Pepa o meaʻai

Aisea e aoga ai le meli fugalaau?

O le meli o se tasi o meaʻai maloloina lelei, ma o se vaega taua o se soifua maloloina ma maloloina.

Aiseā o ia o loʻo i ai sona aafiaga lelei i o tatou tino ma ona foliga o le a tatou iloiloina atili auiliiliga i lenei tusiga.

Fugalaau fugalaau

O le meli fugalaau e masani lava ona samasama (faalagolago i le lanu o le lanu e mafai ona eseese mai le lanu meamata). O le sili ona taʻutaʻua i le va o pi o ni fugalaau matagofie o lanu susulu (uila, clover, alfalfa). O se mea moni, faanatura, vailaʻau e tatau ona i ai se toniga, viscous texture, o se manogi manaia matagofie, o se manogi suamalie po o sina inu. E leai ni mea leaga e faatagaina. E tele taimi e iai vavae o nectar fugalaau ma tioata, o lona uiga o le oloa na gaosia i ni nai masina talu ai.

I le faʻaopoopoga i le meli fugalaau, vaʻavaʻai ese feʻau ma mea e fai, mai le sipuni (olati, uka, tilo).

Le tuufaatasiga o le meli fugalaau

O le faʻatulagaga tonu o le oloa maeʻa e faʻatatau i le fuga o laau e maua mai ai pi i le nectar. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o elemene o loʻo i ai ituaiga uma o le meli (o faʻatusa e latalata ane):

  • vaelua le suka - 73%;
  • dextrin (starch polysaccharide) - 5%;
  • vai - 17%;
  • suauu -2.4%;
  • apu - 0.11%.

I le faaopoopo i nei elemene, latou te aofia ai aoga aogae pei o: calcium, magnesium, fluorine, apamemea, manganese, uʻamea, zinc.

Faʻafiafiaga kalori

E feteenai ma le manatu o mea suamalie uma lava e maualuga tele i kalori, o lenei oloa e maualalo tele-kalori.

E taua! E fuafua i luga o le meafaitino ma le tumau, o le numera o kalori atonu e sili atu pe itiiti. Mo se faʻataʻitaʻiga: o se oloa mama e maualalo lona caloric nai lo se pogisa mafiafia.

I le averesi, e manatu e tasi le sipuni (4-5 grams) e aofia ai le 15 kcal, ma le 100 kalama o le oloa e aofia ai le 0.85-0.9 kara o le porotini (1%), 75-80 km o karopi (75-80%).

Ituaiga fugalaau meli

O le ituaiga e faalagolago i le laau o loʻo i ai i le tuufaatasiga. Mo le gaosiga o nisi ituaiga, o loʻo tausia ai e beekeepia se apiary e lata ane i nofoaga o le tupu tele o fugalaau e manaʻomia.

O le sili ona lauiloa o:

  • aulaʻau;
  • lime;
  • alfalfa;
  • acacia;
  • chestnut.

O ituaiga uma lava e faapitoa i lona lava ala, ei ai le manogi ma le tofo tulaga ese: o le tiliva po o le lime o laau e lelei mo i latou e sili atu le suamalie, ma o le sili atu o mea faʻamaʻalo e maua mai le acacia poʻo le kati.

O le meli fugalaau e mafai ona vaeluaina (sunflower, dyagilovy, musicovy, espartsetovy, rapeseed, fatselyevy, acura, cypress, hawthorn, chernoklenovy, cotton) ma polyflorny (May, mountain).

Aisea e aoga ai le meli fugalaau?

Ona o le anoanoai o meaʻai, o le meli ua manatu o se tasi o aafiaga sili ona aoga i luga o le tino o oloa o le tino.

E tele ana mea aoga:

  1. E aofia ai se aofaiga tele o suka, lea e alagatatau ai ona toe faʻatumu le malosi. Naʻo ni nai sipuni e mafai ona toe faʻafoʻiina le malosi o le malosi. O le meli e sili ona lauiloa mo tagata taʻaalo, e mafai ona latou faʻatumu atoatoa lo latou malosi pe a uma le faʻamalositino.
  2. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, faʻamalo le toto, o se aafiaga lelei i le loto.
  3. E i ai ni faʻaleagaina o meatotino.
  4. Faʻamaʻosaʻoina le fasi meaʻai (ma le manulele).
  5. Faʻaauau le faʻaaogaina o meaʻai, e ese mai le lanu o le paʻu ma faʻaleleia foliga vaaia o se mea atoa.
  6. E sili ona aoga mo tamaitai, aua e fesoasoani i le faʻaumatia o le tele o faafitauli gynecological.

E taua! Faatasi ai ma se faaletonu mataga o le tino, e mafai ona suia lelei ai vailaau vailaʻau. Ma o le aoga o le faʻaaogaina o le meli e avea o se puipuiga mai le tele o maʻi e faʻamaonia e le tele o augatupulaga oo tatou tuaa.

Faʻaaogaina i le cosmetology

Ona o le mea moni o lenei suamalie e aofia ai le tele o elemene taua, e faʻaaogaina e le gata o se meaʻai lelei ma maloloina, ae faʻapea foʻi i le cosmetology mo le sauniuni o masini, mea e ufiufi ma afifi eseese. Faʻafetai i lenei mea:

  • poloaʻi vaʻaiga e vaapiapi;
  • toe faʻafouina o le faʻalauteleina o le tino;
  • paʻu e paʻu ma faʻamamaina;
  • manava manava ua faʻaalia.

O le mea sili ona taatele o mea faʻaaogaina e faʻaaoga ai le oloa, aua o lona tumau e mafai ai e oe ona faia le paluga vailaʻau lelei atoatoa e fufulu ai foliga mai palapala ma tino mama.

O le meli o loʻo faʻafefiloi ma le kofe, togafiti, mint, pero o le citrus, cinnamon ma isi mea gaosi e fesoasoani e faʻafefeteina ai, masini pe afifi ai le suavai e sili ona manogi ma manogi.

E taua le manatuaina e le tatau ona faʻaaogaina e tagata e ona le paʻu o le tino le faʻaaogaina o se oloa mo mea faʻamalositino. Ina ia mafai ona fuafua pe lelei le lelei o lau paʻu i oloa pipi, e te manaʻomia faia se suʻega. Faʻaaoga se vaega itiiti o le vailaʻau i se vaega e le mafaamatalaina o le paʻu (faʻataʻitaʻiga, se togi poʻo le tapulima) ma tuʻu mo le 15-20 minute. A maeʻa ona aveese le toega, mulimuli i le tulaga o le paʻu mo sina taimi. Afai e leai se faʻanoanoa ua tupu i le taimi poʻo le maeʻa foi o le talosaga, o le faʻaaogaina o oloa e faʻavae i lenei oloa ua faatagaina.

Contraindications

O le faʻailoga autu o le allergy ma le le faʻamaonia o le tagata i le gaosi oloa pipi. E le gata i lea, o aʻafiaga leaga (diathesis poʻo isi mea e mafua ai le faʻataʻi) e mafai ma faʻamaʻi.

Ae ui i lea, e iai isi faʻasolega:

  • maʻisuka;
  • fatu fatuga;
  • faafitauli i le faʻaogaina o le tino (ulia, gastritis);
  • e le tatau ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma tamaiti i lalo o le 2 tausaga.

I soo se isi lava tulaga, o le faʻaaogaina o le meli o le a aʻafia ai le tino o le tagata ma faʻatamaoaigaina ai i elemene taua ma taua mo galuega soʻo.

E taua! Ina ia maua meaʻai aupito maualuga, o le meli e tatau ona solo i totonu o se vai malulu (vai, susu, ti).

Fafagaina le meli fugalaau: o le a le mea e fai

Soʻo se mea e sili ona maualuga e tatau ona faʻamaonia i le taimi. O le faʻamalamalamaina o le meli e aʻafia ai tele mea:

  • masini e teu ai oloa;
  • tagofia ipu;
  • masima;
  • "matua" o se faailoilo o le oloa, lea e faapea mai uma lava o le suka ua solo, ma ua sili atu le susu o le susu.

I se tulaga faʻapitoa, e taua le taulaʻi atu i le mea moni e faapea, o le mea o loʻo faʻamalamalamaina e le faʻaumatia ai ona aoga aoga, e ese mai ai: e faigata mo le umi o le teuina.

Afai o le meli e le amata amata tioata, e manaʻomia le fesoasoani: ia maua se meaʻai ua uma ona faʻamaʻo, faʻaosooso i le vai seʻi oʻo i se vaega tutusa ma sasaa i totonu o se fagu vai, tuu mo le itiiti ifo ma le 10 aso. Afai o le anufa masani o le pipi - o le faʻamalamalamaga ua tuʻuina atu.

Aoao pe faapefea ona siaki le meli mo le natura.

O le lelei o le meli fagu

O le Buckwheat nectar o se oloa lea e maua mai i gaʻo mai le faletua. O lenei ituaiga o loʻo sili ona aoga i ituaiga uma o paluga. E sili atu le tamaoaiga nai lo isi i le uʻamea, ma o le mea lea e aoga tele mo tagata e mafatia i le anemia. E iai foʻi le tele o le calcium, niacin ma vitamini o vaega B ma C.

E te iloa? O le meli bei o le fofo pito sili ona aoga mo le faʻamamaina o le ate ma mama o tagata ulaula.

Vitio: auala e filifili ai le meli fugalaau

Fugalaau fugalaau: iloiloga

Ou te fai atu e le sao le igoa "fugalaau" pe a fai fefaatauaiga, e mafai ona e iloa le felafolafoaiga o faasalalauga, pe afai i totonu o le fesoasoani o loʻo i ai se igoa faapena i se tau ese

tagata suʻesuʻe

O lea sa ou fiafia i le meli acacia, matou te le maua lenei mea. Ia, na ou aumaia ni nai cubes ia te au ma tagata mai saute e faateia. I se aotelega - ou te faʻaalia. Ma o le faaiuga lenei o Setema, o le amataga o Oketopa. E aoga i luga o le tui i le tolu-lita ma le leai o se mea faʻamalosi ... Ou te "mamalu" tusi i le faletupe - "Acacia". Faatali mo le fiafia o le tagata faatau. Leai, oi latou na faitauina o le aoga o le tusiga i mataitusi lapopoa ... Ae o le toatele o tagata faatau ma tagata e le o faatau mai, na faalatalata mai i totonu o lenei fagu, ma fesili saʻo: "Fugalaau?". Ina ua mavae ... le tolusefulu taimi - "Fugalaau?" ... na latou aoao mai ia te au ... e leai se mea e teuina, ae sili atu le pogisa o le Fugalaau. (I lo latou malamalamaaga) "Ioe," o le tala a le tagata faatau, "Fugalaau, matou te iloa - o le ... mea lenei"

v888v
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t27132.html

E iloa e tagata uma mea aoga o le meli ma pe taua le taua o lenei oloa i le taumafa a tagata uma, aua e le na o le faaleleia o le tino mai totonu, ae o loo faaaogaina lelei i fafo atu o le fale. Ae ui i lea, aua neʻi galo e uiga i faʻasalaga: i le tulaga o allergies poʻo isi faʻamaʻi, e tatau ona vavaeeseina mai le meaʻai ma faʻatalanoa se fomaʻi.