Fualaau aina

Totoina o tamato o lanu le masani ai Lanu uliuli: faamatalaga o ituaiga, uiga, ata

Tomatoes "Black Cluster" i luga o le paranesi e pei lava o le tele o currants currants i se lautele lautele. O tagata taʻitasi, o fua e matuā manaia lava e te manaʻo e faʻataʻitaʻi ai.

O le Black Cluster o le taunuuga o le galuega umi a a tatou paaga faʻaleoloa ma a latou paaga mai fafo. E le o aofia ai i totonu o le Setete Setete o le Rusia, ae o loʻo lauiloa i faatoaga faʻatoʻaga.

Afai e te naunau e aoao atili e uiga i le ituaiga Black Cluster, faitau la matou tusiga mo se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma ona uiga, aʻoaʻo e uiga i foliga o le faʻatoʻaga.

Black Cluster Tomato: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaLanu uliuli
Faamatalaga lauteleUluai, vasega maualalo ma le maualuga o le gaosiga
FaʻatonuRusia
Toto80 aso
Pepafualaau laiti, lapotopoto
Lanulanu enaena
Faatatauga o fuamati amata50-70 kalama
TalosagaE talafeagai mo le faʻataunuʻuina fou ma le faʻaaogaina atoa.
Tuʻu atu ituaiga6 kg mai se laau
Vaega o le tuputupu aeLaʻau i luga o fualaau aina ia Mati e oo atu i le loloto e tusa ma le 2 cm i laina, ma le mamao i le va o le 2 cm
Faʻafitauli faʻamaʻiMautu, ae o le puipuiga o faamaʻi tele e manaomia

Black Cluster Tomatoes o se kulupu o le uluai augatupulaga F1. Na vaʻaia e le au faʻatoʻa se "fale" le tamato ma le vao lanu uliuli mai Chile. E talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o le greenhouse ma nofoaga tatala i le faʻamafanafana i le taimi o le malulu.

E pei ona e iloa, o fatu o hybrids e le mafai ona faʻaaoga mo le totoina o laau i le isi tausaga. O le ituaiga e le taua, e le pei o se togavao. O le maualuga o le toto e le maualuga atu nai lo le 150 cm. O le fatu e mafiafia, malosi, malosi malosi, laʻau lauolaola, e iai ni pulumu (faigofie) ma le tele o fua.

Faitau e uiga i mea e filifili ai, semi-determinant ma super determinant iinei.

O le aʻa o loʻo faʻaleleia lelei i itu uma e aunoa ma le loloto. O laulaau e le tulaga ese i tamato o le taimane, o le lanu lanumeamata lanumoana, ma le mafiafia o le fale e aunoa ma le lauiloa. O le faʻaogaina e faigofie, vavalalata, tuʻuina i luga o lau lau fitu, ona - e ala i le tasi lau. Mai le tasi tulaga, o fualaau e sili atu ma le 10 fualaau aina e maua mai.

E tusa ai ma le tikeri o le fua, o le Black blacklus o se ituaiga vave o le matua, o le vaitau vegetative e tusa ma le 80 aso (mai le tupu mai o fualaau aina i le fua o fua). Vaʻaia togafitiga uma faʻamaʻi.

E ui i le laʻititi o le fua, o loʻo i ai se fua lelei tele e mafua mai i le aofaiga - e tusa ma le 6 kilokalama i le faʻatoʻaga. O le gaosiga e lelei ma i le gaosiaina o le gaosiga.

Igoa tulagaTuuina atu
Lanu uliuli6 kg mai se laau
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Pink spam20-25 kg i sikuea mita
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Laveʻa Mumu3 kilokalama mai se togavao
Irina9 kg mai se togavao
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Samara11-13kg i le sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita

Uiga

O se tasi o mea autu o le ituaiga o lona tofo. E foliga mai e le o se "tomati", o nisi e manatu o se uiga mama, ae le foliga mai, e foliga mai i se tasi o se mea le lelei. E iai foi manatu eseese e uiga i lanu. O le kulupu uliuli e na o le pau lava lea o ituaiga eseese o fualaau aina. I le laau lava ia, o le lanu e sili atu ona pogisa nai lo le mea masani.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • maualuga fua;
  • lē faʻaleagaina;
  • anapogi vave;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Fua o fualaau aina:

  • fualaau suamalie - fua i lalo, lapotopoto, ma le maualuga o le 5 cm;
  • mamafa mamafa e tusa ma le 50 - 70 g;
  • o le paʻu e lamolemole, paʻu, manifinifi;
  • o le pulupulu o le eletise, o le tino, lanu - lanumoana uliuli;
  • o le lanu o fualaau mama e le lanumeamata, ma o le taimi e amata ona piniki, ona liu lanumoana ma foliga mai o lanu moana lanumoana. O le fua o le fua o loʻo i ai le lanu uliuli, lanu 'eggplant' ma le vaivai;
  • nisi fatu, potu 1-2;
  • o le aofaiga o mea matutu e tele.
Igoa tulagaFua o le fua
Lanu uliuli50-70 kalama
Viscount Crimson450 kalama
Verlioka80-100 kalama
Valentine80-90 kalama
Altai50-300 gutu
O le baron150-200 kalama
Sensei400 kalama
Fatima300-400 kalama
Bella Rosa180-220 fua
Klusha90-150 kalama
Peresitene250-300 g
Kostroma85-145 kalama
Falanu mumu70 kalama

Faʻamanatuina e le Faatoaga le tofo tulaga ese o tamato - suamalie ma fua o fualaau aina. E manatu o se vasega atoa.

Faʻaaoga fualaau suamalie fou - i salakeke, sandwiches, ma pe a maeʻa togafitiga vevela - i vevela vevela. I le faʻasaoina, e leai se mea e iloa ai fua. Aua le inu suavai e le talafeagai i tulaga laugatasia o gaosiga. O le paluga o le Tomato poo le saumalie o le a matagofie ma se mea e le masani ai.

E teuina mo se taimi uumi ona o lona tele, e tele lava ina feaveaʻi femalagaaiga.

Ata

E le gata i lea e mafai ona e faamasani i le ata o le vine vine Black Grape:

Vaega o le tuputupu ae

Faʻateleina i le teritori o le Russian Federation ma i atunuu lata ane. O fatu muamua aʻo lei totoina laau e faʻamaʻi i se vaifofo o le paluga o le pala, e totoina ia Mati i le loloto e tusa ma le 2 cm i laina, ma le mamao i le va o le 2 cm. O le vevela i le taimi o le germination e tatau ona le itiiti ifo i le 25 tikeri. I le avea o se nofoaga mo le totoina, e lelei tele le faʻaaogaina o lanu-greenhouses. Ma faʻaleleia atili le faʻamalosi, faʻaaoga le faʻalauiloaina o le tuputupu ae.

E faia ni taʻavale pe a oʻo mai ni ata se lua. O taʻavale e faia i se pusa e tusa ma le 300 ml. E ono mafai ona fai le faʻamaʻiina o laau ma mea faʻapitoa. 2 vaiaso aʻo lei totoina, e manaʻomia ona faʻamaʻaina laau toto - tatala le vaʻa mo ni nai itula.

I le pe tusa ma le 50 aso, pe a mavae le malulu, o le a totoina totō i se nofoaga tumau. E talafeagai le fausia o se togavao i se tasi mea, pasynkovanie - i aso uma 10. Taʻaloga pito sili luga. E foliga mai e tatau ona nonoa oe i lagolago taʻitasi.

Le puleaina o vao ma puipui le microclimate, faʻaaoga le mulching i le va o laina. Manatua le taua o le faʻamautu lelei.

Ae mo le faʻamalositino, e mafai ona e faʻaaoga mo lenei faamoemoe le tele o tupe o loʻo maua "i le taimi". Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga faʻatoʻaga:

  1. Organic.
  2. Iodine
  3. Yever
  4. Ava o le peroxide.
  5. Amonaia.
  6. Boric acid.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le tulaga lautele, o le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi matua o tamato i totonu o greenhouses. Ae o gaioiga faʻamalositino mai faʻamaʻi ma meaola faalafua e talafeagai - faʻaleleia faʻatasi ma meaola ninii.

Faitau e uiga i faʻamaʻi matua o tamato i greenhouses ma fua e faʻafefe ai:

  • Alternaria
  • Paʻu faʻamaʻi ma le puipuiga mai ai.
  • Verticillosis.
  • Fusarium
Vaʻai foʻi: ituaiga o tomati e faʻaalia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma fua maualuga.

Tomato e le o atoatoa lelei i le tuai.

Faaiuga

Tomatoes varieties "Black Cluster" togalaau talafeagai-faapitoa. O le leo fou o tamato o le a avea ma mea taua i ipu.

Matou te ofoina atu foi ia te oe mea aoga aoga i luga o ia autu: auala e maua ai se seleselega lelei i le malae vaʻaia, auala e manuia ai le totoina o tamato i totonu o le kiona i le tausaga atoa ma mea faʻaaogaina o ituaiga o meaola o loʻo i ai muamua.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i isi ituaiga tomato e eseese o latou uiga:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele