Laʻau

Faʻamaonia: faʻamatalaga, tulaʻi, tausi

O le Atua Atua o le fugalaau taʻitasi o le aiga Cypriot mai Amerika i Matu, lea e taʻua ai o Kalefonia Rose. E maua i luga, laufanua, faletupe o vai. Faʻaigoaina le igoa o le Godet botanist Godet, o ai na muamua faamatalaina le laau. I Europa, lauiloa talu mai le ogatotonu o le 19 senituri. E manaia ma manaia, e teuteu ai fugalaau, rabatka, mixborders, o loo manaomia i le ata ma le olaga i tulaga o potu. O le laau e le lelei, faʻafefiloi le vevela vevela, leisa.

Vaega o le Atua

Faʻateleina le faʻatupuina o laau toto e ola i luga ma le tutusa ma pei o se pyramid, salalau. O lanu e lamolemole, faʻalalauina, e oo i le 60 cm le umi, faʻavae, e mafai ona fetolofi. I le amataga o le taumafanafana latou te mutia, ona avea ai lea oi latou ma ulu. O laulaʻau lamolemole e lanu meamata, laugatasi, vaapiapi, tusi i le pito, fuafua i luga o le ala, 4-10 cm le lautele. O le aʻa o le laau e papaʻu, ma lala laiti. Pupuʻu ua puupuu lava.

Fugalaau i foliga o se logo po o se pesini ma se mea manaia, manogi manogi o vanilla. E i ai a latou peti e 4, e faigofie, satin, siliki, terry, wavy, tasi le leo poʻo le lanu lanu. E fuga mai ia Iulai seia oo i le faaiuga o Oketopa. O le lanu e matua ese lava: lanu piniki, lanu viole, coral, paʻepaʻe, mumu, lilac. Latou te faʻaauau pea i soo se tau, e le faʻaitiitia lo latou teuteu seia oʻo i le tautoulu. O le fua o se pusa fagu e pei o se pusa tioata ma fatu laiti. Fugalaau Azalea

Ituaiga ma ituaiga o atua

E sili atu ma le 20 ituaiga o atua e vavaeina, o ituaiga eseese e filifilia.

Vaʻai

Faʻamatalaga

Fugalaau

Laʻau teleO le mea leaga, o lau laau toto e ola i le 20-40 cm, o loʻo faʻapipiʻiina i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe. Lea vaapiapi i le faavae. O aʻafiaga o aʻa o loʻo i ai i pito o tanu. E fuga mai i le ogatotonu o Iulai e oʻo i le muamua malulu.Taeapa e oʻo atu i le 10 cm, silky, faʻalanui-foliga, lush, terry, faigofie. O le lanu lanu o le cherry, lilac, piniki, paepae.
Tiafia (matagofie)E oʻo atu i le 60 cm le maualuga, faʻafesoʻotaʻi, faʻavae. Lafoaʻi i luga o petioles faʻaopoopo i se isi auala. Vaitaimi mai le Iulai ia Setema.Ipu, faʻafoe, o loʻo i ai mea e tele, satin. Lanu - o lanu mumu-lanu piniki, paepae.
TerryE leai se vaivaila i le siosiomaga masani.Terry o tulaga eseese ma lanu.
Fugalaau AzaleaE maualalo le vevela, e oʻo atu i le 25 cm.I foliga o se logo, lanu piniki, tele.

Eseese o le Atua

Ulutala

Maea (cm)

Fugalaau

Weiser Schwann35Satin, paʻepaʻe, paʻu, mausali.
White swan30Faigofie, paʻepaʻe.
Faʻafiafiaga lanumoana40E le faalua, moli.
Ioka35-40Taina o le uaina ma le paʻepaʻe i le faʻavae.
Blitzstrahl45-60Lulu mumu.
Sybil Sherwood40-50Pulu tioata ma se lanu paʻepaʻe.
Rembrandt30-35Terry, paolo tomato i le ogatotonu ma faʻasaga i le paepae.
Meteor25-30Pogisa mūmū, paʻu ma le lanu violē, paepae i le pito i lalo, lautele.
Parataiso o le taumafanafana40-50Pink, paepae.
Faamanatuga45-60Snow-papae, terry.
Teineitiiti susulu45Lanu mumu, lanu piniki i pito, mumu i le ogatotonu.
Lela mumu40Fugalaau kulupu.
Rosea60Pulu-mumu, pouliuli i le ogatotonu.
Crystal Snowflake75Snow-paʻepaʻe.
Kirshkenigin60Rose mumu.
Motu50Terry, talo, vili-carmine.
Faʻafiafiaga lanumoana45Silky, susulu, samasoni.
E le mautonu le teineLanu mumu, lanu piniki, ma togitogi mumu i le ogatotonu.
Paʻu o le taumafanafanaPink, ma le lanu mumu i le ogatotonu, galu, susulu.
Fiafia30-40Lanu mumu ma lanu paepae.
Matagofie30-45Laʻau suamalie, lanu, lanu mumu.
Mata tioata tioata40Wavy, salmon, samasama i le ogatotonu.
Tupu20Pulu-foliga, lanu piniki, lanu violē ma le lanumoana, paepae ma le mumu.
Tupu o le afi25-30Paʻepaʻe i le ogatotonu, mūmū i autafa.
Feuerkenig25O le lauulu, i le ogatotonu o se nofoaga paepae.
Honey moon35Pink, paepae, pele.
Lava40Lapoʻa, vaʻavaʻa, moli mumu.

Tuputupu ae e mitamita mai fatu

O le fugalaau e totoina e fatu, e lua auala e faʻaaogaina ai le lelei lelei. Laʻau tele

I totonu o le eleele

I nofoaga mafanafana e tele ai le kiona ma le vevela o -15 -20 ° C, o le lūlūina o fatu e faʻatagaina ile maeʻa o le autumn. Muamua, sosolo i le manganese mo le afa itula (vaivaiga vaivai). O le palapala o le atuaetsia e fiafia i le lafulemu, le faaituau, pala, ma le gaʻo. O loʻo iai muamua i le va o le 10-12 cm, o le loloto o le 5-6 cm. O fatu na totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e le faʻafefeina, totoina, ma ufiufi i mea mata ma mea puipui. E foliga mai i le masina o Me. Pe a oʻo atu i se maualuga o le 7 cm, e faʻamavaeina ia laau, ma tuu se vaeluaga o le 20 cm mai le tasi ma le isi pe suia i se nofoaga tumau.

Fugalaau e totoina i fanua tatala ia Aperila, e ufiufi i se ata tifaga e faatelevave ai laau. A maeʻa ona totogo pe totogo. Faʻaeteete ia tutusa ma fualaau. O lo o faatalitali mo se taimi umi, e oʻo atu i le 3 masina.

Fatu laau

O le tuputupu aʻe mai fatu i le itu i mātū e sili ona lelei e faʻaaogaina le metotia o fatuga, o lea o le a fuga ai le atua i mua atu. Taofia i le faaiuga o Mati, i pusa. Saunia le eleele mai le peat, oneone, fanua o le togalaau, ave faʻatasi pe faʻatau.

Mo le faigofie, o fatu laiti e fefiloi ma le oneone. O lapisi ma meaʻai ina ia aloese mai faʻamaʻi e faʻamaʻi, faʻamaligiina i vai inu, ma faʻamaʻapeʻa ai le Fundazole. E faʻamamaina le eleele pe a faʻafefe le vai, e salalau fatu, e ufiufi i se fasi manifinifi o le palapala ile 0.5 cm. Faʻavaa ma se ata tifaga, faʻasalalau taimi. Faʻamaualalo mai se fagu sulu. Latou te faʻaalia pe a mavae le 10 aso, ona aveese lea o le ata.

O le malamalama mo i latou e manaʻomia ai le 12 itula i le aso, fafaga faʻalelei. Ua seti le vevela + 20 ... +22 ° C. I le amataga o Me latou te faʻamalosi, alu i luga o le auala mo le 2 itula, faʻateleina le taimi i aso uma. A oʻo mai le taufaamatau o le kiona, alu loa i le po.

Suavai, e le faatagaina ai le eleele e malogo. A maeʻa ona tupu mai, e fafagaina i latou mo le taimi muamua ma le vaiaso ao lei totoina i le eleele. Lafoaʻi fatu pe a uma ona faʻaalia ni laʻau moni se lua. Pusa falaoa, kaseti, pepa e sili ona talafeagai mo lenei mea. I le taimi lava e tasi, o le aʻa e 'otiʻese i le 2-3 cm. Faʻasuina i fugalaau faʻapitoa mo fugalaau i totonu o le vaiaso.

Afai e tosoina le totogo, o le mafuaaga o le leai o se moli, e tatau ona e toe fetuunai laau i se nofoaga sili atu o le malamalama po o se moli uila.

Totoina o laau i luga o le eleele

I le togalaau, o le fugalaau e totoina le 6 cm le maualuga, pe a uma le galu o gutu. E filifilia le laupepa matala, malamalama lelei, i le paolo o fugalaau o le a le tele. I le afiafi o le totoina o le eleele, e faalua ona eli le eleele, ma faʻafeiloaʻi ai faʻalavelave maʻalaʻau ma le humus ma le vao. Totoina i le auala o le pasese, faatasi ai ma se faaputuga fanua, talu ai e le lelei le tali atu a godhia i se mea e gaosia. O le taimi mo le totoina e filifilia i le vaveao po o le afiafi. Vai le vaiaso muamua i le tele, mulch faataamilo ile palapala. O le mamao e tumau 20 cm mo maualalo maualalo, mo le maualuga - 40 cm. Terry

O le tausiga o fafo fafo

Ina ia fiafia i foliga vaaia o le atuahi, e taua le mulimuli i tulafono uma o le tausia - fausua, laʻei pito i luga, veleina.

Faʻasa

O taʻavale e faʻafefeteina ma masani, ao aloese mai le faʻaitiitia o le eleele ma le lamala, ae le o le vai malulu.

Laʻei pito sili

Faʻalagolago i le tuufaatasiga o le palapala, o laau toto e fafaga tasi pe faalua i le masina. Muamua, o le vaiaso talu ona toto i le eleele. Faatasi ai ma le faʻavaeina o pulupulu, ua faʻalauiloa mai ai faʻalavelave o minerale. E le mafai ona faatagaina le sili atu o le nitrogen, o lenei mea e mafua ai le tele o le tuputupu ae o laʻau, ae o fugalaau o le a laiti. Latou te fafagaina ma le Nitrophos (12 l o le vai ma le sipuni tele o le oloa), Agricola, Ideal.

Totoina

Aʻa e masani ona sasaina mai vao leaga, faʻamalo le eleele pe a uma ona faʻafeinu.

Aoaoga

Ua aveeseina fugalaau fugalaau ma faapena ona faaumiumi le fugalaau. Laʻau mūmū foʻi ua aveʻesea, o laau e maualuga tele ua nonoa i le lagolago, a leai o le a latou punou ese mai le kalave ma o le a le mautonu.

Ina ua uma ona tupu

O le fua o le fatu e fa vaiaso pe a maeʻa le fuga. Pe a faʻapouliuligia poloka pusa, ona vavaeina lea, ona faʻagogo lea, o fatu e maua mai e taofia ai pea mo le 4 tausaga. Faatasi ai ma le amataga o le malulu, ua aveeseina ai vao ma aʻa ma susunuina ina ia le salalau atu faamai, latou te eliina le eleele. Faʻafiafia

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai e te solia tulafono o le tausiga, e mafai ona maʻi le atua atua pe faʻaalia foi i mea faʻamaʻi.

Maʻi / Pest

Faʻaaliga

Faiga faʻavae

Laʻu aʻaO le aʻa e faʻafefe, o lau e faʻamago.Ua aveeseina vaega ua pisia, ua susunuina, o le palapala o loʻo faʻafefiloi ma le copper sulfate.
Malosiaga malosiPaʻu paepae.O loʻo togafitia i latou e Topaz, Fundazol.
PeronosporosisLaititi laiti ile laulaau.Faaaoga fualaau faasaina: Apikaila-Peak, Oksikhom, Previkur.
RotoBrown sikola.Spray Bordeaux vai 1%.
AphidsGreen insects.Faʻaaoga togafitiga faʻavae, vaifofo: fasimoli, fafie laupapa, tapaa. I tulaga sili atu, o loʻo faʻaaogaina iniseti (Tanrek, Aktara).

Na fautuaina e Mr. Dachnik: fautuaga mo le tuputupu ae o atua atua i le malae vaalele

Mo le tuputupu ae o fugalaau, e tatau ona manatua mea taua o le tausiga:

  • O le nofoaga e filifilia e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maua i lalo o le malulu.
  • O toto laau e totoina i luga o le auala sei vagana ua amata ona tupu, ae le o le fugalaau.
  • E faʻapipiʻi le paʻu ma le urea i le eleele laugatasi aʻo le i totoina.
  • Faatasi ai ma le eliina, malala, humus, faapalaga.
  • O le suavai e filifilia le pala, e tele e manaomia i le lamala, o le taimi atoa o le tele o le susu e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi.
  • O pamu e sosolo i le vevela pe a uma le goto.
  • Faʻasolo le aoga faaopoopo.
  • Mo le lelei atili o laʻau, e faʻafefiloi ai le paʻu papaʻe i le palapala.

Taʻalo le paolo i se lāmala tele. Malosiaga mo le totoina o se fugalaau i luga o le auala ia piki i luga ia moli ina ia vevela laitiiti ma faapipii alavai, aloese mai le maofa o le tele o le suavai.

Vaega o le tausiga mo le maeʻa i le fale

Mo le faamalama i totonu o le fale, o ituaiga ituaiga atuaatua e talafeagai, e mafai ona e aumaia mai le itu i saute, i sasae, ma le paolo o le vevela. O le vevela o le fugalaau e fetaui lelei +23 ° C, faʻafefeteina 55-60%. Ua filifilia le ulo i se faʻalavai faʻavaivai. O le sui o loʻo faʻatauina pe saunia faʻapitoa. Vai le fugalaau i se vai malulu, faʻafefe i le vevela o le potu. Afai e maualuga le laau, fai se lagolago. E faalua ona latou fafagaina i le masina, faʻatasi ai ma fugalaʻau ma se mea maualalo maualalo o le nitrogen, o le palapala i totonu o le fagu e faʻavaivaia taimi.