Fua o le gaosiga

Ginger i le atunuu: auala e totō ai ma ola totō i totonu o le togalaau

Ginger pei o le bamboo, o le mea lea e masani ona tupu aʻe ai o se mea teuteu i togalaau. Ae o le tele lava e faʻaaogaina e avea o se mea manogi, faʻaopopo i ipu eseese. O le mea moni, o mea faʻamalolo o le aʻa o le aʻa e leʻi leva ona faʻatauina. E faʻaleleia le faʻafefeteina, faateleina le malosi, faʻamalosia le manatua. E le o se mea e ofo ai, i le taimi nei e toatele e naunau e ola i lo latou eria. E ui lava i le mea moni e faapea, o le togafiti o se fale vevela, o lona totoina e talafeagai foi i tatou latitudes, e taua tele le na o le tausia o le tausiga lelei i le dacha.

O vaega o le tuputupu ae o le totino i le malae vaalele

O le fesili i le auala e ola ai i le togalaau, o loʻo taoto i ni nai togafiti. O le faʻatoaga o le fale e le lelei, ae e tele mea e manaomia mo le totoina ma le totoina, o le le tausia lea mea e tau atu i lona oti. Ginger - o se laʻau faʻapitoa lea e aʻafia ai le aiga tausi. O ona lālā vaivai i luga o le taamilosaga, e maua ai se malosi malosi e oo atu i le tasi ma le afa mita le umi. O pupu taitasi e pupuni ai laulaau e oʻo atu i le 20 cm le umi. O Asia i Saute ua manatu o lona atunuʻu, ae faʻatasi ma nisi o taumafaiga, e mafai foi ona tupu le totino i a tatou latitudes.

E te iloa? O le togafiti o loʻo i ai le manaia matagofie, ona o le mea na totoina ai mo ni mea teuteu, ae o le autu autu o le totoina o le togafiti o se aʻa vevela, lea e faʻaaogaina e avea ma mea manogi ma mo togafitiga faafomaʻi.

Filifiliga mo le totoina

Mo le faʻaoʻo, e tatau ona filifili se nofoaga lelei, ae e le mu ai le la i itula o le aoauli. I tulaga ogaoga, faatulaga se ata lafoia mo lenei taimi. E tatau foi ona puipuia le nofoaga mai le malosi o le matagi - e le fiafia le laau i ata. I le avea ai o se tulafono, filifili le itu i saute o le 'upega tafaʻilagi. Afai e te totoina le togafiti i le malulu malulu, e sili atu ona saogalemu le faia i greenhouses, mataʻituina tulaga uma o loʻo faamatalaina i luga.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina

Ginger e manaʻomia le totoina i se eleele faapitoa. E tatau ona aofia ai le oneone, laufanua lauusiusi ma eleele eleele. E le gata i lea, o vaega e lua o le lau humu e tatau ona faia i se tasi vaega o isi vaega. E ui lava e finau mai nisi o fai togalaau o le a fetaui lelei le togafiti i soʻo se eleele laulelei.

O le eleele i lalo o le laau e tatau ona faʻaleleia. I totonu o se lua poʻo se pu, i le mea e te fuafua e toto ai le togalaau, e tatau ona sasaa atu i lalo se mafiafia o le iliili. E tatau ona ufiufi i le lua-senetimita o le oneone, ona sosoo ai lea ma le mea.

E faʻapefea ona totoina togalaau i totonu o le eleele

O fualaau o le fatuga e le tele, o lea o le a tatou tilotilo pe faapefea ona totō togalaau mai le aʻa.

Tuutuuga o le totōina o togalaau i totonu o le atunuu

I lona natura natura, ua tupu le laau mai le ono masina i le tausaga. I a tatou latitudes, e le sili atu ma le 9 masina ua atofaina mo lenei mea, o le tele o ia mea e tuuto atu i le sauniuni ma le faʻamalosia o mea totō. Mo aʻa laau e totoina i le amataga o le tausaga - Fepuari poʻo Ianuari foi. O aʻa, ua sauni mo le totoina, ua siitia atu i le eleele tatala ia Aperila - Me, pe a leai se taufaamataʻu o le toe tafe mai o timuga.

Ae o fai togafiti poto e fautuaina e aua nei faanatinati i le totoina i eleele tatala, ae ia ave muamua i le fale koli i le faaiuga o Mati, ina ia faasolosolo malie malie le laau i tulaga fou.

Ina ia mafai ona faʻaleleia faʻamaʻi, e le tatau ona itiiti ifo ile 25 ° C. Afai e pa'ū i le 18 ° C, o le a "sulu," ma o le a faigata ona toe faʻafoʻi i le tuputupu ae malosi.

Filifiliga o mea e totoina

A o lei sailia mo le tali i le fesili i le auala e totō ma ola ai i le togafiti, fesili ia oe lava ia maua se mea totō e totō ai. E toe gaosia, e pei ona uma ona taʻua, rhizome, lea e mafai ona vaevaeina. E mafai ona faʻatau i totonu o soʻo se faleoloa. E naʻo le taua le filifilia o se aʻa maloloina ma le aʻa.

E tatau ona i ai se paʻu lamolemole, toetoe lava a manaia, e le faʻamaʻi ma mago. Faʻalogo lelei: ina ia mafai ona aʻa le aʻa, e tatau ona tupuga mai - "mata", pei o luga o pateta.

E taua! Afai e te totoina le totoina o laau i latitu latū, ia totoina i greenhouses. E naʻo le auala lenei e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia le maualuga o le vevela ma le maualuga o le vevela. O iina, o le eleele e tatau foi ona iai faatasi ma le faʻaopoopoga o oneone, matala, faʻamaʻaina, ma se paipa alavai. A leai, o le aʻa e ono pala.

Galuega sauniuni mo le totoina o togalaau

O le taʻeina o le totoa i le dacha e muamua atu i galuega sauniuni e le gata i luga o le eleele, ae faapena foi ile mea totō e totoina. O le aʻa e tatau ona teuina mo le tele o itula i se vaifofo o le paluga e masani ai pe na o le vai mafanafana. E fesoasoani i le fafaguina o ia ma faʻafefeteina le alualu i luma.

Afai e vaevaeina le aʻa pe seleseleina aʻo leʻi totoina, e tatau ona gaosia le tipi: pulu ma faʻafefete i le pefu mafiafia poʻo le gaʻo ua faʻaaogaina. I le vavaeina o aʻa mo le totoina, ia mautinoa o loo i ai le itiiti ifo ma le lua buds i le totoina.

E faʻapefea ona totoina le togi i le dacha

O le fesili i le auala e toto ai le togafiti, ei ai ana lava vaifofo faapitoa. Mo lona tuputupu ae masani, o le aʻa e tatau ona i ai lata ane i le pito i luga: e le ola loloto, ae i le lautele. O le mea lea, mo le totoina o le kiliina o paʻu papaʻu i le loloto o le 5-10 cm. O mea totō e faʻafefiloi i totonu i le 10 cm laasaga i le va o aʻa ina ia faʻafesoʻotaʻi faʻamau i luga o aʻa. Manatua o le palapala aʻo lei totoina e tatau ona faʻamamaina lelei ma vaʻaia.

E taua! Afai e te manaʻo e taunuʻu fua mai le laau, e tatau ona e mulimulitai ma le faʻaeteete i tulafono uma o tekinolosi tau faʻatoaga: tausisia le maualuga o le susu, ia mautinoa lelei le vevela, malulu mai ave saʻo o le la, aemaise lava i itula o aoauli. Ae e tusa lava pe matauina uma nei tulaga, o le ae vaai i le fugalaau lanu samasama muamua ma se palanila o le lilac e leʻi muamua atu i le lua tausaga talu ona totoina.

E faʻapefea ona tausia le faʻamafaʻi i totonu o le atunuʻu

Talu ai o le faʻamafaʻatasi o se fale faʻalesiteki, o lona faʻatoʻaga i le dacha e manaʻomia ai faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapisinisi.

Faʻasaina tulafono

A uma ona totō aʻa ma seia oʻo mai le fuʻa muamua, o le suavai e tatau ona tele naua, aua o le totino o se fale e susulu ai le susu. "Seoli" e tatau ona tusa ma le lua vaiaso. A oʻo mai pupu, e faʻaititia le faʻafeinu, faʻaauauina pea ona tuʻuina atu le fale i le susu. E taua tele le aua nei faʻaalu le eleele, ae i le taimi lava e tasi ia mautinoa o le susu i totonu e le paʻu, pe a pala le aʻa.

A uma ona faʻasusu, e fautuaina e vaʻaia le eleele, lea e tali lelei mai ai le laau. Tatala i se loloto e tusa ma le centimeteri. E tatau ona faia lenei mea i le vaitau o le tuputupu ae o le totino. Ma aua neʻi galo e fufulu le laau, aemaise i aso vevela vevela. Ae o lenei mea e tatau ona faia i le taeao po po o le leva o le afiafi ina ia le mafua ai le mu i luga o laulaau.

O le a le taimi ma le auala e fafagaina ai le totino i le avanoa avanoa

O le togafiti o loʻo manaʻomia ai fafagaina e manaʻomia ona faia i le vaitau atoa o le tuputupu ae. Ae i vaega eseese o le olaga, o le a ia manaomia ni meaai eseese. O le mea lea, i le taimi muamua e fautuaina e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasaina i le tasi taimi i aso uma 10. Ina ia faia lenei mea, faʻafefe le mullein i le vai i se fua faatatau o le 1:10. I Aokuso, latou te amata ona suia mea faʻalapotopotoga faʻasoa i fugalaʻau paʻu, lea e fesoasoani i tubers e faʻatumu ma tuʻuina atu ia i latou ni lauusiusi manaia. A o lei tupu ae e tatau ona faʻaaoga fualaau faʻamaʻi.

Faʻafefea ma le taimi e selesele ai

O le taimi o le matua o le togalaau mai le taimi o le totoina o le 10 masina, ae, i le mataupu faavae, ua uma ona saunia aʻa mo le faʻaaogaina ma pe a maeʻa le afa o lenei vaitau, e ui lava e laiti tele i latou. I le seleseleina e tatau ona taulai i le vaega o le laau. I le taimi muamua, o sina mea itiiti, ona paʻu'ū malie lea ma toesea. Aʻo faasolosolo malie ona faʻaitiitia le faʻafefeteina o nei suiga, e taofi ai le faʻaleleia o alofilima i faailoga muamua o le lalaga.

O le faʻaaogaina o tekonolosi e ese mai le tulafono o le seleseleina o isi fualaau faisua. O ni nai aso ao le i aoina le laau ona taofi le faasusu. Latou teliina aʻa i se suo, fufulu ese mai le eleele, vavae ese aʻa faʻaleagaina ma tuʻu i fafo e malogo i fafo mo aso e tolu.

E taua! Afai na e totoina le totino mo togafitiga teuteu i le togalaau, o le seleselega e le talafeagai i lenei tulaga. Tuu ia aʻa mo le taumalulu i le eleele ma le vaitau e sosoo ai o le a fiafia ai le laau i vine fou.

O se vaega o le seleselega e mafai ona vave filifilia mo le faʻaaoga, ma o se vaega e tatau ona lafoina i le teuina.

Fautuaga Ginger i le teuina o mea totino

E fautuaina e teuina le seleselega i se nofoaga malulu malulu lea e teuina ai le vevela ile 2-4 ° C. I le avea ai o se tulafono, o se pulou, faʻavae pito i lalo poʻo se fualaau faisua i totonu o le pusaaisa. I le mataupu mulimuli, o le aʻa vevela e tatau ona afifi muamua i se taga pepa. O lea e mafai ona teuina mo le tele o masina.

E te iloa? E oʻo atu i le afa tausaga, e mafai ona teuina i totonu o le pusaisaisa, ae a maeʻa, e toetoe lava o mea uma e aoga ai. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻavaitauga.

E mafai ona e faʻamago le togalaau. Tui le aʻa ma tipi i ni fasi ie manifinifi. Ae ao leʻi faʻaaogaina, o le a manaʻomia ona e saluina mo le itiiti ifo i le ono itula aʻo leʻi faʻaaogaina le fale. Manatua i lenei tulaga, o le a avea le aʻa ma se manogi ma se tofo manogi.

O se mea manaia tele o vaomatua, e pei o le totino, e mafai ona tupu i totonu o la tatou taʻavale. O le mea moni, mo lenei mea e tatau ona e tausisi i fautuaga ile auala e ola ai i le togalaau. Faʻaavanoaina le tulaʻiina e mafai ona e maua ai mea totō i totonu o soʻo se faleoloa.

E mafai ona e selesele i le vaitau muamua, ae afai e te fia vaʻai i fugalaau matagofie, e tatau ona e faʻatali mo le lua tausaga. Faatasi ai ma le teuina o le seleselega, o le a leai ni faafitauli: o le aʻa e mafai ona taoto i le vaega o fualaau faisua i totonu o le pusaaisa mo le afa tausaga, ona mafai ai lea ona toe fafaguina mo le isi taamilosaga o le vegetative.