Fua o le gaosiga

Rose "Aspirin Rose": uiga, fautuaga i le tuputupu ae

O le ituaiga o roses "Aspirin Rose" ua manatu e laʻitiiti lava. Na faalauiloaina mo le faamamaluina o le 100 tausaga o aspirin i Siamani, i le 1997. E ui lava i le mea moni o le aspirin e avea o se vailaau ua leva ona faasaina i nisi o atunuu, o le rose o le igoa lava e tasi ua sili atu ona lauiloa ma ua faaaogaina lelei i le ata.

Mataʻutia o meaola

O le manaoga mo rosa ma lo latou faʻalagolago e faalagolago i uiga o meaola, o loʻo faʻamaonia e nisi o faʻataʻitaʻiga, e pei o le maualuga o le vao, o le lanu ma le lanu o mata, o le vaitau o le vavalalata, o le manogi, faapea foi le tetee o le ituaiga i faʻamaʻi ma le vevela o le vevela.

Laʻau Bush

Eseese "Aspirin Rose" e faatatau i se vaega e matua fuga, ae e masani ona faauigaina o le aʻeaʻe laitiiti ma eleele-ufiufi rosa. O lea ituaiga e mafai ona taua i le lautele, e sili ona lelei mo le totoina i totonu o se tamai togalaau, faapea foi ma le fatuina o fatuga tetele i le mamanu. O paʻu e faʻalauteleina, ae faʻatautaia, e oʻo i le maualuga o le 60 i le 80 cm, e malolosi aʻafia ma laʻau lanumeamata lanumeamata, lau lanu mananaia. O le lautele o le vao e tusa ma le 80 cm.

Faitau foi e uiga i ituaiga ituaiga o Roses e pei o: "Graham Thomas", "Double Delight", "Pierre de Ronsard", "Sophia Loren", "Falstaff", "Pink Intuition", "Blue Perfume" and "William Shakespeare".

Buds

E matua tele lava le pulupulu, e oʻo atu i le 8 cm le lautele. I le amataga o le fuga, o le ogatotonu o le paʻepaʻe paʻepaʻe e fai ma lanu piniki, e oʻo lava ina tumu i taimi malulu. O le faasolosolo malie lava, o le a avea ma pulapula mama ma lanu paʻepaʻe. I luga o se pulumu se tasi e mafai ona taulai mai i le 10 i le 15 pulupulu, o lona uiga o le togavao uma lava pe a uma le amataga o le fuga, e ufitia i fugalaau paʻepaʻe papaʻe.

E te iloa? O se tasi o oloa sili ona lauiloa o le rose ua paʻu mai le suauu. Faʻaaogaina i le cosmetology, o le oloa e faia mai i laʻau o rose o ituaiga eseese. Mo le taimi muamua na faia lea suauʻu i Peresia, ma o le taimi lava lea o Bulgaria o se tasi o atunuu sili ona tele na gaosia.
O le tasi o le fatu o loʻo i ai pe tusa ma le 50 petals, e ese mai le fausaga eleʻele. O le uiga ese o lenei ituaiga, o le gasegase e faasolosolo malie mai i le pulupulu, e tusa lava pe latou te suia le lanu pe mamae, o le mea lea e foliga mai e lelei le vao, e leai ni lanu enaena po o ni mea enaena i le foliga o le mamago.

Fuga

O le fugalaau "Aspirin Rose" e matua tele ma tutusa, o loo pau pea ona suia fugalaau fou i fugalaau fou. Eseesega e faasino i laau toe ola, o le umi o le fuā e tusa ma le 5 masina - mai le amataga o le taumafanafana, seia oo i le muamua muamua ia Oketopa.

Aroma

E ui lava i le matagofie o le Aspirin Rose, o lo latou manogi e le mautonu, e malamalama lelei ma e le faʻaaogaina, ae i le taimi e tasi e manaia.

Aoao pe faapefea ona tausia rosa i totonu o se ulo, pe faapefea ona tupu se rosa mai se fugalaau, ma pe faapefea ona filifili fale mo le taumalulu.

O le faigata o le taumalulu ma faʻamaʻi pipisi

O le rosa o lenei ituaiga o le vaega lona lima lea o le faigata o le taumalulu, o lona uiga, e mafai ona tatalia le vevela e oo i -29 ° C, ae, e ui lava i ia ituaiga uiga, e fautuaina e ufiufi vao mo le taumalulu mo le toe inisiuaina. O le vailaʻau o loʻo i ai se teteʻe tele i faʻamaʻi e masani ona aʻafia ai rosa. Faatasi ai ma i latou o se nofoaga uliuli ma le paʻu paʻu. E mafai ona aʻafia le rosa i nei faʻamaʻi i na o tulaga e le masani ai, pe afai e le ausia ia tulaga faʻatupulaia, pe o le taimi atoa o le tuputupu ae o le rosa na tuʻuina mai ma ni tulaga masani le masani ai.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

"Aspirin Rose" e fetaui ma le mamanu o soʻo se tulimanu o le togalaau. E masani lava ona totō laau i ni vaega, o lea i le vaitau o le atinaʻe o vao, latou te faia ai se kapeta lanumeamata matagofie, lea e iu lava ina ufitia i le tele o lanu paʻepaʻe. O lenei laumei ua manatu e taua tele mo le mamanu o le laufanua o togalaau aina, aʻo mafai ona faʻaaogaina le laau i soo se ituaiga mea teuteu teuteu.

O le ae fia iloa pe o fea vasega ma kulupu kulupu e mafai ona vaevaeina, o a mea sese e faia e le faifaatoaga, pe faapefea ona faʻafefeina rosa i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn, ma pe faapefea ona iloa se rosa mai se rose.
Manatua o le rosa e sili atu nai lo le tele o fuālaau e ufiufi i le tele o pulumu ma mea e tutupu, e totoina ai vao i le fugalaau ma le faaputuina o fanua, teuteu le alatele po o le auina atu o pulu i lagolago. O le a lelei le vaai "Aspirin Rose" i luga o se lanu matamata. Ua lelei le tuʻufaʻatasia o le rosa ma isi laau totō i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, aʻo faia ai ni togalaau faʻavae taʻitasi.

Tulaga tuputupu ae

"Aspirin Rose" e faatatau i ituaiga sili ona lelei, lea e sili ona lauiloa mo le faʻaaogaina i le fausaga ata i tulimanu uma o le paneta. E na o ni nai fautuaga e tupu ai le tele o le ola maloloina ma le tele o fua o fua. Mo le totoina o laau toto o le ituaiga o mea e mafaufau i ai, ua fautuaina ina ia filifilia ni nofoaga mafiafia lelei. Ae peitai, e sili pe afai o le susulu o le la e na o le taeao ma le afiafi.

Afai o le rosa o loʻo i lalo o le vevela susulu o le la i le aso atoa, e mafai ona ufiufi ona gaʻo i ni mataʻu mumu sisiga enaena. O le eria e tatau ona lelei le faʻaleleia, e le fautuaina le totoina o vao i eleele maualalo, pe a iai le malulu o le ea malulu. I lenei tulaga, o le a masani ona afaina ai roses, lea o le a aafia ai lo latou alualu i luma masani ma le atinaeina. O le eleele sili ona lelei mo le totoina o lenei ituaiga o le eleele uliuli, ae leai se mea e sili atu le leaga nai lo se rose o le a tupu i loam. E fautuaina e le latalata mai le vai i luga o le eleele, e tatau ona i lalo ifo o le mita e tasi. E taua foi le elemene o le eleele, e sili atu le taua o le laau ile eleele eleʻele eleʻele ma se pH o le 6.0-6, 5. Afai e faaitiitia le eletise o le palapala, e mafai ona faasaʻoina e ala i le faaopoopo o meaʻai po o peat i le eleele. O le maualuga o le eletise e le manaomia foi, o lea e fautuaina ai le faʻaitiitia o le palapala pe paʻu i lefulefu.

E te iloa? O le ulumatua i luga o le lalolagi o le vao lea e tupu i Siamani i se tasi o falesa o le aai o Hildesheim. Ua atoa le 1000 ona tausaga, ma o le maualuga o le rosa ua toetoe lava a oʻo i luga o le taualuga o le fale, ao faaauau pea ona ola le laau.

Auala e totoina ai se rosa i luga o le fasi fanua

O le nofoaga mo le totoina o rosa "Aspirin Rose" ua fautuaina ia filifili e tusa ai ma fautuaga mo le susulu ma le vevela i le eria ma piki le palapala ma uiga talafeagai. O se nofoaga lelei mo le faimalaga o le itu i saute sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo ole saite. E lelei foi le filifilia o se nofoaga i luga o le mauga, ma i le taimi o le tautotogo o le a taalili le kiona mai le vao vave. O le vaʻaia i itulagi o loʻo faʻaalia e mafanafana mafanafana o le tautoulu, ma i itulagi ma le malulu o le tautotogo.

Faamasani oe lava i faamaʻi tetele o roses, e aofia ai le paʻu palapala.
Afai o le a totoina le laau i le tautoulu, e faapuupuuina pupule pe a ma le 10 cm aʻo lei totoina, ae tatau ona faia le teuteuga autu i le tautotogo. Afai o le totoina o le a faia i le tautotogo, e sili atu ona teuteu le tipu, ma totoe na o le 2-3 omuga i laau malolosi, ma i vai vaivai - 1-2 togi taitasi. E taua tele le saunia o se nofoaga ao leʻi totoina le laau i luga o le eleele.

Mafaufau i le mea moni e faapea o lapisi o le eleele e maua ai fugalaau e mafai ona fesuisuiaʻi e oʻo atu i le eleele, vavalalata ma faia se kapeta mamafa, e faigata tele ona tausia laau, aemaise lava ile aveesea o vao. I lenei tulaga, ua fautuaina e faamama atoatoa le nofoaga mai vao tele ma vele lelei le palapala. O le filifiliga lelei o le togafitia lea o le site "Roundup" ma faʻamalo le eleele.

Vitio: saʻo totoga totogo

E talafeagai lenei mea ina ia faʻaumatia faʻamau ma aʻa o vao i se faasologa vave. Ma o le tele o taimi e le toe i ai vao vao, o le palapala i le va o le togavao ua mulimuluina e faaaoga ai le paʻu, seedust, meataalo teuteu, ata tifaga. E tatau ona faatumulia le Mulch i le mafiafia o le itiiti ifo i le 4 cm e puipuia ai le tupuina o vao ma faafaigata ai lo latou ola ai.

O le faʻaleleia o le faʻatoaga e pei o lenei:

1. Ina ia amata ona totoina vao, e tatau ona e muamua eli lua 50 cm loloto ma 50 cm le lautele. Afai e te fuafuaina se tauʻavega tele, e mafai ona e eliina se tasi o paʻu mautu o le loloto e tasi e pei o le lua.

E taua! Ia mautinoa i le sikuea 1. m e le sili atu ma le tasi le laau, e pei o le alualu i luma o le tuputupu ae lelei, ma o le a faatumulia pe afai e te tuua sina avanoa i le va o vao.
2. O le pito i lalo o le lua ua tumu i le alavai ina ia aloese ai mai vai inu. I lenei uiga lelei, e mafai ona e faʻaaoga papa maʻa poʻo le iliili. O le laulau e tatau ona tusa ma le 10 cm. O meaʻai faʻamaʻi, o loʻo faʻataʻitaʻiina e le moa fasia po o le faapalaga, e tusa ma le 10 cm le mafiafia, e faʻaaogaina i luga aʻe o le alavai. 3. O le isi i totonu o le lua o loʻo moe ai laufanua oneone i se maualuga e 10 cm.

4. A o le totoina rosa mo le 15 minute, ia tuu i lalo aʻa o le laau i se fofo o le eleele ele. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le 10 lita o le vai ma le 2 lita o palapala.

I totonu o lau togalaau fugalaau e mafai ona e tupu ai ituaiga eseese o rosa - Floribunda, Kanata, lauti, Igilisi, togavao, ufiufi ma tapuni palapala.
5. Aveese le laau mai le vai ma tuu i luga o se mauga o le fanua o le togalaau i se auala e tufatufaina atu ai aʻa o le rosa ma, pe a faapea, "ufiufi" le mauga. 6. Ia mautinoa a oʻo ina e momoe i le eleele, o le aʻa o le laau e 3 cm i lalo ifo o le maualuga o le eleele. E tatau ona faʻaleleia le tuputupu aʻe o isi faʻaʻau. Aʻo faʻamaligiina le palapala, faʻamalu i lalo sina mea itiiti. 7. A uma ona totōina, ona faʻafeinuina lea o laau i lalo o le aʻa, pe a fai o le eleele e nofo filemu i le nofoaga o le faʻavaivai, e tatau ona e sasaa atili.

Tausia mea

Ina ia mafai ona ola lelei le laau ma fuga tele, e tatau ona le gata ina filifili le nofoaga saʻo mo le totoina, ae ia tausia foi e le aunoa, ia mafaufau i le autu o le tausiga o le Aspirin Rose ituaiga. Muamua lava, e tatau ona malamalama i le taimi ma le tele o le fafagaina, talu ai o lenei vaega o se vaega taua o le masani ai o loʻo i ai le rose.

E sili atu vave le susulu o rosa i le vaveao po o le leva o le afiafi, pe a le oso le susulu o le la i luga o vao. Ole taimi ole fausiaina e tatau ona faʻatonutonuina tutoatasi, e tatau ona faʻamamaina le vai pe a maeʻa le maualuga o le palapala i lalo o le vao ile 4 cm. E ola lelei fualaau Roses pe afai e masani ona fafagaina. I le vaitau o le tuputupu ae, ua fautuaina le faʻamafanafanaina ina ia faʻatinoina ia le itiiti ifo i le fa taimi:

  • O le uluai fafagaina o loʻo faia i le amataga o le tautotogo pe a faia laʻau muamua i luga o le vao. Ina ia faia lenei mea, ia faaaoga le "Taofi", "Agricola" po o se isi lava auala mo laau toto;
E taua! Ia mautinoa o le vaega o loʻo tausia i totonu o le fafaga: 1 vaega o le kulimi, 1 le vaega masima, ma le 2 vaega o le phosphorus.
  • O le fafagaina lona lua o loʻo faʻatinoina i le masina talu mai le muamua. O lavalava e tasi e faʻaaoga e pei ona i ai i le mataupu muamua;
  • O le laei tolu e fautuaina i le vaitau o le taimi muamua o le galu muamua o le fugalaau. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻamalosia o le fugalaau faifai pea. E talafeagai le faʻaaogaina o auala tutusa e pei ona i ai i le mataupu muamua ma le 2;
  • O le laei lona 4 e fautuaina i le tautoulu, pe a uma le fale ma ua sauniuni mo se taimi malolo. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina soʻo se fuga falala mo le lelei o le matua o le mama.
Otioti le lapisi o le eleele e tatau ona 2 taimi i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o le teuteuina o le tipi ua faia, lea i le vaitau o le taumalulu na malepe pe ua malolo, ua vavaeina i le aʻa. E tele ituaiga o teuteuga o le tautotogo:

  • puupuu E faʻaaogaina mo vai vaivai pe tuai, i lenei tulaga, e seleseleina le vavae ina ia totoe mai le 2 i le 4 pulumu;
  • talafeagai. Faʻaaoga e faaosofia ai le vave fuga ma faʻamautinoa le sili atu o teuteuga. I lenei tulaga, e teuteu le tipu i le 5-7th buds.
O le teuteuga o le Autumn o le aveeseina lea o afifi e afaina ai le anufe ma faapuupuu le tele o togavao. O le pito o puʻe taitasi e faʻapuupuuina i le 10-20 cm. I totonu o laufanua e malulu malo, e tatau ona ave le tausiga e faʻafefe ai le rosa. E leai se mea e tatau ona faanatinati i le fausiaina o le malutaga, o le roses e matua gafatia atoatoa le malulu i lalo -10 tikeri, ma le isi, o lenei vevela e fesoasoani i le laau e sauni ai mo le taumalulu. Aʻo fulufulu aso uma, e aunoa ma le faʻafuaseʻi ona paʻu i le lelei ma le le lelei o le vevela, e tatau ona amata le malu puipuia o rosa. Muamua lava, o lenei faiga e aofia ai le tafeina o vao i le eleele.
E taua! E le fautuaina e suia le eleele i le oneone, peʻa poo le vao - o le a atagia ai le leaga o le tulaga o le laau.
A maeʻa le tumutumu, o lālā e ufiufi i lala paʻu ma uaea uaea. O se ata vevela e faʻalauteleina i luga o le faʻavae ina ia tumau ai le alatele ole ala. O le faʻaleleia o vao i le tautotogo e talafeagai, talu mai Mati. Ia Aperila, ua uma ona aveese atoa le puʻu ina ia le faʻaosofia ai le tupu aʻe o fatugaʻo.
Faia se uaina manogi mai peti, ma vela, ma ia iloa le aoga o rosa mo le soifua maloloina o tagata.
O le mea lea, "Aspirin Rose" - o se ituaiga matagofie o rosa e le taua i tulaga o le tuputupu aʻe ma le le faʻaleagaina e tausi. Ina ia puipuia le tulaga ese o le vao e toe olaola, e tatau ona mulimuli i fautuaga ma mulimuli i le faiga o laei.