona o le mea e le taliaina e le pusi.

Faʻamamaina o le malamalama

Afai e te talitonu e manaʻomia e le Decembrist le tele o le malamalama, aemaise lava le susulu o le la, pei o isi cacti, ona faia lea o se mea sese.

O le laau e faigofie ona mu pe afai o le vaitau mai le 11 i le 17 i le aoauli e maua ai le malamalama o le ultraviolet, aemaise i le taumafanafana. Ae e le afaina ai le tulaga o le cactus ma le leai o se la susulu. Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la, e tiga foi le laau.

Faʻasologa o Meaʻai

E pei o le tele o laau i totonu, e manaʻomia e le Decembrist le fafaga atili. E i ai tulaga masani mo le faʻaaogaina o mea faaopoopo i taimi eseese o le tausaga. E taua tele le mauaina e lau fagafaʻai meaʻai uma talafeagai. Ae mo la latou folasaga e iai nisi taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaʻiina i le taimi o loʻo taoto e taofia uma ai le fuga o fugalaau.

E te iloa? Ua e matauina o cacti o tagatanuu sili ona masani o siaki komepiuta i komepiuta? O lenei masaniga e sau mai le 90 o le seneturi mulimuli. O le taimi lena na foliga mai ai o le cacti e faaitiitia le maualuga o le vevela matautia. O le mea moni, o nei laau faʻamaʻi e leai se aafiaga, aua o komepiuta e le faʻafeiloaʻiina ai ni leitio.

Faʻamasa le talafeagai

I le natura, o le Decembrist e i ai i ia tulaga e le maua ai se tele o le susu i luga o aʻa, o lea e le mafai ai ona sasaa. Afai o le laau ua maeʻa ona suʻeina, o le a amata ona faʻamalo ona laulaau ma, o se taunuuga, o le a toetoe lava a le totogo.

O le Cactus aiga e aofia ai: Mammillaria, Opuntia, Epiphyllum, Rhipsalis, ma Hatiora.
E matua afaina tele i le tele o vai inu i le tautoulu. O le mea lea, e le mafai e le cactus ona ulu atu i le vaitaimi malolo, ma atonu o le ae le iloa fugalaau. Ae o le humidification o le sprayer ei ai sona aafiaga lelei i luga o le tulaga o le tagata lanu meamata.

Faʻatonuga

O lenei faʻavevesi e masani ona tupu i le vaitau o le malolo muamua ma le fuga. A amataina e le cactus le faagasologa o le amataina o mata poʻo le taimi ua uma ona fuga, e manaʻomia le malolo i lagona uma.

Matou te fautuaina oe e faitau pe o le a le mea e fai pe afai e le fulafula mai, calla, petunia, kalanchoe, spathiffylum ma aihrizon.

Ina ia fesiitai i se nofoaga fou, liliu le isi itu i le malamalama ma paʻi atu i soo se auala e mafai ona faasaina, a leai o le a tele le atuatuvale o le laau ma aveese uma uma (buds).

Totoina laau

O se mea sese masani i le tausiga a le Decembrist, lea e tau atu i le leai o se fugalaau, e le amanaiaina le teuteuina o laʻau. O le mea moni e faapea, e sili atu ona lelei laʻau i luga o laʻau laiti. O le mea lea, o tausaga taʻitasi i le faaiuga o le taumalulu, e manaʻomia e le Decembrist le faʻafouina o le pale i le faoina o vaega e le o lālā.

Nofoaga talafeagai e teu ai

E toʻatele le au faifaatoʻaga e talitonu o le telē ma sili atu le vateatea o le ipu latou te filifilia mo la latou fagafao, o le lelei foi lea o le a ia lagona ma tuputupu aʻe vave. O lenei talitonuga e matua afaina lava.

Siaki ile taʻiala ile tausiga o fugalaau a Decembrist, faʻapea foʻi ma le Diambrist disease ma togafiti e puipuia ai manu.

Afai e le fetaui le pusa ma le tele o le aʻa, o le atinaʻeina o le pito i luga o le eleele e le mafai ona taofia, o le a le mea e tautala ai e uiga i le fuga. O nisi taimi e tupu ai le tuputupu ae mo ni nai tausaga.

O le mea moni, o aʻa e muamua taumafai e faʻatumu avanoa uma i totonu o le ulo, ma pe a maeʻa ona faʻaaogaina malosi o le laau i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le vaega lanumeamata. E le gata i lea, o se ipu tele e faʻapupulaina ai avanoa o vai paʻu.

E te iloa? O nisi ituaiga o cacti e ola i Kalefonia, e mafai ona ausia le 20-25 mita le maualuga! O nei tagata tuitui o ni faatanoa mo le 2 tone o vai mama mama.

O le faafitauli lona lua e ono avea ma mea e aofia ai le zygocactus i tafatafa o radiators poʻo le ata. Manatua o sina laʻititi ifo maualalo o le vevela e sili atu mo lenei mea totino nai lo le vevela vevela.

Faʻafitauli faʻafitauli

E mafai ona aʻafia le aʻa ona o le le tausisia o le puleaina o le vevela (malosi o le maalili, malosi tele), solia tulafono o le totoina o se uo lanumeamata, ma le faʻaaogaina o le vai malulu mo le faʻaleleia. E manino lava, e iai ni manuaga i aʻa, o le a le lava le malosi o le laau e fai ai fugalaau.

O le a le mea e fai e fuga ai le Decembrist

Ina ia maua ni fugalaau mumu lanumumu-lanu mumu mo le Kerisimasi, mo lau fagafao e tatau ona e faia uma tulaga e latalata i mea masani. E tatau ona tausia lelei le puleaina o le vevela, o le faʻafia ona faʻavaivai, o le moli ma le faʻaaogaina o laʻei pito i luga. Manatua o le vaitaimi pito i sili ona taua o le 50 aso ao lei oʻo i le faʻatulagaina ua faʻamoemoeina (Setema-Oketopa).

  1. Malamalama ma le nofoaga. O le mea autu: ia manatua o le natura o loʻo totoina le laau i totonu o laau, o lona uiga e masani lava ona i ai i totonu o le malu. E le taliaina le tuu o le zygocactus i lalo o le susulu o le la. O pito sili ona lelei o le falemaʻi o le itu i matu ma sisifo. Afai e aliali mai e tuu le fagu i luga o le itu i saute poʻo sasaʻe, ia mautinoa ia fatuina se paolo malulu e faʻaaoga ai pupuni poʻo nusi fofo. I le taumalulu, e le manaʻomia se moliuila faaopoopo, ona o tulaga o le penumbra o loʻo tutupu ai tumutumu o fugalaau.
  2. Soo Ma le isi, e taua le amanaʻiaina o tulaga masani o le tuputupu aʻe o lenei epiphytic cactus - faʻaputu i luga o se laau, o lona uiga o le palapala e tatau ona matala pe a mafai ai ma le faʻaleleia lelei o alavai. E tatau ona le itiiti ifo i le 1/3 le maualuga o le ulo. Ina ia saunia le eleele, e tatau ona faʻafefiloi i vaega tutusa turf eleele, peʻa ma oneone (e mafai ona suia i le vermiculite).
    Matou te fautuaina e faitau pe o le a le ituaiga o eleele e iai, pe faʻapefea ona fuafua e le tagata lava ia le elemene o le eleele, faʻapea foi ma le auala e faʻavasegaina ai le eleele.
    I le leai o se mea e le tatau ona i ai se vai i totonu o le ulo. O le eleele e tatau ona avea ma mea matagofie (Ph 5.5-6.5). Ina ia faatumauina le lelei o le susu, e mafai ona faaopoopo faʻataʻitaʻiga i le eleele.
  3. Faʻasa E pei ona e malamalama, o le itiiti ifo o le faaputuga o le susu o le a vave ona afaina ai le soifua maloloina ma foliga vaaia o le laau e le mo le sili atu. Ae ui i lea, o le puipuia o le magoina o le eleele ma aʻa o le laau e le mafai foi. E manaʻomia lou suʻeina o lau fagafao pe'ā manaʻomia pe a māgoʻa pito i luga o le eleele ma e le pipii i ou tamatamailima. E tasi le susu i totonu o aso e 4. E ui i lea, o le taimi o le faʻavaivai e manaʻomia ona fetuunai e faʻatatau i le vevela, taimi o le tausaga. Ia mautinoa ia faʻaaogā na o le mafanafana, vavaeese vai mo le faʻavaivai (pe tusa ma le +25 ° C).
  4. Faʻatauga. O le tele snag o le i ai i vaega eseese o le atinaʻe (o lona uiga, i taimi eseese o le tausaga) e manaʻomia ai e le cactus meaʻai eseese. I le vaitau o le tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana) e le tatau ona aofia ai faʻamaʻi faʻamalosi. I le taimi o le malolo (masina o le autumn), e pei ona taʻu mai e le igoa, e le manaʻomia se faʻala. Ona oo mai ai lea o le vaitau o le fugalaau (o le faaiuga o le taumalulu-ogatotonu o le taumalulu), i le taimi nei e manaomia ai e le laau ia mea: fugalaku, potassium ma le nitate. E mafai ona e faʻaaoga fomaʻi masani mo fualaau totō. A maeʻa ona oʻo mai lea o le isi vaitau e malolo ai, lea e tumau seia oʻo i le vaitau tuputupu aʻe.
  5. Suiga ma le filifilia o le pot. Suiga o le "fale" e talafeagai pe a uma le faʻamaeaina mulimuli o le fugalaau (Fepuari-Mati). Mo tamaiti talavou, e manaʻomia se suʻega taʻitasi i le tausaga; pe a oʻo i le 4 tausaga le matua, e mafai ona faʻatulagaina se taimi e 1 le taimi i le 4-5 tausaga. E taua tele le filifilia o le ipu saʻo - o le eseesega ma le tasi muamua e tatau ona maualuga le 2-3 cm le maualuga ma le lautele, e leai.
Vitio: faʻapefea ona faʻafiafia le Decembrist
E taua! O le tausiga lelei i le taimi muamua o le malologa (Setema-Novema) o le ki i le lelei o le fuga o le cactus. I le taimi lea, e tatau ona faʻaitiitia le vevela (e mafai ona tuʻu le fugalaau i fafo seʻia oʻo i le kulimi), faʻaitiitia le faʻafeinu ma taofi le fafaga. E masani lava tutusa "popole" taʻitaʻia atu i se lush fuga i totonu o fagafale i totonu.

Mo le masani ona fausia o fugalaau, e tatau ona tuu le laau i totonu o se potu malulu (i luga o le tioata tioata po o le loggia), lea o le faailoga i luga o le vevela i totonu + 5 ... +15 ° С. O le faʻasalaga e faʻafuaseʻi ona faia i le 1-2 vaiaso i vaega laiti, e le faʻaaogaina le faʻamalosi. E le o manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo, lelei, afai o le po o le a leai se malamalama o le potu.

I le iloaina o manaoga masani o lau potu e nofo ai, o le a sili atu ona faigofie le faia o se fuafuaga faʻamaonia agavaa. Afai e te mulimuli i tulafono laiti, e vave ona e toe foʻi atu i le ola zigokaktus, ma o le a ia faʻafetai atu ia te oe i fugalaau e le masani ai!