Persimone

Matou te ola i le fale mai le maa: o tulafono o le totoina ma le tausiga

Persimone - o se fualaau lelei ma maloloina lelei o loʻo māʻoto i le tautotogo. Ina ia faʻamamaluina oe lava i se meaʻai suamalie, e le manaʻomia le faʻatau i le faleoloa. E faʻapefea ona ola aʻe i le fale, o le a tatou maua i lenei tusiga.

Faʻamatalaga

E silia ma le afe ituaiga o lenei laau o le aiga o Ebony. O fualaau aina nei ma laau matala ma fualaau aina suamalie. O laau e ola umi, ola e tusa ma le lima selau tausaga. O le persimon ei ai lona lautele, salalau lautele, e masani ona lautele. O laulaau e faigofie, fesuisuiai, foliga o le oval, e lanu meamata.

E toto le laau i Me, ma fua mai latalata ia Novema. O le fua o se lanu moli sesega, lapotopoto po o le foliga o se fatu, ma le paʻu paʻu ma le pipi paʻu. E tofo sina sina, ae a oʻo mai, e maua ai le suamalie, ma e faʻalelei le laʻau. I totonu o le pusa e tusa ma le sefulu fatu.

Persimmon - o se faleteuoloa moni o vitamini mo lo tatou soifua maloloina. Sailia mea aoga ma le faʻasalaga o le peimeni.
E tufatufaina le laau i se mafanafana: o le itu i saute o Europa, Caucasus, Saina, Iapani, o le teritori o Amerika i Saute ma Amerika i Matu, Ausetalia.

O le laau e le o mamafa i le tuufaatasiga o le eleele, ae fiafia i le la ma le vevela. Mo lona malosi malosi e manaʻomia ai le tafe o le susu, pe a leai se aʻafiaga i luga o le lelei o le fua. Faʻasoa ma le faʻaeteete, o le a fiafia se tagata matua i se seleselega - e tusa ma le 80 kilokalama o fua o le la.

E te iloa? Mai le fafie o le vaomao o D.lotus i le Caucasus, latou te faia ipu ma mea fai musika, faʻaaoga e avea o se mea fale.

Filifiliga ma le saunia o fatu mo le totoina

Mo le totoina i le vaeluagalemu, e sili ona lelei le filifilia o le tele o tagata Caucasian: o le tetee i le maualalo o le vevela ma le itiiti ifo nai lo ituaiga mea taumafa. O le faʻatoʻaga aupito sili ona lelei o fatu o le a avea ma faʻatoʻaga matua i luga o le laau. Ae e mafai ona e faʻaaoga fua na faatauina - o le mea autu lava e mama, ma o le paʻu e leai ni afaina. Isi faasologa o gaoioiga:

  1. Filifili fatu mai le pulupulu, fufulu ma faʻamago.
  2. Tuʻu le mea totō i se vaifofo o le paluga mo le aso e faʻamaʻi ai. Oona e felelei i luga, vave ona teena - latou te le gaosia se fua.
  3. Aʻo leʻi faʻamalosi, e tatau i se tasi ona tipi pito sili ona faigata o ponaivi ina ia faafaigofie ai ona "lulu." Fai le mea lenei i se fasipepapepa ma ni fatuga lelei.
  4. Ia togafitia i latou i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae (mo se faataitaiga, epine, pe mafai foi ona e faaaogaina le sua o le aloe) ma tuu i le susu i lalo o le ata mo vaiaso e ono, i le pito i lalo o le pusaaisa. O le malulu o le ea iinei e tutusa ma le + 4-5 ° C.
Sauniuniga o fatu mo le totoina

E te iloa? E tusa ai ma se tasi o faaliliuga o tusitala gagana, o le igoa "persona" na tuuina atu i fualaau aina a le au Peresia. O le mea moni, o le tino vevela o se fua e ola i le Caucasus e foliga tutusa ma fua o se aso i le tofo. I Farsi, o le upu "Khormalu" o lona uiga o le "date plum." Mulimuli ane, na faaitiitia le upu ma liua i le igoa o loo i ai nei o le fua.

Totoina tulafono

O le totoina o laau toto amata i le taumalulu, i aso popofou o le tautotogo.

O le faagasologa o le totoina o fatu laau:

  1. Saunia ni laʻau faʻalautele. O le eleele sili ona lelei o le faʻafefiloi o peat ma oneone, faʻaaoga le vermiculite e avea o se alavai.
  2. O le fatu o loʻo tuʻuina i le pito, tuu i le loloto e tutusa ma lona uumi - e oo i le 2 cm.
  3. Ufiufi le ponaivi i le amataga ma ufiufi le ulo i le pepa.
  4. Aʻo faʻatali mo ni meaʻai, faʻaauau ona palu le eleele.
  5. Faʻasaina o le faʻamaʻi - + 22 ° С. E mafai ona e tuʻu le pusa i luga o le faamalama sill i tafatafa o le radiator.
  6. I le taimi o le germination, e tatau ona aveese le condensate i luga o le ata ma o le laau lava ia e mafai ona taofia le pala.
  7. Tuputupu ae, tafe le tamoe i totonu o le ata tifaga ma sasaa le ofutele pusa. Afai e le tupu lenei mea, aveese oe lava ia i le tweezers.
  8. I le tulaga aoao, o pine e aliali i totonu o le masina. O le fagu e tuʻuina i se mea lanu, ae le o lalo ifo o avega tuusao.
  9. Mo le tuputupu ae lelei, e fafagaina fualaʻau i le gaosiga o le nitrogen, e mafai ona e faʻatau le oloa i le faleoloa.

Vitio: faʻapefea ona toto se maa o le persimon

E taua! Afai e le mafai ona aveese le maʻa, e tatau ona fufulu ese: faʻamama ile vai mafanafana ma tuʻu le polyethylene bag i le po. A maeʻa lena mea, o le a faigofie ona alu ese.

Tausia ma le gafa

O le faʻamalosiina o fatu mai le ipu masani e faʻapipiʻiina i totonu o pusa eseese pe a ma le sefulu aso. I le pito i lalo o le ulo e faʻafefe ai le alavai, moe ile moe. Ua ufiufiina paleni i se logo tioata e puipuia ai le maalili. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona faʻapupulaina vave le ea ma aveese le condensate.

Faʻasa

O Persimone o se itu i saute, o lea e manaʻomia ai le susu i taimi uma, ma le suaina o laulaau e taua mo ia. Faʻamama vai inu i le potu vevela i le vai, e le tatau ona sasaa le laau, e tatau ona tumau le susu o le eleele. I le mea e le mafai ona faʻaaogaina i le faʻamamaina o aʻa ma puipuia le eleele mai le faʻamamago, faʻaaoga le mulch, mo se faataitaiga, sulu lelei.

E le manaʻomia le faʻaleleia o le taumalulu e sili atu ma le lua taimi i le vaitau. Ina ia puipuia le eleele mai le faʻamamago, faʻapipiʻi saʻo.

Laʻei pito sili

Pe a fafagaina, e le manaʻomia le faʻaaogaina o meaʻai e mamafa mo le fale (compost poʻo humus). E fautuaina e le Faatoaga le sui ole fugalalaʻau ma mea masani, e pei o le aloe ua faʻafefe i totonu o le vai ua kuka poʻo le vai lea e kuka ai fuamoa moa.

Vaavaai vaʻavaʻai atu i foliga uma o le galueaina o le persona i le fale ma totonu o Crimea.
O mea e sili ona fetaui lelei mo laau totō, faʻateleina ma minerale. E le aoga le togiina o fomaʻi, e lua taimi i le masina e taua, e taua le i ai o le kopamasi ma le potassium i totonu o le faʻalavelave, o le a maua ai le malosi o le laau mo le fuaina mulimuli ane. Phosphoric fertilizers

E taua le manatua:

  1. O luga o laei e le faia i luga o se eleele matutu.
  2. Faʻamamaina fatu i le vaitau atoa o le tuputupu ae.
  3. I le taumalulu, aua le fafaga.

Malamalama

O le nofoaga mo le pusa e filifilia e faʻamalamalamaina, ae le o lalo ifo o le la susulu.

O tamaʻi tamaʻi tamaititi e aʻoaʻoina lelei i le māmā: i luga o se ao puaoa, latou te ave i fafo i le faapaologa, pe a mafai e le tau. Muamua mo ni nai itula, ona faasolosolo malie lea mo le aso atoa.

Latou te tuʻuina i luga o le mata o le la pe afai e ufiufi le tioata i se ata mataga, a leai o le a mu le laʻau.

E taua! Tuuina atu i le itu i saute o le aganuu, i le vaitau o le pupuu o le ao e maua mai ai le moli uila: lua itula i le taeao ma le afiafi.
I le taumalulu, o le pusa persimon ua avatu i totonu o se potu e malamalama ai. E le fautuaina e vavaeeseina atoa le moli, e pei ona mamae le laau.

Lulu

O le malulu mafanafana o le anotusi e + 20-22 ° C, o le laau matua ua tupu aʻe ua lagona le lelei i le +15 ° C. O le tulaga autu o le le maua lea o faʻataʻitaʻiga.

Aoao pe faapefea ona ola i le pine, vine, murayu, plum, apricot, cherry cherry, olive olive, longan (mata o le taraka), calamondin, palm palm ma papaya (melonini) mai i le ponaivi.
I le taumalulu, e tatau ona ave le fagu i totonu o se potu malulu: o se taimi malolo e sau i le fale. Lisi ole laulalalo e le o lalo ifo o le +5 ° le fautuaina. Pristvolny liʻo i lenei taimi ua ufitia i le sawdust.

Trimming ma Pinching

A tupu aʻe i le fale, o le pale e amata ona tupu ma minoi pe a oʻo le laau i le maualuga o le 40-50 cm. E sola le pana e lelei ai le lala. Pe a oʻo atu le paʻulaʻau laʻau i le maualuga 20-40 cm, faʻapipiʻi foi. O lenei faiga o le a faatelevaveina ai le fuga o le aganuu: e masani ona amata i le lona tolu po o le fa tausaga o le olaga.

A oʻo i le maualuga o le tasi ma le afa mita, o lona pale e faʻapipiʻiina i totonu o le polo, faʻapuʻupuʻu le itu itu i le umi manaʻomia.

Faatasi ai ma le alualu i luma, o le pale e faʻapipiʻi faʻaalu e puipuia ai le mafiafia. Faʻamaʻaina le Paʻa o Persimmon

Vaʻaia

Ina ia ausia fua, e tatau ona totō le persona. O le faʻavaveina o le fatuina o fua o fualaau aina e fai ma tui e ala i le tataina:

  1. Filifili se puʻe malosi, ola maloloina ma vavae ese i lona faavae se paʻu e tutusa lelei ma le tuputupu ae o le ata.
  2. Ua liliuina le mama ma sulu i totonu o le tipi ma se pito i fafo.
  3. O le tipi e tatau ona afifiina i se laulau lelei o ata tifaga e aloese ai mai le leiloa o le susu ma faʻamaʻi pipisi.

A mavae sina taimi, o le a faateleina e le laau le mama o le paʻu fou, o lona uiga o le manuia o le taotoga. Afai e faʻagesegese le faʻatupulaia o le fana, o le a maua e le laau se faailo i le laulau o le fualaau aina. E masani lava, o le persimmon e totoina mai se maa e amata ona fua mai i le tausaga lona fitu. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e faapipiiina i se lala o se laau aina.

Suiga

O Persimmon o se aʻa tele, o lea o se tele o le fagu e matua le manaomia mo ia. O se laau talavou ua totoina i totonu o se koneteina fou i tausaga taʻitasi, ma faʻalautele lona lapopoa i le tolu i le fa senetimita.

Aʻo oʻo atu i le laau mo le lima tausaga, o le gafa e faʻatinoina i le taʻitasi i le lua tausaga. Faʻafeiloaʻi le peʻa i totonu o se koneteina fou. I le lauʻeleʻele avanoa, o le persona o loʻo totoina i le itu i saute i le tautotogo, ia Me. O le nofoaga e tatau ona puipuia mai le matagi. O le pu e faia i le tele o le 60x60 cm, o le mamao i le va o fualaau e tatau ona 1-2 mita.

I nofoaga malulu, e fautuaina le totoina o le laau e pei o se fafie, e mafai ona avatu i le togalaau poo le faapaleni i le taimi o mafanafana, totoina i luga o se fasi fanua i totonu o se ulo ina ia mafai ona siitia atu i le fale mo le taumalulu. O le taumalulu malosi, e ui lava i le tetee atu i le kiona, e le mafai e le persimmon ona toleniina, aemaise lava le laʻititi talavou e oo i le lima tausaga.

Vitio: auala e gaoioi ai se fatu

Maʻi ma faʻamaʻi

Pe a faʻatupulaʻia se fale, o le mana masani e le maʻi, ae e tele mea e mafai ona maua i le avanoa. O faʻamaʻi mafai, o le sili ona lamatia o:

  • paʻu paʻu;
  • siama gasegase;
  • lanu enaena;
  • aʻa e pala;
  • lanu uliuli;
  • mataʻu
Afai e te manaʻo e aoina se faʻatoʻaga tele o persimmon, faitau pe faapefea ona faʻaumatia le paʻu palapala.
Mealy dew

O le mafuaaga o le faamai e masani lava o le faateleina o le vevela, lea o se nofoaga lelei e totoina ai siama ma fualaau. O manulele ma iniseti e mafai ona faʻafesoʻotaʻi vaʻai poʻo isi microorganisms mai i siama afaina i tagata maloloina. E mafai ona maua e le bacteria se laau ola lata ane ma le fesoasoani a le matagi. O se mafuaʻaga masani o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina o le le lava lea o le malamalama (kalapu paleni) ma le tele o mea faʻamalolo, aemaise lava o le gaʻo.

Mo le puipuia o faamaʻi e faia ai ia ituaiga o gaioiga:

  • taimi faʻatulagaina;
  • ave se laau i le ea fou;
  • tuuina atu le malamalama talafeagai;
  • mataʻituina le faʻamautu (agavaʻa).

Faʻaauau foi ona faia se mea e puipuia ai le paluga o Bordeaux (1%), muamua ma pe a uma le fuga. Bordeaux fluid e mafai ona suia e soʻo se vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

Mo le togafitiga o nei fualaau faasaina ua faʻaaogaina:

  • "Topaz" ma le "Horus" - aʻo lei tupu aʻe;
  • "Fitosporin", "Actofit", "Bicol", "Impact", "Topsin" - muamua ma pe a uma ona tupu.

O pusi malosi e aʻafia lelei ma sili atu ona fufulu.

O se laau e ola i se fale mautotogi poʻo se siosiomaga o le fale e mafai ona aʻafia e se talipupuni po o se apogaleveleve. E mafai ona e aveese le anufe i togafitiga faʻasalalau: fufuluina le lau ile vai inu, fufulu i lalo o le fagu i le aso, taumafai e aua le susu le palapala i totonu o le ulo. O le togafitiga e faia faʻatasi i le vaiaso mo le masina.

Faamasani oe lava i foliga o le faʻaaogaina ma le aogā o le peimeni mo le tino o se fafine.
Le fesoasoani lelei mai nei meaola ma isi meaola faalafua "Aktara": o se auala e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga ma faʻalauina pe faʻafeinu i aʻa. O le umi e oʻo i le fitu vaiaso, o le tasi togafitiga i le lua masina e lava lea e fasi ai pala.

I lalo o tuutuuga o le eleele tatala, iniseti, anufe, talipupuni, ma le Mediterranean Mediterranean, e mafai e mites ona filifili pine.

Insecticides e sili atu le aoga mo le fasiotia o iniseti, ma le faʻamalosi e faasaga i siaki.

O fualaau nei e lauiloa:

  • "Tulafonoofitit";
  • "Faamaoniga-faaopoopo";
  • "Akarin".

Faʻasagaga e faia aʻo lumanaʻi le pala ma pe a maeʻa le vavalaʻau, aʻo le i aliali mai le fua. O togafitiga e faia i le mafanafana, ae le vevela, tau, i le leai o se matagi ma timuga.

Tuputupu ae tuputupu ae e manaʻomia ai le onosai ma le gauai. O le tausisia o tulafono uma o tekinolosi tau faifaatoaga o le a le pine ae maua ona taunuuga: o le Epany e matagofie ona ola, ma toetoe o tagata uma e iloa le tofo ma le aoga o fua.

Faʻamatalaga mai i le Initaneti e uiga i aoga o le peimeni

E masani ona ou faatauina pine i le taimi o le taumalulu ina ia mafai ai ona faavasega laʻu fualaau aina ma fualaʻau. O le taimi nei o le sukalati persimmon (seedless) e tau 99 taula. i le kilokalama i Spare (Gorky St. 144, Nizhny Novgorod). Ae e le o taimi uma e mafai ai ona faʻatau se peʻa suamalie. Ou te manatua ao ou tamaititi na faatauina e loʻu tina se persimmon i luga o le maketi ma na o le na o le pulou lava na te talosagaina - o le igoa lea o fua ua matua fua, lea e le manaomia ai ni taumafa faaopoopo. Ae o le taimi nei o loʻo maua se pusa lelei i faleoloa ma e le tatau ona alu i le maketi aemaise lava. Ae o lenei mea e mamao mai le tupu ma e tatau ona taoto i le fale mo se aso pe lua e matua, a leai, o le ai ai pea se tofo oona.

O le mea e ofo ai, o le vaimatua o se pupu, ma e mafai ona ola laau i le 500 tausaga. I tele taimi e tele mea aoga. Ma o le igoa lava ia e tautala mo ia lava - "persona" i le Latina o lona uiga o le aano o le apu. E i ai le tele o suka i luga o le vaimatua, ae e le liua tele, o le mea lea e mafai ai ona 'ai ma le saogalemu lenei fua (pe o le, berry) ma le fefe e faʻalelei. Mo aʻu, o le tagata e pei o se meaʻai, e mafai ona ou 'ai tasi i le vaiaso poʻo aso uma e tolu, ae leʻo aso uma ma sina mea itiiti. O apples and bananas, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ou 'ai i aso uma ma ou te le faʻavaivaia lava, ae e ese loʻu uiga i le peimeni. E ui ou te alofa foi ia te ia. O loʻo i ai pea se tasi o mea ofoofogia o le peimeni - e fesoasoani i le vevela (togafiti mo le anemia) ma faʻaleleia ai le lelei.

Anastella
//irecommend.ru/content/dlya-raznoobraziya-mozhno-inogda-sebya-pobalovat
Masalo e leai se aoga e taʻu mai ia te aʻu o le puroni o se fua aoga tele. Ona o le mea moni o loʻo i ai le tele o mea tau meaʻai, o le perimmon e faamalieina atoatoa le fiaai. Ae i le taimi lava lea e le afaina ai le fuainumera, ae i le isi itu e leai sona aafiaga i le tino atoa. O le mea lea, o le persona e masani ona faʻaaogaina i meaʻai eseese.

E naʻo loʻu fiafia i le peʻa ma faʻaaoga tele i le vaitau. O le aoga o lenei tasi o fualaau i saute, lea e le taugata tele. Vaai faalemafaufau i loʻu teʻi mo le taimi muamua e feiloai ai ma le pine o le persimon i le itu i saute o lo matou atunuu. E tupu i le toetoe lava o tagata uma i totonu o le togalaau, pei o le apu. O le persimmon tree e talitutusa lava ma se apu ma i le taimi muamua sa ou mafaufau i ai. E oo lava i le togiina o fualaau e tasi. Ae na ou iloaina o se peresimene. E moni, ia Aokuso e lanu meamata ma e le lelei.

Ae i le vaitau, o le persimon e matua suamalie ma suamalie. O le mea lea, faʻaaoga atili ma o le ae aloese mai faʻamaʻi eseese. Persimmon e lelei mo i tatou ona e aliali mai i le taumalulu ma aumai ai ia i tatou le vitamini tatou te manaʻomia.

vlada1972
//irecommend.ru/content/ya-ikh-sputala-s-yablonei-foto-rasteniya