Eseese o kāpeti

E uiga i le kapeti Agressor

Kapisi "Tagata solitulafono" - o se ituaiga talavou laiti, e mafua mai i le tetee atu i tulaga o le tau, lelei le tofo ma fua lelei. I totonu o lenei tusiga o le a matou tuuina atu se faʻamatalaga o lenei laau, taʻu atu ia te oe ona lelei ma mea le lelei, ma ia mafaufau foi i tulafono o le totoina ma le tausiga.

Faʻamatalaga o ituaiga kate "Agressor"

Eseese "Aggressor" na faguina i le 2003 i totonu o se kamupanī faʻatoʻa Falani. O le vailaʻau ogatotonu o le vaitau o vaitau. O loʻo i ai se laupepa maualuga. O pepa e laʻititi i lapopoa, lapotopoto, lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu-lanumeamata i le lanu, ma sina pito i lalo.

Siaki le lisi o ituaiga o paʻepaʻe, mumu, cauliflower, kapisi savoy, broccoli, kohlrabi ma le kāpeti kāpeti.

I luga o le eleele ua lelei le siakiina o otaota. Ulu faʻasalalau, faʻafefe. Aʻo vaʻaia le tipi o le paʻepaʻe ma sina tamai togi samasama. O le umi o le aʻa e 16-18 cm. I le averesi, o le mamafa o le ulu e tasi e mafai ona oʻo i le 3-5 kilokalama. O lenei ituaiga e maua ai fua lelei - e tusa ma le tone mai le selau sikuea sikuea.

O le laau o loʻo faʻaalia i aʻa malolosi. O loʻo i ai se mea manaia, tofo ma vela. Used for fermentation, ma mo le sauniuniga o salati.

E te iloa? I Saina, o le kāpeti ua manatu o se faailoga o le tamaoaiga.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

E ui lava i le mea moni e faʻapea o ituaiga laʻau 'eseʻese o le "Aggressor" ua oʻo mai i le tele o mea e fiafia i ai, faatasi ai ma uiga lelei, o loʻo i ai le tele o uiga le lelei.

O faʻamanuiaga o le "Faipule" e aofia ai mea nei:

  • tulaga le lelei i tulaga tuputupu ae (tuputupu aʻe e oʻo lava i eleele leaga);
  • e masani ona maua le leai o se vai, e le manaomia ai le faʻamautu faifaipea;
  • fatuina o fatu - 100%;
  • foliga matagofie e mafai ai ona faʻaaoga mo le faʻatau;
  • talafeagai mo femalagaiga;
  • e mafai ona teuina mo le tusa ma le 5 masina e aunoa ma le leiloa o ana meatotino;
  • tetee atu i le osofaia, faapea foi ma le tele o meaola faalafua.

Aoao atili e uiga i ituaiga kāpisi e pei o le "Meaalofa" ma le "Megaton".

Faʻafitauli:

  • ie afifi;
  • pe a mafai e le salting ona maua se mea oona;
  • i le noatia ma le fai fuafua i le papaʻe ma aphid osofaiga;
  • e tele lava ina afaina i faʻamaʻi pipisi, sili ona ogaoga - pe.

Tuputupuina o laau

E mafai ona e totoina tipu tipu i totonu o le fale ma totonu o le togalaau.

Muamua e tatau ona e saunia fatu. Mo le totoina e filifili na oi latou e le itiiti ifo i le 1,5 mm. Ona faʻamaligiina lea o fatu mo le 20 minute i le vai mafanafana (pe a ma le 50 ° C) e fasi ai siama eseese. A maeʻa ona tuʻu lea mo le 2-3 minute i le vai malulu ma faʻagogo.

Taofia i le amataga o Aperila. Pots 7-8 cm le loloto e sili ona fetaui lelei. O le faʻafefiloi o palapala, peʻa ma oneone ua avea ma palapala. Latou te toto fatu i le loloto o le 1 cm, o le mamao i le va o le 3 cm. O pine muamua o loo faʻaalia i le 5-7 aso.

O le nofoaga sili e teu ai fualaau aina o le windowsill, pe a malamalama ma o le vevela e oʻo ile 15-18 ° C. E fautuaina foi e ave ipu i fafo mo le tineia i le ao pe a le pa'ū le vevela ile 6-8 ° C I le po, o le kapeti e ave i le fale.

E taua! O fualaau aina e manaʻomia ona fafaga faʻamafanafana. O le faʻaaogaina o mea faʻalenolo mo lenei faʻamoemoe e le fautuaina.

O le taimi lava e fai ai laʻau e lua, e mafai ona e fafaga muamua. O le lona lua e totogi 12-15 aso mulimuli ane, ma le lona tolu - o ni nai aso ao lei totoina i le togalaau.

Afai e totō saʻo fatu i totonu o le togalaau, ona e faʻatali lea mo le faaiuga o Aperila. O le teritori ua filifilia lelei le susulu e le la. Aʻo leʻi lūlūina, e manaʻomia le faʻamaoaigaina o le lalolagi i meaʻai, e mafai ona e faʻamamaina humus. Ua tuu fatu i le eleele i le loloto o le 1 cm. I le avea ai o se tulafono, e 2-3 fasi vaega ua tuu i totonu o pu taitasi. Ia mautinoa e ufiufi le moega i pepa e tuʻuina atu ai le mafanafana i tipu laiti.

Faatasi ai ma le totogo ua totoina, latou te filifilia se mea malosi, ma o isi o totoe ua aveesea pe siitia atu i se isi nofoaga.

Faʻafanua

A maeʻa le 35-40 aso o le totoina o fatu, e mafai ona faʻagasolo e tatala le eleele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni pu laiti, e mafai foi ona vave fai ni laei mai humus, oneone, peʻa ma fafie. E sasaa le vai i totonu o le lua (0.5 l) ma o le fatuga e faʻalauteleina seia oo i le laʻau muamua.

Ua totoina le kalama i se mamao e 50-70 cm i le va o vao ma le 60 cm i le va o laina, aua o lenei ituaiga e manaomia ai se vaega tele mo le tuputupu ae malosi.

E taua! E le mafai ona totoina se laau i le mea na tupu muamua ai le kulumu, susulu poʻo le susulu.

Totoga Laʻau

O le kalama ituaiga "Aggressor" - fualaau suamalie-suamalie, o lea e manaʻomia ai le tele o le suāsusu. A maeʻa ona totō mo le 14 aso, ona faʻafefete lea i le tasi aso i le 3 aso, ona faʻaitiitia lea i le vaiaso (pe tusa o le 10 lita o le vai i le 1 sikuea mita). E taua tele le vai i le vevela vevela, e pei o le malulu e afaina ai le laau. O se auala taua mo le tuputupu aʻe o le tuputupu ae o le mauga, lea e faia i le 20 aso talu ona maeʻa. E fesoasoani lenei mea e faʻamalosi ai le laau ma le faʻaalia o aʻa faaopoopo. E tatau foi ona faʻaaogaina pea le eleele pe a uma ona faʻasusu ma aveese vao.

E lelei i aso muamua e fufuluina se moega o lefulefu - o lenei mea o le a fesoasoani e faʻafefe ai slugs mai fualaau faisua.

Aafiaga leaga ile fugalaʻau. E masani ona faia lenei mea i le 3 taimi i le taimi atoa o le tuputupu ae:

  1. 20 aso pe a mavae le faimalaga - 0.5 lita o mullein mo le 10 lita o le vai. I luga o le tasi togavao e 0.5 lita o le paluga.
  2. 10 aso i le maea ai o le fafaga muamua i le auala lava e tasi.
  3. I le amataga o Iuni - 2 tbsp. l minerale faapipiiina i se pakete vai. Mo le sikuea sikuea 1 manaʻomia le 8 lita o le vai.

E te iloa? O le Kapisi e 91% vai.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui i le mea moni e faapea o le "Aggressor" e teteʻe i le tele o faʻamaʻi, o loʻo i ai pea le pala, mafai ona afaina ai o ia:

  1. Cabbage Mole - o iai ni pu ma fuamoa i tua o le pepa. O le metallate o le calcium poʻo le chlorophos e talafeagai mo togafitiga.
  2. Cabbage Aphid - lau lanu piniki. Aveese le fufuluina o lau o loʻo i ai le kuluga o loʻo sosolo i vai o le fasimoli poʻo le susu.
  3. Kapisi Fly - faʻaleagaina aʻa, ma faʻaogaina ai i totonu. O le faʻafefiloi o tapaa (1 tbsp. L.,) ash ash (10 g) ma le pepa mumu uila (1 tsp.) E faʻaaoga i le 1 mita sikuea.
  4. Faʻasolosolo Talaloa - 'ai ni fasi pepa, tuʻu laumei. Faaaoga le mea lava lea e tasi mo le moa kapisi.
  5. Snails ma slugs - faʻasologa pepa, tuʻu se faʻamatalaga maʻoti. I lalo o laau taʻitasi e tuʻu ai pellets o fualaau faasaina "Lulu" po o le "Meta" (3-4 vaega).

O faʻamaʻi e faʻaalia ai lenei ituaiga:

  1. Quila - o se maʻi afaina, ma o se taunuuga o lea ua mou atu ai le laau, suia ai le lanu. I luga o aʻa e tupu, e mafua ai ona pala. O le auala sili ona taatele o tauiviga o le aveeseina o laau mamago, ma aʻo lei totoina aʻa e togafitia i se fofo.
  2. Lanu uliuli - faʻapouliuligia o le aʻa aʻa ma le faʻavae, o la latou felauaiga. A o lei totoina le laau i le eleele, o loʻo aʻafia aʻa i se vaifofo o le omea ma le palatini e masani ai.
  3. Downy mildew - o le faʻaalia o lanu samasama ma lauulu sinasina i laulaau. Mo le faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le 1% o vaifofo o vai ole Bordeaux.

Seleseleina

3 vaiaso aʻo lei seleseleina, e le toe faʻafefeina le kāpeti, e mafai ai ona faʻapipiʻi le cellulose. E fesoasoani i le teuina lelei. E aoina i le faaiuga o Setema - amataga o Oketopa, pe a malulu le malulu o le ea i le 0 i le -2 ° C. Fufulu le kapisi i le tau vevela ma se naifi malosi. E taua tele le tuua o se laau 3-4 cm le umi ma se pea o lau pito i luga ina ia mafai e le fualaau aina ona ave meaʻai mai iina. O le taimi lava lea e tatau ai ona vavae ese ulu ma faʻaaogaina mo le toe faʻaaogaina, talu ai e na o pusa maloloina maloloina e mafai ona teuina. Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le pulou, e teuina le kāpeti i lalo o se pupuni mo le 24 itula, ma mafai ai ona faʻagogo.

O le maualuga o le taumafanafana mo le teuina o le + 1 ... + 6 ° °, ma o le maualuga o le ea e le itiiti ifo ma le 90%. O ulu e teu i pusa laupapa pe pipiʻi i ni laina, ae le na o luga o le fola. E mafai foi ona nonoa faʻatau i lalo ole taualuga, ma faʻamautinoa ai le lelei o le ea. O isi tagata fai togalaau ua afifi i pepa ma tuu i luga o fata, pe tuu atoa foi i se pakete oneone.

E taua! E tatau ona e faʻamautinoaina o le a leai se malamalama o fualaau faisua, a leai o le a amata ona tupu.

O le tuputupu aʻe o ituaiga kāpese "Tagata faipule" e faigofie lava, aua e le o se mea e sili atu i le tausiga ma faʻasaʻo i tulaga leaga. E i ai foi se tofo lelei ma mafai ona teuina mo se taimi umi.