Musika

Boletus Mushroom: faʻamatalaga, ituaiga, eseesega

I totonu o vao vavalalata ma vaomatua, e mafai ona e maua se mushroom, lea e masani ona tupu i tafatafa o le galu, o le mea lea o le igoa flyworm. E mafai ona e feiloai ia te ia mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le faaiuga o le tautoulu. O ona ituaiga uma e manatu o le suamalie, ae e mafai ona fenumiai i latou i se moli sese - parasitic.

O le a avea lenei ma a tatou tusiga, e pei o, pe faʻapefea ona iloagofie se lele lele mai se mea oona ma pe o le a faʻatau pe leai foi.

E te iloa? O le tino o le galo o se mecelium o loʻo i totonu o le eleele. E mafai ona salalau i luga atu mamao, ae o le mushroom lava ia o se fualaau fualaau mo le faʻatinoga o le polokalame faʻaleleia.

Boletus Mushroom: Faamatalaga lautele

Mokhovik o le aiga o Boletov ma o se aiga tuusao o boletus. O le mea sili ona suamalie o ituaiga o mokhovik e motusia, mumu, Polish ma lanumeamata.

O ituaiga uma o musem mushroom ei ai le eseesega o faʻamatalaga, ae o le tele lava o lona pulou e magumago, e pupuu tele, ma o loʻo i luga o le paʻu ma le matutua. O lona telē e suia ao tuputupu ae, ae mafai ona oʻo i le 9 cm le lautele.

Musupusu pulp - paʻepaʻe, samasama, mumu, poʻo, pei o le tele o meaola, lanumoana. E mafai ona aʻoaʻoina se lanu i le nofoaga o se vaega. O pulou mushroom uma, e pei o le ulu, e i ai le pito i lalo vai (o luga o luga o loʻo i ai se vaega o sela e tupuga mai ai sela e faʻafefe). I totonu o le fulufulu mamoe o se mea e afua ai, ma o le mamafa o le ogaoga e lautele. E mafai ona eseese lanu: samasama, lanu samasama po o le mumu.

O se uiga iloga o le feʻau mai isi ituaiga o musika o le pe afai e taʻalo i luga o le vai, e tumau pea le lanumoana i le nofoaga o fesoʻotaʻiga. E mafai ona maua i le isi faʻamatalaga le fuele lemu, ae e foliga tutusa, lea o le a tatou talanoa e uiga i se taimi mulimuli ane.

Laʻau moa mimilo pe lamolemole, faalagolago i ituaiga. E oʻo atu i le 8 cm. O le pulupulu pulumu e sau i ni lanu eseese (faʻataʻitaʻiga, enaena).

E te iloa? O mushroom taitasi e aofia ai le 90% vai.

O ituaiga masani o lele lele ma se faʻamatalaga

E tusa ma le 18 ituaiga o moa fungi. O le mea lea, i vaega o loʻo mulimuli mai, o le ae iloa pe o le a le mea e mafai ona i ai a latou pulou.

E te iloa? Musika e maua ai le vitamini D, pe afai, ioe, ua lava la latou la. Le lanu o le pulou mushroom e faalagolago i lenei.

Mokhovik lanumeamata

Mokhovik lanumeamata o le sui taatele ma lauiloa o lona ituaiga. E mafai ona iloa e le pale auro-enaena, e 10 cm le lautele le lautele. O le pulou e taoto ma aluga. O le vae o le moli lanumeamata e faʻafefe ma faʻalautele ile pito i lalo. E oʻo atu i le maualuga o le 9 cm, ma le 3 cm i le mafiafia e mafai ona ufiufi. E sili atu le mama nai lo le pulou o le gaʻo, e ese mai ai o loʻo i ai se paolo mumu-mumu. O le pulupulu o le mushroom lanumeamata e paʻepaʻe ma sinasina, ae pe a oti, e lanu moana.

E mafai ona e feiloai i le mushroom i laufanua, latalata i auala ma totonu o vaomatua, lea e tupu mai i le ogatotonu o Me seia oo i Oketopa.

O lenei ituaiga o falai, kuka, piʻo ma faʻamaʻi.

E taua! E le faʻamagoina le lanumeamata Mokhovik, e pei o le umi e teu ai e liu.

Yellow-brown flywheel

Sa taua e saienitisi le lanu samasama-lanu enaena i le ituaiga Maslyat, ae e tusa ai ma faailoga i fafo e le tutusa lava pei o se pata.

O le pulou o se mushroom ei ai se lanu uliuli-lanu samasama ma se pito uamea. Laʻau tetele - 140 mm le lautele. E faasolosolo malie lava le taʻavale, ma i le matua, o le pulou suia le lanu: mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau manulele lanu lanu samasama, mulimuli ane lanu mumu, ma i le matua latou te maua ai se lanu moli malamalama.

E le lelei le vavae ese o le pulou mai le pulupulu, ma pe a paʻu le lanumoana. O le vae o le silo e foliga pei o se paʻu ma oʻo atu i le maualuga pe a ma le 90 mm, ma le mafiafia e oʻo atu i le 35 mm. E i ai se lanu samasama samasama. O le pulupulu o le fuga e faʻamausali ma samasama samasama.

E mafai ona e faʻafeiloaʻi le mushroom i vao faʻasalalau poʻo vao vaeluaina mai ia Iulai ia Oketopa.

Yellow-brown Mokhovik e mafai ona faʻafefeteina i le falai, faʻafefete pe faʻapipiʻi. E mafai foi ona mamago.

E te iloa? I Suiselani, na maua ai se mushroom i le pe tusa ma le 1000 tausaga. O le honeycomb, 800x500 mita i le telē, ma o lona mycelium e nofo ai i le 35 hectares o le eria o le Pasefika a Suetise o le mamao.

Mokhovik lanumumu

Mokhovik lanumumu e masani ona iloa e le toʻatele ona o lona lanu, ma toetoe lava o tagata uma e iloa le mea e tupu ai. O le mea lea, e masani lava ona maua i totonu o vaomatua o vaomatua i totonu o galu poʻo le maualalo o mutia.

O le ufiufi o le galo o se mea e pei o le mea e pei o le mea e pei o le mea e pei o le lapisi ma e oʻo ile 8 cm le lautele. O le lanu o le fuga e loloto le mumu, o le manulele e samasama, ae faʻaali lemu le lanumoana pe a paʻu. O le aʻa o le laau o le palaniki ma e oʻo atu i le 10 cm le maualuga ma e oo i le 1 cm i le mafiafia. I fafo, i lalo o le pulou, o le lanu samasama, ma latalata i le faavae ua avea ma ulaula-lanu piniki. O le pulupulu o le mushroom e tele ma samasama.

E mafai ona e faʻafeiloai le mushroom mai Aokuso i Setema. O lenei ituaiga o lele lele e manaia le manogi, ae e sili atu le kuka i le taimi lava lena, talu ai ona pogisa pe a mago ma e le talafeagai mo le teuina.

Polish mushroom (lanu enaena)

Polish mushroom ma se lanu enaena ma se pulou enaena. O lona pulou e tusa ma le 20 cm le lautele ma e foliga mai e pei o se aluga uliuli enaena. A paʻu i luga o se lauulu lanu samasama, lanu moana pe lanu-enaena-enaena. O le aʻa o se mea eleelea, e pei o se paʻu ma e oʻo i le 14 cm le uumi ma e oo i le 4 cm i le mafiafia. Pe a paʻu le lanumoana. O le pulupulu o le galo e tumu i le manogi o le manogi po o le mushroom.

O lenei falemaʻi o se tasi lea o musika e sili ona lauiloa, ma e faʻaaogaina i foliga fou, mamago, salima, faʻapipiʻi ma tioisa.

E te iloa? O le tele o maso oloo aofia ai mea e mafua ai se tulaga o le euphoria ma le gafa. Na iloa e tagata anamua ma Vikings, o ē na faʻaaogaina lenei faleoloa e faia ai ni aga masani (aemaise, ina ia latou maua le lototele ma osofaia le fili i lo latou le fefe ma le malosi).
E mafai ona e faʻafeiloaʻi ia mushroom i vaomatua fefiloi ma vaʻaia, ae o le a sili atu le faigata o le galuega, aua e tatau ona e iloa tonu pe a tupu i totonu o lau eria ia musika. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Europa i Sisifo, o musika e maua mai ia Iulai ia Novema, i Belarus - mai Aokuso ia Novema, i le itulagi o Moscow - mai le amataga o Iulai e oo i le faaiuga o Oketopa, ma Iukureini - mai ia Iulai ia Oketopa.

Moss Fissured

E tupu i vaomatua ma vaomatua mai Iulai ia Oketopa. O le ufiufi o le galo o le mafiafia, o le aano, o le susu ma o loʻo i ai vaeluaga, lea na avea ma faavae mo le igoa. I le va oi latou e mafai ona e iloa ai le paʻepaʻe ma le mumu. Ulu maualuga e 10 cm le lautele. O le vae o le fuga o loʻo i ai se foliga paʻu ma se lanu samasama. I le pito i lalo, o le lanu o vae e sui i le mumu. O le vae e oʻo i le 6 inisi le umi ma oʻo i le 2 cm i le mafiafia. O le aano o le fulufulu o le fulufulu e sinasina pe samasama, lanu mumu i lalo o le vae, ma liliu le lanumoana i luga o le gau ona toe palau ai lea.

O le galo o le moa e sili ona lelei ona faʻaaogāina talavou, ona o loʻo iai se mucous tumau i ipu. E mafai ona faʻagogo, mago, falai ma faʻafefe.

Mossy Parasitic: Faʻafefea ona iloa le Mohovik mai lana masaga

E masani lava i luga o le eleele, i le mea e tupu aʻe ai le boletus, e mafai ona e maua ni masini puʻamuʻu masani - Moss wheel parasitic. E tele lava ina tupu i luga o le nofoaga o le taneta ma o lona tino. Ole mushroom e le aofia i ni anufe anufe, e ui lava e leai sona tofo (e leai ni mea oona i totonu o lona pulupulu).

Afai na e aoina ma le le faʻaeteete se uila sesega, aua e te popole. E le gata i lea, o ituaiga uma lava o faʻailoga sesega e le o ni meaʻai. O lenei masima moa e laiti tele, o lona pulou e na o le 5 cm le lautele. E leai se manogi, ma e leai se lanumoana e tipi. O le toʻatele o tagata atamamai e masani ona taumafai e aloese mai ai.

Faatasi ai ma le valehovikov sese e aofia ai ma le pope, le pepa ma le fugala.

Chestnut mushroom ei ai se foliga faʻafefe o se lanu mumu-lanu enaena. Ole maualuga o le pulou e oʻo i le 8 cm. O le tino e paʻepaʻe ma e le suia i le tipi. Laʻei malosi, e pei o se paʻu, ma o lona lanu e tutusa ma le lanu o le pulou. O le lapoa o le vae e 3.5 i le 3 cm.

O le musasroom mushroom lea e masani ona fenumiai ma le mushroom Polish, ae e le oona. Ae ui i lea, e masani lava ona fenumiai ma se musika satanic lea e sili ona oona.

Gall mushroom e tupu mai ia Iuni ia Oketopa. E foliga mai e sinasina, ona o lona vae malosi. E oʻo atu i le 7 cm le uʻamea o le fugalaau o se mea lanu piniki o loʻo i ai se mea vevela e maua ai le ita: e tusa lava pe e te paʻi atu i lenei mea i le pito o lou laulaufaiva, o le ae lagona se lagona malosi.

E le gata i lea, o lenei fasipolo e iloga i se vaega e tasi: o le gast mushroom (mumusu leaga) e le faaleagaina e iniseti.

Pepa Mushroom o loʻo i ai se pulou uʻamea, o lona lautele e 7 cm. O le lanu e mama le lanu. O le tino o le pulou e matala ma lanu samasama, ae e mumu i le tipi. O lona tofo o le vevela ma le paʻu.

O le vae o le silo e oʻo i le 8 cm le maualuga ma e oʻo i le 2 cm i le mafiafia. I foliga vaaia, e pei o se paʻu uamea, ma o lona lanu e tutusa lava ma le tapuni, na o le pito sili ona lanu samasama. E masani ona manatu o ia o se moli lele. O ia o se mea oona.

O lenei musem mushroom e matua manaia lava, ma o la matou faʻamatalaga ma le ata o le a fesoasoani ia te oe e maua ai i totonu o le togavao, e aunoa ma le faʻalavelaveina i se faʻailoga pepelo.