Laʻau

Barberry Rose Glow - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

Faatasi ai ma le aiga o barberry, o lenei ituaiga o loo i ai se nofoaga faapitoa. O le rosa barberry lea e masani ona avea ma laau e siomia ai le tele o filifiliga o togalaau. I le gasologa o le vaitau, e le gata ina fiafia le mata i se lanu enaena lanu viole, ae e ofo foi ma le malosi e faaopoopo ai lanu fou ma lanu i lona lanu.

Faamatalaga o Barberry Rose Glow

Barberry Rose Glow o se ogalaau umi e oʻo i le maualuga o le 1.3-1.5 mita. O le pale e maualuga lona lautele, o nisi taimi e oʻo i le 2 mita. E lapotopoto, pei o se elemene. Faatasi ai ma togafitiga masani o togalaau, mai le taimi o le totoina e oo atu i le maualuga, e tusa ma le 10 tausaga le manaomia.

O se lanu e foliga mai o lanu e aliali mai i luga o le barberry mai le taimi e amata ai le tuputupu aʻe o aʻa laiti. O le foliga vaaia o le laau o loʻo tuʻuina atu e fualaʻau taʻitasi.

Foliage o Barberry Rose Glow

O le taimi vavalaʻau o le barberry e pa'ū i le pito o Me - le afa muamua o Iuni. O fugalaau e i luga o le umi atoa o le fana, e lua-leo - o petals e samasama i totonu ma mumu i fafo.

O fua o le vao e lautele, e lanu mumu i le lanu. I le lautele, latou te oʻo atu i le 1 cm. E amata mai i le amataga o Setema, ma ia Oketopa latou te mauaina se lanu uliuli loloto.

Faamatalaga faaopoopo. O le laau e le faʻaauau i tulaga tuputupu aʻe, faigofie ona faʻafefe le vevela ma le malulu. O se mea tāua i le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai o le i ai o le tele o le malamalama. E faʻafefeteina lelei le paolo o laau. I le paolo, o laulaau ua le toe lanu violē ma ua lanu meamata, ma o le tuputupu ae o le vao e faasolosolo lemu.

Totoina o se laau

O Rose Glow, e pei o le tele o le lau o le Thunberg, e le o se mea e pala ai le eleele, ae e sili ona fiafia i le eleele eleʻele ma le malulu. O le laau e mafai ona faʻaleleia uma e ala i le totoina o fatu, ma le taina poʻo le vaevaeina o le vao.

Fatuina fatu

Barberry Ottawa Superba - faʻamatalaga ma le tausiga

O le faʻapenaina i fatu e le o se mea e sili ona manuia le totoina, aua o le germination o fatu e laʻititi. A maeʻa le seleseleina o le fua, e tatau ona e vavaeese ma le faaeteete le palu ma faʻagogo fatu i le la. A o le totoina i totonu o se atigipusa, ua afaina i le vaifofo o le paluga.

Mo le aʻafia, e fautuaina e ave se atigipusa ma se loloto o le loloto o le 3-5 cm. O fatu e tanumia i le loloto o le 1 cm. O le eleele e tatau ona susu, ae aunoa ma le faʻavaivai.

Taua! O le taimi sili ona lelei e tulaʻi mai ai o le faaiuga o Fepuari - o le amataga o Mati.

A maeʻa, ona ave lea o le ata tifaga poʻo le tioata, ma tuʻu le pusa i luga o le windowsill. O le maualuga o le vevela e 18-20 ° C. I le tautotogo, a maeʻa se vaitaimi faigata, ua totoina le laau i totonu o se atigipusa telē ma se vaega eleele palapala (e le silia le 6.5 pH).

I le taumalulu, pe a oʻo i le vevela i fafo i le 13-14 ° C i le po, e aumai Barberry i totonu o se potu vevela. A o faagasolo lenei vaitaimi, ua faʻaitiitia le vai ma ua tuʻuina le malologa i le tuʻuina i totonu o se potu ma le vevela ile 15-17 ° C. Talu mai le amataga o Mati, ua faʻateleina le faʻafefeina o le suavai ma tuʻuina atu ai se malamalama sili atu e totō ile lauʻeleʻele ile masina.

Totoina o laau i luga o le eleele

Faatasi ai ma le galueaina e le tagata o ia lava, ua fautuaina e toto se laau i le tausaga e tasi i le lua tausaga. O le faʻaleleia o eleele e faia i le sefulu tausaga muamua o Me, pe a oʻo mai le vevela o le ea i le 17-20 ° C, ma ua maeʻa le mafanafana o le palapala.

Mo le tulaueleele, o se la, ae le matagi, ua filifilia le nofoaga. O le 50x50 cm le lua ua eli i lalo o le tulaueleele i le loloto o le 40 cm. O le pito i lalo e ufiufi i le 5-7 cm le oneone. O le oneone o le a aveesea ai le susu tele. A o lei totoina, e fautuaina le togavao e taofi 4-6 itula i se vaifofo o Kornevin. O nei togafitiga o le a mafai ai e le laau ona vave faʻafouina le aʻa.

Barberry vao

E sili ona lelei le faʻatumu o le toto totoga i le paluga o le faapalaga, oneone ma le turf i le maualuga ole 1: 1: 1. E manaʻomia foi le faʻaopoopo 250-300 g lemu i le palapala ina ia faʻamaonia ai le elemene o le eleele. A maeʻa ona totō, e tatau ona sasaa se fatu o le 10-12 lita o le vai i le vevela o le potu.

Pe a totoina i le laina i le va o laau, e tatau ona e tausia se mamao o le 1.5-2 mita, ma mo le fausia o puipui mai le barberry ua fautuaina e faaitiitia i le 1.2-1.4 m.

Auala e tausi ai le Rose Glow Barberry

Barberry Green Tape - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

O Barberry ua manatu o se laau e le lelei ma e masani ona faʻaaoga mo fanua e teu ai laufanua e lata i ala tetele, ae a e tausia, e manaʻomia pea ona e iloa ni faʻaaliga.

Faʻasa

I le tausaga muamua, e manaʻomia le suāsusu mo se aʻafia lelei o le laau. O le masani masani o le vai e 10-12 lita tasi i aso uma 7-10. I le vevela o le tau ma le taimi o le lāmala, e tumau lava le maualuga o le faʻavaivai, ae o le taimi i le va oi latou e faʻaititia i le 5-7 aso. I se tau malulu, e tatau ona e tatalaina le aʻa.

Laʻei pito sili

Mo laau talavou, o loʻo faʻaaogaina le tonisi i le vaitaimi o le fuga o le pua ma pe a uma le amataga o le tuputupu aʻe o le fana. I le laei pito i luga, o le vaifofo o le Ura (tamaoaiga i le vevela) poʻo le faʻamaʻi faʻamalosi.

Ia Setema, o le Rose Glow o le barberry ua faʻafefiloi ma le faʻafefiloi o superphosphate ma le potassium sulfate. O le pito i luga o laei e tapuni i le tatalaina.

E faʻaaogaina fomaʻi kulupu i le 3 tausaga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le paʻu po o le faʻafefete o manu felelei. A maeʻa le faʻamaʻiina, faʻafefeteina le meaʻai e le talafeagai.

Barberry teuteu

Teuteu

O le teuteuga muamua e mafai ona faia 2 g pe a uma ona toto. O teuteuga puipui i le muamua 4-5 tausaga ua fautuaina ina ia faia faalua i le tausaga. Ua aveeseina pupule tipi i le tautotogo, ua aveeseina laau mama i le autumn. E amata mai i le 3 tausaga o le olaga, o le teuteuga e faia i soo se taimi e fausia ai se pale.

Faʻalogo lelei! I le faʻamatalaga o le barberry Rosa Glow ua taʻuina mai ai o le teuteuina atoa o le pale i lalo o le ogalaau e talia mo le toe faʻafouina o le laau. O lenei taotoga e masani ona faia e amata mai i le 6-7 tausaga.

Faʻatauga auala

O Barberry e mafai ona faʻaleleia e ala i le taina, vaevaeina o le vao poʻo le faʻaaogaina o le fatu fatu. O le sili ona aoga o le toe gaosia e ala i le taoto. I lenei tulaga, o le laau ua mautinoa e maua uma uiga o le ituaiga.

Barberry Cobalt - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

Mo le faatalanoaga, ua filifilia ni tolauapiga taʻitasi tausaga, lea o loʻo i totonu o le ogatotonu e toso i le eleele ma puipui. Ua faʻapipiʻi le pito i luga o laʻau, ma o le nofoaga o loʻo ufiufi ma puipui e ufiufi i palapala. I le taufaʻaiuga o le vaitau, o le aʻafia o aʻafiaga fou o se vaomatua fou o loʻo atiaʻe i lalo ole laulau.

Faamatalaga faaopoopo. O le vaevaega o le vao e faʻaaogaina i le taimi o le totoina o le tautotogo. Ua vaevaeina le togavao i le 2-3 vaega ma ua taunuu i se nofoaga fou.

Pe a faʻasalalauina e ala ile tipi i luga o se tafaoga talavou, e seleseleina le 5-7 gaʻo. O le pito i lalo 3-4 fatugaʻo ua tuʻuina i le eleele, ma o isi o loʻo totoe i le fogaeleele. E tele le vai e faʻamalūlūina ai le palapala, ma o le uafu e ufiufi i se fagu tioata. A maeʻa le 21-28 aso, e tatau ona totogo i luga o laʻau, ma o le taimi lena o le a amataina ai le aʻa i lalo o le eleele.

Suiga

O se laʻau talatala o le rose Glow barberry ua totoina i se paʻu omea. Mo laau toto o le 5-7 tausaga le matutua, ua fautuaina e faʻasese le vaomatua i le taimi e tasi. I le 10 tausaga le matua ma le matutua, o fualaʻau e totoina i le lona lua o tausaga i le maeʻa.

Maʻi ma meaʻai

O le mea aupito sili ona afaina i le barberry o le Thunberg Rose Glow e mafua mai i le barberry aphid. E manaʻomia lou taulimaina vave o le iniseti ma le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le fualaau faasaina Aktara. Lafoa le laau i le taimi lava na e iloa ai se liona, ona 2-3 taimi lea pe a uma 3-4 aso.

E tele taimi e aafia ai le laau i le paʻu palapala, o le manogi, o le bacteriosis ma le sulu. Mai faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi ua maeʻa le gau o laʻau, e masani lava 4-5 aso pasi, o lea e tatau ai ona vave galue. O sauniuniga o le Actellic ma Match e faʻaaoga mo togafitiga. A maeʻa le togafitiga muamua, o le lona lua e faia pe a uma le 5-7 aso.

Vaitaimi

O le tele o fuālaʻau e amata i le ogatotonu o Mei, pe a lelei le mafanafana o le tau. O lona umi e 21-28 aso.

Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, ua fafagaina fualaʻau i fugalaau faʻamalosi faʻapitoa i le fua o le 1 tbsp. sipuni i luga o le vao. Ua sasaaina i luga o le eleele ma fefiloi ma ia e ala i le faʻaaogaina o eleele papaʻu. Ona maua lea o le suavai.

Fugalaau barberry

Sauniga o le taumalulu

I le autumn, a maeʻa lau lau, e tatau ona tipi le paʻu. E aoina pela ma lafoai. O fugalaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina i le aʻa o le vao ma ufiufi i le mulch.

I eria o loʻo ufiufi ai le kiona, e tafe ai vao laiti i le eleele ma ufiufi i lala paʻu. O laau matutua ua afifiina i le agrofibre.

Taua! O fualaau faʻamaʻi na afaina mai faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi iniseti i le vaitau o fafo e faʻaopoopoina ma togafitiga faʻamaʻi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

A faʻaaogaina le togalaau, o le Thunberg barberry (berberis Thunbergii Rose Glow) e masani ona faʻaaogaina e avea o le autu autu o le tuufaatasiga. O le lanu violē lanu enaena o laulaau o ona tilotilo i luga o le taimi, ua faʻafefeteina i se paʻavale motusia o lālā talavou. E ese le vavalalata o manua Spatter ma lanu piniki ma le papaʻe manino i luga o lau.

O le a le mea e foliga mai ai barberry pe a teuteuina le laufanua

<

I aso nei, o barberry e masani ona faʻaaogaina o se laau e tasi i totonu o se togalaau a Iapani pe i luga o se mauga maualuga. I lenei tulaga, e tele ni laau totō e totoina i se lanu tutusa, ae o se eseesega iloga i le lanu ma le leo o le laʻau. O le tele o togavao ua totōina i le laina e faʻaaoga nai lo le puipui mo le faʻatinoga o le nofoaga.

Mea aoga

Barberry Rose Glow e le gata o se laufanua matagofie, ae o se laau foi e lauiloa mo ana meatotino aoga. E faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga ma le paʻu mamafa. O teuteuga mai fualaʻau, laulaʻau poʻo aʻa e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract. O auala mai vine paisa e faamamafa lelei ai le gaogao ma faʻasaʻo ai le tiga, latou te fesoasoani i le malulu ma faʻamalosia vaʻa toto.

E fiafia le Faatoaga i le Barberry Rose Glow ona o lona le mautonu ma le tumau, o le mafai ona faaaoga e avea o se puipui ma teuteu ia mea o le eleele. Faʻatoʻa lelei le tausiga ma faʻasolosolo taimi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le laau mo se taimi umi e fiafia ai tagata e ona foliga lanu.