Faʻatoʻa totoina laau toto

Taofia masani masani

O le vave totoina o laau toto ma laau talatala e masani ona tosina atu i ai ma e le mafai ona tuua se tasi e le fiafia i se vaaiga manaia.

Sakura, magnolia, lilac - o nei laau taitasi i le vaitau o le vavave e mafai ona siitia aʻe agaga ma matagofie ai mata o le tele o tagata. I lenei lisi, e mafai ona e faʻaopopo ma certiis - le teuteu laau, faʻato'ā fugalaau fugalaau matagofie o lanu piniki.

I lenei tusiga, matou te fia faailoa atu oe ia te ia. O le a le foliga o le certisis, o fea na sau ai, pe faapefea ona maua lona igoa, faʻamatalaga o ona ituaiga - faitau e uiga i nei mea ma isi mea moni e uiga i le laau o loʻo i lalo.

Cercis (lat. Cercis), poʻo le lanu viole - ituaiga o laau maualuluga ma laau afu o le aiga legume. E tupu i le natura o le vao o Asia, le Metitirani, Amerika i Matu.

E te iloa? Na maua e Cercis lona igoa mai le upu Eleni mo le "taʻavale". Faʻaigoaina ao fua mai fua - fatu pi, faʻavae e pei o se auiliiliga o se meaola.
O Zercis e tupu lona maualuga i le 18 m. O lona palealii e ofoofogia, i le foliga o se faleie po o se polo. O le ogalaau e masani lava ona tupu le le masani ai, fesuisuiai. O le laau e lapotopoto pe lau lau. I le taumafanafana latou te lanumeamata, i le autumn latou te lanu samasama, samasama-lanu moli, pau i le taumalulu.

O fugalaau fugalaau e totogo i le tautotogo, masani i le lona fa tausaga talu ona totoina. Faʻalagolago i le ituaiga o fugalaau e aoina i ni fusi poʻo ni pulumu, e tupu mai i le axils o laʻau pe o loʻo i luga o le ogalaau. E ese le tulaga ese, e foliga mai le au peleti pe a fuga ae leʻi tupu lau. Ona foliga mai ai lea o le lalaina moni o lala i le piniki, lanu viole po o le mumu.

I le vaitau o le fugalaau, lea e tusa pe tusa o le masina, o le laau e tupu mai ai se manogi manaia ma tosina mai ni pi, o le mea lea o se meaola o le meli. O fua e faia i totonu o le 10 cm le umi, o ia mea uma e aofia ai le 4 i le 7 pi. E fua mai le laau ia Aokuso.

O le Purple o se fale mafanafana ma malamalama-alofa. Ona o lenei tulaga o le certsis, o lona totōina ma le tausiga e avea ma faafitauli mo afā feʻaʻei ma se vaitau malulu malulu.

E taua! E naʻo le tolu ituaiga meaola e mafai ona faʻafeiloaʻi i fulu ninii: Kanata, sisifo ma fatuga. O le sili ona malulu o nei mea o le lanu violē o Kanata.
O le laau e sili ona fiafia i eleele ma suavai lelei, limamalie. E le o le alofa. Faʻapenaina e fatu ma laau vegetative (tuʻuina, tipi). Na te taliaina le teuteuina - o laau laiti e talafeagai mo le fausia o ituaiga ituaiga palealii. Tetee i meaola faalafua ma faamaʻi.

Lapoʻa o se faʻatoʻaga faʻamalosi - e mafai ona ola e tusa ma le 70 tausaga. I le natura, e i ai mai le 6 i le 10 ituaiga o certsis. Latou te eseese i le maualuga o le maualuga, fausaga ma le lanu o fugalaau, o le maualuga o le tetee atu i le malulu. O nisi oi latou e lelei ona totoina. Matou te faamatalaina le sili ona lauiloa.

Tsertsis Griffith

Cercis Griffith (Cercis griffithii) e seasea lava i le laau. I le avea ai o se tulafono, faʻapupula le 4-mita mita ma se pale lautele. I lalo o tulaga masani, e tupu i luga o mauga papaʻe i Asia Tutotonu, Iran, ma Afghanistan. O le mea lea, o lenei ituaiga lanu violē e sili ona vevela ma e le fetaui mo le totoina i le ogatotonu.

O tagata felafolafoaʻi e lanu lauusiusi lanu meamata 5-8 cm le umi, foliga o le fatuga ma se pito loloto i le pito i lalo. O laʻau e aliali mai pe a uma ona tupu. O fugalaau e aoina i pulumu pupuu, fai lanu lanu piniki ma le viole-violet. Vaevae muamua nai lo isi meaola: i le faaiuga o Aperila - i le amataga o Me. O fua na vave ona vave amata: i le masina o Iulai-Aukuso.

Faʻamatalaga Europa

Europa Cercis (Cercis siliquastrum), poʻo le masani (pods) i fafo atu e pei o le ituaiga o Kanata, e ui i lea, e laʻititi maualalo, e tele fugalaau (e oʻo i le 2.5 cm le lautele) ma lau laititi. O le uumi o laupepa e oʻo atu i le 8 cm. O latou foliga o le semicircular ma se fatu faʻavae.

O lenei meaola e fuga mai le lanu-paauli. O le vaitau vavalalata e tusa ma le masina - mai ia Aperila e oʻo i Me, e maeʻa pe a oʻo mai lau.

O le maualuga maualuga o Europa Cercis e 10 mita. E ola ae pei o se laau, ma e iai foi ni laau afu. O lona ogalaau e mafiafia, e masani lava e le mautonu.

Talu ai ona o le natura o lenei ituaiga o meaola ua tupu i atunuu o le Metitirani ma Asia, o se mea sili ona manaia. E le taliaina le malulu i lalo ifo o le -16 ºOM - faʻamafanafana ma taofi le fuga.

E te iloa? I Farani, o lenei ituaiga o certsis sa taʻua o le "laau mai Iutaia" (Isaraelu o aso nei) ona o lona natura natura. Mulimuli ane, o le fuaitau ua salalau ma se faaliliuga le mautonu: "Iuta vine", o le mafuaaga lea e masani ona taʻua ai i aso nei.
O lenei lanu violē e faʻaalia i le televave o fua faʻatupulaia - i le fa ma le lima tausaga le matutua e mafai ona oʻo i le maualuga 1-1.5 mita. E sili ona manaia i taimi o le gafa, ae e le o se mea e uiga i le tuufaatasiga o le eleele. Talu ai o le laau e matua malamalama-alofa, e sili ona totoina i itu i saute, i nofoaga e tatala i le la, ae puipuia mai matagi.

E tumau le malosi o le Cercis Europa e oʻo lava i le taimi e fua mai ai, i le masina o Setema, faafetai i le matagofie o tautau umi (up to 10 cm).

Western Cercis

Western purple (Cercis occidentalis) - mea taumalulu-faigata i ituaiga i Amerika i Matu. E i ai sona pale paleni. O le ogalaau e tupu ile 5 m. O lau o laau o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, lanu, e oʻo atu i le 7.5 cm le lautele. O fugalaau e lanu mumu, tele-lapopoa.

Cercis Kanata

Cercis canadian (Cercis canadensis), o se tagatanuu o Amerika i Matu, i le fale e oʻo i le maualuga maualuga o le 12 m. Ae peitai, pe a fesiitai atu i se isi fesuiaiga o le tau, o le mea sili atu lea e suia ai foliga.

Muamua, e tele mea e leiloa i le tuputupu ae - mai se laau ua liua e avea ma se laau laʻau. O ona lau ma fugalaau e laiti. O le fugalaau e le matagofie e pei ona masani ai.

O le "Kanata" e fuga mai le taulotoga o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana, aʻo lei oo i le taimi o foliga o laulaau. O fugalaau e lanu piniki, e oo atu i le 1.2 cm le lautele, e leai sona aoga. Lea - lapoa (e oo i le 16 cm), lanumeamata lanumeamata, i foliga o fatu, valiina i le autumn i le lanumeamata samasama.

O Canadian Zercis ei ai le tikeri sili ona maualuga o le faʻafefe o le kiona i isi meaola. Tamaiti laiti e oo i le tolu tausaga le matua manaomia se fale aʻo leʻi faimalaga.

E lua ituaiga o meaʻai e faʻaaogaina i aganuu teuteu: paʻepaʻe ma pala.

Cercis cystis

Nofoaga masani laʻau viole kagryanika (Cercis racemosa Oliv.) o nofoaga tutotonu o Saina. I le avea ai o se tulafono, o se laau tele lapoa (e oo i le 12 m) ma lau lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. E fuga mai i fugalaau lanu violē, lea o loʻo i luga o lālā ma le ogalaau, ma tautau i luga o pupuʻu laʻititi i mea e leai ni paʻu.

Saini Saini

Saina laʻau ulaula (Cercis chinensis) tuputupu ae tele lapoa - e oo atu i le 15 m le maualuga. O lo latou pale o loʻo salalau ma mafiafia. O ogalaau e lapopoʻa lau laʻau lanu, e oʻo atu i le lapoa o le 6-12 cm.

O le vaitau o le fugalaau e pau i le masina o Me-Iuni - ua ufitia tele laau i lanu violiki lanu violē, fugalaau ulaula, e aoina i fua. O laʻau e aliali mai pe a mavae fugalaau.

E te iloa? O lenei meaola na folasia mai Saina i le ogatotonu o le seneturi sefuluiva.
I le aganuu, e seasea totoina le lanu violisi, e masani lava i le ituaiga mita 5-6-mita. Eseesega ma fugalaau paʻepaʻe ("Shiroban"), pulupulu-violet ("Avondale") e fafagaina. Tausia le taumalulu maualalo le vevela i -23 ° C.

Faiga faʻamalosi tino

Crimney kidney (Cercis reniformis) - O se tasi o ituaiga malulu o Cercis o loʻo i ai i le itu i matu o Mekisiko. E ola e pei o se ogalaau tele ma pei o se laau. E alu i le 10 mita le maualuga. E i ai lona pale tele.

O laulaau o nei ituaiga o meaola, o loʻo taʻamilomilo i se logo faʻapitoa i le faavae - o le mea lea o le igoa. E uumi le umi i le 5-8 cm. O fugalaau e aoina i ni lanu piniki mumu ma se umi e 1-1.5 cm.

E taua! I le avea ai o se tulafono, o le lanu viole e mafanafana, o le mea lea e masani ai e le tupu i totonu o itulagi ma le malulu malulu. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e ausia ai le sili atu o le faʻafefe o laau toto - e tupu ai le tsercis mai fatu.
O le laau o certsis e matagofie tele ma e le masani ai e tatau ai ona avea ma taʻutaʻua ma mitamita i nofoaga i togalaau, paka, ma dachas. O le mea aupito sili ona lelei, e foliga mai i se tau e toʻatasi. Ae peitai, e mafai foi ona totoina i ni vaega ma conifers. Faʻaaogaina e fausia ai puipui. E talafeagai mo le tuputupu ae i le tulaga o le tulafono.