Fua o le gaosiga

Tuputupuina o pafi mai fatu i le fale: pe faapefea ona ola ma totō laau?

O Cypress o se laau lauiloa, ua lauiloa mai anamua.

I le taimi muamua, na tupu i Kalefonia, ae o le tele o taimi ua salalau atu i atunuu eseese o le siosiomaga mafanafana mafana o le Northern Hemisphere.

I tausaga talu ai nei, o le tuputupu ae o le paopao i le fale ua avea ma se mea e sili ona taatele. Afai e te manaʻo e faʻamalosi lenei fale i le fale, e tatau ona e faamasani i tulafono faavae o lona totoina.

E faʻapefea ona totoina se uila mai fatu?

E faʻapefea ona totoina se uila i le fale? Ina ia mafai ona toto se fale o le perosi, o le ae manaomia ona fatu.

E mafai ona e faʻatau i latou i totonu o le faleoloa pe saunia oe lava pe afai oe maua le avanoa e aoina mai ai, ae leʻi tatala, pusa cypress. Latou te manaʻomia le gaugau i totonu o se atigipusa pepa ma faʻatali seʻi oʻo ina faʻaalia.

Faʻamasinoga

O le taimi e sili ona lelei mo le luluina o fatu o le paina o le afa lona lua o le tautotogo.

E tatau ona i ai i le lau o le perosi le tasi vaega o fanua o le peat, o le tasi vaega o eleele eleele, o le tasi vaega o le oneone, ma vaega e lua o laufanua lau.

O le eleele na saunia muamua e tatau ona sasaa i totonu o se fagu po o se atigipusa, ona susu ma faapipii lea.

Muamua, e sasaa fatu i le fogaeleele, ona tumu loa lea i se palapala palapala, o lona mafiafia e tatau mai le fitu i le 10 millimeters.

A uma lena, e tatau ona fufuluina le eleele i totonu o se fagu fatu ma vai ma ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. E tatau ona tuu le ulo i se nofoaga mafanafana ma faatalitali mo ni nai vaiaso seʻia oʻo ina tupu mai.

A tulaʻi toto, e tatau ona faʻasaʻo se puipui puipui ma faʻafefeteina i se paluga o palapala ma oneone.

Faʻaalu i le malulu o fualaau aina, ma iu ai ina aveeseina mo le lelei. Aua nei galo e mataitu le tausiga o le lelei o le eleele, ona o le le lava po o le tele o vai e mafai ona faaleagaina ai laau.

Faatulagaina o nofoa

Pe a oʻo i le maualuga o le laau toto e oʻo i le lima senitimita, e tatau ona latou totoina i ni pusa eseese, lea e mafai ona avea ma ipu faʻalanisi palasitini, e i ai le maualuga e lima selau mililiters.

I le pito i lalo o ipu taʻitasi e tatau ai ona faia ni pu, o le lapoa e tatau ona tusa ma le lima milimita, ma faʻatumu le kele i lalo. O lea e te maua ai le alavai.

Mo le totoina o laau e tatau ona faʻaaoga le eleele lava e tasi mo le totoina o fatu, ae tatau ona le toe avea le oneone ma se tasi, ae lua vaega.

Fafagaina masina i au fualaʻau ma fualaau faʻapitoa, ma i le tausaga e tatau ona totoina i totonu o fagu.

O le mea aupito sili ona lelei, o le a ola le kilipa i totonu o se potopotoga vaapiapi umi, i le pito i lalo o le a sasaa mai ai le alavai mai le uamea lautele po o le vavaevae.

A oʻo i le totoina o le uila i totonu o se fagu, e mafai ona e faʻaopopoina i le otaota faʻafefiloi se faʻalavelave faʻafefeteina umi mo le fafagaina atoa o laau o le perosi, fuafua mo le lua tausaga.

O le fa muamua i le lima aso i le maea ai o le totoina o kilikalaka e tatau ona i ai le malamalama, ma a maeʻa lenei vaitau e mafai ona tuʻuina i luga o le la. Le mea sili, pe afai o le sill east or north window. I le taumalulu, e mafai ona tuʻuina le uila i luga o se uila pupula ma malamalama lelei ma e mafai ona teuina i le vevela i le va o le sefululima ma le sefulufitu tikeri nai lo zero.

E mafai ona e fatuina le maualuga talafeagai ma foliga o lau uila e ala i le teuina. O le laau e amata ona fua mai i le lima tausaga pe ono tausaga.

Mo faʻamatalaga i le auala e tausia ai le uila i le fale, faitau i ai, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai mea faʻamaʻi ma meaola faalafua e faamataʻu ai ma mea e tatau ona e faia e aloese ai.

Faaiuga

O le tuputupu ae o le kiliva mai fatu i le fale o se faiga sili ona manaia, o le matauina o le a aumaia ai le fiafia i le tamaititi ma le tagata matua.

Afai e te mulimuli i tulafono uma o le tausiga mo le perosi, o le a ia faʻanoanoa ia te oe ma ona nila manogi.