Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona toto ma totō kukama "Green Green"

O le amataga o le vevela lanu o le F1 o kukama e lauiloa i le tele o faifaatoaga ma e oʻo lava i le faʻavasegaina o ituaiga sili ona lelei. O vaivaila e lelei le fuaina, faʻapea foʻi ma le talafeagai mo le faʻamaina. E mafai ona faʻaleleia uma i totonu o le kiona ma totonu o le avanoa. E faʻapefea ona tuputupu aʻe lauulu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, pe faʻapefea ona manaʻomia le eseesega mo tulaga ma pe ono mafai ona faʻateleina ana fua - o le a tatou talanoa e uiga i nei mea uma mulimuli ane i le tusiga.

Eseesega faʻamatalaga

O le ituaiga na fanau mai i le faafetai ona o taumafaiga a le fanau a Moscow Igor ma Stanislav Dubinins, faapea foi ma Andrey Lukyanenko. O lona autu autu o le tatalaina o moega po o fale le tumau. I le uma, o le kulupu e faʻaalia i le faʻatupulaia o le tumau i tulaga tau, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ma o loʻo faʻaalia foi i le tele o fualaau aina.

E te iloa? Komepiuta ua salalau solo i le lalolagi atoa mai Asia. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o nei laau totō e tutupu aʻe i vao i Himalayan.

E tusa ai ma le au fai togalaau ua uma ona feutagaʻi ma se paʻu, Green Green o se mea faʻatau faʻanatura lea e mafai ona e faʻamoemoe i ai i se tausaga faʻalelei pe i le vaitau timuga. O foliga vaaia o nei kukama parthenocarpic e taoto i la latou talafeagai mo le tautotogo, tau mafanafana ma le timuga. Mai le taimi o le faʻapipiʻiina o fualaau seia oʻo i le oʻo mai o le lau, e le silia le 45 aso le pasia.

I le amanaia o le mea moni e faapea, o vine ua matua atiaeina i luga, ua fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o se togalaau i le taimi o le galueaiina. O le laau e laʻititi le laititi ma e faʻafeiloaʻi ai le paʻu o auala i fafo. O laʻau i luga o le vao o le greenrald green, medium size.

Faatasi ai ma isi uiga lelei o le ituaiga, e le mafai e se tasi ona toilalo e matauina le taua tele. Pletni e le fefe i le paʻu paʻu, po o le vevesi o le tau, leai se paolo, po o se lamala. E le gata i lea, e tusa ai ma le au fai togalaau, o le kulupu e sili atu ona puipuia i osofaʻiga o manuʻa nai lo isi faʻataʻitaʻiga. Ae o le aoaoina o se seleselega lelei e le mafai, totoina fatuga o fatu laau, faʻagaloina muamua ao leʻi oʻo i fua. O le aganuu o se mea e sili ona manaia i le susu, o lea i le taimi atoa o le tuputupu ae o le a manaʻomia ai le tele o le suāvai E taua le aua le faʻaaogaina, ona o se mea taua tele o le eseese o le lagona lelei lea o aʻa i siama pipisi.

E taua! O le seleselega mai le Green Stream e sili ona lelei le aoina pe a oʻo ina umi le fua o le fua e le silia ma le 45 simita. I foliga lapopoa, latou te matua ufitia, liliu lanu samasama ma avea ma ni mea e leai se aoga. Mafaufau o kukama e 20-25 senitimita i le lapoa e maua le tofo sili ona lelei.

Fua o fua ma fua

O fua e faʻamaonia e se foliga faʻalanulaluga lautele, lipine vaivai, gasegase toto ma se tofo lelei. I luga o se tasi laau e mafai ona i ai i le taimi e tasi e oo atu i le 5 fua. E le gata i lea, o le taimi o le faaauau pea o le fuaina seia oʻo i le kiona. I le averesi, o kukama taʻitasi e ola i le umi e 30-50 senitimita ma e tusa ma le 300 kalama. O se uiga iloga o le ituaiga o se fua umi umi. O le seleselega atoa o le Green Green ua iloagofie e se paʻu paʻepaʻe, ma o loʻo i ai ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, o le tele o le paluga ma le talatala. O le pulupulu pipi e le gata ina maua ai se manogi matagofie, manogi, ae o se mea suamalie ma le suamalie. O se uiga e faʻapea, i soo se taimi ma le tau, e le lagona ai le oona masani o isi ituaiga.

E te iloa? Na fiafia Napoleon Bonaparte i kukama fou. Ma na folafola mai e le emeperoa Farani se taui lelei i se tasi o le a fuafua pe faapefea ona faasaoina le fua o le fua i luga o le tele o taua.

Faatasi ai ma le galueaina o aganuu i le malae vaʻaia ma sikuea mita taʻitasi e mafai ona aoina i le 7 pauna o fua maualuga. O le tele o fua maualalo o le ai ai i tulaga falemautotogi, ae o le a le afaina oe, e oo lava i le tuputupu ae i luga o le faletusi. A uma, o le tasi fualaau aina e lava lea e fai ai se salati mo le aiga atoa. Ma afai o au fuafuaga e aofia ai le seleselega o le taumalulu, e mafai ona e suʻeina. O faʻataʻitaʻiga masani a le au faipule latou te fautuaina se paʻu i se fesuisuiai mama, ma mo le lalaga, e fautuaina e filifili isi ituaiga. E ui lava matou te maitauina, i se tulaga puipuia, o le "Green Stream" e le aveesea ai lona tofo ma le oona. O le mea faigofie, e le afaina ona o le tele o Zelentsy.

Filifiliga o fualaau

O fatu lelei ma fatuga o le afa o le manuia i le togalaau. O le mea lea, ina ia aua nei faia se mea sese pe a filifilia, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi ia tulaga faʻamaonia e mautinoa ai le lelei o le ola o laau toto ma fua maualuga. O iinei na fautuaina mai ai e le au faipule masani:

  1. Muamua lava, e taua le fuafua po o fea o le a tupu ai le laau manaomia. Afai e te manaʻomia ni vine mo le fale koli, o mea e te filifilia e tuʻuina atu i suʻega sinia. Mo le vave fuaina, e mafai ona mauaʻa i le lua sefulu tausaga o Aperila ma i vaiaso muamua o Me. Mo faʻalauiloaina o ata tifaga, e tatau ona filifilia ma totoina vine laiti nai lo le ogatotonu o Mei. Ma i totonu o togalaau togavao, o le a maua ai e le lala laiti laiti ni aʻa sili ona lelei.
  2. Ia manatua o kukama i le atinae masani i le 30 aso e tatau ona oʻo i le maualuga e 25-30 senitimita. O le taimi nei na vaeluaina i le 0.6-1 cm. O pimples paʻepaʻe e manino lava ona iloa i tuli tulivae, lea e oʻo atu i le 5 inisi. O faavae nei o aʻa.
  3. O mea totō o le totoina o meaʻai e masani lava ona maua mai i se aʻa malosi, o se uʻamea tumau, faʻaaogaina ma lanu lanumeamata lanumeamata.
  4. E tatau ona totogia faapitoa le numera o laulaau laulaau talavou. I le 30-tausaga o le fatugaina e tatau ona tusa ma le 5-6 (taʻitasi ma le lapoa ile 20 cm).
  5. E tele taimi e faʻatau atu ai faʻataʻitaʻiga ma ni 'ie mafolafola mafolafola malosi ma le paʻu palapala. O nei faʻamatalaga e le tatau ona faʻatauina, talu ai o le a latou le mautonu ona o le leai o se malamalama ma le solia o tekinolosi.
  6. O le aʻa o se fatuga lelei e masani lava ona i ai se manogi lelei ma siomia atoa le potu atoa. E tatau ona ese puʻe malolosi. O pamu e faʻatau atu ai laau e tatau ona faʻapitoa ma e leai ni vaʻa. Aua e te manatu o aʻa o loo pipii ese mai le paleti e molimau i le lelei o le totogo. I le faʻatinoga, o le tele o pine eleni e muta i le taimi o le gafa. O se faʻailoga lelei o aʻa vaaia i luga o puipui. Latou te faʻaalia le atinaʻe tatau o le laau. Afai tatou te talanoa e uiga i laau toto, ia suesue ma le totoa le aʻa o le pala, milipolo, faailoga o mea taua o meaola faalafua, susulu masalomia.
  7. E manaʻomia le suʻeina o laʻau mai fafo, ma mai tua. O le mea moni, e masani lava o le suʻiina o parasite e mafai ona faʻaleleia i le va o veins. O pepa lafoaʻi pe lapisi foi e faʻaalia ai siama viral. Ae o le tele o greens i luga o laulaau ma faasee i lalo pito o loo faailoa mai ai le sili atu o le vevela. E masani lava ona tupu lenei mea pe a taumafai le tagata faʻatau e faʻavave le vaomatua o togitogi e ala i le faʻaaogaina o le faʻaleleia ma le faʻafefeteina, faʻamalosi atu mo le faʻatau.

Sola ma le faʻapala

O kukama tuputupu aʻe o soo se ituaiga e manaʻomia ai le sauniuniga muamua o le eleele. E masani ona amata i le tautoulu. I lea itu, mo sikuea sikuea taʻitasi e manaʻomia e fai pe tusa ma le 3 pakete o le humus, 4 ipu o eleele masima ma le 100 g o le nitrophoska. Afai e te le amanaiaina nei gaoioiga, i le vaitau o le taumafanafana e tatau ona e fafagaina pea le aganuu.

E te iloa? I Aikupito anamua, na ave i le tuugamau o Farao e tuu ai kukama. O le uiga lelei o nei fualaau faisua na faʻapipiʻiina ma auro ma isi maataua.

I le amataga o le vevela o le tautotogo, o le moega ua eliina i le loloto o le 20 cm, ma o le 15 cm-cm o le eleele lafulemu ua faataatia i luga. E taua tele le faʻaleleia ma le faʻaeteete o le eria, tuʻuina atu avanoa mo le faʻasusu. Ona ufiufi lea o le saite ua saunia i se polyethylene film mo le vevela. Saunia o le eleele mo le totoina Afai ua amata le totoina o togalaau ma ua le i saunia le togalaau, e tatau ona le itiiti ifo ma le lua vaiaso aʻo leʻi totoina e faatumu se vaega o le fafie (2 sipuni i le sikuea mita) ma le superphosphate (1 le ipu). Top faaopoopo i ai se pakete o seusiusi tuai ma humus.

Maliliega, vave faʻatomuaga o fomaʻi o le a maua ai le maualuga o fua. Faitau pe faapefea ona fafaga faʻamaʻi kukama ma le fefete, iodine, ma faitau faʻamalosi sili i le fafagaina o kukama i totonu o se lau.

A maeʻa ona eliina le palapala e mafai ona liligi faʻatasi ma le sodium humate i le fua faatatau o le 3 lita i le sikuea mita. E saunia le fofo o galuega e ala i le soloia o le 1 sipunipuni o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. Ona tatau lea ona mafanafana le moega o le 3-4 aso i lalo o le ata tifaga.

Ae peitaʻi, afai e te filifilia le mea sese e ausia ai le fualaau aina e manaʻomia e le manuia. O le mea lea, pe a fuafua le totoina, tuʻu ese se nofoaga e faʻamalamalama lelei mo kukama ma oneone lanu po o eleele leaga. O lenei aganuu e matua maʻaleʻale lava i sooga eleele ma mea faʻamalosi. Mo lona faʻamafanafanaga, e tatau ai ona i ai le pH maualuga (7). Fuafuaina o le eletise palapala ma masini faʻapitoa Afai e itiiti ifo lenei tau, e tatau ona faʻaaogaina le vaega i le lime, sima le sima, falaoamata i le lolomita, lefulefu, faʻavaeina poʻo le mea masani tuai.

Matou te fautuaina oe e mafaufau i le taua o le eleʻele palapala mo laau toto, auala e fuafua ai le elemene o le palapala ma pe faʻapefea ona faʻamaʻapoʻa le eleele.

E mafai ona e siakiina le elemene o le palapala i le fale e ala i le faʻaaogaina o le pepa faʻasalalau poʻo le faʻaaogaina o le metotia tuai, pe a fai o le faailoga o vao e tutupu i le eleele. I luga o eleele faʻamalolo, latou te fiafia ai e ola: horsetail, pikulnik, vavao solofanua, moa, lice, vao, plantain. Ma e pei o se siosiomaga e le faaituau poʻo le faʻaitiitia o le faʻaolaina: wheatgrass, chamomile, clover, coltsfoot, vaʻa.

E taua! Paʻu ma le zucchini o ni mea leaga muamua mo kukama. E sili ona lelei le fuafua i luga ole nofoaga e totoina ai pateta, kapisi ma vave aniani.

Tulaga tuputupu ae

O le ituaiga "Green Stream", e pei o isi tagata o le ituaiga, e manaomia ai le tele o le malamalama, susu ma le vevela i luga o le togalaau. O tulaga autu ia o le a lagona ai e le aganuu lagona lelei. E taua le tuʻuina atu o le tele o le malamalama. I le uma, o le kulupu o loʻo faʻaalia e le tele o fugalaau o le ituaiga fafine. Faatasi ai ma le le atoatoa o le ultraviolet, o le a amata ona malepe le ovary. E ui lava o le au faifaatoaga ua sili ona fetuunai i le paolo, ae i tulaga faapena o le a tupu le leaga o le laau. O le mea lea, e totoina kukama mai laau, fale ma togalaau tetele.

O le ae fiafia e faamasani i auala sili ona le masani ai o le totoina o kukama: i fagu palasitika, taga, pakete, paʻu ma mea e gaosia ai le hydroponics.

E le taliaina pe a mafiafia le moega. Ona pau ai lea o le pupu tuloto, o le a tupu, ma faʻaitiitia ai meaʻai o le auala lafulemu lalata. E le gata i lea, o le vavalalata o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi ma le matua o le matua o vine.

Mo le tele o fualaau suamalie, o le maualuga o le taumafanafana e fautuaina i totonu + 22-26 ° C. Afai e pa'ū le vevela i lalo ifo o le 14.5 ° C pe oʻo i luga atu o le 42 ° C, o le a taofi le faʻaogaina o vegetative. Faatasi ai ma le malulu faaumiumi, o le aʻa o le a le toe maua lona gafatia e faʻafefe ai le susu ma meaʻai mai le eleele. E le gata i lea, o fuga o le tautotogo ma suiga o le vevela faʻafuaseʻi e aʻafia ai fualaau pe totō ai fatu. O le mea lea, o se aganuu mataga i le mafanafana o le tau e tatau ona tupu i lalo o se fale ata tifaga ma o nisi taimi e faʻaleleia. I lenei tulaga, aveese atoa le fale e le talafeagai. Ua lava i le vaitau o le faʻamafanafanaina o le ea i le maualuga o le vevela e na o le faʻapipiʻi lava ona tatala le pulou.

E te iloa? O uluai greenhouses mo le fausiaina o kukama i tausaga taʻitasi na fausia i Roma anamua mo le emeperoa o Tiperia, o le na manao e ai nei fualaau faisua i aso uma.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e toto a latou lava fatu mai fatu. O lenei faagasologa e aofia ai ni laasaga taua. Mafaufau i ai i auiliiliga.

Fatuina sauniuniga

Mo se amataga e taua le filifili i le taimi o le luluina. Mo kukama, o le taimi sili ona lelei ia Aperila-Me (filifili laina e tusa ai ma fautuaga o le kalena lunarua). I totonu o le 20-30 aso o le a mafai ai ona e faʻavasegaina fualaʻau totō i se nofoaga tumau. Laʻau Tamaʻau Mafaufau i le "Green Stream" o se kulupu, o lea e le manaʻomia ai ona selesele fatu mai fualaau aina. Fiafia na o fatu maualuga maualuga mai nofoaga autu o togalaau aina. O ia fatuga ua uma ona filifilia ma o le gaioiga talafeagai. Latou te le manaʻomia le faʻaleagaina ma le faʻamalosia.

E te iloa? O le upu "kukama" o se mea anamua mai Eleni ma ua faaliliuina o se "fua le fua." E le gata i lea, e le o se mea faalilolilo ia greenhouses e na o fualaau faisua uma e faʻaaogaina i le tino.

Mo le faʻalagolago, e mafai ona e togiina fatu i se vaivaiga vaivai o le potassium pati poʻo le Epin. O nisi tagata fai togalaau e fautuaina le liliu o le fatu ma se ie ma tuu i totonu o le vai vevela vai. O mea fulafula ua saunia mo le totoina.

Mafaufau e suʻe fatu totoma ao lei totoina.

Initaneti ma nofoaga

O tagata o loʻo faʻatoga i aso nei latou te mafaufau i pusa laupapa mo fualaau e fai ma toega o le taimi ua tuanaʻi. I aso nei, o ipu o peat e taʻitaʻia mai ituaiga uma o koneteina i lenei tulaga. Latou te fetaui lelei mo la latou meaʻai laau toto, aoga i le taimi o le gaosiga, ma faʻaitiitia le manaʻoga mo le faʻaleleia o vine. Kuki totoa i pusa paʻu Afai e le mafai ona e faʻaaoga pusa paʻu po o fualaau mole mo nisi mafuaaga, ona e faʻaaogaina lea i le faʻaaogaina o fagu palasitika. E taua le saunia lelei o le faʻafefiloi eleele, aua o le eleele masani e le totogo fatu. E fautuaina e tagata tomai faapitoa ia fefiloi i vaega tutusa itu, eleele o turf, oneone oneone ma vermiculite (e mafai ona suia i le sawdust).

O eleele sauniuni e tatau ona susu. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le faʻaaogaina faapitoa o fatu. Ma a mavae le 3-4 aso o le ai ai faitotoa. Ina ia faia lenei mea, ia ufiufi le atigipusa i le polyethylene ma, seia oʻo mai pine muamua, tuu i se nofoaga malulu mafanafana i le vevela o le 22-28 ° C.

Fatuina o togalaau

Mo fatu uma e alu ae, e tatau ona totoina i le loloto o le 2 simita. Afai e te galue i ipu, tuʻu le 2 laau i pusa taʻitasi. I le tulaga o fualaau moa e faʻaaoga ai se tamailima, faʻalautele le fatu i le maualuga o loʻo manaʻomia. A maeʻa lena, 'aua nei galo e faʻaleleia lou "moega" ma ufiufi i se ata tifaga e fatu ai se aʻafiaga o le kiona. A maeʻa le totoina o fuʻa e mafai ona aveeseina.

Totoina o togalaau

O le foliga mai o tupuga mai kukama laiti e manaʻomia ai le tele o le susu. O le mea lea, i aso muamua, e fautuaina le taloina o vai e faʻamamaina i le vai mafanafana i isi aso uma, ma mulimuli ane e tatau ona faia lenei aso i aso uma. I le faaopoopo atu i ai, e taua tele le faʻamalosolo pea o le meaʻai, lea e fesoasoani i le faʻaauau o aʻa ma le totoina o laau. Ia manatua o aʻa o loo i luga o le pito i luga o le eleele, o lea ia e faaeteete ia aua le paʻi atu ia i latou.

I le taimi nei, e tatau ona e tausia le umi o le ao mo le totoina i le 10-12 itula. A le o lena, nai lo fatuga malolosi ma malolosi, o le a maua vave oe e le ola ola.

E taua! Faʻasaina le tuʻuina o fualaʻau i le susulu o le la i le taimi o le faʻamalosi..

Aʻo sauni le laau toto e faʻapipiʻi i se nofoaga tumau, e manaʻomia ona latou faʻamalosi. O lenei faiga e aofia ai le feaveaʻi o pusa faʻatoʻaga i kukumba i le ea fou. O aso muamua o le aganuu e mafai ona tumau i luga o le auala e sili atu ma le afa itula. Ma i le lumanaʻi, faʻalemu malie le faʻatupulaʻia o taimi. Kukamui fualaau

Suʻeina o laau i le eleele

E tolu vaiaso vaiaso e mafai ona toe totoina. I le taimi nei, e oʻo i le 5 laʻau e lelei ona atiaʻe e tatau ona fausia i luga o laʻau taʻitasi. E mafai ona e faʻatali i le vaiaso, ae leai. A leai, o fualaau e sui samasama.

Faitau e uiga i le taimi o le totoina o kukama i luga o le eleele.

Fai mai tagata popoto o le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o kukama i le eleele lauʻeleʻele o le aso 15-20 Aperila. Ma i le avanoa tatala, o lenei faiga e sili ona lelei i le aso 10-15 Me 10-15. O vaiaso muamua e tatau ona faʻaaluina e le laau laau i le po i lalo o le ata, ma mai le aso 2 o Iuni 2-5 e mafai ona latou saogalemu e aunoa ma se fale.

Ia faamasani i mea taufaasese uma o le totō o kukama i totonu o le greenhouse ma le faapaologa.

E faalagolago i le mea o le a tupu ai le aganuu, filifili le vaega o meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o tatou talanoa e uiga i se togalaau togalaau e lautele le mita, ona lava lea e fai ai laina e 2 i se mamao e 30 senitimita mai le tasi. I le va o vavalaʻau e pe a ma le 25 cm. I totonu o le greenhouses i le va o laina, faʻapea foʻi ma le faʻasalaga i le va o puʻu, ia faʻalua faalua. O le faagasologa o le faʻaaogāina e aofia ai mea nei:

  1. Tele le suavai i fualaau ina ia leai ni faigata pe a aveeseina mai mai tane.
  2. E tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga, fai vai ma sasaa.
  3. Aveese ma le faaeteete le polo i le germ mai le ipu malamalama. E taua le aua neʻi momotu le aʻa poʻo aʻa.
  4. Tuu faʻatoʻaga faʻatasi ma le faletua o loʻo faʻasaoina lelei ma ufiufi i le mea e faʻapipiʻi ai, faʻatusatusaina. Ia mautinoa o le maualuga luga o le maualuga e maualuga le 1 centimita i luga aʻe o le clossynyy earthy clod.
  5. Toe faʻaleleia le totoina o togalaau ma fusi le moega ma vaovao po o vaomago.
  6. I le tulaga o le "Green Green" ituaiga, e talafeagai le vave fusiina o aʻa i se pou po o se solo (e tatau ona ave le tausiga e faʻapipiʻi ai aʻo lei totoina kukama).
  7. I le laasaga mulimuli, e tatau ona ufiufi fualaau laiti i se paluga po o se faʻamaʻi. Ona o le microclimate ua fatuina, o le a faateleina le totogo o laau, ma o le a puipuia mai le malulu o le po.
Vitio: matou te totō kukama i luga o le eleele

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

Talu ai ona o le tumau o le Green Stream, e mafai ona totō fatu i luga o le togalaau, e aunoa ma le totoina o fatu. Mafaufau i vaega taua e aafia ai le seleselega o le seleselega.

E te iloa? O tagata Europa latou te fiafia i ituaiga kukumba ma se lanu paʻu o fua, ao tagata Slavic e filifilia mea lanu meamata ma meaʻai.

Tulaga i fafo

Green Flow F1 hybrids e mafai ona tupu lelei i greenhouses, faʻaaogaina le gaosiga le tumau ma tatala. O aso totō e faʻalagolago i le nofoaga e galue ai, ma o loʻo i ai foi ni nuances i le filifiliga o le nofoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le togalaau e taua tele le puipuia o le kukumba bed from drafts, ma ia aloese ai foi i nofoaga maualalo. O loʻo i ai pea le ea malulu, lea e aʻafia ai le atinaʻeina o vine. O faufautua faʻapitoa e fautuaina e fuafua se fanua mo kukama e latalata i sana, dill, coriander. E taua tele i nei aganuu le puipuia o laʻau faʻamalosi i le pito i matu, ae aua le lafoina i luga o latou ata.

Mo le lelei atili o le palotaina, e fautuaina ai e le au atamamai le totoina o ituaiga eseese o kukumba i le vaiaai. E le gata i lea, o le gaosia lelei o fatu, e le aoga le paʻu - e tatau ona 7 fatu i sikuea mita. Ae vave ona faʻalolotoina i le malulu eleele e le fautuaina. Muamua, e manaʻomia le mafanafana i le saite.

E taua! E le fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o le solofanua solofanua pe a tutupu ae kukama. Pe a faʻamavae, e faʻasaʻo le ammonia, o se punavai o meaʻai mo fua o le lumanai..

Mo le mafuaʻaga lenei, e toʻatele faifaatoaga, e tusa lava pe latou te faʻaleleia atili a latou mea totō, faʻaaoga le polyethylene, agrofibre, poʻo le tuʻuina atu o mea e taʻua o "'olo mafanafana" (o laumei kukumba e lilo i le vaomago faʻamago). Totoina o kukama i lalo o le palasitika O le filifiliga sili mo lenei ituaiga o mamanu le tumau ia o laau faʻamalosi, lea e faʻalautele ai le ata palasitino. I ia tulaga, o le Green Stream o le a puipuia mai le matagi ma le malulu. I le iʻuga, o le a faigofie le faʻaleleia o le vevela ma le vevela.

Greenhouses mo lenei ituaiga le aoga, aua i le tulaga o le gataifale, ua saunia mo le vave ma le tele o fualaau aina, faapea foi tulaga leaga.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

Kukamato fatu i le lauʻeleʻele avanoa e mafai ona toto, e amata mai i le lua tausaga o Me ma oʻo atu i le ogatotonu o Iuni. Ae o sea moega e tatau ona ufiufi, puipuia le faʻafefe o le susu ma le puipuia o laau mai mea leaga. Totoina o fatu e pei ona taua i lalo:

  1. I le ogatotonu o le vaega sauniuni ma se lautele e oo atu i le 70 cm i luga o le togavao, e oʻo atu i le 2-3 cm le loloto. E mafai ona faia lenei mea i le sap pe o se paʻu masani, e ala i le faʻaulu.
  2. Maoaʻe matou te faʻafeinu le vaieli ma se tali vevela mai le 20 g o le stimulus growth o Kornevin ua faʻasese i se pakete vai.
  3. Matou te totō fatu fatugogo i totonu o le eleele e lelei ile suamalie ile 40-50 cm. E taua le taomiina o fatu taʻitasi ma le lima mafanafana ile eleele mafanafana. O nisi o fai togalaau na muai faamumuina i lamepa, ae e le talafeagai lenei mea.
  4. I le taimi nei, e mafai ona e fufuluina meaʻai i se masini susu, gaʻo susu, faʻafefe faʻafefe i lou alofilima. Aua neʻi sola tele le meaʻai i luga o le uʻu - o fatuga taitasi e lava ma 1 le sipuni.
  5. Vai le pito i luga o le moega e le talafeagai. Ae o le a le sili atu le paʻu i le paʻu i le paluga o le lanu uliuli ma le mumu. O lenei togafiti o le a fesoasoani i le puipuia o le fugaina o fatu mai rodents ma isi meaola faalafua.
  6. O le mea mulimuli o le luluina o le faʻamalosiina o le kukama moega ma se ata tifaga poʻo le faʻamafafuga. E fautuaina e gagau le mea i le afa.
Vitio: totoina kukama i fanua tatala

Faʻasa

O le suamalie ma le totoina o fualaau aina e faalagolago i le masani ai o le faasusu. Sauniuni mo togafitiga susu i aso uma. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vavaeese ma faʻafefeteina i le 18-20 ° C vai. A uma, o le malulu e matua faʻaseseina i aganuu.

E taua! Afai e te le ufiufi le kukama patch, o laulaau mai le vevela o le a avea ma vevesi, faigata ma prickly, ma o le a malepelepe, lavea lanu samasama ma ola enaena. Faʻailoga ma mumu.

O faufautua fautuaina e faʻamafa le togalaau ile afiafi i le taimi e tasi. E taua le faʻatinoina o lenei faiga ina ia le pa'ū le laʻau i luga o mataʻu. Aua le sasaa kukama. Manatua o le Green Green e faigofie ona aʻafia i aʻafiaga aʻa. O le mea lea, e taua le taulaʻi atu i tulaga o le tau ma le setete o le mea i luga o le 'upega tafaʻilagi. I le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, o le suavai e tatau ona faʻaleleia, ma i le taimi o fugālaau ma fualaau aina - tele.

A oʻo ina totoina kukama, ia faʻaeteete faapitoa i le fafaga. Aoao pe faʻapefea ona fafagaina kukama i le malae vaʻavaʻai ma totonu o le fale koli.

Lafoaia eleele ma veleina

I le tulaga lelei, pe a maeʻa faʻavaivai taitasi, e tatau ona tatalaina le eleele ina ia le mafai ai ona fausia i luga o le pulu. A le o lea, o le laau eleelea e tatau ona faʻaalu le tele o le malosi e le o le atinaʻe, ae i luga o le tau faasaga i se faʻalavelave mamafa. E manaʻomia foʻi lenei faiga pe a timu ma i le lāmala. O le aotelega o aʻa o le a fesoasoani i la latou atinaʻe, i le faasologa, o cucumbers o le a vave ona tupu.

Mea taua ma le faʻamamaina o le togalaau mai fualaau vao. O lenei mea e mamao ese mai le tumutumu o aesthetes mataʻutia ma le atoatoa. O le mea moni, o le vevela vevela i totonu o le togalaau e aveeseina ai meaʻai mai fualaʻau. O le laau e tele lona malosi i lenei tauiviga e le tutusa ma tagata tauva, ma e le mafai ona tupu atoatoa. E le gata i lea, o vaimatua o vao e le talafeagai e sili ona manaia i aphids ma isi iniseti leaga. O le mea lea, a oʻo ina palapala le saite, velaina. Ae aua le faʻaaogaina, faʻaaogaina le vavalalata vavalalata laau totō - o latou aʻa o loʻo i luga o le fogaeleele ma e faigofie lava ona faaleagaina.

Masking

O se faiga taua tele lea e fesoasoani e faʻaleleia ai fua o fua o faatoaga. E aofia ai le tuiina o le solaʻaga tutotonu. O le mea lea, o vevesi lalata, o fugalaau fugalaau e faʻalautele, amata ona tupu. O le tele o taimi, o le togavao e aofia ai le 3 lala. E leai se mea e tatau ona alu, aua o le mamafa i le ogatotonu o le a faateleina.

E taua! O le faʻavaeina o kukama vao e manaʻomia ai se uiga matuia. Ia manatua e oo lava i le 30 senitimita o se vavao e le manaomia e mafai ona aveesea mai se laau o le tasi ma le afa kilokalama o le seleselega.

Afai e te tele naua tupuga mai fafo, ona tupu vave lea o le aʻa, faateleina le mamao i le va o laulaau. I le isi itu, o le a foliga mai e le lelei le fuainumera o fua. E le manaʻomia ona aveʻesea fanau uma a fanau ina ia aua nei faʻalavelaveina faiga faʻafeusuaiga. O le faʻatulagaga e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa i luga o laau laulaʻau, talu ai o le pitonuu tutotonu o loʻo ufiufi i totonu o le avanoa faatapulaa o laulaau laulaau.

Matou te fautuaina ia e mafaufau i fautuaga pito sili i le ala e tuʻu ai kukama.

Ua fautuaina e le au atinaʻe le faia o laʻau vavao kukumba e pei o le polokalame:

  1. O le tufaina atu e tatau ona aoga pe a iai ni laupepa e lima i le aganuu.
  2. Pe a manaʻomia e le vaomatua le tuʻuina o se laina tutotonu e tasi ma nonoa i le mea e taatele.
  3. Itūʻau lauulu i le laulau 5.
  4. Faʻasolo le numera o ovaries i itu o le itu e ala i le faʻapuʻupuʻuina e 3 nusi.
  5. Pe a aliali mai lau laʻau i luga o le laau, o le a faʻaaogaina uma le laasaga faaopoopo.
  6. O le aveesea vave o ni vaovao fou e le tatau ai e faia i le taimi o le fatuina o laʻau e 11 i luga o se togavao.
Vitio: auala e aveese ai fanau laiti, faia ni sasa ma ausia ai gaioiga sili atu

Garter belt

Talu ai ona o latou foliga vaaia, o kukama, e pei o pamu uma o le pamu, e atiina ae e oʻo i le 2 mita, pipii i mea uma e oʻo mai. O le toʻatele o tagata e manatu e aunoa ma se paluga, e sili atu le susu o susu mai le meaʻai, ma o le kapeta lanu meamata o le a puipuia ai le vave faʻaleleia.

E te iloa? Komepiiti o loʻo i ai mo le silia ma le 6 afe tausaga.

Ae ui i lea, i lenei pepa, o le pa puipui e taumafai ma le loto i ai e saili le lagolago. I le taimi lava e tasi e masani ona vavae ese ma faʻamago. E le gata i lea, o aganuu vavalalata e amata ona pagatia mai vine mama kukama, ona latou lafoina se ata. Le faʻatulagaina o au laau i luga o le togalaau ma ia maua ai le mafanafana sili mo i latou, e tatau ona e mafaufau loloto e uiga i le garter kukama. O faifaatoaga i aso nei latou te faia i auala nei:

  1. Faʻaaliga - e faigofie lava, e aofia ai le fausiaina o paipa e lua paipa poʻo laupapa laupapa ma nai laina laina o le manoa na tupu i le va oi latou. O le le lelei o lenei fesuiaiga e taoto i vine ua tautau i le pito i luga o le lagolago. O le vaifofo atonu o le aveeseina o ni pine tele po o le faateleina o le maualuga o le lagolago.
  2. Vertical - e aofia ai le fausiaina o luga o se laina kukama o le fausia o U. Mai le pito i luga i laau taʻitasi e faʻapipiʻi ai se filo, lea e faapipiiina ai le pito. O le a tutoatasi le Liana i le pusi, afifi ia te ia.
  3. Grid - o le auala e manatu ai o le i ai o se faʻatau faʻatau mo laau fetolofi. E faʻavasega ai se lagolago faʻamaufaʻailoga e faʻasaga ma mafai ai e kukama ona felafolafoaʻi solo i vaega. E mafai ona faʻapipiʻi mea matai i lagolago i soo se ituaiga.
I le amanaia ai o le tele o le toto ma le maualuga o le Green Flow F1 hybrid, ua fautuaina e tagata atamamai e saunia mo ia se faasologa o laina laina e 5 i luga atu o le moega o togalaau. O le a lava mo le faʻamalamalamaina o toniga o vine mama.

Faitau pe faʻapefea ona faʻatulagaina le faʻamalosi mo kukama.

Laʻei pito sili

Mo le tele o fualaau totoma e tatau ona faʻamaʻiina i vaiaso uma, aemaise lava pe a leai se sauniuniga tatau o le eleele aʻo le i luluina. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina e le mālaʻaga ni mea faʻapitoa poʻo ni mineral complex fertilizers. O laei muamua o aʻa e talafeagai lelei mo le tolu vaiaso. I le taimi o le taumafanafana, e fautuaina ai e le fai togalaau ia suia mea nei:

  • 2 capsules o Energena ua faʻasaʻa i totonu o se pakete o vai mafanafana (mo mita taʻitasi o le faʻaaogaina o le tuputupu aʻe-faʻaosofia le fofo e tusa ma le 3 lita);
  • 1 sipunipuni o le paluga o le "Agricol-5" ua solo i totonu o se pakete vai (mo mita taʻitasi mita togalaau e manaʻomia e oʻo i le 4 lita o le vai);
  • 2 sipuni tele o le "Effecton-O" faʻaosooso i totonu o se pakete vai (o le faʻaaogaina o le faʻamalolo o le vai e tusa ma le 4 lita i le sikuea mita);
  • 1 sipunipuni o le nitrophosphate ma le 2 sipuni vavalaʻau o le suavai suavai "Agricola Vegeta" ua soloia i totonu o se pakete lita 10-lita (faʻaaogaina e tusa ma le 5 lita i le m2);
  • 2 sipuni tele o fualaau maʻalaʻau faʻapitoa mea faʻapitoa mo meaʻai o le kukama "Agricola" faʻamaʻi i totonu o le 10 lita o vai (e le sili atu le taumafa i le 3 l / m2);
  • 3 sipuni tele o le vai o le "Agricola Aqua" ua solo i totonu o se pakete vai (fautuaina mai le afa lona lua o le taumafanafana e taofia ai le samasama o laʻau, o le taumafa e tusa ma le 3l / m2).

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O kukama uma i nisi itu e mataʻituina i le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le mea lea, i le galueaina o lenei faatoaga, o se nofoaga faapitoa e tuʻuina atu i mea e puipuia ai. A uma, o le mea itiiti lava i le tausiga ma le tausiga e le o le auala sili lea e mafai ona aafia ai le seleselega.

E taua! Mai fugalaʻau faʻasaina, fofo o moa ma mullein e sili ona talafeagai mo kukama. Ia manatua o le malulu o le tau o le tau o le a leai se malosi.

O le Green Stream o se ituaiga faigata ma e ese mai i isi tagatanuu i lona faateleina le tetee atu i paʻu paʻu ma le peronosporosis. Ae e ese mai i lenei faʻamaʻi, o le laau o loʻo i ai i nisi tulaga e faʻaalia ai:

  • paʻepaʻe ma aʻa;
  • anthracnose;
  • clasporiozu;
  • melon aphid osofaiga;
  • vaʻavave mite;
  • slugs;
  • pulu;
  • paʻepaʻe.
Whiteflies Ma se faʻamaʻi malosi, o nisi faafitauli e le o taimi uma e foia ai. Mo faʻamoemoega o le faʻapalapala, e fautuaina e le au fai togalaau i se taimi talafeagai le aveesea o mea ola mai le moega ma puipuia ai le tuputupu ae o vao. I le tau o le autumn e taua tele le faʻatinoina o le gaosiga o le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le eleele. E taua tele le totoina.

E te iloa? O le Eleni anamua o loo faaalia ai kukama i luga o fresco o nofoaga pito i leva. O fua nei ua fautuaina e avea o se meaʻai maloloina Feutrasts ma Dioscorides. Ma e tusa ai ma talafaamaumau a Avicenna, o laumei e sili ona aoga mo le puipuia o faʻamaʻi o le manava ma le ate, sili atu nai lo isi le faʻanoanoa o le fiainu, faʻamalolo le fiva.

Ina ia faʻasaoina a latou kukama o loʻo i ai i le faletua, e aunoa ma le faʻatali mo faailoga manino o meaola faalafua, sasaa laina i le mutia vao. Ina ia faia lenei mea, i totonu o se pakete vai faʻamalosi i le aso 1 kilokalama o vaovao fou. I le isi itu, e mafai ona e fufuluina o laau i le paluga o le 200 g o le pefu ma le 50 g o meaʻai fasimoli. Manuia o le mutia e pei o se faʻamalaʻau. Afai e le faʻafefeina e metotia a le tama matua le galuega, e tatau ona e faʻaaoga i fualaau oona. I le taua faasagatau i iniseti parasite eseese, o vailaau nei o loʻo faʻamaonia i latou lava:

  • Aktara;
  • Galue;
  • "Decis Profi";
  • Calypso;
  • Prestige;
  • "Envidor".
Ina ia faʻafetaui faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ua fautuaina e faʻaoga fomaʻi:

  • Teldor;
  • Allette;
  • "Infinito";
  • Coronet;
  • "Preikur Yenerzhi".

E te iloa? Zelentsy e 95 pasene le vai.

O fua uma o vailaau ua taʻua ua fuafuaina e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī. Aua nei galo e uiga i tulafono o moega mo le tumama. Afai ua uma ona pisia le eleele, ia faʻaaloalo e sasaa le vai inu ma se vaivaiga vaivai o le palasia ao le i luluina. I le faagasologa o le tausia o kukama kukama e le faatagaina ai le faasusu i vai malulu. Faʻasaga i se vaifofo vaifofo o le paluga o le palatini Vaitaimi i taimi taʻitasi le siakiina o laau ma, pe a tatau ai, aveese uma vaega o vine ua aafia. Kopi e le mafai ona faʻasalalau ma faʻaauau pea ona faʻamalo ese e tatau ona aveese mai le togalaau.

Seleseleina ma teuina

O le pito i luga o le fuaina o le "Green Stream" amata i le ogatotonu o le taumafanafana. Manatua o le kulupu i fuaitau o le fua o le suamalie e vave mafaufauina, ae e mafai ona seleseleina greens ao le i muamua le kiona.

E te iloa? O tagata Slavic na galulue i le totoina o kukama mai le 16 senituri.

E taua le suʻe kukama i le taimi. A maeʻa, i le tulaga o le tele, e le talafeagai mo le faʻaaogaina. Ua fautuaina faʻato'āfaiavā faletua e selesele i aso uma lona lua. O le taimi sili mo lenei taeao. Ua maitauina o fua na aoina i le aso po o le afiafi ua sili atu ona leaga ma teu ai a latou fagu. E le gata i le matagofie ma fualaau faisua e mafai ona seleseleina, ae e faʻapipiʻi foi, e le lelei. Manatua o fua uma e totoe e tolopoina le faia o se ovary fou. I le faagasologa o le galuega, e le mafai ona gase pe faʻavasega le Zelentsy, laʻa i luga o vae ile pa. O le laau e matua nofouta i paʻu uma, pe a uma ona tiga mo se taimi umi.

E sili atu le aoina o greenhouses ma seleulu, ma vavaeese ma le faaeteete le fua mai le fusi. O se isi filifiliga mo lenei mea e ono aʻafia ai le ala. I le tasi taimi i luga o le togalaau, aua neʻi galo e aveese mai fualaau samasama tuai ma laʻau.

E taua! Aua le faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi. Manatua o la latou tuufaatasiga e mafai ona avea ma iniseti malosi ma microbes e mafua ai faʻamaʻi.

E le mafai ona teuina ni mea fou lanumeamata mo se taimi umi. Maximum 1-2 vaiaso. E mafai ona e faʻalauteleina le ola ola mo le taimi tutusa e ala i le afifiina o le fua ile polyethylene. O nisi o faletalimalo e mafai ona faia se fuga o kukama. E vavae ese i latou i ni mea uumi ma tuu i totonu o se fagu i vai. I lenei fomu, e mafai ona tumau pea le seleselega mo le isi 5 aso.

Ma i le lumanaʻi, o le fualaau aina e le aloese mai le gaosia, pipi ma vaʻavave. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e taua le fufuluina atoa o fualaau aina.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

E tele taimi e feagai ai fai togalaau ma faafitauli e leʻi mafaufauina i le totoina o kukama. E foliga mai o loʻo manaʻomia uma mea tau faʻataunuʻuina ma o loʻo faʻatulagaina aiaiga o le tausia o aganuʻu, ma e laʻititi le fua ma e foliga tiga le fale. O le mea tonu lenei e tupu i vavao ma mea masani a le au fai togalaau:

  1. O faʻamaʻi faʻatoʻaga e faʻatafunaina i le faʻaleleia ma le le lelei o le seleselega. Le tele o le malamalama ma le le lelei o le ea e fesoasoani i faʻamaʻi o aganuu. O le mea lea, na o le pau lava le auala mai lenei tulaga o le faʻaitiitia o laina. O le mea moni, e tusa lava pe iloa vave le faʻamaʻi ma togafitiga lelei, e le mafai ona lavea kukama seia oʻo ina foia le mafuaʻaga autu o le le mautonu.
  2. O osofaiga o iniseti e masani ona afua mai i vao vao ua tupu i totonu o le togalaau. O le mea lea, mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa mo le tausiga o kukama. O se aganuu sili ona faigata. Ma afai e te le faʻamalieina, o le ae le maua se seleselega.
  3. Laʻau lanu samasama, tusi i luga o le uila - o faailoga ia o le olaga o le suʻi parasites. Taumafai e faʻamalo le vao ma soʻo se iniseti. O nisi taimi o nei laupepa e taʻu mai ai le lanu e foliga mai pe a ufiufi le totoina o ata. O le mea lea, i le vevela e le mafai ona ufiufi le papa kukama.
  4. O fualaau laiti e malolo i le tuputupu aʻe - o se faʻafitauli e masani lava ona aliali mai i vaega ua pipiʻi ma vao e le talafeagai. O le veleina aupito maualuga o le a foia ai le faafitauli. E taua le toe faia o lenei faiga i taimi uma e aliali ai se vao fou. Ma i le po, ma tatalaina le eleele.
  5. O le ovary e masani lava ona sasaina i se togavao e le talafeagai, pe afai e leai se malosi o le laau e fafaga ai lala uma. Siaki lau folauga ma a matou fautuaga mo le taofiofia ma o le a faʻaputu le faafitauli.
  6. O fua e pala ma sasa. E masani ona tupu lenei mea pe afai e le o nonoa le vao i se lagolago.E matua le mafai lava ona le amanaia lenei manaoga, aua o lenei auala ua e iloa ai o loʻo e faʻavaivaia oe lava mai greenberries.
O le vailaupapa "Green Flow F1" na tauamiotonuina le talitonuina o le tele o faifaatoaga ma faamaonia lona tauvaga e faatatau i isi ituaiga. Afai e te amanaʻia mea uma o loʻo manaʻomia ile laau, ona mafai lea ona e fiafia i fualaau aina suamalie e le gata i le vaitau atoa o le seleselega, ae i le taumalulu foi. E le gata i lea, na taumafai le aufaifaatoʻaga sili latou te mafaia e faafaigofie le galuega a le au fai togalaau i totonu o le papa kukama.

Manatu o tagata faaaoga e uiga i kukama "Green Stream"

Kukama e fiafia lo matou aiga. O le mea lea, ou te aveina ni moega o fualaau faisua i le togalaau ma le tasi fasi fanua i totonu o le fale laufanua i le fualaau faisua. Ou te fiafia tele i le kukumba Gavrish o le "Green Stream". Ou te totōina i vaitau uma. Kukama vave vave. Ou te 'ai muamua lau lanu meamata ina ua mavae le 45 aso mai le taimi o le lūlūina o fatu ile eleele.

O lenei ituaiga o se ituaiga uʻamea. E le manaʻomia le faʻamalosagaina e pi. Ou te fiafia i kukama mo a latou fua. E oʻo atu i le lima kukama o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tasi pona. Ou te totoina kukama saʻo i le eleele o le fale koli. Vaega o le fatu o lulu i luga o le auala i lalo o le malutaga. Mo le faʻamoemoe o le tulaʻiina Ou te ufiufi i se ata mai luga.

O lenei ituaiga kukama e fai ma puʻu malolosi ma ni kukama eseese i luga ia i latou. Laʻau ou te tuʻuina i luga o le va. Fesoʻotaʻi paranesi i ai. Fua o kukama O le tafe o le Green e iai lona faʻaloloa, faʻalanulaula. O latou umi e oʻo i le 13 inisi sima. Fualaau aina e lanumeamata lanumeamata i le lanu, ma fatu laiti i luga. O fua e le tele tele. E i ai le mamafa o kukama e tusa ma le 120 kalama.

Kukama o lenei ituaiga o mea manogi ma manogi. Ou te faʻaaogaina mo meaai fou, faaopoopo i salakeke, masima ma faʻasao. Eseese kukama O le vaitafe Green o se kulupu. O le mea lea, e teteʻe i le tele o faʻamaʻi viral, e maua ai i taimi uma se seleselega lelei. O lenei vailaʻau e tasi le toe foʻi mai: e le mafai ona e aoina fatu. Ou te fiafia i lenei ituaiga mo le fuaina. Faatasi ai ma le sikuea mita e tasi o le totoina o kukama, na ou aoina ai le itiiti ifo ma le 16 kilokalama o fualaau aina suamalie.

aʻoaʻo
//otzovik.com/review_3420439.html