Masini faʻapitoa

Faʻapipiʻi: 10 isi faʻaopoopoga o lau faʻatoʻaga

O le uʻamea afi o se mea faʻaonaponei nei, o mea e multifunctional, lea e mafai ai ona fesoasoani tele i galuega taufaʻatoaga o soʻo se ituaiga. E faʻaaogaina mo le tatalaina ma le veleina o le eleele, faʻapea foʻi ma le aveesea o vao. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o iunite faʻapitoa faʻaopoopo mo ausilali ua fuafuaina mo se tagata e taina le taʻavale e mafai ona faʻateleina lona lautele ma lona faʻatinoga.

O le seleselega toto

O le totoina ma leliina o pateta o se tasi lea o galuega e sili ona faanatinati o se fai togalaau i aso nei. Ina ia faigofie ona faʻafaigofie ma faʻateleina le faagasologa o le faʻatupulaʻia o se fualaau faisua, e faʻaaogaina ai le uila afi e ala i mea faʻapipiʻiina i totonu o se tamaʻi pateta poʻo se faʻatoʻaga.

Matou te fautuaina tagata o loʻo i ai se togalaau tetele po o se togalaau e iloa ai pe faapefea ona fai se pateta-lima ma o latou lava lima ma ituaiga autu o pateta-taliga mo le uila, le lelei ma le le lelei o le faʻaaogaina i totonu o le togalaau.

O le laau mo le totoina o fualaau faisua e mafai ai ona faʻaaoga le masini e ala i le tuʻuina o pateta i le loloto o loʻo manaʻomia. E ala i se suōlaʻau faapitoa, o loʻo faʻapalapalaina ai, o mea e maua ai le aʻa, muamua na utaina i se pusa faapitoa, e tuʻuina tutusa ma vavao tutusa. O le laasaga o le tulaʻi mai e faʻatonutonuina e le masini tutusa faʻatasi ai ma le fesoasoani o lālā faʻafefiloi o loʻo aofia i le pusa. O le mea lea, i le tasi itu, e faia e le taʻavale afi galuega uma e tatau ona faia i le taimi o le faʻapipiʻiina o masini.

O le tamato pateta o le laina tasi-laina poʻo le lua-laina ituaiga e faigofie lava ona tuʻuina atu i ituaiga eseese o poloka afi. O le mamafa o lea ituaiga e mafai ona ese mai le 25 i le 45 kilokalama, ma le mamao i le va o uili - 40-70 cm.

E mafai e le patate digger ona faʻaitiitia le taimi mo le eliina o pateta. O le mataupu faavae o lana galuega e matua faigofie lava: faatasi ai ma se naifi faapitoa e maua ai le eleele, lea e paʻu i luga o le mea e lulu ai, faʻapipiʻi le palapala ma filifili aʻa. O ia ituaiga e tasi, lua, tolu-laina, lea e mafai ai ona selesele mai le tele o laina i le taimi e tasi, lea e matua faigofie pe a galue i ni vaega tetele.

Toto le sulu

Mo faʻaopoopoga faʻaopoopoga e mafai ona taʻua o le suauu, o galuega autu o le faʻavaeina o moa ma a latou isi eletise pe a uma ona totoina pateta. O le paso e mafai ai e oe ona fai sina siʻosiʻomaga o laufanua, ma maua ai le lelei o le faʻaleleia o fualaʻau ma faʻaitiitia ai le gasegase sili atu.

E tele ituaiga o sitaili:

  • vaʻa - manatu e sili ona aoga, faigofie ma lelei. O loʻo i ai ona maualuga maualuga e faigofie ona fausia ai se tele o le tele o le manaʻomia. O le paso ei ai se mataupu faigofie o le faagaoioia, manino le mamanu, lelei le tietie;
  • ma le malosi e sui ai le lautele o le fusi - o le mamanu o loʻo i ai le faʻaogaina o se masini fetuutuunai, faatasi ai ma le fesoasoani e faʻatulagaina ai le faʻatulagaga o apa. E ala i le fetuunaiga o lenei fuataga, e mafai ona e mauaina le lautele sili ona lelei o le vavae;
  • faʻatau - O le a avea ma se filifiliga lelei mo le tillers afi faatasi ai ma le lua o loʻo i luma. I le fatu o le faʻaogaina o le masini, o le mea lea e tatau ona faʻaumatia le palapala ma aveese vao le talafeagai;
  • Lister - o le sulu aupito sili, ona e leai se aoga o le faatulagaina o le lautele o le uʻu. O le ave faʻatapulaʻaina e 30 cm - o le faʻaalia masani mo le totoina o togalaau.
O Hillers latou te maua se laina se tasi pe lua.
Afai e te manaʻo i lau savalivali e faʻatino galuega eseese, faitau pe faʻapefea ona faia ni mea faʻapipiʻi mo le tagata taʻavale savali.

Moa

O se mea e sili ona manaʻomia mo tagata fai togalaau i le taumafanafana, o se moa, lea e faafaigofie ai galuega ma faʻaitiitia ai le taimi mo le moaina o le mutia.

Filifilia o se moa mo se tagata savali, e tatau ona e suʻesuʻeina le lauʻeleʻele o le fanua o le a faʻaaogaina. I luga o nofoaga taʻitasi e totoina ai le mutia i tulaga eseese, mafiafia, mafiafia. Tuʻuina atu pito i luga o le mutia, o ituaiga o masini nei ua atiaʻe:

  • pulou, poʻo le rotor;
  • tamatamailima, po o se vaega.
Faʻasalaga le moa

Muamua e faʻaaogaina mo le lūlūina o mutia mafiafia, togavao ma le maualuga o le 1 cm, laau iti. O le faʻataʻitaʻiga o le vaʻalele e talafeagai mo laufanua laugatasi ma le maualuga o le manaʻo e le sili atu nai lo le 15-20 tikeri. Faatasi ai ma se mowing mowing faaputuputu i laina.

E taua! O maa e tatau ona aloese pe a galulue ma se moa pala, aua e ono afaina ai le masini.
O le fusi e faʻamalosi ai le uʻamea tamatamailima ua mamanuina mo le mafiafia, laufanua vavalalata, faʻapea foʻi ma le moa vao i luga o le vaomatua. Manumatua tamatamai lima

O mamanu o mamanu o loʻo faʻaalia ai le i ai o nai kili tipitipi, lea e faia i lalo o le gaioiga a le uila le faʻatinoina o felafolafoaiga faʻagasolo. E le fefefe le faʻafefe o lala poʻo maʻa. O le fesoʻotaʻiga faʻatasi e mafai ai ona faʻavave vave ma faʻapala le moa i le poloka poloka. E fautuaina le uʻu vavae mo le faʻaaogaina i luga o laufanua le mautonu. Ua faʻapipiʻiina i le pito i lalo o se uila, lea e mafai ai e oe ona fetuunai le maualuga o le fatu, ma o lea e lūlū ai le mutia e aunoa ma se toega.

Mo i latou e sili atu i le lima lima, e tatau ona e faamasani i le auala e faʻaoga ma tausi ai se lima faʻamalosi.
A e galue i se mea e gaogao, aua nei galo e uiga i le saogalemu. E tatau ile lua itula e tape ai le iunite ma faia se asiasiga i le malosi ole nati, mea faʻapipiʻi, lavelave o le fusi. E matua faasaina le i luma o le masini i le taimi o le oti.

Palu-moa

Tillage, o lana tapenapenaga mo le totoina o le toto poʻo le sauniuni pe a uma le seleselega, o se tasi lea o galuega sili ona mamafa ma faigata i le faʻatoagaina. Ua mamanuina le suotosina o le suotosina ina ia sili ona faigofie lenei faiga. O lona gaioiga o le galue loloto lea e aunoa ma le toe fesuiaʻiina o le sima. O le faʻavae o le mamanu o lenei iunite o mea ia e sili ona lelei - o le foliga saʻo lelei o knipi, faʻapipiʻiina i luga o se nofoaga faapitoa. O mea e faʻaaogaina ai le suotosina o loʻo i ai le maualuga malosi, faʻaogaina o le malosi, ma le mafai gafatia ona taofiofia le maualuga o mea faigaluega.

E tolu ituaiga o vao:

  • tasi le ulu: e faʻaaogaina mo le eleele mama, e na o le tasi lava le sea;
  • toe fuli: e ese mai i foliga o plowshares ma fesoasoani i le suotosinaina o le eleele. E mafai ona faʻaaogaina mo le mamafa o le lalolagi. Faʻataga e faʻaleleia le eleele ma puipuia le tupu o vao;
  • fesuiaʻi: o loʻo i ai ni faʻalapotopotoga e sili ona faigata, o lona faavae o ni paʻu o plowares, o loʻo i ai i latou e toʻalua le tiute mo le galueaina o le fanua, ma le isi lua - mo le faʻamalolo. O lenei faʻataʻitaʻiga e sili atu le vave nai lo le itu, o le mea lea e mafai ai ona vave faʻavave ma sefe taimi mo le suotosina. O ogatogo Rotary e talafeagai mo le taulimaina o le mamafa o le eleele. O sea ituaiga e mafai ona faʻaaogaina e tatala ai le eleele mo le tele o ituaiga o mea totō faʻatoaga. E le gata i lea, e galue o ia i le suaina o fanua taupou ma araisa.

E te iloa? I le asō, o le suotosina ua toetoe lava o na o mea taufaatoaga na faia muamua ao lei oo i lo tatou vaitaimi, ma ua tatou ola mai i le tele o faʻaleleia, ae o loʻo i ai pea i le manaʻo ma talafeagai.

Taavaletoso

O se tagata e taʻavale afi e iai se masini malosi e mafai ona faigofie ona liua i se taavale laʻititi laʻititi ma le fesoasoani a se masini faʻapitoa faʻatasi ma se taavale solofanua e tasi. O lea ituaiga e mafai ona feaveai le uta mai le 100 i le 400 kilokalama, aʻo agai i luga o le eleele eleelea i se saoasaoa i le 7-10 km / h, i luga o se auala eleʻele - pe a ma le 16-18 km / h.

O le matua le lelei o ia mea faigaluega o le faigata lea o lana pulega. O le mea moni e faapea o le mamanu o le motoblock e leʻo iai ni faʻataʻitaʻiga atoa ma le faʻamalosi, o le mea lea, e matua faigata lava ona taofiofia i luga o se uila ma se taavale toso. O loʻo i ai taavale solofanua ua faʻapipiʻiina atoa ma taofi, masini faʻavevela, nofoa avetaʻavale. I le avea ai o se tulafono, ua mamanuina mo mamafa mamafa televave.

Faʻafetaʻi nofoa

O le mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se nofoa o le a avea ma mea taua i le faagasologa o galuega i luga o se tagata taʻavale. O le mea faʻapipiʻi o se faʻaoga faʻapitoa lea e faʻapipiʻi e tietie ai i luga o le poloka afi. E mafai ai e oe ona faʻatinoina le galuega talafeagai i le eleele, aʻo e nofo i mea e pulea ai meafaigaluega.

Faamasani oe lava i le tomai faapitoa o ia poloka-poloka e pei o le "Neva MV 2", "Zubr JR-Q12E", "Centaur 1081D" ma le "Salyut 100".
Faatasi ai ma le fesoasoani a se faʻailoa ma se nofoa, e mafai ona faafaigofie faigofie ma faafaigofie le faaaogaina o le poloka afi. O lona fausaga e aofia ai:

  • lalagaina o uʻamea e lua-uili;
  • nofoa avetaavale;
  • tasi uili uili;
  • masini mo le fetaui.

I foliga vaaia, e tutusa le mea faifaʻatasia ma se kata. A faʻafeiloaʻi faʻatasi ma ia o le uila afi e liua i se taʻavale tele. Faʻafetai i le faʻapipiʻiina o le mea faʻapipiʻi, o meafaigaluega e maua ai le faʻamautuina atili, ma o le i ai o se nofoa faʻamalieina e sili atu ona lelei le galuega.

Uili uili

O le faʻataʻitaʻiga masani o le motoblock ua faʻapipiʻiina i ni uili se lua e aofia ai paʻu, paʻu ma mata, faʻafetai i mea e faigofie ona faʻaaogaina i luga o auala eletise i le togalaau. I le leai o se auala lelei i se fale poʻo se togalaau, o le felauaiga o le iunite e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli. E mafai ona e aloese mai ia i latou e ala i le tuʻuina o uili faapitoa.

O taʻavale o uili ma meaʻai e pry i le eleele, ma maua ai le malosi mo le palapala ma le uila. Faʻafetai atu ia i latou, e mafai ona e aunoa ma ni faigata e faimalaga i luga o faʻailoga, ae le o ni auala vavalalata. E ala i lugs o le a avea ma mea faigofie e momoli ai le savalivali luga o le mauga. E le gata i lea, ona o la latou mamanu, latou te faateleina le mamafa o meafaigaluega, ma faʻaleleia ai le tumau, lea e taua tele pe'ā faʻaaogaina nisi togi faaopoopo.

E taua! E fautuaina mo le au faifaatoʻaga o se vasega malamalama, faatasi ai ma luʻu, ia maua ni mea mamafa mamafa - mea e fai i uamea, tumu i le oneone, maa poʻo le palapala. O lenei mea o le a faʻamautinoaina ai le sili atu ona maeʻa ona faʻaogaina le uila paʻu i le eleele.

Paranesi Shredder

O le palota a le paranesi, poʻo, e pei foi ona taua, o le chipper o se mea faʻapipiʻi foi i le taʻavale savali. Ua fuafuaina mo le gaosia o lala, teuteuina o togalaau, faapaleina o pale laau poo otaota laupapa. Itu faʻamavae, togitogi faʻatagaina mo le gaosia o pale, palu mo le vevela. O se tasi o galuega autu a le masini o le sauniuni lea o fafie.

Mo le faʻatulagaina o galuega i luga o le togalaau ma le togalaau e manaʻomia ni mea faʻapitoa: mutia laʻau, moa ma le kiona.
I le tele lava o tulaga, o le kiona o loʻo faʻapipiʻi i luga o le tele o tillers mamafa. O le faagaoioiga o le iunite e faia e ala i fusipaʻu e fesoʻotaʻi i le pito i luma o le paʻu o le afi. E i ai ni faʻataʻitaʻiga, faaopoopo i laulau ma pusa mo le tatuina o fafie. I le avea ai o se mea e gaosia ai i ia ituaiga masini, e faʻaaoga ai se naifi.

Lave Aerator

Faatasi ai ma le galueaiina o le eleele, o le mutia o le mutia o se vaega taua pe a galue ma le mutia ma lanu o la latou gaioiga - o le faagasologa o le faatamaoaigaina o le palapala ma le okesene. Mo lenei mea, ua fautuaina e faʻaaoga se paso faʻapitoa mo le uila kesi - o se failauga. O se faʻaopoopoga faʻapipiʻi faaopoopo, lea e faʻapipiʻi nai lo le tipi. Faʻasaʻo se masini uili ma ni 'au, e taia ai le eleele. Aerator e mafai ai ona e maua avanoa i le aʻa o le mutia ma le mutia o le okesene, minerale maniua ma le susu. O lenei masini e mafai ona galue i multicultivators o soo se ituaiga.

E te iloa? O le laufanua sili ona lauiloa i le lalolagi o loʻo i Ausetalia e latalata i le Fale Palemene o Canberra. O le faʻavaivai i le fasefulu sikuea o le mutia e 8 mano o le suauu, lea e 95 pasene o le vai e faʻafefe ai vai i tausaga taʻitasi.

I le taimi nei, o mea faʻapipiʻi mo taavale afi o loʻo tuʻuina atu i se lautele lautele. E faʻafaigofie tele, faafaigofie ma faatelevaveina le faatinoga o le tele o galuega faifaatoaga, ae aua le faatauina "uma i le taimi e tasi." Ua fautua mai tagata tomai faapitoa e filifili naʻo mea e matua manaʻomia mo le galue i le vaitau o le a oʻo mai. E le fautuaina e le tatau i iunite ona aoina le pefu i totonu o le fale, ma ua maeʻa le latou tusi poloaiga.

Vitio: mea faʻapipiʻi mo motoblock