Laʻau

Lotoina o le taualuga o le fale o le togalaau: o tulafono o le "fale faufale"

Soo se fanua e leai se totogi i le taumafanafana e mafai ona aoga. E masani ona matou talanoa e uiga i le totoina o laau, tuu mai ni faataitaiga o le faia o moega ma fugalaau fugalaau. Ua oo i le taimi e talanoa ai e uiga i luga o taualuga. A uma mea uma, e mafai foi ona vaʻaia. O lenei manatu i le faʻagasologa o le laufanua faʻaonaponei na amata ona faʻaaogaina e le o se taimi umi, ae e le fou. O togalaau matagofie e taʻu mai ia i tatou e uiga i togalaau matagofie na totoina i le tutusa lava o le afe tausaga talu ai. O le mea masani i lenei mataupu e mafai ona mafaufauina o Papelonia. O togalaau lauiloa a Papelonia - o se tasi o mea ofoofogia o le lalolagi. Mulimuli ane, i Roma, Eleni ma Europa i Sisifo, o lenei tu masani na le gata ina lagolagoina, ae na atiae foi. Ma i le aso, o lenei auala o le totoina o togafitiga e toe foʻi mai i foliga masani.

Aisea e lelei tele ai lenei faiga o teuteuga?

Laʻei e ufiufi i lauusiusi, felafolafoaʻi ma fugalaau - e matagofie tele. Ae, e pei ona i ai, o le matagofie e le na o le pau lea o le aoga i se ituaiga aoga tulaga ese.

E le tatau ona e misia sina avanoa itiiti e teuteu ai lou olaga i fugalaau. Faatasi ai ma vaovao i luga o le taualuga, o lenei fausaga e foliga mai o se fale faʻailoga matagofie

Matou te lisiina mea taua e maua mai e lenei togalaau.

  • Faʻaleleia le faʻamalo faʻamafanafana. O isi faʻapipiʻi e mafai ona iloa o se inisinia faʻapitoa faʻapitoa. E mafai e le tagata e umia sea faʻamaoniga faʻapitoa ona faʻasaoina i le vevela poʻo le malulu. Afai tatou te talanoa e uiga i fale le mama, e aofia ai popo moa, kiona, kesi ma nisi o aʻoga, ona faia ai lea o le microclimate sili ona lelei.
  • O le lelei o le ea o le suiga. O le faateleina o le fuainumera o laau ola i totonu o le togalaau e afaina ai le tulaga masani o le ea, aua o le tele o le okesene e maua mai ona o le photosynthesis.
  • E faʻaitiitia le paʻu o le ea. Vaʻaoga lanu meamata e tele le pefu.
  • Le tele o le susu i le taimi timuga. O le eleele e faaitiitia le fua faatatau o le solo mai luga o le taualuga o le afa.
  • O le eleele, e pei o se faamama masani, faamama le suavai. O se taunuuga, e leai se eletise palapala i luga o le saite, poʻo lona tafia.
  • O avanoa lanu meamata e faateleina ai le leoleoina o le potu.
  • O le a tumau umi fale i luga o le lanumeamata nai lo mea e masani ai mo latou e ona, talu ai e faigofie lava ona latou tatalia soʻo se aafiaga: ultraviolet radiation, eseese fesuiaiga o le vevela, ua, timu, ma isi.
  • O se numera tele o laau e valaʻau ai pi, butterflies ma manulele i le togalaau.

O vao i luga o le taualuga e masani lava ona le masani ai. O mea uma e le faʻavaeina, e le na o le tosina atu o le mafaufau i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae faʻateleina ai foi le taua o lau meatotino.

O le "kapeta fugalaau" e ufiufi ai le taualuga o le potu aoga lea na ave ai le ata. O le fale lava ia e faʻapipiʻi moni i ipu e iai ni mea teuteu.

Auala faʻaoga eleele

E naʻo le lua auala e faʻaogaina ai fanua: tele ma malosi. E ese i latou i le aofaʻi o mea totō e faʻaaogaina ma le maualuga ole tausiga o le a mulimuli ane manaʻomia.

Filifiliga # 1 - auala gasegase galue malosi

Ina ia mafai ona faia le faʻaaogaina o le eleele, e manaʻomia se fausaga o fale. E taua tele lenei mea i se auala malosi e faia ai galuega. O loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o le lapisi o le eleele (e oo atu i le mita), le totoina o le tele o laau totō mai fugalaau i laau ma laau afu. O sea taualuga e le gata ina faamemelo i ai, ae ia malolo foi. O mea uma lava e masani ona teuteuina ai se 'upega tafaʻilagi e mafai ona toe faʻafouina.

Filifili filifiliga mo le vaega o faafiafiaga e mafai ona vaaia i le meafaitino: //diz-cafe.com/plan/zona-otdyxa-na-dache.html

O le faʻaogaina lelei o le eleele e aofia ai le tele o mamafa i luga o le fale, ae o se taunuuga lelei e faʻamaonia ai tau uma na e faʻaaluina

O le tele lena o fale masani, faleaiga, falemaʻi ma faleoloa faatau, fale teuteu taugata. O mea uma lava i totonu o se aʻoga ua faʻataunuʻuina, malepelepe i se nofoaga e le masani ai, tuʻu atu e malolo. E mafai ona tuʻuina atu se potu televise poʻo se potu mafanafana i totonu o se fale telefoni. Afai o le fale o loʻo i luga o le mauga, mo se faʻataʻitaʻiga, ona mafai lea ona e aʻe i totonu o lenei vaega o faafiafiaga mai lalo ma tuusao mai lenei mea. O nei mea uma e foliga manaia.

O le fale lava lea e tasi i luga o le mauga, lea o loʻo taua i totonu o le tusitusiga. O le "kapeta lanumeamata" i luga o lona taualuga sa talafeagai

Filifiliga # 2 - Lauga Lautele Lautele

E itiiti lava le tausiga e manaʻomia le tau i se auala tele. O lona faʻaaoga sili lea. Faatasi ai, e na o se vaega laitiiti o le faapalaga po o le eleele e manaʻomia, ma le faʻamafanafana tasi pe faalua i le tausaga. O fualaau e manaʻomia mo na o laʻau ma fugalaau, e mafai ona fai le ufiufi vao e aunoa ma latou. Pe a filifilia se laʻei talafeagai, e tatau ona manatuaina e le tatau ona fufuluina i timuga o le timu ina ia leai se eleelea o vai tafe.

I luga o le taualuga e mafai ona e tupu ai se laʻau le lelei mai le pulou Irish, faitau i ai: //diz-cafe.com/rastenija/mshanka-shilovidnaya.html

Afai tatou te mananao e toto, mo se faataitaiga, salu, tatou te manaomia na o ni nai senitimita o meaʻai paleni. I le taimi lava e tasi, o le mamafa i luga o le taualuga o le fale ua faʻaitiitia. Ae o lona soifua auaunaga ua faateleina. O nisi taimi e mafai ona tuu laau i totonu o koneteina. Ua totoina i se auala tele, latou te manaʻomia toetoe lava leai se tausiga. Ae ui i lea, velaina ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga ona iai.

O tau maualalo e le o taimi uma e sili atu ona leaga. O lenei tulimanu o le togalaau, lea o loʻo siomia moni e le lauusiusi, e matagofie tele

O le tele o togalaau e manaʻomia ai se taualuga e mafai ona tatalia e le gata o le keke "keke" e tatau ai mo le totoina, ae faʻapea foi ma faʻafitauli e tulaʻi mai pe a tausia le mutia

O lenei filifiliga o le totoina o loʻo faʻaaogaina lelei e teuteuina fale teu oloa ma nofoaga fale gaosi oloa. I fale vevela, mafuiʻe, garages, baths, ma isi faʻaputu ma fale ua lilofia i vaomatua.

Talosaga manaoga mo le faʻaogaina o fanua

E mafai ona faʻaaogāina le laumei lanumeamata i luga o fausaga faʻapipiʻi, faʻanofo poʻo ni fale faʻafiafia Afai e mafai ona taʻua le uʻamea vaʻa, ona sili atu lea ona faʻaaoga le metotia tele i luga ia i latou. I le tulaga o se laufanua laugatasi, o le a tatau ai ona faia se mea faʻafefe mo le faʻaaogaina o le alavai ina ia aloese ai mai le suavai. I le leai o ni aʻafiaga masani, e tatau ona mafaufau ile faiga ole alavai, lea e faʻaititia ai le tau o le faʻaleleia o fanua. O le maualalo o le tafe o loʻo i ai foʻi ona lelei: o le maualuga o le faʻamamaina o afa e tafe mai.

O faafitauli laiti ma le laʻau e tupu pe afai o le taualuga o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa. E faʻafaigofie le faʻaleleia ole palapala.

E le afaina pe afai o le fausaga o loʻo i ai se atigi fale, o le a le afaina ai le totoina o togalaau. Ae o le i ai o se atigi fale e maua ai faʻamanuiaga faaopoopo. Faatasi ma ia:

  • faigofie ona pulea le tulaga o le taualuga ma alavai;
  • afai e faʻaogaina le metotia malosi, e mafai ona faʻamaopoopoina mina faapitoa e faʻateleina le faʻasaoina i le taumalulu o le aʻa o le tele o togavao.

O manaoga autu mo le taualuga o le malosi lea o lona fausaga. I le uma, e tatau ona ia onosaia e le gata o le mamafa o le tele-layer "pai" faia, ae faapena foi i le faagaoioiga o le mamafa. I le tele o laufanua, o le fausaga e tatau ona taofiofia le 170 kg / m2, ma le malosi - e oo atu i le 350 kg / m2. E talafeagai le tuʻuina atu o le faʻaleleia o le suavai ma le puipuiga mai le aʻafia o aʻa, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le pito i lalo o le taualuga.

A fai le galuega, taumafai e faapaleni mea mamafa, tufatufa atu i le mea sili e mafai ai. E tatau ona totogia lelei le vaʻaia ma le faʻavaivai. Siaki i latou i le taimi nei mo le faʻamaoni, aua o le a sili atu ona faigata le faia o galuega toe faaleleia. E sili atu le faʻaalu o tupe i le taimi muamua, ae ia faia lelei, ona faʻamalosi ai lea o mea uma i se tulaga malosi, fiafia i le iuga.

E taua tele le tufatufaina atu o le uta i luga ole taualuga. E tatau ona faʻaaogā elemene tetele pe a iai vae lagolago

O fea laau e sili ona lelei e faʻaaoga?

Pe a filifilia laau mo le totoina i luga o le taualuga, e tatau ona manatua e tatau ona latou ola lelei. E le gata i lea, o le faagasologa o le atinaʻeina o laau ma fatuga i luga o le mauga e ese mai le eleele. E le o fugalaau uma, vao ma laau ua sauni e faʻafetaui i tulaga fou o le ola.

E tatau ona filifili laau mo le taualuga, lea e mautinoa lava e mafai ona taua o le le lelei. E taua le latou vaʻaia lelei o le tasi ma le isi

Pe a filifilia fatuga, o le a taʻitaʻia i tatou i tulaga nei:

  • laiti aʻa;
  • sili atu le teteʻe ma le malulu;
  • mafai ona tetee atu i osofaiga a le matagi;
  • tulaga le masani ai.

O le fausiaina, e ufiufi i le lauusiusi, e tatau ona tosina atu i ai lona matagofie ma lelei ona teuteuina. O laau afu o le eleele, o fusi, fetolofi ma vao vao ma laau e atoatoa. I le tautotogo, maso, scylls, crocuses, daffodils e sili ona lelei. O avanoa lanu meamata e mafai ona faʻavaeina e ala i faʻailoga o le matagofie i fafo, lea e taua tele, aua o nei mea toto e mafai ona iloa mai mamao.

E mafai ona e fausia se lanu lanu lanu lanu. O maʻa, o vao, o saxifrages, creelo cree, allisums, cloves, oregano, lavender, gypsophila, ma bluebells ua faʻamaonia lelei lava i latou. E le sili atu i le 30 cm le aofaʻi maualuga o le faʻavaa ma le tele o le gagana. Ioe, e tatau ona e galue i le taimi muamua, ae, i le lumanaʻi, o lenei teuteuga o le fale ma fale o le ae maua ai le fiafia tele ona o le a galo ia te oe au tupe faʻaalu.

Tulafono lautele ma manaoga mo galuega

Afai o le a totō laau i luga o le fale, ae le o totonu o koneteina, o se faasologa faasolosolo o vaega nei e talafeagai, lea o le a matou lisi mo oe mai le pito i lalo.

  • Faʻavae. I lenei uiga lelei, e mafai ona e faʻaogaina se faʻaauau pea o laupapa.
  • Le faʻamamaina. I luga o fale mafolafola, e tatau ona taulai faapitoa i le saogalemu o lenei vaega. E tatau ona filifilia mea faʻapitoa ma faʻamalositino e tusa ai ma mamanu o le fale. Aua le faʻafefe i le le faʻamamaina, o isi toe faaleleia mulimuli ane o le a sili atu le tau.
  • Faʻaaoga aʻa-aʻa. E tatau ona puipuia le aʻafiaina o aʻa i totonu o faavae taua. Mo lenei mafuaʻaga, o le isol, evalon, fiberglass, foil e talafeagai.
  • Alavai. O lenei laulau e tatau ona umi, mama ma malamalama i le mamafa, tusa lava pe a tumu. O mea lapopoa poʻo mea faʻafefeteina e talafeagai: faʻalauteleina le polystyrene e faʻaleagaina i le bitumen, nailo poʻo le faʻalauteleina o granulini polystyrene. Pe a faʻapipiʻi paipa alavai, o loʻo i ai i pito o le faga.
  • Faʻapipiʻi le faila. Ua mamanuina ina ia puipuia ai vaega o le eleele mai le ulu atu i le alavai. Geotextiles o le a taulimaina lelei lenei galuega.
  • Sogi eleele. O le luʻitau o le faia lea o lenei vaega ia malamalama e pei ona mafai ai. O le mea lea, e tatau ona faaopoopo i ai le paʻu paluga kulimi, oneone ma le peat. Mo fugalaau ma suauu, e faʻaaogaina fugalaʻau i le palapala. O le mafiafia o le eleele ua fuafuaina e pei o le 1 / 3-1 / 4 o le maualuga o le matua matua o le a ola ai iinei.
  • Laʻau. E tusa ai ma le mea e sili ona lelei e tupu ai iinei, matou te tautala i luga.

Afai o le taualuga ei ai le maualuga o le sili atu ma le 18 tikeri, e tatau ona puipui le alo ese o le mutia. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻapipiʻi papafi mai laupapa laupapa, faʻaaoga se uaea telefoni poʻo se laumei faapitoa e faia i le PVC. Afai o le totoina e manaʻomia ai le faʻasusu masani, e manaʻomia se faʻaopoopoga o le faʻavaivai. E sili atu le faʻaaogaina o le filifiliga otometi, lea o le a mafai ai ona e le matua gauai atu i le faafitauli. O le auala o le suavai e manatu lelei e lelei, aua o le sili atu o le susu i le taualuga e leai se aoga.

O le a avea foi ma aoga aoga e uiga i le masini e faʻavaivai ai le eletise: //diz-cafe.com/tech/avtomaticheskij-kapelnyj-poliv-gazona-svoimi-rukami.html

I luga o le taualuga ma se malifa, e tatau ona fausia ni pa puipui o le a mafai ai ona tausia uma mea totō i le nofoaga atofaina

O le faʻaaogaina o koneteina mo meaʻai e mafai ai e oe ona sui le mamanu o mea totō i lau faitalia, faʻafaigofie le tausiga o laau i luga ole taualuga

Mo i latou e le o sauni e liliu o latou taualuga i totonu o le fanua o le emerald, o le filifiliga o le totoina o fugalaau i totonu o pusa faapitoa e talafeagai. Vaʻai pe e te fiafia i le manatu i le mataupu faavae. Afai i se tulaga lautele e te masalosalo e mafai ona e aumaia lou manatu i le olaga, taumafai lou lima i se vaega laitiiti. Tuu ia avea ma se falelotu po o se togi i luga o le vaieli.