Sapalai fale

Recipes for cranberry liqueurs i luga o le moonshine

I le taumalulu-taumalulu, o le tino o le tagata e masani lava ona paʻu ona o le le lava o vitamini, ua faʻaitiitia lona puipuiga, ma o se tagata ua faʻafesoʻotaʻi i le tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

Afai i le tautotogo ma le taumafanafana o loʻo i ai se avanoa e faʻamalosi ai le tino ma le fesoasoani o punaoa fou o vitamini, ona oʻo lea i le taufaʻaiuiuga o le autumn ma le taumalulu e mafai ona e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe togafitiga masani - ava malosi poʻo ana mea tutusa. Mafaufau i le auala e saunia ai se mea e sili ona aoga aoga keke.

O le a le mea e aoga ai le taranisi

O le kesi lava ia o le mea sili ona taua o le faʻasalaga masani, o lona uiga, o loʻo i ai mea e faʻamaʻo ai fualaʻau saoloto i siama o le tino o le tagata. O lenei mea e mafai ai ona faatumauina le autalavou, faʻagesegese le faiga o le faʻaleagaina.

I totonu o tagata faʻapitoa, faʻaaogaina tincture o le keke i luga o se faʻavae eseʻese: i luga o le ava malosi, vodka, i luga o le taeao. E tofu i latou uma ma faʻamalologa uma o togavao ma ua faʻaaogaina e faatumauina ai le tino i tulaga tulaga faigata. O le meainu ua uma ona iai le tele o vitamin B, vitamini C ma K1, magnesium, iodine, iron, triterpene ma le citric acids.

Aoao pe faapefea ona ola vine, sauniuni mo le taumalulu, togi, nai lo le aoga.
Mai se mea umi i le faʻaaogaina o le pusa lama malosi ua atiaʻe se lisi o faʻamaʻi e sili ona aoga. Manatunatu i mea taua aoga o le faʻatautaia o le vine:
  1. Faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi ma faʻafano i le tino urinary (faʻaaogaina i togafitiga o cystitis, urethritis).
  2. Faʻaleleia le polokalame cardiovascular (faʻaitiitia le faʻavaeina o ni atherosclerotic plate, puipuia ai le faʻaleagaina o le myocardial, faʻamalosia le toe faʻaleleia pe a uma le taia).
  3. E i ai sona aʻafiaga, e faʻaitiitia ai le fula.
  4. Faʻafesoʻotaʻi le faʻaoga o le tino, faʻafouina le faia o le faiʻai, faʻaleleia le mafaufau.
  5. E i ai sona faʻalavelave faʻaleagaina i siama ma gasegase o loʻo maua i luga o le manava o le tino ma le tiga matu ma le tracheitis.
  6. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  7. E faʻaitiitia ai le tulaga i le taimi o le faʻavavega o le rūmāmati ma le gout (mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona faia le tincture tinonsite i fugalaau fou).
  8. Faʻaitiitia le mamafa o le toto.
  9. E faʻamalosi ai le gastrointestinal tract, faʻamalosi le pancreas, e aoga i le maʻisuka.
Pe a afaina le faai i mea faamalo o le aloe, viburnum, dagilevogo honey, periwinkle, cloves, Kalanchoe, sage, laʻau bay, calendula, Kislitsy, kele, afiafi muamua.

Faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina o le tinisi vine

Soʻo se vailaʻau inu ava malosi e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le talafeagai ma pe afai e le lelei le faʻaaogaina o le siakiina o siama-e faʻaaoga tutusa lava i le keke.

O mataupu e ono solia ai lenei ava, o ni soliga matuia i le galuega a vaega eseese o tino:

  • Gastrointestinal (gasegase afaina, maʻi o le ate, gastritis ma maualuga maualuga);
  • (cardiovascular system) (pe afai o loʻo i ai sou faʻamoemoe (toto maualalo maualalo), ona mafai lea ona faʻasaina le tincture o le kilia ona o lona malosi e faʻaitiitia ai le mamafa);
  • urinary system (faamaʻi fatu fatu ma urolithiasis ao le i faʻaaogaina le tiny tincture tatau ona talanoa ma lau fomaʻi).

Saili po o ai e mafai ma o ai e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o le sipuni o strawberries, feijoa, pine pine, uʻamea uliuli, fuamini uliuli, apu, paʻu.
E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei vai inu ua solia i le tulaga o le le faapalepale o le oloa ma le faʻafefe o le gaioiga i ona mea.
E taua! O fafine maʻitaga e mafai ona faʻaaogaina le tinisi vine pe afai e saunia i luga o le vodka poo le ava (ae le o le moonshine). O fua i aso uma i lenei mataupu o le a le silia ma le 3 punetuni.
I soo se tulaga, i le tulaga o le masalosalo, e aoga le feutagai ma fomaʻi, oe mafai ona faia ni suʻesuʻega faaopoopo e filifili ai le aoga poʻo le afaina o lenei vai mo lou tino.

Berry tapenaga

Mo le sauniuniga o se meainu malosi, fualaau aina fou, lea e sili ona lelei e aoina mai ia Setema-Oketopa, e sili ona talafeagai. O togalaau e tatau ona filifilia ma le faaeteete, lafoai le vevela ma pala. O fualaʻau na faʻaleagaina le malulu ma e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faʻamalosi.

Afai e le mafai ona e faʻaaogaina vine fou, ona e tago ai lea i ni vine i le faleoloa. O le mea pito sili ona taua, ua lelei le sua ma ua i ai se lanu malie. O le taimi muamua o sauniuniga o le sauniuni lea o vine. Latou te manaomia le fufuluina lelei: muamua i totonu o se fagu vai (aveese uma lapisi), ona - i lalo o le vai tafe. Ina ia faʻapumu ma faʻaaogaina le tinomi i le tele o mea aoga e tatau ai, e tatau ona togi i luga o le pusa i se vailaʻau faʻamaʻi poʻo se nila tele.

O nisi o fautuaga e fautuaina ai le tatuina o vine i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo le pulupulu laupapa. I lenei tulaga, o le oloa i le faagasologa o le sauniuniga o le a tatau ona filigaina i le tele o taimi ina ia maua ai lona manino ma le mama. O le a tatou talanoa e uiga i lenei tulaga i tulaga patino taitasi.

E te iloa? O le faʻataunuʻu muamua o le vranka vodka, lea na fatuina e le failautusi o le Iunivesite o le Setete o Moscow, o se tagata tomai faapitoa i kemisi o meaola, sikolasipi A. N. Nesmeyanov. O lenei vodka na taua "nesmeyanovka." Na muai fausia ma fausiaina i lalo o le suʻesuʻega e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa.

Tincture i luga o le uʻamea: recipes

O meaʻai ua saunia i luga o le vodka, ava malosi poʻo le mumusu ma le faʻaaogāina o le faʻamalosi. Matou te ofoina atu ia te oe meaʻai masani ma faʻateleina (faatasi ai ma se taimi maualalo maualalo).

O le fua masani e faaaoga ai le moonshine

O meaʻai suamalie ma maloloina lelei (o nisi taimi e taʻua o le "kiliata") o le a maua pe afai e te maua le maualuga o le masina, lea e faʻamamāina mai le suauu ma isi mea leaga, e fai ma faavae. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faalua ona faʻafefe, ma o lona malosi e le tatau ona sili atu i le 40-45 tikeri.

Aoao pe faapefea ona aveese le apu apu.
List of ingredients:

  • mama masina mama - 2 l;
  • faʻanoanoa ma gaosia ai arasi - 400 g;
  • suka - 200-300 g (pe afai e te fiafia i suamalie suamalie, ona mafai lea ona e tele se aofaiga);
  • vai - 250 ml.
Sauniuniga Taualumaga:
  1. Lafoaina ma tapena fua (o le paʻu o le paʻu poo le nutimomoia i soo se metotia) o loʻo tuʻuina atu i totonu o se pusa tioata mama ma se gafatia e 3 lita. Faʻaopopo le sukari iina, faʻafefiloi lelei mea uma, ufiufi i le gau ma aveese le pusa mo le 2-3 aso i se nofoaga malulu mafanafana. A maeʻa lena, sasaa le moli i totonu o le fagu ina ia ufiufi ai fua, ma toe aveese le pusa seʻia oʻo mai faailoga muamua o le fuga. A amata ona faʻamalosi le braga, matou te faʻaopoopoina le taeao o totoe i totonu o le fagu, ma faʻafefeteina uma mea o loʻo i totonu o le fagu ma alu e faʻaaoga mo le lua vaiaso, ma tapuni le tapuni.
  2. A maeʻa le taimi lenei, matou te faʻafefiloi le vai faʻamautu i totonu o se isi apa mama, matou te tuʻuina i totonu o le pusaaisa. I fua o totoe o loʻo tatou faʻaopoopoina le sunonshine, ma toe faʻamautuina mo le lua vaiaso.
  3. Faʻamau le mea e maua ai le vai ma faʻafefiloi ma le tasi na teuina i totonu o le pusaaisa. Afai o le taunuʻuga o se mea e matagi, o le paʻu o le vai, e manaʻomia ona e faʻafefe i le tele o taimi e faʻaaoga ai le gau poʻo le sipuni o le cotton. E tatau ona maua se ata o se lanu mumu lanu mumu. Afai e foliga mai e malosi tele mo oe (o le malosi e mafai ona fuaina i le mita o le ava), ona faaopoopo lea o sina vai inu ua maeʻa pe faʻafefeteina i le tinisi.
  4. O totoe o vine pe a uma le faʻamalosiina e mafai nei ona lafo ese.
  5. Liligi le tinisi vine i totonu o se fagu, pulu ma tuu i se nofoaga malulu.
E te iloa? O se fua faʻasalaga mo se tagata lautele e mafai ona vave maua mai se lita o vodka, poʻo le fa lita o le uaina, poʻo se pakete pia.

O le kulimi vine i luga o le ava ma Kalgan

O le aʻa o Kalgan (Potentilla ere) e malosi lona faʻaaogaina. Pe a faʻaopopoina se mea e tatau ai i se meainu, taofi lenei mea i lou mafaufau.

Mo lenei fua, e tatau ona tatou ave:

  • fugalaau - 800 g;
  • Kalini pakete vaivai - 1 tsp;
  • ava malosi 96% - 220 ml;
  • vai - 250 ml;
  • sugar granulated - 200-300 g.
Aoao pe faʻapefea ona fai vine vine Isabella, plum, piniki, fusi, kulisi, o le mauga, vine uaina.
Fuga "Kryukovku" e faapenei:
  1. O laʻau o loʻo faʻasaina i se setete o pateta pateta.
  2. Faʻaopopo le aʻa o le Kalgan i le mea e tupu ai (e mafai ona e ave le 1 lep. O le aʻa o le aʻa poʻo se aʻa atoa o le lapopoa).
  3. Tuu le faʻafefiloi i totonu o se koneteina tioata ma faʻaopopo ai le ava malosi iina. Ufiufi ma se ufi kulupu ma alu i se nofoaga mafanafana e faʻaaoga.
  4. Saunia le sipuni (aumai le vai i se mea vevela, faaopoopo i ai le suka i ai, kuka mo ni nai minute seʻia oʻo ina maeʻa atoa le suka, lelei). Luga i totonu o se fagu ma le tincture.
  5. Ia faʻamalosi pe a ma le vaiaso ile tulaga tutusa.
  6. Faʻasolosolo le mea na tupu mai i le tele o laʻau o gau i se tulaga manino. Liligi le mea na gaosia i totonu o le fagu, faʻamalo le pipi.
Aoao i aoga o le inuina o le uaina mumu.

Tincture i vodka

Saunia mea e aofia ai:

  • keke - 1 faceted tioata (250 ml);
  • vodka maualuga - 0.5 l;
  • suka - 1.5 tbsp. L.
  • vai - 2 tbsp. l
Tulaga o le kuka:
  1. O aʻu vine vine mama, matou te togitogi taitasi i se fagu po o se nila tele ma tuu i totonu o se fagu tioata ma se gafatia e 1 l.
  2. Liligi i totonu o le vodka, tapuni le puipui ufiufi. Faasolosolo ma le faʻaeteete le fagu i itu eseese ina ia maua le suavai i le va o vine uma.
  3. Tumau i se nofoaga malulu mafanafana pe a ma le lua vaiaso. Soo 2-3 aso matou te liliu ai le fagu i itu eseese, faʻasalalau ona anotusi.
  4. O le taunuuga o le sosolo ua sasaa atu i totonu o le fagu, e pasi atu i pepa mama poʻo gau.
  5. Saunia se sipuni (aumai le vai i se vevela, faaopoopo le suka, sisi seia maeʻa atoa, aveesea le pulu), mālū i le vevela o le potu ma faʻaopoopo i le tincture, faʻaliliu malie. E mafai ona e faaopoopo atu le meli i le vai mo le suamalie (e le fautuaina e vevela).
  6. Kuni le fagu ma se tapuni faʻamaufaʻailoga ma tuʻu ai i totonu o le pusaaisa po o le lalolalo mo le masina ma le afa. A maeʻa lena, e mafai ona tatou fiafia i le aoga "kuki".
Vitio: auala e kuka ai keke

Faʻaosoina vave

O fuaitau uma na faʻamatalaina muamua na manaʻomia ai le tele o le taimi. O nisi taimi e tatau ai ona maua se vai inu malosi i totonu o nai aso. O le faia o lenei mea, matou te ave le cranberries, maualuga-home-brew ma le sugar granulated. O nei oloa e ave i se fua faatatau 1: 1: 1.

O le taualumaga e faapenei:

  1. Tatou te faʻapipiʻi vine, lafo i fafo o le pala, fufuluina ma fufulu i le vai vevela. A amata ona paʻu le paʻu, e faʻafefe le vai.
  2. Matou te fesuiaʻiina vine i totonu o se koneteina tioata ma sasaa ai le suka i totonu, faʻafefiloi ma le faaeteete.
  3. Liligi le mumu i le paluga, ufiufi le atigipusa ma se tapuni ma alu i se nofoaga malulu mo le 12 itula.
  4. Liligi le mea i totonu o le apa ma tuʻu i luga o le afi. Tumama e solo le suka. O le faʻafefiloi i luga o le afi e le tatau ona kuka, a leai o le tofo o le oloa maeʻa o le a faaleagaina.
  5. Faʻamalie le vaiinu, fufulu i totonu o le pepa mama poʻo le gaosi, sasaa i totonu o le fagu, tuʻu i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le mafanafana, e mafai ona matou tautua.
O loʻo i ai se fua e sili atu le vave mo le faia o le keke lama malosi - i totonu o ni nai itula. O le mea moni, o se vaega taua o meatotino aoga o vine o le a leiloa. Na o le ava o le a tumau.
Aoao pe faʻapefea ona faia le kiliata, cider, o le liqueur o le suamalie, o le faʻamaʻi suamalie i le fale.

Vaega:

  • vine vine - o se ipu tioata 200-250 ml;
  • sugar granulated - 100 g;
  • vai - 100 ml;
  • Vodka -750 ml.
Sauniuniga Taualumaga:
  1. Fufuluina fualaau, sasaa vai inu i luga o le vai, sasaa vai pe a uma ona sili atu le suamalie o vine.
  2. Mash fua i le setete o pateta pateta e faʻaaoga ai le tolkushki, faaopoopo ai suka.
  3. Matou te fesuiaʻi le pito i totonu o se koneteina tioata ma faaopoopo vodka.
  4. Taʻu faʻamalosi ma tutū pe a ma le lua itula.
  5. Faʻafefiloi le tinisini, faʻamamaina e ala i le pepa faamama, faʻaopopo vai inu, faʻalelei i le 45 tikeri. Faʻafefiloi malie.
  6. Faʻamasusu i tane susu, malu i totonu o le pusaaisa. E mafai ona faia i le tausaga atoa.

Faʻamaumauga o le Teu oloa

O le vai inu ua tumu i le taimi. O le sili atu o le siaki o loʻo lagolagoina, o le sili atu foi ona manino le tofo o le vine, o le a sili atu ona faigofie.

Taofi le "Klukovku" e tatau ona faamafanafana, ese mai le la.

E talitonuina o le teuina lelei ma le malosi o le oloa maeʻa e tusa ma le 40 tikeri o mea taua o le pusa lama ava malosi e faasaoina mo le 1-3 tausaga.

Faʻaaogaina mea

O le kulimi Cranberry o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻamalolo ma o se meainu suamalie.

Afai o loʻo tatou sauniuni se oloa ma le maualalo o le suka, ona mafai lea ona tuʻuina atu. I lenei tulaga, ua gaosia meaʻai ma salalami eseese e fai ma meaʻai. Desserts, fualaau aina ma le meli e fetaui mo mea suamalie suamalie.

Aoao e uiga i uiga o le faamaloloina o le lilac, solofanua solofanua, propolis, moa miti, sabrelnik, rosehip, bison, pi pipi, aconite.
Afai o le mana faamalolo o le 'ava malosi e taua mo i tatou, ona tatou ave lea i ni togi laiti e fuafua i le faʻamaʻi:
  1. Maualuga - 1 tbsp. l faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.
  2. Faʻateleina le manaʻo - 30-50 g mo le afa itula ao leʻi 'aʻai.
  3. Faʻamatalaga inflammatory (pyelonephritis, bronchitis) - tioata i le aso.
  4. Puipuia o malulu ma fatu o maʻi ma toto toto - 2-3 tbsp. l i le aso.
E taua! A e ave vailaʻau, ia mautinoa ia mafaufau i la latou fetaui ma le 'ava malosi.
O meaʻai malolosi o le vine e fautuaina e faʻafefe i le vai.

I totonu o le tusiga, na e iloa ai le kukaina o le "keke" i auala eseese. Fiafia ma manuia mai le inu o le vine, ae aua nei galo o lenei vai inu ua avea ma vailaau e le masani ona faaaogaina.

Vitio: 2 auala e kuka ai keke

E faʻafefea ona kuka le tinini vine: iloiloga

1 le ipu tikeke, tasi sipuni o suka ma le 500 ml o le sunonshine, e le mafai ona faigofie. E leai se mea e tatau ona taʻu atu, paluga vine ma suka, sasaa i totonu o le taeao ma faatalitali ai. O se fua masani lenei mo le sauniaina o ituaiga uma o tinctures.
Darwin
//forum.nashsamogon.rf/threads/3533-Postoyka-samogon-na-klukwe-receptpt? p = 11079 & viewfull = 1 # post11079
Ae o le aoga, ou te le fai atu, ae i le mataupu faavae e leai se eseesega i le tofo - vodka poo le ava. O le sili atu o le ava malosi iinei e na o le mafai ona e faʻaosoosoina le itiiti ifo o le tinomi. O le ava e vave ona to ese mai fafo o vine mea uma e te manaʻomia pe a faʻatusatusa i vodka.
Pet
//forum.nashsamogon.rf/threads/3485- moni-on-glued-on-alcohol? p = 10471 & viewfull = 1 # post10471
Ou te iloa o le fua e le na o le feijoa tincture, ae feijoa ma le franberries. 1/2 ipu keke, 1/4 ipu suka, 200 g feijoa, 5 sipuni tele o le vai ma le 300 ml o vodka. Sulu le fasi laau, tipi le feijocai i fasi pepa, faaopoopo le sife suka i luga ma vodka, tusi ma inu. E mafai ona e tumau mo se taimi umi, i ni nai masina, o le taunuuga e sili atu ona lelei.
Derek
//forum.nashsamogon.rf/threads/3536-Faalili-O-Fejo-on-Vodka? p = 11138 & viewfull = 1 # post11138