Laʻau

Auala e toto ai apricot: totoina o metotia ma mea taua uma

O le apricot e masani ona taʻua o le "apple Armenia", e ui lava e le mafai ona faavaeina lona amataga. I Armenia, ua tupu mai talu mai aso anamua ma ua avea o se tasi o faatusa faaleatunuu. O le faʻamoemoe o le ola o se laau apricot i se mafanafana o le tau e oʻo atu i le 100 tausaga, lea e 30-40 tausaga o fua tele ma fiafia i ona fua matagofie, fuamalie. O ituaiga o apricot ua fafaga foi mo isi itulagi. I latou taʻitasi, e mafai e se laau ona fua mai se fatuga lelei, ae e taua tele le tekinolosi faʻapisinisi mo lenei mea. Muamua ma o se tasi o taimi sili ona taua o le totoina o se fatu.

Apricot taimi e toto ai

Apolot e sili ona totoina i le amataga o le tautotogo, e masani lava i le momoe moe. O le totōina ile matala e mafai ona fasiotia le laau.

Apricot tipu e mafai ona totō i le tautotogo seia oʻo ina fafagu mai aʻa

E tatau ona amanaʻia le tau o lau eria. E mafai ona faʻaleleia eleele i le itu i saute i le faaiuga o Mati, i le ogatotonu o Rusia - i le ogatotonu o Aperila. O le tulaga autu o le vevela i luga o le ea nai lo le vevela vevela, e le gata i le ao, ae faapena foi i le po.

Afai e totō muamua, e mafai ona mate le fale mai i faʻala. O le tuai ona totoina o le a afaina ai le ola ola o se fatuga ona o le faateleina o le gaioiga o le la.

Le lelei o le totoina o le apricot:

  • o le ono mafai ona fausia se aʻa malosi ao leʻi oʻo i timuga o le autumn ma, o se taunuuga, o se taumalulu lelei o le laau;
  • taimi e faʻaumatia ai mea le lelei: faʻamaʻi, faʻalavelave lavelave, lamala, lea e faʻaleleia ai le atinaʻeina o le fatuina ma faʻateleina lona puipuiga;
  • le avanoa e saunia ai le lua mo le tulaʻi i luma. O le sauniuniga o le lua i le tautoulu e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻalolotoina o le aʻa ona o le lelei o le eleele i le taimi o le taumalulu.

O le aʻafiaga autu o le totoina o le tautotogo o se vaitau puupuu i le va o vaitau o le tautotogo ma le fafaguina o pupu. E le mafai i taimi uma ona puʻeina lenei taimi ma le eleele i le taimi.

Ae ui i lea, o le tele o fai togalaau latou te fiafia i le totoina o le toto, ona o le aganuu vevela.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le avanoa e totoina ai le apricot i le tautoulu, aemaise lava i le itu i saute faʻatasi ma mafanafana mafanafana ma se vaitaimi umi o fesuiaiga ma le maualuga o le vevela i masina o le tautoulu.

Le lelei o le totoina o le autumn:

  • se fuataga tele o mea toto, tau talafeagai, le mafai ona iloilo le tulaga o aʻa;
  • se aofaiga tele o le suavai talafeagai pe a uma ona totō - o le natura lava ia e maua ai se fatugala, e le manaʻomia le tele o le gauai ma le tausiga.

Afai e totoina le laau i le taimi, o le a mafai ona maua aʻa i luma o le kiona ma amata ona ola vave i le tautotogo ma atiina ae vave.

Le lelei o le toto i le tautoulu:

  • i le taumalulu, e mafai e laau laiti ona mafatia mai mea masani: aisa, matagi malolosi, kiona, afa malulu;
  • fualaau i le taumalulu faʻatafunaina meaʻai.

E le fautuaina e tagata tomai faapitoa le totoina o ituaiga apricot i le autumn lea e le lelei le taumalulu taumalulu.

E faʻapefea ona sauniuni mo le tulaueleele

Ina ia mafai ai e le apricot ona fua mai, e tatau ona totoina 2-3 laau toto o ituaiga eseese, talu ai o le tele o ituaiga e manaomia ai le felauaiga o felauaiga. Afai e leai se avanoa faapena, e tatau ona totoina ituaiga o meaola e pei o le tino, mo se faataitaiga, Krasnoshcheky.

Filifilia se nofoaga tulaʻi

Apricot e fiafia i le malamalama ma le vevela, e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga ma ata. I lalo o tulaga talafeagai, e tupu tele le laau, ma le paleni lautele. I le eleele laugatasi, e le aoga le totoina ona o le faaputuputuina o le ea malulu ma le ono maua ai le suavai, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau. Afai e mafai, e sili atu le totoina i luga o le mauga, o se mauga.

I tulaga lelei, e mafai ona e maua fua lelei o apricots

O mea taua, itu sisifo, saute sisifo ma matu sisifo. O le pito i matu o le laupepa, puipuia mai matagi, o se nofoaga lelei foi mo le tulaueleele.

Manaomia o le eleele

O le palapala mo le apricot e tatau ona mama, laʻau mumu po o oneone, faatasi ai ma se aofaiga o chernozem ma minerale.

O le elemene o le palapala e le faaituau poo le maualuga foi o le eleʻele. Fertilizers with a phosphorus contents 0.10-0.12 kg i le 1 mita ua faaopoopo i le eleele eleʻele.

Tuaoi i le saite

A filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau ona e mafaufau o le apricot e le fiafia i le vaʻai ma isi laau, aemaise lava e faʻaaogaina:

  • cherries
  • apu
  • peach
  • fulino
  • peleni suamalie
  • pears
  • fugalaau
  • currants.

Pe a totoina se apricot i autafa o se paʻu, o le mamao i le va oi latou e le itiiti ifo ma le 4 m e tatau ona le tatau ona latou faʻaleagaina le tasi.

Faʻafanua ma le sauniuniga o le lua e faʻaleleia

O laau apricot e totoina i se siaki siaki ma se mamao i le va o laau ma le va o laina o le itiiti ifo i le 3-4 mita, talu ai o loʻo salalau le laau.

E sili atu le saunia o se lua mo le totoina o se apricot i le tautoulu pe le itiiti ifo ma le vaiaso aʻo lei totoina. O le tele o le lua e 70 × 70 × 70 cm.

O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  1. O se alavai "aluga" o maa paʻu, iliili poʻo ni fasi mea piliki e sasaa i le pito i lalo. E manaʻomia le puipuia o le laau mai le tele o le susu.

    E manaʻomia le faʻaleleia o le "aluga" e puipuia ai aʻa o le fatuga o le apricot mai le faʻamaina o le susu

  2. Ua faʻamauina le eleele i luga o le alavai e avea o se vaega o:
    • le pito i luga o le eleele - 1.5 vaega;
    • humus lau - 5 vaega;
    • Mullein - 1 vaega;
    • fafie ash - 60 g;
    • superphosphate - 50 g.
  3. O nei mea uma ua lelei le fefiloi ma ua ufitia i le eleele togalaau mai luga e puipuia ai le fesoʻotaʻi faʻatasi ma aʻa o le fatu.

    A maeʻa ona tuʻuina le laufanua lalelei, o le lua i lalo ifo o le apricot e ufiufi i le eleele faʻamaina muamua

E pei o le eleele, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o oneone, peʻa ma le lalolagi i vaega tutusa. O le mea autu mo le apricot o le vavaeeseina o le palapala, ae le o lona fatu.

Auala e totoina ai se apricot ina ia manuia ai fua

A totoina i le tautotogo ma le autumn, e tatau ona e mulimuli i se faasologa patino ina ia maua ai se seleselega lelei:

  1. Sook o aʻa o le fatu i le vai i le aso ao le i totoina.

    O le lafoaia o aʻa e na o le talafeagai lava mo laau toto ma se aʻa

  2. Siaki le tulaga o aʻa ma solo mea ua faaleagaina.
  3. Totoina aʻa o le fatuina i totonu o le otaota masima ma le manulele ma faamamago ai sina mea itiiti. E mafai ona faaopoopo le Heteroauxin i le failauga e faaleleia ai le ola.
  4. Fai se pulou mai le eleele ile lua ogatotonu.
  5. Tuu le fatu i le ogatotonu ma salalau lelei aʻa, ao le ua aʻa e tatau ona maualuga i luga o le maualuga o le lua.

    Pe a totoina se fatuga o le apricot, e taua tele le salalau lelei o aʻa, aua o lenei faaputuga mai le eleele e muamua sasaa i totonu o le lua

  6. E le tatau ona faʻatumu aʻa i le lalolagi, e te le manaʻomia ona faʻatumu le ua o le pusa i le eleele. Tipi le eleele ma le filemu i le fatuga. Le tuʻuina o se vae i se ogalaau, ma soli se mulivae.
  7. I pito o le lua, fai se liʻo vai, puipuia le ua i se faaputuga.
  8. Liligi fua tele i le vai i luga o le liʻo o le vai, taofia le vai mai lalo o le ogalaau.

    E tatau ona faʻasusu le seleselega o le apricot i le liʻo o le vai e leai se vai e oʻo i le ua

  9. Faʻafefe le fatuina i le pine i ni nofoaga se lua.

A uma ona totōina, e tatau ona tu lelei le seedling ma nofo mau i le eleele.

Vitio: totoina se fatuga o le apricot

Umaina o le totoina o fatuga

Ae a pe afai e le mafai ona totō le fatu i le tautoulu? E i ai auala eseese e tausia ai seia oʻo i le tautotogo.

I totonu o le potu

I totonu o le potu poʻo le fale faʻataʻavalevale, e mafai ona teuina ni laau totō i le vevela mai le 0 i le +10 ºC. O aʻa e faʻamamaina, tuʻu i totonu o se atigi apa ma le sawdust, oneone poʻo le peʻa ma tuu i se nofoaga malulu. O le fagu e tatau ona faʻamaʻa pe tusa o le tasi i le vaiaso.

Pe a faʻapipiina ni fasi vao apricot i totonu o le potu poʻo le faletaavale, e tatau ona sainia ia togi taitasi

Snowing

O lenei metotia e faʻaaogaina i vaega o le kiona (o le mafiafia o le kiona e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm). O le mea lea e lelei ai le faasaoina o laau totino, o lona uiga, aua nei togiina ma soprel, latou te faia lenei mea:

  1. A o leʻi aisa, e teuina i totonu o le vai mo le 5 itula ma aveese laulaau.
  2. Ona latou filifilia lea o le poloka sili ona ufitia i le kiona i totonu o le togalaau, pe a itiiti le la, ma saunia se pu, tuu se kiona "aluga" ma le mafiafia o le 15-20 cm.
  3. Apricot tipeti o loʻo tumu i le paʻu po o le faʻatafunaina o loʻo taoto i totonu o se lua ua saunia. E mafai ona e faʻapipiʻiina i luga, ma faʻapipiʻi avanoa.

    Apricot tipu e tuu faʻaputu i luga o se "aluga" kiona

  4. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le laulau se laulau o le kiona 10-15 cm le mafiafia ma sosoo ai ma se laulau o le launiu poʻo le faʻavao laupapa o le mafiafia. O le vaeluaina o laau apricot o loo lilofia i le kiona e lua-vae tolu.

    E tatau ona ufiufi lau laau i le kiona mo le maualuga o le lua vaetolu

I totonu o se lua o le kiona, e teuina ai fatu laau seia oo i le tautotogo i tulaga e lelei mo i latou.

Lisi i le eleele

Ua faaopoopo le sulu apex i le itu i saute i se tulaga tuusao. Le faia o lenei mea:

  1. Kili se alavai i le itu mai sisifo i sasaʻe ma se itu papaʻu i saute ma se puipui i matu i le itu i matu.

    O se alavai mo le eliina o laau toto eli i se itu mai sisifo i sisifo

  2. A o leʻi eliina mai laau totō, latou te tipiina laʻau uma mo se taumalulu sili atu.
  3. Ona ufiufi lea o le laau i le ele ma eleʻele i le eleele. Laʻau faʻatasi ma le igoa o le ituaiga, tusi faʻatasi ma se maka i luga o le palasitika poʻo le alumini, e tatau ona faʻapipiʻi i laau.
  4. O loʻo totoina laʻau i totonu o le pupuʻu o pale i le itu i saute i se mamao mamao mai le tasi. O lenei faʻatulagaga e faʻaititia ai le aafia i matagi malulu i le itu i matu ma taofia ai le taʻele.

    Apricot tipu o loʻo taoto i totonu o se lua i lalo ifo o le maualuga o pale i le itu i saute.

  5. Apricots e lilo i le eleele 20 cm i luga aʻe o le ua.
  6. O le eleele e vevela i se suo.
  7. I tua o le laina muamua, taoto le lona lua i le itu e tasi.

Faatasi ai ma le amataina o le malulu i luga o le palapala, o le togafiti eleele ma laau e tatau ona ufiufi i le eleele matutu poo le faʻafefiloi ma le sawdust - atoa, ma le faʻavaeina o se komi.

O le togavao ma tipu ua lilofia i le eleele matutu poʻo lona faʻafefiloi ma le selu seia oʻo ina fausia se mauga ma le amataga o le kiona i le eleele

E mafai ona ufiufi lala i prickly rose sipili po o fugalaau e puipuia mai ai i aʻagi ma gutu. I le taumalulu, e fautuaina e lafo se faaputuga i le kiona. O le suluina o le kiona ma le faʻaaogaina e manaʻomia ai le puipuiga mai i ai e aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. O paʻu e tuʻuina i totonu o fagu i totonu o se mea faʻapitoa ina ia oʻo i le tautotogo e mafai ona aveese le mea e le faʻaaogaina ma e leʻi paʻu i le eleele.

Vitio: faʻafefe o vao apricot

Auala le faʻasalaga o le totoina o apricot

Apricot totoina o togafitiga e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua ile palapala, tau, ma isi mea.

I le oneone

Afai o le palapala i luga o le laupepa e oneone, ma e tatau ona e totoina se apricot, e le tatau ona e popole.

Sand o le eleele mama, ei ai manava manaia ma e talafeagai lelei mo le ola o apricot. Ae o loʻo i ai faʻafitauli taua. O ia eleele e le lelei le vai, e fufulu meaʻai, ma le mafai ona gafatia i le laau.

Lafu oneone e talafeagai mo le totoina o le apricot, aua o le malamalama ma le vai e mafai ona susulu

Ina ia faʻaleleia le fausaga o le palapala ma faʻamautinoa le faatumauina o le vai, e sasaa le ele i le pito i lalo o le lua ma se laulau o le 10-12 cm. Ua tumu le lua i le palapala ma se maualuga o le humus, lea e aofia ai elemene nei:

  • oneone - 1 vaega;
  • turf land - 2 vaega;
  • compost - 2 vaega.

I luga o eleele oneone, o le apricot e manaʻomia ai le masani ona faʻasusu i le taimi o fualaau aina ma le faʻaaogaina masani o fugalaʻau faʻasaina, e le aofia ai le susu ma le moa.

Afai e te manaʻomia le totoina o se fatuga o le apricot i oneone oneone, ona fai lea:

  1. I le taimi muamua latou teli se lua e sili atu nai lo mea e tatau ai mo le faapipii o aʻa: ua eliina 1.5-2 m lautele ma 1 m loloto.
  2. E sasaa le kulimi i le pito i lalo o le lua, e pei ona faamatalaina i luga, ona ufiufi lea i le eleele lafulemu mai fafo, ma totoina ai le palapala. Afai o le eleele e aumaia, e mamafa, manino, e faʻafefiloi i le 35-40% ma le oneone na eli mai le lua, ma o le peat i le aofaiga o le 10-15% ua faaopoopo.

    A totoina le apricot i luga o le oneone oneone, e faʻapipiʻi le 'ele ma le peʻa i le lua

  3. I le ogatotonu o le lua ua saunia, ona latou faia lea o le lua masani.

A ola aʻe laau, i luga o le 4th-5 tausaga i fafo atu o le lua latou te eli i lalo i le 70 cm i le lautele ma le loloto, ma faatumu i le eleele e tasi e maua mai le eleele lelei, faʻalauteleina le faʻaleleia o le eleele mo isi aʻafiaga aʻa.

E tusa ai ma le metotia a Zhelezov

O Valery Konstantinovich Zhelezov, o se fai togalaau manaia mai Sayanogorsk, ua leva ona ola ae apricots i lona atunuu i Siberia. E tatau ona totōina le laau i le vave e mafai ai, i le taimi lava e maeʻa ai le malulu, ina ia lava le taimi e matua ai ao lei oʻo i le taumalulu.

E fautuaina e Zhelezov e toto le apricot i lenei auala:

  1. Tuu le fatu mo le 1 le po i le timu malulu pe liusuavai vai i totonu o se potu pogisa ma malulu.
  2. Fai se nofoa i totonu o le togalaau - o se mauga maulalo e iʻu lona maualuga ile 2 m ma se maualuga e 20 i le 50 cm (mo eria o le kiona). O le mauga e mafai ai ona mafanafana le eleele i le amataga o le tautotogo. O lenei mea o le a puipuia ai le ua ma le ogalaau mai le pala.

    O se mauga malu pe a totoina se fatu laau e mafai ai ona vave vevela le palapala i le tautotogo

  3. Fai se pu i le ogatotonu e tusa ai ma le tele o aʻa ua saʻo. Fertilizers e le manaʻomia ona faʻaaogaina.
  4. Toto le fatuina pe tusa ma le afa o le pale.

    O le teuteuina o se fatuga o le apricot o le a mafai ai ona le faʻaalu le tele o taumafaiga i le faatumauina o se aofaiga tele o masini lanumeamata i le tausaga muamua o le olaga

  5. Tuu le fatu i totonu o se pu ina ia o le ua o le ua i luga o le tuaoi ma le eleele, ma faatumu i palapala.
  6. Sulu i le pito i luga o le fusi i se mamao e afa mita mai le faʻatoʻaga fatu.
  7. Tapuni le fatuga i se fagu 5 lita ma se tipi mo le 1 masina. O lenei mea o le a faʻatagaina ai o ia e matua matua i se vaitau puupuu Siberia.

    O le faʻapipiina o le apricot seedling with a plastic bottles o le a mafai ai ona faʻamalieina i se vaitau puupuu Siberia

  8. Sailia vao vao e leai ni togafiti poʻo mutia mūmū, ma tuu i le nofoaga pe a uma le moa.

Totoina laau totoa e lua i totonu o le lua

Apricots, pei o isi laau aina, e mafai ona totō i ni oaga - 2 pe sili atu laau totō i le tasi pu, e tusa lava po o le a le itulagi. O lenei ituaiga faʻalelei e tele naua mea lelei:

  • laau laiti e mafatia mai le malulu ma le la;
  • sili atu le kiona e faʻapupula latalata ane i latou i le taumalulu, lea e faʻaleleia ai tulaga o le taumalulu ma le tuputupu ae. I le tautotogo, e tatau ona aveese le kiona mai i ogalaau;
  • pe a oti se tasi o laau ona o le afaina i tulaga le lelei, o le lona lua e mafai ona ola ma amata ona atiina ae lelei ona o le faasaoina o aʻa o le ua maliu ona o se taunuuga o lo latou tuputupu aʻe.
  • faʻafeiloaʻiga e mafai ai ona faʻaititia le nofoaga o loʻo nofoia e laau, ma faʻalauteleina le gaosiga ona o le fefaʻasoaʻiga.

O le totoina o le lua mo le lua apricot seedlings e tatau ona i ai le lautele o le 100 cm le umi, o le mamao i le va o fualaau pe a totoina e 30-40 cm. O le sauniuni o le pa ma le totoina e faia e tusa ai ma le tulaga masani, faapea foi le tasi o fatuga.

E sili ona lelei mea e faia i luga o mauga (mauga, mauga maualuga, ma isi) mo le lelei o le faʻaleleia ma le faʻamamaina o le savili, lea e tau atu i le oti o le laau.

Vaega o le totoina o apricot i vaega eseese

I vaega taʻitasi, e faʻaaogaina ituaiga eseese o apricot mo le totoina. O le taimi o le totoina o lenei aganuu e ese foi:

  • i le Volga (mo se faataitaiga, i le Volgograd region) apricot na totoina talu mai le faaiuga o Mati;
  • i le totonugalemu o Rusia ma le Moscow Region, o le tulaueleele e leʻi faia muamua nai lo aso mulimuli o Aperila;
  • i totonu o Urals ma Siberia, o le totoina o apricot e le mafai nai lo le faaiuga o Aperila ma e na o ituaiga i matu. E fautuaina le totoina i nofoaga maualuluga. Pe a toe foʻi mai gutu, e ufiufi laau i mea e leai se mea e lalagaina.

    I Siberia, e fautuaina e toto apricoti i nofoaga maualuluga

I soo se itulagi, i le tautotogo e tatau ona aveese le kiona mai le ogalaau. I le taimi o fualaau 'aina, e manaʻomia le suāsusu pe a leai se timu.

Eseesega mo Siberia o aʻafiaga o le malulu:

  • O Amur o se ituaiga o laulau e le o le kiona, ma o le vaitau o le taumafa, o le maualuga o fua, na maua i le Eastern Eastern Research Institute of Agriculture i le 1950-1960.E aofia ai i le Setete o le Setete mo le itu i sisifo o le itulagi i le 1979;
  • Seraphim - Na Maua i le DalNIIISH G.T. Kazmin. O fua e suamalie, vave ona matua, maualuga le gaosiga. E le fiafia o ia ile maualuga maualuga;
  • Siberian i Sasaʻe - na maua i le Malo o Khakassia I.L. Baykalov i le 1981, na aofia ai i le Setete Setete i le 2002 mo le Siberian Sasae. O se ituaiga tele lava ma fualaau tetele, e le o teteʻe i le matua;
  • Primorsky (Krasnoshchekiy) - na maua i le Far Far Research Institute of Agriculture, o le vaitaimi o le faʻatoʻaga, o le fua, o fua e tele, suamalie. Winter-hardy and fruitful.

Apolot transplant

Apolot transplantation ei ai ana lava uiga, lea e tatau ona e iloa e uiga i mea uma e lelei ma lelei le aʻa.

E i ai le manatu e faapea o le apricot, e tolu taimi e faʻatulagaina, e liliu mai se taaloga vaʻavaʻai i se meaola faaleaganuu. E le o lea. O le a tumau o ia i se vaomatua seʻi oʻo ina faʻamaʻiina o ia, ae o lona olaga o le a faʻaitiitia i suiga uma. O le gaosiga e aʻafia ai le aʻafiaga o le setete o le laau aina - ua faaleagaina aʻa, ua faʻaitiitia le itu o le saogalemu.

E mafai ona e totoina le laau i le tautotogo ma le autumn:

  • faʻapipiʻi apricot transplantina e faʻatinoina i le vaitaimi o se moe moe, aʻo leʻi tupu mai le taamilosaga:
    • faʻatasi ai ma le malulu o palapala ma le vevela, lea e maua vave ai le ola i se nofoaga fou;
    • itiiti - o le manaʻomia mo le faʻafefe faʻafefe ma le lamatiaga o le laau ina ia le sauni mo le malulu malulu;
  • O le totoina o le autumn e sili atu ona lelei mo le totoina o le laau. O le mea taua o le i ai o le taimi e maua ai aʻa i luma o le malulu. E le tatau ona tolopoina i se gaioiga i le tautoulu.

O le faʻasolosolo o apricot e matua le manaomia ina ia faia pea lava pea; o le mea e sili ona lelei, na o le tasi le gafa e ono mafai pe'ā tatau ai. O le tausaga o le laau totoina e le tatau ona sili atu i le 6-7 tausaga.

O le tekinolosi mo le suia o se apricot matua e faapenei:

  1. I le tautoulu, ua saunia se lua e tulaʻi mai ai ma le limasefulu toeitiiti faalua le tele o le pale o le laau. O le lua ua saunia i le auala masani ma le masini o se alavai alavai ma le faʻaofiina o le eleele ua faʻafefiloi lelei i fugalaʻau.

    E tatau ona lua faalua le lapisi o le apricot i le pale o le pale

  2. 3 itula ao lei totoina, o le apricot ua matuai faasusuina.
  3. Tipi se laau i le pito i luga o le pale i le loloto o le 80 cm.
  4. Faatasi ai ma ni suo po o ni tui, latou te sii ai se puʻu ma se laau ma aʻa ma ave i totonu o le fasi kuka.

    Faʻasalaga e manaʻomia ina ia le paʻu le eleele mai aʻa

  5. Ua afifiina le faaputuga i le afifi ma fusi e puipui ai lona faamaoni.
  6. Latou te tuu se laau ma se faaputuga eleele i totonu o se lua ua saunia ma ua momoe, ua e tataʻi le eleele i sina mea laitiiti.
  7. Fai se taʻavale i luga o le paʻu mo le faʻavaivai.
  8. O le pale ua teuteuina laitiiti ina ia faafaigofieina ai aʻa e taulima ai le uta.

O le manogi o fualaau apricot, o lona tofo lelei ma faamanuiaga o le faʻaauau pea ona fiafia i faifaatoaga amateur i tulimanu uma o le lalolagi. E oʻo lava i Siberia, ae le o le manuia. O le mea moni, o le tele o ituaiga apricot o le malulu, e mafai ona tatalia goto ifo i -30 ° C, ma i itu vevela latou te le fefefe i le lamala.