Laʻau

E faapefea ona ola faʻatasi le apu mai se fatu

O le mauaina o fatu o le apu e masani ona siitia ai le fesili - pe mafai ona tupu se laau mai ia i latou? Ioe e mafai. E saʻo, o le a faʻaalu se taimi ma ni taumafaiga, ma o le iʻuga, e mafai ona taunuʻu le taaloga vao ma fua oona pe oona. Ae peitai, afai e te faʻaaluina se tele o galuega, e mafai ona e tupuga mai fualaau suamalie mama poʻo ni oloa lelei.

E mafai ona tupu se apu mai se fatu ma o le a fua mai

E foliga mai e le taugata tele fualaau faila e taumafai ai e ola i luga o latou lava apu. O le taumafai e totoina se apu mai se fatu e faamalamalamaina e le manao o le fai togalaau e toe gaosia se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai (aemaise lava pe afai e seasea ese ituaiga laau), o le faamoemoe ia maua a latou lava oloa mo tui, le manao e teu i luga o le faatauina o fualaau pe na o le taalo fiafia "pe a fai e galue?".

E mafai ona maua se laau mai se fatu, e ui lava i nisi faʻafitauli i le germination (o le germination i le fale e oʻo atu i le 3 masina). Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le avanoa o le mauaina o se laau ma mea totino o le apu o le tina ma se manu feʻai vao e tutusa lava. E le mafai ona e iloa mamao mea o le a tutupu, ma o le a mafai ona e tofo fua o au galuega i se vave vave pe a maeʻa le 6-7, poo le 10-12 tausaga.

Fatugaina o apu - vitio

Afai o loʻo e faʻaauau pea ona totoina le apu ma fualaau suamalie, e mafai ona umi ma e le talafeagai tele mo le teuteuina ma le seleseleina (e le pei o le faatauina mai o fatu ua faapipii i luga o rootstocks). Ae e le o se tulafono faʻaauau: o nisi taimi o le semi-dwarfs ma le dwarfs e maua mai i fatu.

O le Apple-fualaau e amata mai i le leva o le taimi, ae ola vave nai lo tui, e iloagofie i latou e le malosi ma le soifua maloloina.

Afai e te le manuia e uiga i fua o le laau, e le tatau ona e le fiafia - e mafai ona e totoina se fasi fualaʻau i luga o le apu laʻitiiti. O le mea lautele, o le faʻaaogaina o laau faʻataʻitaʻi mai fatu e mafai ai ona maua atili le taumalulu-malosi, totō laau totō ma le umi umi. Talu ai ona o nei uiga e faʻaaoga ai e le au faifaatoʻaga apu tipu.

O nisi o laau o le apu e matua lelei tele, ua latou faailoa mai o ituaiga fou, mo se faataitaiga, o le Titovka Seedling, le Kravchenko Seedling, le Pudovskaya Seedling, le Fugalaau Solyesara.

Vaaia na tupu fua mai i laau, i le ata

Mo le aoaoina o le soifua maloloina, o laau toto e ola pea, e sili ona fetaui lelei: vaomatua vao, faapea foi ituaiga Pepin saffron, lanu moana, Saina. E masani ona tau mai e le antonovka ia mea o le matua.

E faʻapefea ona totoina se apu mai se fatu i le fale

Afai e te filifili e totoina sau aʻau, muamua o mea uma e tatau ona e filifili i le ituaiga ma filifili matua atoatoa (ma atonu o fua). O fatu e maua mai e tatau ona suʻesuʻeina ma le faaeteete: i le pito pito i lalo o le fatu, e tatau ona iloa ai se vaʻa lanumeamata. E i ai tulaga pe a amata ona ola fatu i totonu o le apu.

I apples apples, e masani lava ona e iloa ua uma ona toto fatu.

Fatuina sauniuniga

E le pei o fatu o fualaau faisua, o fatu o fatu e manaʻomia ai sauniuniga lelei mo le lelei o le germination:

  1. A uma ona aoina fatu matutua, e fufuluina i vai vai e aveese ai mea uma mai fafo.
  2. Ua tuu fatu i totonu o se ipu ma ua tumu i le vai. O lea e tatau ona latou tutu mo le 3 aso, ma e manaʻomia le suia o le vai i aso uma. I le aso lona tolu, e manaʻomia le faʻatamaoaigaina o le suavai i le faatupuina o le tuputupu ae - sodium humate poʻo le Epin.
  3. Stratify fatu, o lona uiga e faʻaali i latou e malulu e faʻataʻitaʻi ai tulaga masani. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le germination ma le teena o faʻataʻitaʻiga le talafeagai. E tatau ona tuu fatu i totonu o se fata ua tumu i le oneone susu ma fefiloi le paʻu o le carbon powder, sawdust po o le moss sphagnum, ufiufi i se fasi ata tioata ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 2.5-3 masina, i luga o le fata ((temperature should be at + 4 ... + 5 e uiga iC) E tatau ona siakiina i taimi uma le susu o le meaʻai, o le leai o se siama ma le tikeri o le fatuina o fatu.

Vaaia ata o fatu

Totoga fatu fatu

O fatu na tuʻuina mo le faʻasao ia Ianuari - Fepuari e masani ona sauni mo le tautotogo. Afai o loʻo malulu tele i fafo, e mafai ona e totōina fatu totō i totonu o se fagu fugalaau ma eleele mama.

O le saunia o fatu o le apu e toto lelei i totonu o koneteina ma eleele mama

I le lautele, pe a manaʻomia, e mafai ona e totoina se fatu o le apu i le fale mo le 6-12 masina. I lenei tulaga, o fatu e mafai ona saunia ma toto i le eleele i soo se taimi o le tausaga. O le totoina o se fatu i se nofoaga tumau e tatau ona faia i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me. A oe tuputupu ae, e te manaomia le totoina i lea taimi ma lea taimi o laau i ni mea e sili atu ona manaia.

O le taumafanafana ma le autumn e totoina fatu o apu e mafai foi. I lenei tulaga, o fatu na maua mai apu i le taumafanafana (autumn), pe a uma ona fufulu ma fufulu, ua vave ona totoina i le eleele. I le taimi o le tautoulu ma masina o le taumalulu, e pulapula fatu ma maua ai se natura masani, ma i le tautotogo latou te tuuina mai ni tafaoga faauo. O le mea sili e manaʻomia o le totoina o fatu 3-4 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o le kiona.

Faʻaleleia eleele ma fatu toto

O le eleele mo le galueaina o le fale ma le totoina i eleele tatala e tatau ona faatamaoaigaina i meaʻai. Afai o loʻo ola i totonu o koneteina ua fuafuaina, ua tumu i le faʻafefiloi o eleele lauusiusi, humus ma peat faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se faʻafefiloi o le superphosphate (30 g), sulfate sulfate (20 g) ma le pefu (200 g) mo le 10 kilokalama. O le eleele i totonu o le togalaau ua saunia i le auala lava e tasi - ua faʻaalia le aofaʻi o le faʻaaogaina o fualaʻau minerale i sikuea mita taʻitasi. E mafai ona faʻatapulaaina oe lava ile folasaga o na o azofoski ma peat.

Mo le totoina o fatu i totonu o le palapala, fai ni togalaau (e le sili atu i le 5 cm). Afai o le lūlūina e faia i le autumn ma le faʻamoemoe o le toe totoina o laau totō i tafatafa o le tautotogo i se nofoaga tumau, e mafai ona e tuʻuina fatu i le mamao o le 10-15 cm mai le tasi i le isi i le aotelega o le 20-30 cm. Afai e tumau pea laau i le lūlū mo 1-1.5 tausaga, o le mamao i le va o fualaau ma laina e te manaʻomia e faalua.

O fatu e totoina i togavao, tipi i le lane

O fualaau e matuai suamalie, ae faʻaeteete ina ia aua le faʻapalapala le palapala e ufiufi fatu.

Ina ia suamalie fatu fatu apu, faʻaaoga le faʻavainuina i se fusi maʻalaʻau ina ia le fetolofi fatu i luga ole palapala. O fatu o loʻo faʻaauau pea, e tatau ona faʻasusu i le eleele.

Vai faʻauʻau i le vaʻaia lelei.

Afai ua totogo totō totō ua totō i le eleele, e faia lea i le taeao po o le afiafi i le faasologa lenei:

  1. Latou te sasaina i luga se laina sao ma le lalaga ufiufi ma tipiina se tootoo 3-5 cm le loloto i ona tafatafa.
  2. Faʻaaogāina o se peʻa laupapa faʻamau ma se umi o le 20 cm ma le lautele o le 15 cm i luga o le togavao, o lua e faia i le laasaga o le 10-15, o lua e faia ma le loloto e fetaui ma le umi o aʻa o le toto.
  3. Ave ni vine mo se tasi o cotyledons ma tuu i lalo i totonu o le lua. Faʻasalaga ma le faʻaeteete palapala ile palapala.
  4. E faʻamaʻaina totō ile vaega e 2: muamua, sina susu ile eleele, ma faʻafefe le vai i le tele o le suāsusu.

Filifiliga o fatuga

E masani lava, o fatu e ola mai fatu ma e fautuaina e teenaina i le vave e mafai ai. O le faʻavasegaina muamua ma le vevelaina o loʻo faʻatinoina pe a faʻamalamalamaina ni laʻau moni se fa i luga o fualaau. I le taimi nei, ua mafai ona e vaʻavaʻai ma iloagofie manu feʻai e ala i faailoga nei:

  • o laulaau e laiti, lanumeamata lanumeamata, o nisi taimi ma se pito faʻamau;
  • umi o tulafono laiti ma sina uumi vavae;
  • moli tuusaʻo saʻo i luga o le au ma lala.

O le tele o laau a le olive e masani ona i ai ni laʻau lapopoa. I laau apu ma fualaau mumu, o laulaau e masani lava ona i ai le natura o le anthocyanin (mumu), o le eseesega lea o manu feʻai.

Mai lona lava poto masani i le totoina o apu mai fatu, e mafai e le tusitala ona matauina e le faigata tele lo latou galueaiina. E tele taimi latou te ola faʻafuaseʻi pe a ulu le fatu i le palapala. E le mafai ona e faʻamalosi le malosi i le saunia o fatu, ae na o le luluina i le eleele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. E masani lava, e tusa ma le afa o fatu e totoina i le tautotogo. I le taimi e vele ma faasusu ai, o laau totō e maualuga le 0.5 mita e maua i le pito o le tausaga muamua o le ola. Ina ia faʻafefeteina le faʻalaʻau, e tatau ona e togi le pito i luga o le fana. O fualaau aina e tele laulaau e manaʻomia ona tuʻu, ma o isi mea e mafai ona faʻaumatia, pe afai e le o manaʻomia se faʻatau. O fua o Antonovka, Yelloway, yellowberry, Raspberry, Saffron Pepin e iloagofie i le tofo ma le lelei. Ae ui i lea, o fualaau taʻitasi o le vine e tasi e ese mai i fua o fua, fua o le fuaina o fua, fualaau aina, ma le fuaina o fua. Ma ina ua totoina laau apu mai fatu, e mafai ona e lagona pei o se tagata e faatupulaia laau toto!

Tausia o apu tipu

Mo le manuia o le atinaʻeina o fatu laau, e tatau ona siaki lelei.

Faʻaiga ma fafaga

E tatau ona teu le palapala ile susu. I aso muamua talu ona totoina, e tatau ona e fafaga i sina vai itiiti i le taeao - i le taeao ma latalata i le afiafi (i le tau vevela e le mafai ona e inu). Ma, i le amataga o le tausaga muamua o le olaga (ao le aʻa o le seedling e laiti), e tatau ona faia le suavai i aso uma 7-10.

I le taumafanafana, e manaʻomia ona fafagaina fualaau. O ituaiga o fugalaʻau faʻapitoa e pei o manua ma moa moa, e sili atu ona lelei e le faʻaaogaina i le tausaga muamua - e mafai ona susunuina vaovao talavou. O se ituaiga saogalemu o le fugalaau mo laau toto o le humus infusion poo additive humic.

Mo fualaau laiti, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o manulele, ae faʻapipiʻi faʻamalolo malie

I le faaiuga o le taumafanafana, o laau talavou, e pei o apple apple, o loo fafagaina ai fualaʻau popo-phosphorus, lea e saofagā i le sili atu ona lelei o vine. A faʻamalolo le palapala, masetalo chloride (15-20 g / m2) ma superphosphate (30-40 g / m2) A maeʻa ona faia ni minerale, e faʻamamaina le palapala.

Totoina o fatu laau

E masani lava, o fatu o fatu o le fatu e le totoina i le taimi, faatasi ai ma le lelei o le fatu laau ma le tele o laau talafeagai, vave pe mulimuli ane o le fesili e tupu mai i le totoina o laau i se isi nofoaga.

Afai ua tupu laau toto e maua mai ai ni oloa, e tatau ona eli i le tausaga e tasi i le tautoulu (Oketopa). O laʻau uma o totoe o le a vavae ese mai le laau ma o le aʻa tutotonu e vavae ese mai le 18-20 cm mai le ua. Ua faia lenei mea e fausia ai se aʻa ma faʻalauteleina aʻa ma faʻatapulaaina le tuputupu aʻe o fualaau. Aʻo leʻi tuiina le tautotogo, o loʻo teuina le faʻatau i se mea eli pe i totonu o se potu malulu (o aʻa e tatau ona afifiina i se ie susū).

Afai ua toto le fatu laau mo fualaau suamalie, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau i le tautotogo (Aperila - Me), ma i le tautoulu (Oketopa).

Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi laau talavou i se upega e puipuia ai mai le meaola.

Tuputupuina o apu mai se fatu i se vitio

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le apu e tupu mai i fatu ua leiloloa lona tama, e leai se aoga e fai ai lenei mea, i loʻu manatu. Afai e naʻo oe e manaʻomia sau vao mo le toe faʻataina. E sili atu ona faigofie le suʻeina o le apu vao i totonu o le vaomatua ma vaavaai mo laau laiti i lalo ifo.

brate-ckrol-ik

//www.bolshoyvopros.ru/questions/1062650-kak-iz-semechki-vyrastit-jablonju.html

Michurin e sese!, O le apuina e tupu mai i se fatu o le a totoina, sili atu le malulu ma o le a fua mai foi ma se laau faapipii. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le faapipiiina laʻu apple apple apple. Ma e tele naua faataitaiga.

Alexey Vinogradov

//otvet.mail.ru/question/24350944

Ina ia totoina se apu mai se fatu, e tatau ona e lūlūina fatu (aua atonu e sili atu le lulu e le tasi, ae tele). A maeʻa le germination, o le ae maua le "vao," po o fualaau o le apu vao. O le tausaga e sosoo ai, i le tautotogo, e tatau ona e totoina se fatu mai le apu o le ituaiga e te manaʻomia. E leai se 100% faʻamautinoa o le ae manuia. Afai e aoga, o le taimi nei e mafai ona e faʻatali malie mo le 5 tausaga. Ona e maua lea o fua. Ou te fautuaina se isi filifiliga, pe 2. faʻatau se faʻamau faʻapipiʻi teuteuina, e sili atu le tolu-tausaga le matua. O le a sili atu le lelei, o le tagata matua lenei, ma e le o se taimi umi e faatali ai ni nai tausaga. Afai e leai se ituaiga apu o le ituaiga o mea e manaʻomia i luga o le faʻatau, ma e iai, fai mai o se apu matua tele, faʻapipiʻi ma se tagata tomai faapitoa, o le a ia tipiina le aʻa mai lau laau o le apu i le taimi talafeagai (i le tau o le tautotogo) ma totoina ia lava. Na matou faia lena mea. E ui lava i le taimi nei e toetoe o ituaiga eseese uma o tagata fiafia.

Tattoo1-106

//www.bolshoyvopros.ru/questions/1062650-kak-iz-semechki-vyrastit-jablonju.html

E mafai ona e tupu, ae leai se faʻamautinoaga o le a ola le apu ma o le a fua mai lava apu e tasi e te manaʻo e toto ai fatu. O le taimi nei latou te faia ni fatugaʻau o le 2 pe sili atu ituaiga. I le faʻamuamua, e tatau ona faapipiiina laau o le apu i luga o rootstocks. Ona mafai ai lea ona tupu e oʻo atu i le 9 mita i lou maualuga. Ma e tatau foi ona e totoina lelei fatu. Muamua, o fatu e tuʻuina mo le itiiti ifo ma le 6 vaiaso i totonu o le pusaaisa mo le faʻamafanafanaina, pe a uma ona faʻafefiloi i totonu o se ato faʻatasi ma susu susu. Ona totoina lea i totonu o ipu pepa ma tuu i luga o se windowsill malamalama. A ola toto laau i fafo o ipu, ua totoina i le eleele. I le vevela poʻo le vevela o le tau, e tele le vai.

Atya

//www.lynix.biz/forum/mozhno-li-vyrastit-yablonyu-iz-semechka

O le totoina o fatu o laau apu ma le totoina o laau e le faigata tele. E oʻo lava i se fai togalaau e mafai ona faʻataʻitaʻiina o ia lava o se faʻatoʻaga ma totoina le tele o laau o le apu i luga o lana togalaau, e faʻaalia i le taumalulu taumalulu ma le lelei o gaioiga.