Mo le talimalo

Faasaoina o le tofo ma le lelei - mafai ona e teuina muamua, kuka ma falai palu i le pusaaisa?

Peeled raw ma kuka pateta, e pei ona lauiloa, e le mafai ona teuina mo se taimi umi i le ea, e oo lava i le pusaaisa. E pogisa, faʻagogo ma toesea lona tofo.

E le gata i lea, o pateta taʻitasi, faʻalagolago i le ituaiga o gaioiga, ei ai lona lava tulaga patino ma le ola ola.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e teu lelei ai pateta, saili pe mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa. Ma o le a tatou tatalaina foi se mea faalilolilo pe faapefea ona faateleina le ola o lenei fualaau faisua.

Teuina o palu pateta

E mafai ona teuina pati palu i le vai.. E tatau ona fufulu fuālaʻau mai le palapala ma tuu i totonu o se apa ma vai mama. Faitau atili e uiga i tulafono mo le teuina o pata pateta i vai i la tatou tusiga.

I fafo, o le a vave ona pogisa le oloa ona o le ulufale atu o le maso i lona fatuga ma le okesene. E mafai ona teuina ni fualaau i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le aso.

Afai e te manaʻo e faʻalauteleina le ola ola o pateta e leai ni pateta i ni nai aso, e mafai ona e faʻamaisa. Mo lenei:

  1. fufulu ma faʻagogo oloa ua tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma lelei ona nonoa;
  2. pe a uma ona lafoina lea i le faleisa.
FUAFUAGA: O ia pateta e mafai ona teuina i ato masini ma pusa mo ni nai masina.

Auiliiliga i le auala e teuina lelei ai pateta, matou te faamatalaina i lenei tusiga.

E faapefea ona faʻapolopolo fualaʻau kuka?

Afai e te kukaina ni pateta sili atu nai lo le mea e mafai ona e 'ai mo le aoauli, e mafai ona e faʻasaoina seia oʻo i le isi taumafataga i le pusaaisa. Ae e tele tulafono taua e teu i lou mafaufau.:

  1. O palu laulaʻau e tatau ona faguina i totonu o se fagu faʻatasi ma le tapuni faʻatapulaʻa tapunia.
  2. O le a le mea e ola ai fualaʻau 'aina i totonu o le pusaaisa? Tausia le oloa maeʻa i lenei pepa e le sili atu ma le lua aso.
  3. E tusa lava pe i le vaaia ma manogi i le aso lona tolu, e foliga mai e suamalie ia pateta - e le fautuaina oe e 'ai. E mafai ona lamatia, talu mai le taimi o le pala e amata, o le afaina oona e aliali mai, lea e lamatia ai le soifua maloloina o le tagata. O le mea lea, e sili atu le togi ese o le pateta nai lo le ona o lea mea.

E mafai foi ona e faateleina le ola ola o le oloa ua maea ona faʻaaogaina se pusa lapisi. I le leai o se okesene, o le a mafai e pateta ona taoto i totonu o le pusaaisa e oʻo lava i le vaiaso, ae o le tofo o le a le tutusa.

E mafai ona faʻalautele le ola o le pateta falai ma ole a?

E fiafia uma tagata i pateta falai, ma sili ona suamalie - vevela, vevela, fou faatoa kuka. E lelei tele le fago saʻo i le laulau, i ni vaega laiti. Teu mo se taimi uumi i luga o le vevela, ma e oʻo lava i le suauu, e le fautuaina le oloa.

Ae afai, peitaʻi, o le sili atu i le maeʻa o le taumafataga, teuina i totonu o se meaʻai po o se pesini, faʻamalo le tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. E mafai ona teuina pati palu i ia tulaga mo le silia ma le 24 itula. Ma o le a leai sona foliga, tofo, ma oʻo ai lava ina lamatia i le soifua maloloina.

E i ai, ioe, se filifiliga, tuʻu le mea faʻavela i totonu o se afifi vai, ona tuʻuina atu lea i le pusaaisa, ona faʻalauteleina lea o le ola i aso e tele. Ae aisea? O le tofo o lenei mea o le a na o le leaga ma o le a leai se aoga mai ai.

TATAU: E le sili atu i le 3-4 tikeri le teuina o le vevela. Mea faʻapipiʻi Carcinogenic e faʻapipiʻi i le falala falai.

Aisea e le mafai ai ona umi se taimi e teu ai i totonu o le pusaaisa?

I le toetoe lava o soʻo se mea e vevela-vevela, e amata ona atinaʻeina microorganisms ma mamanu i le umi o le teuina.

Potatoes e pala., ma e le fautuaina e teuina i le pepa faʻatumu mo se taimi umi e oʻo lava i le pusaaisa. E le gata o le a le toe aoga ona mea aoga ma le tofo, ae e avea foi ma mucous, e le mafai ona afaina ma e lamatia ai foi i le ola maloloina, aua e mafua ai le ogaoga o le manava ma le gaʻo matautia.

Ma le fufuluina o pateta, pe a latou i ai i totonu o le vai mo se taimi umi i totonu o le pusaaisa pe a aisa, ia inu suamalie ma leai se aoga. O le mea lea, e lelei tele le faʻaaogaina o lenei oloa i taimi uma, ma i le tele e tatau ai ona saunia se ipu mo le 1 taimi.

O se auiliiliga auiliili o le auala e teuina ai pateta ma le auala e teuina ai, e mafai ona maua i se mea ese. I le taimi nei, matou te ofoina atu ia faamasani oe lava i le auala e teu ai fualaau aina i totonu o se fale, i totonu o se potu, i luga o se faapaologa, i totonu o se pusa ma totonu o se fale teu oloa.

Faaiuga

O le asō ua e iloa ai le tele ma le auala e mafai ai ona e teuina faʻanoanoa, tao ma falai palu i totonu o le pusaaisa. Ma aiseā e sili ai ona lelei le le faia o lenei mea? Ia ai i taimi uma meaai fou ma ia ola maloloina!