Laʻau

E faʻafefea ona fafaga faʻaupu i le tautotogo mo le tuputupu ae

O le tele o fugalaau tetele o lanu susulu e faasaga i tua o le lauusiusi lauolaola, aʻe i luga o pa, e alu ifo mai le faapaologa, aʻe i luga o taʻavale ma lagolago - o le auala lea e tilotilo ai vao o le clematis i le maualuga o le fuga. Latou te fesoʻotaʻi atu i na mea totino e fiafia i ai tagata tomai faʻapitoa e faʻatautaia le faʻaaogaina oa latou ata, ma faifaatoaga e teuteuina se fuafuaga a le tagata lava ia.

E faʻafefea ona fafaga faʻaupu

O le tele o le fugalaau ma le fuaina mai o se laau o soo se ituaiga e faalagolago i le tele o meaai e maua mai le palapala ma le ea. I meaola lanumeamata, o mea taua o gaʻo gafa (fugalaau, fualaau aina) e maua mai aʻa malolosi e mafai ona ulu loloto i le palapala ma ave susu ma mea e tatau ai mai iina. Latou te faʻafefiloi suavai, lea e faʻamaʻapeʻa ai ni suauu meli, o meaʻai o auala taua o microorganisms o eleele, o meaola e ulufale i le palapala aʻo faʻaleagaina mea o totoe.

Curly Clematis i luga o se Arch

O aʻa o clematis (Clématis), i Rusia e sili ona lauiloa o le clematis, e le sili atu i le 1 mita le loloto i totonu o le palapala, e le sili atu i le 100 cm le radius o le aʻa o le aʻa i totonu o lenei palapala. elemene taua e fafagaina ai se fua tele fua tele. O le mea lea, ina ia maua e le failautusi le numera manaomia o maa ma le vai, e faamalosia tagata e totoina fugalaau e fafagaina pea le faila.

Fugalaau fugalaau vao

Faʻatau Fualaau Faʻatau

O vine o nisi clematis e mafai ona tulaʻi i luga aʻe o le eleele i le maualuga o le 5-8 mita. Ae o le tele o ituaiga vine e iai le 2-4 mita le umi. O le taimi masani o le laeiina o clematis e mafai ai e laau totō ona faʻaalia o latou uiga eseese ma tuʻuina mai ai pine tetele ma le tele o meaola, lea e mafai ona laiti-faʻafeiloaʻi - e oʻo i le 8 cm le lautele, ma tele-faʻaleleia (Ø 8-25 cm).

Mo tagata fai togalaau o loʻo faʻaaogaina fugalaʻau, o le fesili pe aisea e le tupu ai le failautusi e leai. O le faʻaleleia o aafiaga o meaola ma meaola o totoe, lea, pe a faʻasolosolo, ua vaeluaina i minerale, faʻatagaina laau totō e fausia ai ni totō fou, faʻalautele le laulauina o laʻau, ma tuʻuina se tele o fugalaau. O se vaega tele o vailaʻau faʻasaina, e aofia ai manua, paluga, uʻamea, peʻa, humus, faʻafefeteina o manulele, e te mafaufau ai pe faʻafefea ona fafaga faʻaupu.

Taua! O le tele o le clematis e filifilia se eleele maʻaleʻale eleele faʻatasi ma se faʻamaumauga o le acidity o le pH 7.5-8.

O vailaʻau masani e faʻateleina ai le eleʻele o le eleele e le fetaui mo le faʻaaogaina o meaʻai. O Ash e faatatau i fugalaʻau e le faʻatupulaia ai le eleʻele o le eleele. O lona vaifofo suamalie e talafeagai pe afai e le o manino le mea e fai, pe a oʻo ina leaga le failautusi.

Clematis perennial tele-flowered

Faʻaaoga se fagu 1 lita o le vao mumū, sasaa le paʻu i vai inu, faʻasolo mo se aso, faamama. O le vai faʻafefe ua faʻavaivai i totonu o le 2 pakete o vai tu. Faʻasusu i aʻa i se mamao e 30 cm mai le ogatotonu tutotonu. O le tele ma le matutua o le laau, o le sili atu lea o le aofaiga o fofo e tatau ona faaaoga. I lalo o le tasi laau talavou, latou te sasaa e uiga i se tioata o le faʻaaogaina o le fulufulu.

O Ash e aofia ai sina vaega tele o le nitrogen. O le mea lea, pe a fai e fai le laei pito i luga pe a maeʻa ona filifili pe aisea ua paʻu ai laulaau lanu meamata lau failautusi ma faaiuina o le mafuaʻaga autu o le le lava o macrocells, e aofia ai le nitrogen, ona faʻaaogaina lea o fualaau faʻasusu.

Terry Clematis Flowering

O fualaau masani mo lenei fugalaʻau e aofia ai vao, vao mutia, ma lau lauʻeleʻele. E tuʻuina i totonu o le pulu i le 1/3 o lona maualuga, e faaopoopoina se manulele pala, 2/3 o le vai ua sasaa. A maeʻa le 2 vaiaso, pe'ā uma ona aliali mai se manogi mataʻutia, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le vai e pei ona faʻamoemoeina: o le concentrate e faʻaititia i le vai i se vaega o le 1:10.

Taua! O faʻafitauli uma o le faʻaaogaina o le vai e faʻaaogaina pe a uma le faʻamautu tele o le aʻa o le fugalaau i vai mamā.

Yeast Clematis

O se vaega o le Clématis (lea e sili ona popole tele le au faifaatoʻaga) o lo latou vaivai vaivai i le tolu tausaga talu ona totoina se fatu laau i se nofoaga tumau i le togalaau. Pe a mafaufau pe aisea e le fuga ai le failautusi, e toatele e le amanaiaina le mea moni e faapea, i uluai tausaga, o malosiaga uma o le laau o le a totoina, totoina aʻa faaopoopo ma fausia ai le vaega o le vao. E le mafai e Fugamatati ona fuga sei vagana ai ua faaopoopo le malosi o laau.

E mafai e le fefete i luga aʻe ona fesoasoani e fuga o vao laiti. Lefete e le gata o se punavai o elemene, vitamini ma le microflora aoga, ae o se aʻa foi e faaosofia ai. Fertilizing with yeast e mafai ona taʻitaʻia vave ai laau totō o soʻo se matua ma puipuia ai le vave faʻaumatia o vaega lanumeamata o le failautusi.

Clematis laitiiti-fuga

O le fefete e faʻaaogaina e fai ma laei pito i luga mo le susunuina i le laupepa 2-3 taimi i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana. O le muamua laei pito i luga o le foliar e faia i luma o le amataga o le fuga. O le vaifofo ua saunia mai le 100 g o le fefete ola, lea ua faʻamavae i le 1 lita o le vai mafanafana. Faʻaosooso mo le 5-6 itula. Faʻaopopo le isi 14 lita o le vai mamā, faamama ma faʻamalolo pusi ma lau.

Faʻalogo lelei! E mafai ona faʻafefete le vafatua e aʻafia ai le vavae. Ina ia faia lenei mea, e teuina i se vaifofo mo se aso.

Fafaga Fafaga

E faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi o le minerale i laʻasaga uma o tausiga o togalaau. O le Nitrogen o loʻo faʻaaogaina ia Me, i le amataga o le vaitau o le tuputupu aʻe - faatasi ai ma le tupu aʻe o gaʻo ma lau. E manaʻomia foi i le vaitau o loʻo totoina ai failautusi i le avanoa i le tautotogo. Ona o le mea moni o nei fugalaau e manaomia ai eleele eleele, e tatau ona fafagaina i latou i le fomaʻi o fugalaʻau oona, lea e faʻapitoa i le natura. E aofia ai le sodium ma le calcium nitrate.

E faʻaaogā faʻamafanafana ma paluga faʻamalolo i le amataga o le taumafanafana, i le taimi o le fuga ma le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau ma le faʻavaeina o fualaau aina suamalie. Ae o elemene nei e faʻamamaina ai le eleele, o le mea lea, pe a uma ona latou faʻaaogaina, e mafai ona amata ona mamae le laʻau, liliu lanu samasama. Totoina o le toto e manaʻomia ai nei mea e faʻaogaina ai meaʻai. E le mafai ona taofi le faʻaaogaina o le faʻalavelave atoa o laei.

I le tulaga o le le lava o le maukalama ma le potassium, e paʻu ai le pedicels, e le tatalaina ia pupu. O le auala e alu ese ai o le faʻaitiitia o le eleele ile moega o fugalaau.

Clematis meaai paleni i le tautotogo ma le susu o le lime

Mo le faʻaitiitia o le eletise o le eleele, ua saunia se fofo o le lime: 200 g penisina poʻo le lime o loʻo solo i se pakete vai. O le falaoamata Dolomite e mafai ona faʻaaogaina. O le tele o susu o le lime e tatau mo le gaosi 1 m2 o togalaau fugalaau. O le galuega e faia i le tautotogo, pe a uma ona aveese fale mai laau totő ma faia le uluai laʻei lugaga luga. E masani lava mo le fuga masani masani o failautusi talavou ua lava lava le faʻagata 1 le taimi i le 2 tausaga.

Faʻalogo lelei! A o tutupu le vao ma totogo le toto, o le tautotogo o le tautotogo e faia i tausaga uma.

Cleatis laei ma le amonia

O lenei faiga o le fafagaina e le aoga, aua i le taimi o le faʻaaogaina o le amonia, o le vave faʻafefe o le mea oona o le vailaʻau e tupu. E ui lava e finau nisi tagata fai togalaau e 1 le sipunipuni o le ammonia faʻamalolo, faʻafefe i le 10 lita o le vai, o le a fesoasoani i fugalaau e ola ai le tele o gaʻo ma lau.

O a faʻailoga mai fafo e mafai ona taʻu mai ai e leai se faʻaogaina o le clematis

E faʻafefea ona fafaga le dahlias mo le tuputupu aʻe ma le fuga

O mafuaaga o suiga i le foliga mai o fugalaau, gaʻo, laulaau, vaitau puʻupuʻu vavalalata, faʻapipiʻiina o le paʻu, fugalaau e pa'ū o faʻamaʻi, meaola faʻamaʻi ma le leai o meaʻai. O le mea mulimuli e faʻaitiitia ai le tetee atu o laau failaʻau i pathogens, faʻagesegese ai le tuputupu aʻe o totoga o vegetative, ma faʻaititia ai le gaosia o gaosiga o laau totō.

Faailoga o le leai o nisi vaega:

  • O le le lava o le paseka e faʻaalia i pito lanu enaena o papatusi lanu, o le lanu paʻu o petals, o le pogisa o le pedicels, ma o le a paʻu mai ai.
  • Faʻalavelave le atinaʻeina o totoga o laau, o le curvature of the stems o loʻo taʻu mai ai le leai o se konisini.
  • Laua samasama paʻu ma laulau - e uiga i le leai o se meaʻai.
  • O se lanu samasama lanu samasama i lau lanu meamata e faailoa ai le le lava o le magnesium.
  • Negrotic lanu enaena uliuli i luga o laʻau ma laʻau faʻamalosia ai e manaʻomia e le laau le vevela.
  • Laʻau mumu lanu mumu-mumu o se faailoga lea o le le lava o le maika.

Pink veins i luga o laupepa e taʻu mai ai le leai o ni molikalama i le palapala

Aisea e le fuga ai le failautusi

O le matagofie o latou fua tele e faalagolago i le tausiga lelei o le failautusi. O faifaatoaga e faʻatulaga ni moega fugalaau mai le failaʻau i totonu oa latou togalaau e tatau ona amanaʻia le ituaiga ma le fua o le faʻatoʻaga o loʻo i ai le laau. Eseesega e manaʻomia ona vavaeina i tausaga taʻitasi e aunoa ma lenei faʻataʻitaʻiga o le a le mafai ona ola tupu. Ma o luga ia i latou o nei laau totō e fuga mai fugalaau.

E i ai ituaiga o clematis e le teuina mo le taumalulu. Latou te o atu i totonu o le faapaologa ma na gaʻo na tupu i luga o le taumafanafana. I le tautotogo i luga o nei vavao, o le filifilia o le tipiina o gaʻo ua faaleagaina pe leai foi e faia. Ma o fugalaau o le a fuga mai i luga o mama o le tausaga talu ai. Ona oo mai ai lea o pine, i le afa lona lua o le taumafanafana latou te fuga foi. O le mafai gafatia ona faʻapipiʻiina nei laau totō e faalagolago lava i tulaga o loʻo latou faʻaaluina ai le tau malulu.

Faamatalaga faaopoopo! I totonu o le itu i saute, e le o faʻataunuʻuina ni togalaau malulu. I totonu o le faʻatoʻaga, o ituaiga uma o clematis ua maeʻa faʻamalosia mo le taumalulu.

Tulafono mo le Faasaoina o le Clematis Trimming

O le teuteuga e faia i le taimi atoa o le atinaeina o laau. O le tausia lelei o failautusi i le taumafanafana e mafai ai ona pulea le tuputupu ae o vao, o le fausia o laʻau ma, o se taunuuga, fuga ma fuga. O togavao uma lava, e tusa lava po o le a le eseesega, e teuteuina i le tautotogo muamua ina ua mavae le taumalulu muamua o le vao i luga o le laufanua - o lenei mea e talafeagai e faamalosia ai le malosi o le laau.

O le vave vave o le fugalaau o Clematis, lea e tupu mai ai le totogo i le tautotogo i le tausaga ua tea, ua vavae ese ina ua maeʻa ia Iuni, ua faaitiitia le gaʻo i le tasi vaetolu o lo latou uumi. E matua vevela vao vao - o nisi o tuai pito sili ona tuai ua aveesea atoa.

Lomonos e fulafula faalua i le tausaga (i le amataga o le taumafanafana ma le autumn) e vavae ese atoa - naʻo le vaivai, faʻamago vai. O isi o totoe ua faapuupuuina. O fasi keke e faia i luga o le fatu mea pito sili ona lata ane.

Clematis, fugalaau i le taumafanafana uma, teuteuina lelei - tuu ia paʻu pito i lalo e oo i le 50 cm le maualuga, e le sili atu i le 20 cm le maualuga o laʻau laiti. O le ola latalata i le lagolago e oʻo i le 10 cm le maualuga.

Clematis teuteuina

Aisea e maua ai e le failautusi pale lau lanu meamata

O lanu paʻu o laʻau o le clematis e mataituina i nisi ituaiga o laau. Ae o lenei mea o le a iloa e le tagata faʻatau vave i le taimi o le mauaina o mea totō. Ae o le suiga o le lanu o laulaau i le lona lua ma isi tausaga o le ola o le ola e uiga i suiga na tutupu i le palapala. Na amata ona leai ni elemene e nafa ma le fausia o le chlorophyll i laulaau.

Taua! O le tele o taimi, o laʻau pale e faailoa ai le leai o se uʻamea.

E mafai ona fuafua tonu ia elemene o loʻo misi pe a uma ona suʻe suʻega falesuesue. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻafefete faʻamaʻi faʻasamaʻi mo le totoina o laau totō poʻo faʻaaoga le uʻamea i totonu o se mea faʻafiafiaina.

O paʻu paʻu o se faʻailoga o le uamea uʻamea

Ua tupu le leaga o Clematis: o le a le mea e fai

Na o le totōina o se vaovao lauolaola matagofie i lau togalaau - o nisi taimi e lava e maua ai aʻa, fausia ni laʻau ma tuʻuina atu ni nai faʻamaʻi. E aunoa ma se tausiga lelei: fafaga, laei pito i luga, tipi, faʻamalo ma mulutoto le eleele, fale mo le taumalulu - o le a taofia e le laau lona tuputupu aʻe, pe oti foi.

Faamatalaga faaopoopo! O le faavae o le tuputupu ae malosi o clematis o le a lelei le totoina o le nofoaga ma le lelei o le eleele. O le faapaleniina o le tuufaatasiga o le eleele e siomia aʻa o clematis o le a maua ai le malosiaga mo le tuputupu aʻe, ma o le vao o le a teuteuina le nofoaga na filifilia e le fai togalaau.

O afea e amata ai ona faʻamaʻaina failautusi

E faapefea ona fafaga gooseberries i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

Ina ua uma ona totō se fatu laau i eleele palapala, lea na faʻaaogaina ai elemene e manaʻomia mo le faʻaleleia ma le atinaʻe atili, e le fafagaina e le laau le tausaga muamua o le olaga. Afai e le ausia nei tulaga, ona faia loa lea o le laei i le tautoulu, pe a sauni le vao mo le taumalulu. E faʻaaogaina ma faʻapalapala le faapalaga o palu, o loʻo faʻafefiloi ma faataatia i luga o le palapala ile laʻau. Fafasi i se vaega manifinifi o le oneone poʻo le eleele palapala.

Blooming Clematis Vines

E le gata i lea, e fafa taimi e fafagaina ai le clematis i le taimi o le tautotogo-taumafanafana-autumn i soo se vaega o le atinaeina o laau. O le faʻaleleia o le tautotogo o le a faʻamautinoa ai le tupu aʻe o pupuu fou, o le taumafanafana - o le a faʻateleina ai le faʻavaeina o pulupulu ma le tupu vave. O le a fesoasoani le autumn i le vao e sauniuni mo le taumalulu, ona toe ala lea i le tautotogo ma le amataga o le vevela.

Clematis fertilizers i le tautotogo ma le taumafanafana

O le afifi o luga o le tautotogo e tatau ona tuʻuina atu ai le vailaau ma le kulimi i le pepa. O aʻa o le clematis e tatau ona faʻafefeina ai, o lea latou te faʻaaogaina ai faʻamalaʻau o minerale o fua faatatau talafeagai. Afai e le mafai ona faʻaaogaina, latou te liliu atu i suʻega - manulele manu poʻo manua. O nei vailaʻau e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ina ia le faʻapalapalaina le palapala, aua le mu ai aʻa o fugalaau, e puipuia ai le laau mai le faʻamamago.

O le laei o luga o le taumafanafana e aofia ai le faʻaofiina o le potassium ma le phosphorus i le palapala. E leai se manaʻoga e fai se fesili pe faʻafefea ona fafaga faʻaupu ia Iuni, ae faʻaaoga le potassium sulfate ma superphosphate. Aʻo leʻi faʻaaogaina nei faiga, e fuaina le pH palapala. I le maualuga maualuga o le eleʻele, o le faʻaleleia o le eleele o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai lima.

Foliar spring top dressing

Folie top dressing o loʻo faia e faasaga i le talaaga o le tele o faʻamatalaga faʻamaina o laau i le aʻa aʻa. Ua totoina laau i masini ma le salalau lelei o vai. O le faamamaina e tatau ona faia i le vaveao po o le afiafi i le toʻafilemu o le tau. O mea na faʻaaogaina mo togafitiga pepa e saunia i luga o le faʻavae o le tautotogo, timu poʻo vai faʻafefe.

Faamatalaga faaopoopo! I le tautotogo, e manaʻomia e le 'eleʻele le gaʻo ma le calcium. O le kulimi o le kesi e mafai ona tuʻuina lelei ai laau ma nei mea.

Fualaau fugalaau i le masina o Iuni mo le fuga ma le tele o le fugalaau

O tagata uma e ona nei laau totino e tulimatai atu i le vaitau o le tau vevela. O le taimi lea na faaali mai ai e le failautusi i latou mai le itu pito sili ona lelei, ma faia ai le tele o mea leaga. I le taimi lava e tasi, o aʻa o pupuvao vao e maua ai le tele o meaʻai mai le eleele. Ma afai i totonu o le tautotogo o le a faʻalauteleina se aofaiga faʻaitiitia o vailaʻau oona i totonu o le eleele, ona oʻo lea ia Iuni, o le a fesili ai tagata e mafua mai le mafuaaga e le fuga ai le failautusi ma mafaufau i le mea e fai.

O laei o Iuni e aofia ai le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻamalosi faʻapitoa, lea e aofia ai le nitrogen, ma le potassium, ma le maika. I le faaopoopo atu i nei elemene, e manaomia e laau le pulu, molybdenum, uʻamea, manganese, ma le sulfur. O le mea moni, i le taimi nei, o loʻo ola pea le vaega o laau toto ma i le taimi lava lea e tasi o loʻo tutupu aʻe ai.

O tagata gaosiga o fomaʻi faʻaonaponei na latou amanaʻia uma nei faʻaaliga ma o le taimi nei o faʻatulagaga faʻapitoa a le BIOHYPER EXTRA "Mo Clematis" (Biohiper Extra) MO le "AGRO-X", o le fugalaau mo le clematis Agrecol na faia. O nei fualaau oona e faʻaaogaina e le gata ina faʻalautele ai le taimi ma le tele o le fugalaau, ae puipuia ai foi laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi.

Faʻatoʻa totoina fualaʻau

<

Pe o manaʻomia ni faʻamalositino mo clematis, lea o loʻo totoina i se nofoaga fou

O se nofoaga fou mo le ogatotonu o se fatuga o le a avea ma nofoaga e nofo ai mo le tele o tausaga. Peitai, e le o toe mamao, i tulaga masani o le atinaʻeina, o le a faʻaalia ai le tuputupu aʻe, o le a aʻafia le aʻa o le vao. O le a faʻapipiʻiina le tipu i se nofoaga fou, lea e tatau ona tutusa le palapala ma le matua. O le mea lea, pe a totoina laau toto i se nofoaga fou, o mea uma o le a maua ai le malosi i le atinaʻeina o laau e tatau ona faʻaofiina i le totoina o le lua.

Fertilizing clematis - o lona uiga o le tausia lelei o meaola ola lanu meamata e ola latalata i tagata. Ioe, e aunoa ma le ea, vai ma meaʻai, e leai se tagata poʻo se laau e mafai ona ola.