Fua o le gaosiga

Matou te tuputupu aʻe i totonu o fale (abutilon)

O Abutilon o se mea teuteu teuteu ma laau totō o le aiga Malvaceae, o lona lalagaina, o laupepa ua vaneina e foliga tutusa ma foliga o lau o laau. E faʻapefea ona tupu le faʻataʻitaʻiga i le fale, talanoaina i lenei tusiga.

Faʻamatala puupuu

O Abutilon o se laufanua laʻau ma lapoa, e oo atu i le 20 cm lau lau lanu meamata ma lauʻau. I le fale, o le togavao e oʻo i le lua mita le maualuga, paʻu ma laʻau, o le laau e masani ona mumu-lanu enaena.

O fuga laau i May ma e fuga mai ia Oketopa. E faalagolago i le tele o fugalaau, logo e mafai ona avea ma auro, moli, piniki ma le mumu. O ituaiga sili ona taatele o:

  • Abutilon sellovianum - lua mita i le maualuga, lapoʻa lanu moli lanu moli ma lapisi paʻu;
  • Laʻau o Abutilon - o ona laufanua e fuga mai samasama, lanu piniki, lanu viole, paʻu ma fugalaau lanumumu ma vela vevela;
  • Abutilon Thompsonii - faʻatasi ai ma lanu piniki paʻepaʻe e pipii i le paʻepaʻe.
E te iloa? Esoteric e tuʻuina atu mea totino faʻatau: o le laau e mafai ona faʻaleleia le sola ma le malosi fiafia ma fefaasoaaʻi; i le fale o se tagata fatufatuaʻi, faʻamalosia musumusuga ma fagua mafaufauga; o tagata e ono oʻo i le faʻavaivai o setete, faʻaleleia, faʻafefe ai le moe ma toe faʻafoisia le paleni o mafaufau.

Filifilia se nofoaga mo se laau

O Abutilon e masani ona asiasi mai i totonu o greenhouses ma togalaau malulu, ma i lalo ifo o tuutuuga talafeagai, o le fale e matua atiae lelei i totonu o le fale.

Malamalama ma le vevela

Mo se laau, e sili atu le susulu o le malamalama, o le susulu lelei o le la e mafai ona susunuina ai laulaau, ma le leai o se malamalama o le a aafia ai le atinaʻeina o le lanu meamata. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma se nofoaga i le itu i saute sisifo poʻo le faamalama i sasaʻe. I le taimi o le taumalulu, o se aso malamalama e puupuu, o lea e manaʻomia ai le tuʻuina atu o le faʻataʻitaʻiga i le tele o itula o faʻamalamalamaga faaopoopo.

O isi inisiua totonu e fiafia foi i le faasalalauina o le malamalama: dendrobium orchid, miltonia, pelleia, selaginella, aglaonema, ficus rubber-bearing, clerodendrum, hoya, caladium, eustoma.

O le mafanafana sili ona mafanafana mo le manogi o le laina mai le 18 i le 25 tikeri le vevela. I le faaiuga o le tautotogo e mafai ona e ave le laau i le loggia poʻo le faletua, ae i lenei tulaga e le tatau ona i ai ni kopi. I le taumalulu, o le vevela o le mea e maualalo e pa'ū ile 15 ° C.

Pulu ma le eleele mo le maple fale

Mo le tausaga muamua o le ai ai se ipu e iai le lita. O le abotolon i totonu e tasi le vaega: a faʻapea e le mafai ona aʻafia le aʻa atoa o le eleele i totonu o le ulo, e le toe fuga. O le isi, filifili le ipu, ma taulai atu i le alavai i le pito i lalo, afai e mafai ona e vaʻai i aʻa i totonu, ua oʻo i le taimi e gafa ai. I le pito i lalo o le ulo e faʻafefe ai vai e tatau ona iai ni pu.

Afai e mafai Saunia le palapala ia te oe lava, e lua filifiliga e filifili ai mai:

  • oneone paʻu, peʻa ma lau lau lauʻeleʻele i vaega tutusa;
  • oneone laititi, humus, laupepa ma fanua omea i vaega e 0.5: 1: 1: 2.

Afai e le mafai, ia faʻaaoga se mea faʻavae lautele, faʻaopopo le oneone i ai.

Tausiga talafeagai

O le natura masani o le vao o loʻo i lalo o le vateatea ma le vevela, ae i le fale, o togafitiga e iai ni nai togafiti:

  • e le fautuaina e faʻatagaina pe faʻamago ese poʻo le faʻamamaina o le eleele i totonu o le ulo;
  • saʻo le tufatufa atu o laʻei sili ona lelei ma le taimi e tatau ona faʻaaogaina ai le vao.

Faʻasa

O le taumafanafana o le taumafanafana i le taumafanafana e manaomia ai le tele o susu, e tatau ona mautinoa o le eleele i totonu o le ulo e susu pea. E oʻo mai i le taumalulu, o le suavai e faasolosolo malie lava ona faʻaititia, ma faʻaititia ai. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le malulu o le ea i totonu o le laau, ae o le togavao o le a le afaina ai. Faʻasaga i le taumafanafana - faalua i le vaiaso, i le taumalulu - tasi taimi i aso uma e sefulu.

Fertilizer

I le avea ai o se mea faʻaleleia mo laau toto, e sili atu ona lelei le faʻatau o se faʻalavelave mo fua o vaovao i totonu o le faleoloa, e manaʻomia le sui i le va o mineral ma organic tuufaatasia. E manaomia e le laau se faʻaopoopoga faʻaleleia mai le tautotogo i Oketopa ma se vaeluaga o aso e sefulu.

A maeʻa le tautotogo e toto le laʻau e sili atu ona fetaui lelei mea e aofia ai ma le tele o le vevela. I le taimi o le amataina o pulufana e lelei tele le faʻaaogaina o le kopūsū-potassium, latou te aʻafia ai le matagofie o le fugalaau. I le taumalulu, ia faʻamafanafana faʻatasi i le masina pe a fai e fuga le vao.

E taua! Pe a faʻaaoga fomaʻi faapisinisi, o le faʻaogaina o le vaifofo o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga e fautuaina ina ia faaitiitia.

Teuteu

O le Abutilon e faʻaalia i le tupu vave o le tuputupu ae ma le faʻavaeina o ni vaovao fou, aua e manaʻomia se teuteuga faʻamalosi. I le amataga o le tautotogo, aʻo le tuputupu aʻe e le o malosi, ua teuteuina lauulu i le tasi vaetolu o lo latou uumi. O lea ituaiga o teuteuga o le a fausia ai se pale matagofie matagofie ma faaosofia ai le tele o fugalaau.

A oʻo i le laau ottsvetet, aveese uma matagogo, lala matutu, faia le fetuutuunaiga o le pale mo le taumalulu. Ina ia mafai ai ona fai se fasi laau, e tatau ona tipi uma itu taalaʻau, ma tuu ai le umi ma le totoga tutotonu.

Tulafono o le toe suia

O le faailoilo mo le vaʻaia o loʻo manaʻomia vave faʻaleleia o le susu, e le lava le avanoa mo le atinaʻe. E fautuaina e aua le ave se ipu e ese tele le lautele, aua o le fugalaau e vave ona tupu.

E taua! O le gaoioi o loʻo faʻatinoina lelei le auala e faʻafefe ai, ina ia aua le faamanualia aʻa. E manaʻomia e tamaʻivavao se suʻega faʻausaga i le tautotogo, ma tagata matutua i le tolu tausaga.

Faʻaleleia o aganuu

Toe faʻaleleia le fale fale e mafai ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina fatu.

O le luluina o fatu e faia i le masina o Mati i se palapala malulu (peʻa ma oneone i vaega tutusa), i le loloto pe a ma le 1.5 cm.

Faitau foi e uiga i foliga o le toe gaosia e fatu o plumeria, cacti, mimita, brugmansia, pisa, dieffenbachia, streptocarpus.

O le atigipusa e ufiufi i ata tifaga ma tuʻu i luga o se faamalama mafanafana, malamalama lelei. Fautuaina le vevela mo le germination e 20 ° C. I totonu o le luasefulu aso, ua aliaʻe pine muamua. Ona o le televave o le tuputupu ae i le taumafanafana, ua latou totoina pe a ma le tolu taimi.

E selesele ese mai le tumutumu pito i luga e oo i le 12 cm le umi. Ua aveeseina laulaau pito i lalo, o le pito i lalo o le pana ua togafitia i se aʻafiaga o le aʻa ma ua loloto i le eleele mama. Mo le lelei sili ona lelei mo mea e selesele ai, ia fausia ai se tamai fale koli, faʻaauau ona faʻaleleia. A maeʻa ni nai vaiaso, ona aveeseina lea o le fale ma faʻamau le pito i luga. Mulimuli ane, e maua e se tamaititi talavou le tausiga tutusa e pei o se tagata matua.

E te iloa? O le isi igoa mo le maple fale o se vevela. I Initia, i le taimi nei, o maea malolosi ma ie talatala e faia mai le fiva vevela o le laau.

Faamai, meaola faalafua ma faigata faigata i le tuputupu ae

O meaʻai tuga o le potu eple o moli, miti, aphids, ma mealybugs.

Faʻatau ai iniseti iniseti sauniuniga o iniseti ma o nisi auala o le a fesoasoani:

  • O le mite e aliali mai i le tulaga o le matutu tetele. I le togafitia o le laau toto, e tatau ona e faʻaleleia le vevela o le ea e ala i le sasaina, solo le laʻau ma se laʻau susū.
  • E mafai ona e aveesea aphids mai laulaʻau e faʻaaoga ai se fasimoli solution, fufulu i lalo o le vai tafe.
  • Ua aveeseina se mealybug ma se pateni ua gaosia i le ava malosi.

Lelei sauniuniga e faasaga i iniseti: "Decis", "Pyrethrum", "Aktellik".

O le malosi o le pulupulu o se faʻamaʻi masani o vailaʻau. Le iloa o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e le faigata - o laulaau e ufiufiina i se paʻu paʻu ma mea lanu enaena. Ina ia aveesea faʻamaʻi mai le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Aktara" ma fufuluina lauʻau ma le fasimoli ma le vai.

O le isi faafitauli masani o le pala. E mafai ona e fesoasoani i le laau pe afai e vave ona e matauina faailoga (mimiti ma pau paʻu) ma le gafa. O aʻa e afaina aʻa e tatau ona tipi ma nutimomoia i le koala.

I le avea ai o se puipuiga mai faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le chelate uʻamea e tusa ai ma faatonuga.

Faʻafitauli i le totoina o togafitiga e mafua ona o mea sese i le tausiga. O le fufuluina o le fualaau, lanu samasama, uila ma le mimilo Faailoga mo vaʻaia nei:

  • vevela vevela (tusiga);
  • suavai vai, pe, i se isi itu, leai se susu;
  • mamafa tele o le ea;
  • micronutrient deficiency;
  • pale malosi malosi.
Mataituina le paleni lelei o tulaga uma o le taofiga: vevela, susu, malamalama - o le a mafai ai ona e ola i se laau matagofie, ola maloloina ma lauolaola.