Fua o le gaosiga

O le a le laumei: fualaau po o fua?

E ui lava i le mea moni o fua fou o loʻo faʻaalia pea i luga o le maketi, oi latou e tupu aʻe i totonu oa tatou togalaau e le o latou le fiafia. O se tasi o nei mea e fiafia i ai e mafai ona aofia ai le pulu, o ona fua e lauiloa e le gata mo le uluai tofo, ae faapea foi mo le tele o uiga aoga - o le a tatou talanoa e uiga ia i latou i le tusiga.

Talaʻaga faaleaganuu

O le laumei ua lauiloa mo le tele o tausaga, ae o le mea tonu lava ua le i faavaeina le tulaga tonu o foliga vaaia o lenei laau. O loʻo faʻatautaia e archaeological i Suitiselani i nisi o maʻa maʻa, o loʻo taʻu mai ai e oʻo lava i tagata anamua, o nei fua na avea ma punavai o meaʻai. Fai mai le tala o nei fua ua leva ona matagofie oloa na masani ona i luga o laulau o tupu ma isi tagata mauoa.

O nisi saienitisi e talitonu o le popoto na aliali mai i Roma anamua. A o leʻi oʻo i le amataga o le vaitau fou, na faia ai e Suria ni laʻau, lea na latou faʻatau atu i isi atunuu. I Rusia, o le fua na sili ona fiafia i ai Tsar Alexei Mikhailovich. O loʻo i ai se talitonuga e faapea, o nei fua na oʻo mai i Europa faafetai i tapuni.

E te iloa? Mo le taimi muamua na faʻaalia ai le laau i le Caucasus. E talitonuina o le laau o le taunuuga lea o le tuufaatasia o vao tuitui ma fualaʻau faapelepele. Mulimuli ane, e ala i filifiliga, na maua ai se tele o ituaiga eseese eseese.

Berry poo fualaau suamalie?

Talu ai nei, na amata ai ona taʻua e nisi tagata le paʻu o le paluga, e ui o le taimi muamua na avea pea ma fua. Mafaufau pe aisea na faia ai ia suiga. E tusa ai ma le mea na tupu, o le fua muamua o fua o fualaau aina e tele-fatuina e fua i vao ma laau. E i ai se maa e tasi le maa, ao fua le fua i luga o se laau, o lona uiga e le mafai ona taʻua o se fatu mai se manatu faasaienisi. Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga eseese laiti e ola i luga o laau o se foliga paʻepaʻe ma maua ai ni fua laititi. I lenei tulaga, sa i ai ni feeseeseaiga i le agavaʻa - fatu po o fua.

O fualaau sili ona lelei mai pauna paʻu mo le taumalulu.

Mafaufau pe o le a le fua o le: e tusa ai ma le faavasegaga i le meaʻai - o fualaau aina suamalie ma le tele o le sap, ola i luga o se laau, laau afu, foliga mai nai lo se fugalaau ua filogia, ei ai se numera faapitoa o fatu pe a uma ona pau i le eleele ma totogo. Mai lenei mea e mulimuli mai ai afai e ola le fua i luga o se togavao ma e tasi le maa, o lona uiga o se fua. E ui lava i nei mea uma, i le olaga i aso faisoo, e toalaiti tagata e gauai atu i na faamatalaga faasaienisi, o lea e le mafai ai ona manatu o se mea sese pe a taua lenei fualaau o se fatu po o se fua.

Aisea e teu ai?

O le faʻamatalaga sese ole saienitisi e faapea o le plum o se mea e mafua mai i le mea moni e faapea o laʻau o loʻo maualalo le olaola e sili ona lauiloa i aso nei - o laau toto e pei o laau toto ma fualaau laiti. I le amataga o le seneturi talu ai, sa faia suʻesuʻega faasaienitisi, ma o le taunuuga lea na faamautuina ai o le plum o se laau fua. E pei ona faʻamatalaina muamua, o nei fua e taʻua nei fua i le olaga i aso faisoo, mai le manatu faasaienisi e le saʻo lenei faʻamatalaga.

Saili po oa mea e togafitia ai vailaʻau o meaʻai ma mea aoga mo fafine e faʻafefe.

Aisea e fua mai ai?

Talu ai o le laau o le pulu e maualuga, ma o le fualaau maa ma luga o le laau e ola ai ma le fatu e tasi i totonu o se atigi puʻe, e ola i luga o sina mea itiiti, ua mautinoa e saienitisi o se fua lea. E iloa e tagata uma e tele meaʻai ma fatu laiti e maua i le pericarp, ma latou ola i luga o le vao.

O a faʻamanuiaga ma o fea e faʻaaogaina ai fualaau pulu

O le tofo tulaga ese ma le tele o vitamini ma minerale e taua mo se tagata i le paʻu o lenei fua e le gata o se tasi o mea sili ona fiafia i ai, ae o mea aoga foi e aoga. E le gata i nei mea uma, ae o loʻo tuʻuina atu foi ia te ia le tele o uiga lelei e faʻaaogaina i vaega eseese. O i latou e masani ona 'ai i meaʻai, e leai lava ni faʻafitauli i le fiaʻai, talu ai o le fetus e faʻaosoosoina le manava ma faʻaleleia ai le gaʻo. Faʻapitoa foi mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga laulaʻau e saunia ai teuteu mo fafo ma totonu. I luga o le faavae o plums e faʻaoga ese ai maso ma teuteuga mo paʻu ma lauulu. Ma o le mea moni, o le tele o meaʻai lelei ma maloloina ma sauniuniga e faia mai ai.

E taua! O le ponaivi oona o loʻo i ai le cyanogenic glycoside amygdalin. I totonu o le tino, e faʻamavae ai ma le faʻamalolo o le hydrocyanic acid - e matua le lelei lava. E taua i le taimi o le vevela o togafitiga faʻaleagaina lenei mea.

I vailaau

O fua fou ma mamago, compotes ma le suamalie oona e maua ai se aoga aoga i le tino atoa. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tele meaʻai e faʻavae i lenei oloa. Mai i le pulu teuteuina tinctures ma teuteuga, meaola mo le togafitiga o manua o le paʻu. O le fua o loʻo faʻamatalaina i meatotino lelei nei:

  1. O se sooupu sili ona lelei, lea ua faatonuina i tamaiti uma ma tagata matutua.
  2. Faʻaaogā e faʻamamā ai le manava i le taimi o le mumū, pe a le mafai ona faʻaoga isi auala.
  3. O fualaau le faʻamaonia e aoga mo le oona ma le maʻisuka.
  4. O lenei fua o loʻo faʻamaonia mo faʻamaʻi pipisi.
  5. Faʻaauau le faʻaumatia o le cholesterol.
  6. Latou te gaoioi o ni faʻamaʻi pipisi, aveʻesea mea faʻasao mai le tino.

O mea lelei

O le eletise e aoga e faʻaaogaina e le gata i totonu, ae pei foi o sauniuniga teuteu. O le mea autu o le muamua faʻamautinoa e leai se mea faʻafefe i lenei oloa. O le tele o taimi, o maso ma le suāuʻu tino e saunia i luga o le fua o le fua.

O faʻamanuiaga o plums e faapenei:

  1. O se antioxyidant.
  2. E fafagaina ma faʻamamaina le paʻu, lea e faʻamalūlū ma pala.
  3. Faʻasogo ma vevela lauulu.
  4. Le aoga aoga i luga o le paʻu o loʻo siomia ai mata.
  5. Faʻaaogaina e pei o se manogi i mea teuteu.
  6. E faʻaaogaina e avea ma faʻamalosi mo le tuʻufaʻatasia o vaega eseese.
  7. Tausiga mo fao ma le faʻasologa.
E te iloa? Ina ia mafai ai ona vave faʻavave, tuʻu i totonu o se atigipusa ma apu ma faʻi. O fua o nei fualaʻau e maua mai ai le ethylene, lea e faʻavaveina ai le faagasologa o le gaosiga.

Fale faʻatoʻaga

I le kukaina, o pulu e saunia ai meaʻai, marshmallow, compotes, meainu ma sauʻai. E faʻaaogaina e tagata uaina le fualaau aina lenei mo le faia o le uaina e fai i le fale - e tafaoga. I luga o fua o fualaau aina e maua ai le malosi o meaʻai, e pei foi ona latou folau mo aano o manufasi. E faʻaaogaina laupapa laupapa i le ulaula, fafie meaʻai. Ua lauiloa o le asu mai lea fafie e maua ai se gaʻo e le mafaagaloina.

Faamasani oe lava i fualaau mo le sauniuni o siamu mumu, vailaau paʻu mo aano o manufasi po o iʻa, saumasi saumasi, vailaʻau faʻapipiʻi.

Atonu o le ae fia iloa pe faʻapefea ona e saunia se pani, faʻasolosolo i luga o vodka poʻo le pulu vine.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le pulu e le gata e lelei, ae o fualaau lelei foi, ae e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei ina ia le afaina ai le tino, aemaise pe afai ei ai ni faʻamaʻi.