Laʻau

Fugalaau Phlox: ituaiga, pe faapefea foliga, ituaiga

O Falose ua tatau ona amanaiaina o fugalaau taatele i luga o poloka patino. O lanu lanu eseese lanu e faigofie ona ola e tusa lava mo se fai togalaau. E le lelei ma faʻafeiloaʻi lelei le malulu. E fuga mai mo se taimi umi ma tumu ai le togalaau ma se manogi manaia. I le ogatotonu o le 18 seneturi, na maua ai e nei laau totō o latou fugalaau susulu e susulu i luga aʻe o le lauusiusi. E tusa uma ma le phlox o loʻo faamatalaina i lalo.

E faʻafefea ona fuga mai le phlox i le togalaau: faʻamatalaga, ituaiga

O fugalaau Phlox e sili atu ma le 80 ituaiga. E i ai laʻau faʻalauiloa ma taʻitasi tausaga. O le tausiga mo i latou e faigofie lava, ae o loʻo i ai ni nuances ma foliga. O le fugalaau Phlox e fiafia i le susu ma masani ona susu, ae le o le taofiofia o vai e le lelei i tafatafa o ona aʻa. E le gata i lea, o le marshland e le talafeagai mo le galueaina. Fiafia nofoaga susulu. Faatasi ai ma se fugalaau lanu malulu, o le a le tele le tele o lauolaola e pei o luga o le la, ae o le umi.

Phlox faʻalavelave

Totoina ma aʻa i le amataga o le tautotogo po o le autumn. Fugalaau ei ai se aʻa e tapunia e mafai ona totō i le vaitau atoa. E le mafai ona e tuu se moega fugalaau i nei fugalaau i autafa o laau poʻo laau talatala. O le aʻa o se laau malosi o le a faigofie ona faʻaumatia fugalaau. E tatau foi ona manatuaina pe a veleina lena aʻa e faigofie lava ona faaleagaina e aʻa o vao.

Eseese ituaiga eseese o le phlox e mafai ona faʻaleleia e faʻaaogaina:

  • toso faʻasolo;
  • aʻa aʻa;
  • faʻaaoga fatu;
  • vaevaeina o le vao;
  • germination o tumutumu po o mama.

Taua! O vaega o ituaiga eseese ua fesiitai i laau fou ma auala uma o le toe gaosia, vagana ai le lulu o fatu.

O le tele o ituaiga o meaola o laau tetele, vaʻavaʻa, fetolofi po o vaimoe, turfy. Ua vaeluaina le lapisi i le uumi ma paʻu. O ituaiga nei e sili ona taatele ma faigofie ona tausia:

  • faʻavae
  • tapuni palapala
  • Canada

Eseese ituaiga

O se fugalaau na aumai i Europa ma Rusia mai Amerika. E taʻua o le vaivaivai ona o laulaʻau. Laʻau faʻaigisi ma fugalaau pupula poʻo le fugalaau ma se manogi manaia. O le maualuga e le sili atu i le 25 cm, ma i le lautele e mafai ona oʻo i le 150 cm.

Eseese ituaiga

O le a foliga foliga o le phlox: o paranesi e laugatasi, lima-lima foliga. I le lautele, e fuafua i le ituaiga, e mai le 150 i le 250 mm. O ituaiga eseese e fuga mai i le masina i le amataga o le taumafanafana.

Taua! I lalo o le mafanafana o tulaga o le tau i vaiaso muamua o le tautoulu, e ono tulaʻi mai pea fugalaau. Ae ui i lea, o le a le tele ma umi e pei o le taimi muamua.

Ona o ona aʻa ma lona fausaga, e mafai ona ola i le eleele e na o le 5 cm. O lenei uiga e mafai ai ona fetogi fugalaau i totonu o nofoaga papa. O nei fugalaau e faamalulu ma teuteu le mamanu o le togalaau po o le fale.

O fugalaau foliga e mafai ona ola i le tasi nofoaga mo le silia ma le 5 tausaga ma vave ona ave uma avanoa avanoa.

Vaitafe o le eleele - togalaau togalaau

O le igoa lenei o ituaiga uma o fetolofi e fetolofi ma nisi ituaiga o le loto vaivai. Fai mai le igoa - o nei fugalaau e ufiufi ai le avanoa atofaina faatasi ai ma se kapeta susulu, suamalie ma le manogi. I le pito i luga o le fuga, e na o se lanu lanu e mafai ona iloa, o laulaau laititi e natia i lalo o le fuga o fuga.

Laʻau e le faʻamalosi ma le lelei, faʻatasi ai ma lau laulaau-pei o le nila, e aʻafia aʻa i luga o eleele vevela ma le leai ni meaʻai.

E faigofie lava ona fesoʻotai vavalalata i isi laau totō ma fugalaau, ae latou te sili atu ona lelei. Lelei mo le faia o togafitiga uma mo le togalaau: moega fugalaau, togalaau, laʻau, fugalaau.

Kanata Kanata

Phlox canadian, po o se mea e pupuʻu - faʻamalosi. Ole lanu, umi: e oʻo atu i le 40-50 cm O fasi pepa e maualuga, e oo i le 5 cm le umi. O fugalaau e laugatasi, i le foliga o se faailoga, o le lanu lanu e masani lava lanu uliuli: mai le paʻepaʻe ma le lanumoana i le lanu uliuli ma le lanu viole.

O le pito i luga o le fugalaau e tupu i le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana. Umi - 4-5 vaiaso. E le lelei, latou te aʻafia i luga o eleele vevela ma palapala. Latou te ola tuputupu aʻe i ni lanu ma ni paolo.

Mo se faʻamatalaga! Ina ia tuʻuina atu le togalaau fugalaau e faʻaauau pea foliga o le ufiufi, e tatau ona totoina ituaiga o Kanata i se mamao e 25-35 cm mai le tasi.

A maeʻa ona faʻamaeʻa, e tatau ona tipi le laau e sauni ai mo le isi vaitau.

Isi ituaiga

Faafetai i le galuega a le au faifaatoaga i le lalolagi, i le amataga o le 2019, e sili atu i le 1.5 afe ituaiga eseese na fafagaina. O nei mea, e tasi le ituaiga o ituaiga o le Drummond eseese - o le tausaga. O isi ituaiga e vaevaeina e tusa ai ma le tele o lanu, mea totō laau, inflorescences, lau, aʻa.

Drummond Grade

E i ai fugalaau e foliga mai o se teuga - e oo atu i le 50 tafaoga o loʻo i luga o le 'au e tasi. E iai ituaiga eseese o loʻo i luga o se isi puʻupuʻu taʻitasi. Afai e faʻapipiʻi ituaiga, e mafai ona e faʻatulagaina se togalaau fugalaau atoatoa, lea e le manaʻomia ni ituaiga fugalaau faaopoopo.

Filifiliga o lanu lanu

O ituaiga o ituaiga eseese o le Phlox, e pei foi o isi ituaiga, ua vaevaeina i ituaiga autu:

  • phlox e paʻepaʻe;
  • vave lanu uliuli;
  • yellow phlox;
  • phlox piniki;
  • phlox mumu;
  • vaʻaia phlox;
  • phlox fugalaau;
  • phlox e lanu viole.
Shrubby cinquefoil - pe faʻapefea foliga, ituaiga ma ituaiga

Vailaʻau Varietal e mafai ona suia le lanu, na o le faʻalauteleina o fatu. O nisi taimi i luga o petals of one color, latalata i le ogatotonu, o se mumu o se paolo eseese e aliali mai. O lea fugalaau e taua o le mealy poʻo le pona.

E masani ona totōina ituaiga laʻau faʻapitoa ma laʻau laiti e lata ane, aʻo latou matauina le fua o le fugalaau poʻo se manatu mamanu. Pe a fatufatuina se laufanua, e tatau ona aoina atoatoa faʻamatalaga e uiga i ituaiga taʻitasi ua totoina. Ia mautinoa foi lona lanu, aua e aafia ai le taunuuga.

E le lelei, latou te faigofie ona fegalegaleai ma isi fugalaau, ae le o se laʻau po o se laau. Pe a tusia se fugalaau, e tatau ona manatuaina o laau toto e tutupu i tausaga taʻitasi.

Mo se faʻamatalaga! Ina ia faatumauina le foliga o le fugalaau mo ni nai tausaga, e tatau ona e tipi ma tuu atu le itu i fugalaau fugalaau i se taimi talafeagai.

O le a le mea e foliga foliga mai ai le phlox?

O le a le mea e foliga mai ai le vegonia - ituaiga ma ituaiga o fugalaau

Lea eseese e ese mai i le eseese.

  • Faʻataʻitaʻia o loʻo i ai se fuainumera tele o lau lautele lautele.
  • Lalo - vaapiapi, umi, pisi laʻau pipi. E le gata i lea, e faalagolago i le ituaiga, i luga o le au e mafai ona avea ma 2-3 lau, ma e oʻo atu i le 45 fasi vaega.
  • Kanata, lautele, ei ai lau laʻau, ma pito i luga.

O le vasega e sili atu mo se amataga

Phlox i le fugalaau i totonu o le togalaau

Phlox - fualaau le lelei ma mafai ona totogo i luga o soʻo se palapala. E oʻo lava i se tagata fai togafitiga e leai se poto masani e faigofie ona ola i soo se ituaiga. O le mea moni, o le phlox field e le talafeagai mo le tuʻuina atu, ae o laau totō faʻatau i se faleoloa faapitoa e mafai ona lelei le mata mo ni nai tausaga.

Phlox umi

E mafai foi ona e ave mea mo le totoina mai uo poo tuaoi.

Mo se faʻamatalaga! I lenei tulaga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaleagaina poʻo le faʻamalosia o le ituaiga.

Amataina tagata fugalaau i aso nei e tele se filifiliga. E mafai ona filifilia togālaau, taulai atu i lou tofo poʻo le faia o se mea matagofie teuteu. Tausiga, fafaga ma luga o laei mo nei fugalaau e le mafua ai ona faigata tele.

Phlox-pei fugalaau

I le natura, ei ai fugalaau e foliga tutusa ma le phlox. E fesoʻotai i latou i se mea saʻo ma se faʻaogaina i le foliga o se polo po o se ulu. O le faʻapitoa o le armeria, e le pei o le phlox, e saʻo ma lamolemole ona. O le taimi o le fugalaau e umi foi - mai le tautotogo o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn.

O le Hydrangea o se fugalaau e iai ni mea faʻapitoa. O le mea lenei o se laau totō ma faʻalauteleina umi, ma, faʻalagolago i le ituaiga o palapala, e mafai ona suia le lanu. E talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu.

O le mea o loʻo i lalo o le groundcover plant alindum ma ona aʻafiaga e tutusa lelei ma fugalaau o se phlox ua pala. O ona lanu masani e le manaia, mai le paepae e paʻuuli.

"Fugalaau mu" i le mamanu

Pe a teuteuina se fuafuaga a le tagata lava ia, e faʻalagolago lava i mafaufauga o le mamanu. O Filosese e lelei mo le fausaga o se vaituloto, vaʻa, auala, togalaau. E mafai foi ona e vaevae le 'upega tafaʻi i totonu poʻo le tuʻuina atu i le laau faʻamalosi nisi teritori. E mafai ona e fatuina se togalaau fugalaau po o se fugalaau fugalaau.

Phlox Composition

<

I soo se tulaga, o nei fugalaau o le a sili ona teuteuina le fale poʻo le togalaau, pe a talafeagai ai, e ufiufi ai se vaega papaʻe o le togalaau.

E sosoo ma fugalaau i luga o le saite e mafai ai ona e totoina le phlox

Phlox e vavalalata i soo se mea e ola ai. O se fofo lelei lava o le totoina o fugalaau i luga o se moega e tasi e fuga i se vaitau ese. O ia paaga o le alpine aster, logo, geranium poʻo le edelweiss.

Ina ia faʻaopopo le lanu i le fale, soʻo se ituaiga phlox e lelei. E faigofie le faia o se tulaga lelei ma tulaga ese, ua lava lea e suesue ai po oa ituaiga o phloxes ma po o fea e mafai ona totoina ai. Phlox o le fugalaau sili ona tumau ma o se teuteuga matagofie o le togalaau.