Fua o le gaosiga

Fautuaga mo le totoina o laau toto - "Ginura Orange"

O le laau "Gynura" e maua i le natura i le selau ituaiga.

O lona lauʻeleʻele ua taʻua o le motu o Java, ae talitonu e mafai ona iai i nisi o eria o Asia ma Aferika.

"Ginura Orange" - o se foliga taatele. E faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau, ma mo le ola aʻe i totonu o le potu.

Faamatalaga lautele o le laau

"Ginuru Orange" e faatatau i laau toto. E leai sona lanu lanumeamata i lona olaga atoa.

Fua faʻatatau - e tusa ma le mita. O taʻavale o loʻo taamilo ma manaʻomia se faʻamaumauga.

O laulaau e lanu meamata. Taʻaloga - lauulu violē, faia o se veveve aafiaga.

Mai le tautotogo i le tautoulu i luga o le uila, e mafai ona e mauaina fugalaau le maalofia o lanu lanusamama-lanu moli. E aoina i latou i ni faʻafitauli. Matou te fautuaina foi ia e faamasani i le faʻamatalaga ma tulafono o tausiga mo Ginura Pletnechnaya, o loʻo faʻamatalaina iinei.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le laau "Ginura Orange" ma le tausiga lelei i le fale:

Tausiga ile

Gaioiga pe a uma ona faʻatau ma teuteuina

O le mea lea e le oti vave ai le laau i le maeʻa ai ona faʻatau, e tatau ona faʻamamā lelei ona aʻa. O le mafuaʻaga autu o le maliu o guinuria o loʻo faʻamago, o lea ia faʻatasi ma le fetuunaiga i tulaga fou ma le faʻamautu lelei.

E faigata ona fai atu e manaʻomia le teuteuina. E mafai ona faia ina ia mafai ai e le vao ona faʻamalosi maualuga, ae o le faagasologa e le faʻatagaina.

Faʻalogo: fugalaau e le gata e le mafaatusalia, ae e faʻaalia ai foi se manogi le lelei. E mafai foi ona faʻaumatia.

Tuputupu ae ma fafaga

E tatau ona sili atu le faʻaleleia o le tau. E tatau ona taulai totoa i le susu ile taimi mafanafana. I le taumalulu, e lava le vai i aso uma poʻo aso uma.

E taua: e ui lava i le alofa o le aʻa mo le susu, o laulaau ma fugalaau e le manaʻomia ona faʻamalosi.

Afai o le ae tuputupu aʻe "Ginuru" i le fale, saili se mea laititi. E manaʻomia le faʻapipiʻiina o palasitika i totonu, lea o le a fesoasoani e tausia ai le vao i le tulaga manaomia. E mafai ona e nofo i soʻo se eleele, faʻavae i luga o peat. E le manaʻomia le faʻaleleia o alavai, ae o le a le faʻateleina. O lana matafaioi e mafai ona faia se vaega o piliki malepe.

Faʻalogo: meaai paleni e tatau ona faʻalelei, ia faʻaaoga le afa o le faʻaogaina o le vaitamini i le taumafanafana i vaiaso taʻitasi, ma i le taumalulu tasi i le masina.

Totoina ma totoina

Afai o le ae totoina i luga o le auala, vaavaai mo se nofoaga o le a maua ai e le togavao se fesoasoani faanatura pe leai foi.

Ia, afai ei ai se vaipuna lata mai, e pei o le a vevela ile ginura o le a faigata.

Ole toe gaosia e ono manaʻomia pe afai e te le toe faʻafouina le laau.

O le aʻa e le vave ona tupu, ae afai o le vao ua tupu malosi, ave se ipu tele.

E le fautuaina e tupu Guinura mo se taimi umi e aunoa ma le toe faʻafouina.

O le taamilosaga maualuga o le olaga e aunoa ma se toe faʻafouina o le lua tausaga. E fautuaina le faʻafouina o le vao i tausaga taʻitasi i le vaitaimi ole masina ole masina o Aperila poʻo Me, ma vavaeina ai ni aʻa laiti.

Faʻafouina ma le vevela o mea

O le toe gaosia e faʻatino i ni auala se lua - o fatu ma tipi i foliga o luga. E leai se togafiti o le faʻaleleiaina o fatu, ae a vaeluaina, e tatau ona vavae ese le pito i luga e tusa ma le sefulu inisi le maualuga, faʻaaoga i le aʻa stimulator ma toto i le palapala. E tatau ona ufiufi le siaki i le polyethylene mo vaiaso e lua.

Le maualuga o le vevela lea e te manaʻomia e tupu ai le "Ginuru Orange" - e le itiiti ifo i le sefuluono ma le sili atu i le luasefululima tikeri.

Malamalama

"Gynura" tali lelei i le susulu o le la, ae e tatau ona masani lelei i ai. E fautuaina le i ai o se ipu i le fale latalata i le faamalama i sasae. I taimi o le faʻafouina o ave o le la, ia ufiufi le faamalama ma se paʻu uila ina ia le aafia ai laulaʻau i mu.

Faamanuiaga ma le afaina

O Gynura e afaina, e ui lava e le o se mea taua.

I le i ai o manuʻa ma tipi i luga lima, e manaʻomia le tausia o meaʻai i totonu o totini puipui.

Mo le toatele, o le manogi o fugalaau e feteʻenaʻi ma mea e afaina ai, o lona uiga afai e te le gauai atu i mea e le aoga, e aoga le aveesea.

E pei o le tele o isi laau totō, e faʻamama lelei e le ginura le ea. O le a ia aveesea o ia mai mea oona.

Maʻi ma faʻamaʻi

A e tuputupu ae, e mafai ona e feagai ma ni faafitauli:

  • Lea paʻu, leai ni lauulu lanu viole lanu moanaae i le taimi lava e tasi, o le tuputupu aʻe e le o se mea e sili atu ona leaga. E foliga mai, i totonu o le potu o faafitauli i le malamalama. Taumafai ia maua atili le malamalama;
  • O laʻau e vaivai, ae vaivai le ginura. O se faailoga lenei o le manaʻomia mo se faʻafouga. E tatau ona vavaeese le pito i luga i le vave e mafai ai ina ia mafai ona toe faʻaleleia, talu ai e leai se mea e tupu ai le totoina o se togavao tuai;
  • Sa i ai ni lanu pogisa i laulaau. E foliga mai, na e faʻamamaina ma le le faʻaleagaina le eleele ma paʻi i lau;
  • E lanu uliuli ma ua pala. Le mafuaʻaga - o le tuʻufaʻatasiga oa latou mea susu ma le sola. Aua nei faatagaina laula susu ia tumau i le susulu o le la.

Guinur atonu e osofaia e ia meaola faalafua:

  1. Aphid A maeʻa ona aʻafiaga, e mafai e laulaʻau ona fesuisuiai ma liliu lanu samasama, ma ese foi i totonu o se fasi laau. Taumafai e fufuluina le fale ma solo solo. Afai o le siama e matua ogaoga, faʻaaoga se fale faʻavae poʻo se iniseti.
  2. Spider mite O loʻo faia ai se fofo i luga o laau totō ma faʻalavelave ai le faagasologa o la latou atinaʻe. O le auala e faʻaumatia ai le parasite o le faʻaaoga lea o le Actellic (o le sefulu pata i le afa lita o le vai).

Ginura orange - o se tuufaatasiga o ata matagofie ma tulafono faigofie o le tausiga

O uiga matagofie o le "Ginura Orange" o se mafuaaga e maua ai. O le tuufaatasiga o fugalaau moli ma lanu lanumeamata ma se paʻu lanu enaena e foliga sili.

I le fesuiaʻiga mo lona matagofie, o le a le manaʻomia se taimi tele mo oe e tausi ai, aua e le lelei.