Fualaau aina

E mafai faʻapefea ona e maua le lelei o le seleselega mai fatu i isi auala? Tuputupu ae ola i le fale

O le manogi manogi, e taʻua o le tarragon, ma le Latina "dracunculus", o lona uiga o le "tarako", ua iloa e le toatele o le vaega taua o le lemonade. Na e iloa o lenei laau e faigofie ona tupu i le fale? I totonu o le tusiga ua matou aoina uma faamatalaga tatau.

O le isi, faʻamatala e uiga i ituaiga o laau e sili ona talafeagai mo le ola i le fale, faʻaalia a latou ata. E mafai ona e faamasani i auala o le tausia o tarragon ma fautuaga ile tausia o ia.

O ituaiga sili ona lelei mo le ola i le fale

Goodwin

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa ma manogi. O se tamai laau i le maualuga, e oo atu i le mita o le a fiafia i le tele ma lauusiusi vaega. O lenei ituaiga e lelei mo le faʻaaogaina e pei o se faʻavavega, ona o loʻo i ai se tofo piquanti ma sina mea malie.

O se auiliiliga auiliili o ituaiga o vao vao e mafai ona maimoa i ai i lenei vitio:

Smaragd

E faʻapipiʻi foi i ituaiga eseese o tarragon. O lona maualuga e seasea sili atu i le 80 simita, e mafai foi ona tupu i le fale. O loʻo i ai se manogi faʻafouina ma faʻafouina o laʻau..

Gribovsky-31

O lenei ituaiga ua leva ona faatuina e avea o se tasi o mea sili ona faamanuiaina mo le tuputupu ae. O le maualuga e oʻo i le mita e tasi, e ese mai i le ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi ma le malulu.

Zhulebinsky Semko

O laau taʻitasi e le sili atu ma le 60 simita le maualuga. O le maualuga maualuga e 150 senitimita. O le talimalo e fiafia tele i lenei ituaiga, talu ai ona o le tele o meaʻai i totonu o le umukuka, e maua ai le manogi mafiafia o lau o lenei tarragon.

Mai le poto masani oi latou e fiafia e ola i le fale i le fale o le maualuga o le laau totō e seasea ona sili atu i le 0.5 mita. I le taimi lava e tasi, o le filifiliga o se ituaiga e le o iai se matafaioi faapitoa, seivagana ua filifilia e se tasi se ituaiga filifiliga - "tagata tino".

O fea ma pe faapefea ona toto?

Mo le faʻamalama o taʻavale e matua taua lava. Afai e misi le moli, o le a leiloloa uma le lanu ma uiga o le tofo.

O se nofoaga lelei mo le tuputupu ae o tafaoga o le a avea ma sill east. E manaomia e le laau le susulu o le la, ae o laina tuusaʻo e afaina ai le lau.

E taua! I le taumalulu, e leai se malamalama o laau uma, e aofia ai le taina o fale. Mo faʻamalamalamaga faaopoopo e faʻaaoga ai moli mumulu.

Laugatasia eleele e fetaui ma se fatuga masani, e mafai ona faatauina i se faleoloa faapitoa. E mafai foi ona e saunia se faʻafefiloi o le vaʻavaʻavaʻa + o le vaitafe o loʻo i luga o le vaitafe + paʻu o le peat i le ratio 1: 1: 1.

Toto tuputupu aʻe

O mea mo le ulo e le o se faavae, o le a faia e se tasi.. O le tele o ipu e mafai ona filifilia laiti, talu ai o le aʻa o le tarragon e matua faʻatusatusa. O le foliga o le ulo e le o faʻamautuina lelei, iinei e mafai ona e filifili e tusa ai ma mea e te manaʻo i ai. E manao se tasi ia i ai se tamai laau talatala i luga o le faamalama, ma o le a fiafia se tasi i le pusa atoa.

O se mea e manaʻomia mo le tuputupu ae o le iai lea o alavai i le pito i lalo o le ipu ua filifilia. Fesoʻotaʻiga talafeagai, kenera lapisi.

Faʻatauga auala

Fatu

Ina ia aua le "faatauina se pusi i totonu o se ato" ma ia aua nei maua ni vao i le pusa, e tatau ona e faatauina ni fatu i faleoloa faapitoa, ma pe a filifilia ni fatu, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i kamupani faamaonia, "AU-selection", "Aelita", "Our garden" ma isi.

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻapipiʻi se suʻega o fatu: siaki mo le faʻatau.

  1. E tatau ona e ave se ipu vai ma faʻatumu le afa i le vai mafanafana.
  2. Togi le fatu ma faatali mo le fa itula.
  3. O fatu lelei e tatau ona malemo. E tatau ona filifilia mo nisi galuega.

A o lei totoina saʻo, e tatau i fatu ona faia se faʻataʻitaʻiga: e mafai ona e sosolo i soʻo se vailaau faʻamaʻi mo le 8 itula, mo se faataitaiga, i se vaivaiga vaivai o le potassium, ma tuu i le "taele" ma se auala e faʻavavevave ai le tuputupu ae mo le 3-4 itula. Le isi, e mafai ona e mulimuli i lenei algorithm:

  1. Saunia se ipu tele-siʻomaga pe afai e te manaʻo e totō vave i se nofoaga tumau poʻo se atigipusa o le telē e te manaʻomia pe afai e te manaʻo e sauni ni fatu. Ia mautinoa o loʻo i ai ni pu i lalo o le tane.
  2. Faʻamau i le pito i lalo o le vai ua filifilia mo le faʻaleleia o alavai o le 2-2.5 centimita.
  3. Liligi le palapala. O le palapala palapala o loʻo faʻamatalaina i luga.
  4. Faafefiloi fatu ma sina oneone laitiiti. O lenei mea o le a sili atu ona lelei le pipii i le eleele.
  5. Faʻalautele fatu i luga o le zamyl, faʻapipiʻi loloto. Nebole nai lo le 1 i le 2 cm.
  6. Ufiufi fatu ua totōina ma pipiʻi ata, faia ni pu laiti mo le oso i luga o le ea.
  7. A maeʻa le faʻaalia o pupu muamua (pe a ma le 7-14 aso), aveese le ata. Faʻaauau le vevela o le 15-18 tikeri.

Faʻavave i totonu o se potopoto ese ma tumau

O lenei algorithm e talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o se potoa tumau ma i totonu o fatu. E na o le mafai ona eseese.

I le avea ai o se "fale" tumau, e filifilia le tele o ipu o soʻo se mea ma soʻo se foliga o le a apili. I totonu o se potoa tumau e lava ai le luluina 7 - 10 fatu.

E le gata i lea, o le algorithm o loʻo faʻamatalaina i luga o loʻo faʻatinoina ma pe a oʻo ina totoina e le totogo laʻau muamua e lua, e mafai ona tuʻu nisi o laʻau malolosi.

I fualaau

Ina ia mafai ona totoina le tarragon mo laau toto, e mafai ona e faʻaogaina pusa paʻu poʻo se atigipusa tele. O le luluina e faia i le afa muamua o Mati. Pe a oʻo mai fatu e tusa ai ma le algorithm faʻamatalaina ma vavaeese laʻau e lua, e tatau ona e faia se paluga. O lona uiga, tuʻu na o Pine sili ona malosi i se mamao o le 5-6 inisi le tasi mai le isi.

I totonu o le avanoa, o fatu ola e totoina ia Iuni. Faatagaina e totō 2 i le 3 fasi vaega i le lelei. I le avea ai o se tulafono, o le a tuʻuina atu ai laau i le susu ma le faʻapalapalaina o le eleele i se lautele laina laina 30x60-70 centimita.

Laʻau

Ua aveeseina mai se laau maloloina.:

  1. I le lona tolu o tausaga o Me, e 15 senitimita le umi o le ogaumu e tipi.
  2. O le vaega tipi ua tuʻu ifo i totonu o le aʻa ma o isi aso uma e totoina ai i totonu o se pusa laititi o soʻo se mea, ma le eleele talafeagai. Vali pe a ma le 4-5 simita.
  3. O le tipi e ufiufi i se ata tifaga po o se palasitika vailaau e mafai, ona faʻapenaina ai faʻamaina o le eleele. O le ata tifaga e tatau ona masani ona siitia i le oti "manava". Moisturize le palapala.
  4. Totoina i se nofoaga tumau i totonu o le masina. I le taimi nei, o laupepa fou e aliali i luga o le au.

Vaeluaina o vao

  1. Ina ia mafai ona faia le toe gaosia e ala i le vaevaega, e te manaʻomia se fale maloloina e sili atu nai lo le tolu tausaga.
  2. A maeʻa le palapala, e manaʻomia lou eliina o se togavao mai le eleele ma vaeluaina e fai ai ni nai vaega ma le 2-3 tumutumu o tuputupu aʻe.
  3. I lenei tulaga, e tatau ona vavae ese le aʻa i le lima, e le mafai ona faʻaaoga le naifi po o le pulu.
  4. O vaega fou e vave totoina i le eleele ma faʻafeinu, ae faʻalelei.
  5. O le taimi muamua, e tusa ma le 3 vaiaso puipuia mai le la susulu malosi.

Tuʻu

Mo lenei metotia, e te manaʻomia se fale maloloina e sili atu i le 1.5 tausaga:

  1. O le laʻau o le laau e "fusi" i se kiliva muamua na eliina po o se togi ma se atigipusa laupapa v.
  2. Uʻu le vaega faʻapipiʻi i le palapala.
  3. I le pito i lalo o le aʻa, o le tasi e feagai ma le eleele, faia ni nai vaitusi.
  4. O le palapala o loʻo faʻamamaina i taimi uma.
  5. O le isi vaitau o le tautotogo, o le aʻa ua mauaa e tipi ese mai le tina tina ma siitia atu i se nofoaga fou.

E faʻapefea ona tausia le taʻavale?

  • Lulu. O le vevela sili ona maualuga e 18-25 tikeri.
  • Faʻasa e tatau ona faʻalelei. E tatau ona fufulu i aso uma e lua, ae fagogo i le faalua pe faalua i le masina.
  • Malamalama. Manaomia, ae aunoa ma le susulu o le la. Sili atu o moli uma mai le faamalama i sasae.
  • Tatalo. Mausali, ina ia aua le faia se "mea e pala" i luga o le fogaeleele.
  • Totoina. E masani lava, o vao, e masani ona le faʻalavelaveina ai le au fai fale, ae afai latou te iloa "elemene mai fafo" i totonu o se ulo, e tatau ona aveese.
  • Laʻei pito sili. Amata ona amata mai le tausaga lona lua o le olaga o le laau. Faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi faʻatau mai i faleoloa faapitoa.

O afea ma pe faapefea ona selesele?

E mafai ona aoina gasua manogi pe a uma ona faʻaalia uluaʻi ulu i le tausaga muamua o le totoina ma oʻo atu ia Aokuso. E masani lava, o le va o vaeluaga o le seleselega mai le tasi togavao e 30 aso. Seisi poo ni seleulu lapopoa na vavae ese ma le faaeteete le vaega atoa, ma tuua ai le 7-8 centimita.

Faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E uiga i iniseti, e sili ona talafeagai lelei le tarragon i aphids, bedbgs and wireworms. O le taua faasaga ia i latou e faia i le fesoasoani a insecticides faapitoa.

O faʻamaʻi e sili ona latalata i le ele. E aliali mai ona o le vavalalata faʻatoʻaga poʻo le tele o le eletise i le palapala. E togafitia i le vevela ma suia le palapala, i le faasologa.

I le faaputuputu i luga, ou te fia fai atu o se laau matagofie tele e pei o le tarragon e mafai ona faigofie ona tupu e oo lava i luga o se windowsill. Matou te faʻamoemoe o le tagata faitau na maua tali i le tele o fesili ma faʻatumu i le va o lona iloa e uiga i taʻavale.