Eseesega o paʻu

O le mea pito sili ona taua e uiga i paʻu eseese "Bogatyrskaya"

O le Plum e le gata o se faleteuoloa o mea aoga, ae o se mea lelei tele foi. O le mea lea, o tagata taʻitasi fai togalaau, o le filifilia o se fualaau aina mo lana togalaau, e manaʻo ia faʻamalieina o ia i se seleselega lelei i le tele e mafai ai. Tagata faʻatoʻa togafitia le faʻaleleia o fua. O i latou ia na latou aumaia le ituaiga o meaola e masani ai le tagata lava ia e faia i le fale ua taʻua o "Bogatyrskaya". Ona o lona faigofie, e maua ai e le laau se seleselega i ni aofaiga tetele ma se taimi uumi. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le vasega o le a matou taʻuina atu i le tusiga.

Tala faasolopito

O lenei ituaiga paʻu e pei o le laasia o le "Hungarian local" ma "Giant". Filifiliga na aafia ai saienitisi Soviet R.V. Korneev ma V.A. Korneev. O le galuega na faia i le Lower Volga Research Institute of Agriculture. I le 1962, na latou suʻeina le ituaiga i le setete. Ma i le 1987, na aumai ai le ituaiga i le Setete o le Setete.

E te iloa? O le fale e foliga mai mai le sopoia o le peleni palama ma laau tuitui.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau talavou i lona alualu i luma e foliga mai e umi. I le aluga o taimi, o le alualu i luma o le alualu i lalo, ma o le laau ua amata ona amata. O le pale o le pulu "Bogatyrskaya" e lautele, e matua mafiafia. O loʻo faia mai lala e faʻalautele mai le ogalaau i se pito i luga.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i le totoina o ituaiga ituaiga pulu e pei o "Anna Shpet", "Honey White", "Morning", "Eurasia", "Stanley".

E faigata le taʻuina o lala saʻo. O le paʻu o le laau e lanu uliuli, e masani ona paʻu ese. O le Plum e maua malosi, e le o umi ma le le mafiafia le lau o le lanu uliuli-enaena.

O pulu lanumoana o loʻo faia i luga ia i latou. O i latou e foliga mai o se foliga foliga foliga ma se vaega o laupepa lanumeamata. O le pito i lalo ole laupepa e mama nai lo luga. Fuga toto e paʻepaʻe paʻepaʻe. Fugalaau e faalua pe tolu. O le taimi vavalalata e amata ia Me.

Fualaau Faʻamatalaga

O le fua o lenei ituaiga e tele tele. I le averesi, e tusa ma le 30-40 kalama, o nisi atonu o le 60 kalama. Fai se faʻauʻu taʻoto. O le lanu samasama lanu samasama ma le manava ma le suamalie ua natia i tua o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Mai le pito i luga o le peʻa e ufitia i le taua o le vao.

O le maʻa e faʻatusatusa i le lapoa ma le tele o le fetus ma e tusa ma le 8% o lona mamafa. Ina ia vavae ese mai le pulupulu, e tatau ona e faia se taumafaiga laitiiti.

Aoao foi e uiga i mea taua o le galueaiina o pi pi, pulu Saina, Hungarian plum, fua o le tagata lava ia, lanu lanu samasama, pusa.

O Bogatyrskaya plum o se ituaiga lautele, o lona uiga e mafai ona faʻaaoga mo soʻo se faʻamoemoega. O lona fualaau e aofia ai le 12.66% suka, lea e mafai ai ona e kukaina mai ia i latou siamu ma le siama e leai ni suka. E mafai foi ona e kukaina talafaʻatasi pe naʻo le 'ai fou.

O uiga autu o le ituaiga

O lenei matou te tuuina atu se faʻamatalaga puupuu o le ituaiga. O lenei mea o le a fesoasoani e iloa lelei ona uiga.

Faʻafefe o le lāmala ma le faigata o le taumalulu

O le eseese ua faateleina le faigata o le taumalulu. E mafai ona faigofie ona faʻafefe gutu. E le fiafia o ia i le maualuga o le susu, aemaise lava pe a mau aʻa. I nofoaga ogaoga e le ola. Manaomia faavaitaimi le fausiaina.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le Plum "Bogatyrskaya" o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea moni, e le mafai e se tasi ona finau e faapea, afai o se ituaiga e mausali, ona faʻamalofia lea e le faʻamaʻi. I lalo o ni tuutuuga patino, o se laau tino maloloina e mafai ona lavea faafuasei i se faamaʻi.

Aoao atili e uiga i le auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma meaola faalafua o paga, aemaise lava i le coccomycosis i plums.
O lea e le tupu lenei mea, e tatau ona sili atu lou iloa e uiga i faʻamaʻi sili ona taatele o plums.

  • Ua vaʻaia e Holey. O le ituaiga lenei o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaalia i le timuga ma i le maualuga maualuga. O le faʻamaʻi e aafia ai lau ma fua. Ua faia i latou ni pu. Ina ia puipuia le foliga mai o le lau, e tatau ona faamama ma faʻaumatia laʻau mate i le taimi.

  • Faʻaaloalo Gum, po o mea oona, o loo aliali mai i vaega o lala ma i lalo o le paʻu. Faʻaauau ona atiaʻe le maualuga ma le timu. Mo faamoemoega puipuia, aloese mai le faʻaaogaina o masini i le laau.

  • Fua le pala. E olaola i le vaitau o le matua. Ona o ia, ua ufitia i latou i lanu enaena. Lio na taia e le matagi. A maua se faʻamaʻi, e tatau ona lafoaia uma fualaau mama.

  • Hawthorn. O le anufe lea e 'ai i tamaiti laiti. Ona o lenei mea, o le fua o le laau e faasolosolo malie. Ina ia aloese mai le foliga mai o se meaola, e tatau ona aoina laulaau mamago i le taimi ma le eleele ma e tatau ona siaki le laau mo le i ai o nusi anufe. I le taua faasaga ia i latou ua faʻaaogaina "Aktellik". Sa latou suʻeina le laau.

  • Toto moa. Faʻasaga o pepe, laʻau ma le ovary. Faʻamalo ma le faaeteete eleele ma siaki mo anufe. Luluina laau "Aktar" pe a oso le pupu.

Faʻasalaga

O le ituaiga o ia lava e faʻaleleia, o lea e leai se mea e manaʻomia e toto ai laau elemene. Latou te le manaʻomia foi ni elemene iniseti. O le fugalaau o le ola o le tagata lava ia o loʻo i ai se seevae ma se sulu o loʻo i luga o le tasi laulau. Ma ao lei amataina le fugalaau, o le a uma ona eleelea.

Vaitau o le fugalaau ma le matua

E tusa ai ma le fuaina ma le fuaina mai o pulu "Bogatyrskaya" e faatatau i ituaiga tuai. O le vaitau o le fugalaau e pau i le amataga o Me, ma o fua na tupu i le sefulu tausaga talu ai o Aukuso.

Fuga ma Faʻamauina

O le gapling e amata ona fua mai i le lona fa po o le lima tausaga. E maua ai se seleselega lelei ma masani. Mai le faʻataʻotoga laiti e mafai ona e aoina 50-70 kilokalama o plums. Faʻatasi ma le matua, o le fausiaina o le tamaititi e oʻo atu i le 60-80 kilokalama. O laau e oo atu i le 15-30 tausaga. O le umi o le fuaina o laau e faalagolago i tui.

E taua! Fualaau o Plum "Bogatyrskaya" e telē tele ma e matua tele naua le olaola, pe afai e le tosoina ma e le filifilia i le taimi, e mafai ona faigofie ona momotu lala.

Tulaga tuputupu ae

Pe a filifilia se fuafuaga mo le totoina o laau toto, faamolemole ia matau o le ituaiga e le fiafia i le paolo ma ata. E manaomia e le laau le avanoa tumau i le malamalama, a leai o le a amata ona mou, ma o le a pauu. E le fiafia i le laau pe a lolovaia ona aa i le eleele.

O le mea lea, e le tatau ona latou latalata atu i le tasi ma le afa mita i le eleele. O le lafulemu lelei e tatau ona i ai le tulaga eletise.

Aoao e uiga i le taua o le eleʻele eleʻele, auala e iloa ai le eleelea, pe faʻapefea ma poʻo le a le mea e tatau ona faʻamalosia.

Afai o le palapala i lau eria e afaina, ona tatau lea ona tumu i le pefu po o le falaoamata o le dolomite i le aofaiga o le 800 g i le sikuea mita.

A uma ona eli le eleele. O le ituaiga palapala e toetoe lava a leai. Ae afai e tele le 'eleʻele i totonu o le eleele, ona tatau lea ona sasaa le oneone i totonu o le lua. Ma afai o le oneone o oneone, o le ele.

Tulafono faʻavae

I le filifili ai e toto se laʻau i totonu o lou fale, filifili i aso e tulaʻi mai ai. E mafai ona e faia le faʻataʻitaʻiga i le tautoulu seia oʻo i le ogatotonu o Oketopa ma le tautotogo, seʻia oʻo ina fuga mai pupu. O le filifiliga o le vaitau e faalagolago i le taimi e te manaʻomia ai le sauniuni o le eleele.

Afai ua fuafuaina fuafuaga o le tautotogo, ua saunia le eleele ia Oketopa. A totoina i le tautotogo, e tatau ona saunia le eleele i le lua i le tolu vaiaso aʻo lei totoina. Ma le isi, e tatau ona e filifilia se fua.

Faʻatau e fautuaina i fale tausimai faapitoa. O le filifiliga pito sili ona lelei, o se mita e tasi, lua tausaga le matua ma le afa afa ma faatasi ai ma le ogalaau o le 40-60 senetimita. O le aʻa e tatau ona atiaʻe ma aofia ai le fa ma le lima aʻa ma se umi o le 25-30 senitimita.

Ina ia puipuia le faatauina mai o fatu ao le i totoina, e tatau ona afifi ona aʻa i totonu o se ie susulu ina ia aua nei mimiti. Afai o le ae totoina se laau i ni nai masina, ona faaopoopo lea i le eleele, faʻalautele le 35-40 centimita i le palapala.

Laufanua o loʻo mulimuli mai:

  1. Lisi se pu 50 (60) x 80 simita. I le va o vaituloto faasao tolu mita. O le 30 cm muamua o le palapala ua aveeseina ma vaelua ese. O le vaega pito sili lea ona lelei.
  2. Tatou te fuafuaina le ogatotonu o le lua ma i se mamao o le 15-20 cm mai ia i tatou tatou te eli i totonu o se pine mo le lagolago. E tatau ona fusifusia i se laau talavou.
  3. O le vaega eleele totoe o loʻo faʻafefiloi ma se pakete o fafie, 300 g o superphosphate ma 65 g le masima masima.
  4. A mūmū le aʻa o le aʻa, e tatau ona faʻafefe i le vai mo le 8-10 itula. Afai e maua ni aʻa ua mate, e tatau ona aveese.
  5. O le eleele lafulemu o le eleele ua faataatia i le pito i lalo o le lua ma se sulu. Ua tuu i ai se laau, o ona aʻa ua faasaʻo ma le faaeteete ma ufiufi i le eleele ina ia mafai ona maualuga le ua i le 3-4 cm le maualuga nai lo le eleele.
  6. Matou te saluina le eleele ma vai le vai i le 40-50 lita o le vai. Mafiafia le liʻo e ufiufi i le humus poʻo le peat mai luga.
  7. O le laau e nonoa ma se manoa faʻalelei i le lagolago.

E taua! Tuu le fatu i le lua ina ia i ai i le pito i matu o le lagolago.

Vaʻaia togafitiga taimi

O laau totō totō e manaʻomia le tausiga lelei. E ui lava o le eseesega o le pulu "Bogatyrskaya" e manatu e le lelei, ae o nisi tausiga e tatau ona lauiloa.

Faʻasa

E tatau ona faʻaeteete le tele o faʻatau. Ae e le mafai ona tatou faʻatagaina le faʻaogaina o vai. O lenei mea e afaina ai le ola maloloina o le fale. Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, ua amata ai ona atiaʻe mala.

O se laau fou ua totoina e lava lea e faʻafeinu ai i aso uma e fitu ma lua pe tolu pakete vai. O laau totō e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le faʻavaivai masani.lima i le ono taimi i le vaitau. I le taimi lava lea e tasi e tatau ona sasaa ai pakete e fa i lalo o le laau.

Ae afai e ulu le palamu i le tulaga o le fausiaina o le fua, ona tatau ai lea i le ono i le valu pakete.

Laʻei pito sili

E le manaomia e le seedling le faʻaleleia atili o meaai ile tausaga. Pau lava le mea e tatau ona faʻalalauina i mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe. O le fua o le fualaau aina e fafagaina faatolu i le vaitau.

O mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae e aofia ai fualaau e pei o le "Kornerost", "Chunky", "Fatu", "Etamon", "NV-101", "Pollen", "Bud".
Le polokalame o loʻo taua i lalo:

  • A o leʻi fugaina, o le carbonbamide e faʻaaoga i se fua o le 45 g i le 10 lita;
  • i le taimi o le matua matua o le seleselega e faaaoga ai le nitrophoska i se fua faatatau o le 30 g i le 10 lita;
  • i le faaiuga o le seleselega, fafaga ma le superphosphate i se fua faatatau o le 30 g i le 10 lita. O iinei e tatau ona maitauina e tatau i le laau ona maua le 30 lita o le faʻala.

E oʻo foʻi i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e tatau ona faʻamaʻaina le laau i se pakete fagu. O le meaai e fafagaina i luga o loʻo faʻaaogaina mo paʻu laiti e itiiti ifo i le 15 tausaga. O laau matutua e manaʻomia le afa o le fualaau. Fertilization frequency - i tausaga uma.

Faʻaleleia eleele

Tata le palapala ile laʻau i taumafanafana uma. O le a maua ai le taimi e faʻamaonia ai meaola faalafua. E manaʻomia ona faʻaaoga pea lava vao seia malosi le laau ma amata ona fua mai. Aʻo se tagata totō vao vao e faʻamaʻaina i le tautotogo. Mulch mo le taumalulu.

Teuteu

E tatau i le Plum tausaga taʻitasi ona teuteuina. Mo lenei ituaiga, o le teuteuina e le gata o se auala e fausia ai le pale saʻo o le pale, ae o se avanoa foi e puipuia ai le atinaeina o nisi faamaʻi.

Talu ai o lala o le laau e masani ona tumu i fua, e tatau ona tipi uma lala vaivai ma e le o ola ae i itu taumatau i le ogalaau. I lenei auala, ua fausia ai se palealii lalata.

I le totōina i le tautotogo o le faʻavao o le seleselega faaletausaga. O lenei mea e faʻaosofia ai le tupu aʻe o tipu i itu. Afai e totō se laau e lua tausaga le matua, ona vavaeina lea o ona lala ile tolu. I le totoina o laau i le vaitau o le tautoulu o le autumn e faia i le tautotogo. A maeʻa, aʻo leʻi oʻo i foliga taʻitasi o le fulafula, ona faia lea o teuteu. I le tautotogo ma le tautoulu latou te faʻapipiʻi mama e aveese ai lala mama ma lala ua mate, mama. Vavae ese foi lala o loo ola i totonu o le palealii.

E taua foi le aveeseina o le aʻa ma le vevela ese le ovary.

Saunia mo le taumalulu

E oo lava i togalaau e sili ona malulu e manaʻomia sina sauniuniga mo le taumalulu.

Pau laulaau ua aveeseina i lalo o le laau, ua eli le eleele, o le suavai mulimuli ua faia ma o le pito i lalo o le ogalaau ua ufiufi i le lime.

Ina ia puipuia mai i meaola, o le ogalaau e afifiina i le afaina ma le taualuga.

Faʻatau ma faʻasoa

Uiga lelei o le ituaiga:

  • fua tele ma fua lelei;
  • maualuga le tetee i le maualalo o le vevela;
  • loto fuatiaifo;
  • O fualaau aina e teuina mo se taimi umi ma le gafatia lelei o femalagaaiga;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • o le seleselega e mafai ona faia faʻanatinati.

Uiga le lelei:

  • ona o le tele o seleselega o seleselega e manaʻomia ni mea faigaluega;
  • afai e te le toesea le ovary, o le a itiiti fua;
  • amata ona fua fua mai le 4-5 tausaga.

E te iloa? I le lalolagi i tausaga taʻitasi e tusa ma le tolu miliona tone o plums e seleseleina.
O le mea lea, e mafai ona faʻataunuʻuina e faapea e mafai ona aʻafia le paʻu palapala i le toetoe o soo se tau ona o lona faʻaleleia o ia lava. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a fiafia le laau i lau pele, fua tele. O la latou tulaga maualuga maualuga e mafai ai ona e faia ni vaitamini mo le taumalulu.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le tamaoaiga faigata o le taumalulu o le fafie e le o lelei i Bogatyrskaya. Ae na felelei laʻu fuga i tausaga taitasi. E le faatali le faimalaga. Ina ua mavae le taumalulu o le 2010, na matua leai lava se mea na tupu. Faʻatasi i le toe gaosia, sina faʻamatalaga.
AlexanderR
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=403281&sid=40daaff2eef4ab7fb48e290d238f0fb8#p403281