Musika

Ata ma le faʻamatalaga o musika o Crimea

O le peninsula o Crimea e lauiloa mo le tele o puʻupuʻu eseese e foliga mai e le gata i vaomatua, ae i totonu foi o steppes, i totonu o le mutia e latalata i nofoaga, i le pito o le vaomatua, tatala laufanua, i nofoaga o mauga.

O tulaga fesuisuiai o le peninsula e fesoasoani i le mea moni o iinei o le vaitau o mushroom e sili atu i le ono masina, amata i le amataga o le tautotogo ma faaiuina i le faaiuga o le tautotogo.

Le salalau o pulou i le Crimea

O le Crimea e tamaoaiga i ituaiga eseese o musika, ma o le taimi masani o ia mea uma e eseese. E masani lava, o le vaitau o mushroom e amata i le maeʻa o le taumafanafana o Initia, ae e tele meaola eukaryotic e mafai ona selesele toetoe o le tausaga atoa.

Saili suʻega iloga o meaʻai.

O mea e sili ona lauiloa ma taatele o: mushrooms, govorushki, agani o le meli, boletus, chanterelles, musele ma uafu. I totonu o vaomatua ma steppes o le peninsula, e sili atu i le 100 ituaiga o meaola e olaola, o loʻo maua uma ai ituaiga o meaʻai ma fualaau. E mafai ona maua uluaʻi musika i le amataga o le tautotogo i le steppe ma le laufanua. I le taimi lava na faʻamausua ai le kiona, o nai mea laiti, goladchas, uila o latou ala. O le tau mafanafana e mafai ai ona e fiafia atoatoa i le vaitau o le mushroom ma aoina mai ni manulele eseese: paʻepaʻe, suauʻu, agani meli. E masani lava i le malulu lava, e maua ai e le au teu mushroom musika ni fatu po o, pei ona taʻua ai, gray ryadovok. I le aofaiga atoa, e tusa ma le 1,500 ituaiga o micromycetes ma pulou pulou e ola i luga o le peninsula, lea e salalau i steppes, vaomatua, vaomatua-steppe, faapea foi i talafaamaumau o aai ma nuu, vaomatua, ma togalaau.

E te iloa? Talu ai ona o le tau o le Crimea e lauiloa ona o lona le mautonu, e oo lava i tagata e puʻeina mushroom poto e le mafai ona fuafua tonu le amataga o le vaitau mushroom. O le mafuaʻaga lea e toetoe lava a le mafai ai ona atinaʻe se kalena mo le aoina o ituaiga meaola.

'Amu Musika

O le peninsula e lauiloa mo le tele o ituaiga o meaola eukaryotic, ae o latou tagata faʻalogo e sili ona lauiloa ma lauiloa:

  • White mountain mushroom poʻo giant govorushka. E mafai ona e mauaina mai le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn, i vaeluaga o vaomatua ma vaomatua. Ae, o lona nofoaga e fanau mai ai Crimea, e ola i ni vaega, o le mea lea, afai ei ai le tasi sui i lalo o le laau, o lona uiga, o ona "uso" o loo latalata ane. O le iloaina o le paʻu paʻepaʻe manaia e faigofie, o loʻo i ai se puʻupuʻu lapopoa o se fausaga lamolemole, o se lanu enaena lanu enaena. O lona vae e sili atu le manaia, e fesoʻotaʻi ma le pulou - pupuu, faʻatasi ai ma filo laiti po o paʻu paʻu. Govorushka ituaiga beige eseese, manogi manaia. E mafai e se tagata matua ona faʻataunuʻuina sina taimi umi. Gingerbreads e le tumau mo se taimi uumi, e tatau ona faʻaaoga vave pe a uma le seleselega - falai, kuka, kuka, ma isi.
  • Chanterelles po o pulu. O le mea sili ona taatele i le vaega o Simferopol. E aoina foi i latou i vaega o Bakhchisaray, Belogorsk ma Kirov. Chanterelles e fiafia i nofoaga o le la, vaomatua fiafia, fiafia, e mafai foi ona maua i luga o meaola, lata ane i vavao, pines ma keke. Latou te ola i vaega, e amata i le muamua ma faaiu i le masina mulimuli o le taumafanafana. O le uiga taua tele o chanterelles o le leai o se suiga manino mai le vae i le pulou. O le pito i lalo e lamolemole lava, o loʻo i ai se foliga le lelei ma se laina i le ogatotonu ma le pito i luga. O le vae e manifinifi, mafiafia. Chanterelles e tutusa, mai le lanu samasama i le moli, le lanu. O le aano e matua mausali, tino, e leai se manogi malosi. O le tofo e manaia, ma le suamalie vaivai. Aumai pulou lelei, aua nei faʻapalapalaina. E talafeagai i so o se ituaiga - kuka, falai, uʻuina, pipi, ma isi.
  • Aoao pe faʻafefea ona faʻaaoga e vailaʻau faʻataʻitaʻi, pe faʻapefea ona iloa se pese pese mai se mea sese ma pe faʻapefea ona saunia nei pulou mo le taumalulu: togiina poʻo le piko.

  • Mice poʻo ryadovki gray. O loʻo i ai i le tautoulu, ia Setema - Oketopa. Mo i latou, e momoli atu e le au moa manulele i le nuu o Kolchugino poo le vaega o le laboratory astrological laboratory. E tele ituaiga o meaola e talafeagai mo le faʻaaogaina o meaai, ae e faigata mo se tagata e leai se poto masani e faʻamalamalamaina mai mea leaga. E iai ni pulou pulou o loʻo i ai se pulou faʻasolosolo faatasi ai ma ni laititi vaʻaia e ufiufi i tamai vaʻa. I le ogatotonu o le pulou ua tu i luga o le pulou. O le lanu o le pulou e eseese mai le malamalama i le pogisa uliuli. A uma le timu, ona avea lea o le paʻu ma mea paʻepaʻe ma mananaia, ona o le laʻau e pipii i le mushroom ma e faigata ona iloa i le mutia. O le vae o le fasipolo e minoi, manifinifi, e laʻititi ona faʻapala i lalo ma o loʻo i ai se lanu samasama po o le lanu uliuli. O le aano e fufusi, ae e pala, e iloa e le vaivai vaivai. Ryadovki falai, kuka, kukaina, faaaoga i salakeke, pusa, saula.
  • Saili atili pe faʻapefea foliga, i fea e tupu ai, ma o le a se mea e mafai ona saunia mai le suauu.
  • Meli agaric. E mafai ona aoina i le taimi o le autumn, aʻo lei muamua le kiona. E seasea ona maua mai musika i le tasi, ola i vaega atoa i luga o laau, pamu. Latou te fiafia i le susu susu. O le ufiufi o tamaiti laiti o se mea itiiti lava i totonu, ae ao tuputupu ae e avea ma mea e pala. O le vae e umi, e tusa ma le 10-20 cm. O le pulou o le lanu e tasi e pei o le vae o le meli, ae o lona fogaeleele e ufiufi i ni paʻu laʻititi, lea e foliga mai ai o se mashroom ulaula.
  • Ina ia aua nei paʻu i pulou, e tatau ona iloa e tagata le ituaiga o meaʻai ma meaʻai e le mafai ona maua. O aiga o le a oʻo mai foi i fualaau faʻataʻitaʻi ua faʻasaina, tiogo, mashrooms salted.

E te iloa? E le gata ina aoina mai musika i totonu o le vaomatua, e mafai foi ona maua sao i togalaau poʻo totonu o togalaau.
  • Maslata O le nofoaga o la latou tufatufaga o le peninsula atoa, ae o le tele lava o mea uma latou te taulai atu i luga o le fanua o Ai-Petri, i le nuu o Zelenogorskoye ma Stroganovka. Fiafia fiafia i le la, vaomatua, laufanua. Aua o le mushroom pickers boletus o se meaalofa moni - o la latou meaʻai, suamalie, pulou lapoa, ma se lanu mumu paʻu, o se lanu enaena. O le pulou o loʻo i ai se foliga o le siama, mulimuli ane ua maeʻa atoa. O le maualuga o le vae maualuga e oʻo ile 11 cm, e ese le malu. Ona o ona foliga faʻalauiloa ma mea faʻapitoa, o le suauʻu e matua faigata lava ona fenumiai ma isi ituaiga o sigi.
  • Faamasani oe lava i mea aoga o mea faʻamaʻavale, faʻapea foi ma auala e vave ona fufulu ma saunia ai mo le taumalulu.
  • Ryzhiki. Ryzhikov vaitau - Initia a Initia, pe a latou ola i le tele o laina i le itu i saute o le peninsula, i le nuu o Rybachye. O musika e pei o le malulu, nofoaga malulu. Tuputupu ae i vaega i lalo o laau, vaitafe, i totonu o fossa umi ma moa. Ryzhiki ei ai se lanu moli lanu moli lapoa e iai lona umi o le 12 cm, e ufiufi i papatusi mumu mai le pito i lalo, lea, pe a paʻu, tago i se lanu lanumeamata. O le vae o le fasipolo e mafiafia, e oo i le 2 cm le lautele, o le aano o le tino, e suamalie suamalie ma faʻamalamalama fua. O le Ryzhiki e kuka i auala eseese, o le mea autu o le faʻaopoopo lea o mea manogi lelei ia i latou.
  • Fagu. O pulou nei e tutusa lelei ma siamupini, lea e le mafai ona ona oona. E mafai ona e maua i latou i vaomatua, toetoe o mea uma. E lua ituaiga tolu o timuga tipi ua tufatufa i luga o le teritori o le Crimea: lapoa ma foliga solo. O le muamua e mafai ona ola e oʻo i le 34 cm. O musika e ese i se lapotopoto, foliga o le paʻu, o se lanu paʻepaʻe, o se paʻu vevela ma tamai tubercs, lea e maua i le taimi se lanu samasama.
E taua! E naʻo ni tamaʻi uʻamea laiti e talafeagai mo le kuka, na o le paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ife oona o Crimea

O le peninsula o Crimea e lauiloa e le gata mo le tele o anafeu suamalie, i luga o lona teritori e tele naua mea manogi. O le tele oi latou e talitutusa lava ma le suamalie, ma e leai se poto masani o mea e gaosi ai mashroom faigofie e faʻafememeaʻi ai, o lea ao leʻi amataina se "tulimataiga filemu," e tatau ona e aʻoaʻoina uiga faʻapitoa ma faailoga i fafo atu o meaola oona eukaryotic.

E tolu ituaiga o fualaau suamalie. Iloilo taitasi.

Mea Matautia Matautia

  • Faʻasalalauga - mea manogi e mafua ai le oti. O ia lea i le tele o tulaga o le mafuaʻaga lea o le inuina. O le anufe e fiafia i laufanua lafulemu, ova pafe ma vaomatua. O le ufiufi o le toadstool o loʻo i ai le faʻatulagaina o le lalolagi, mulimuli ane avea ma se taamilosaga. Lanu - mai le lauulu i le lanumeamata. Vaʻa tino, e oʻo i le 2.5 cm le maualuga. O le tino e paʻepaʻe, friable, vaivai, ma le manogi manogi ma le tofo. O se tasi o faailoga autu o le papaʻe papaʻe o le i ai o se laʻei paepae lautele i le pito i lalo o le vae.
E taua! E leai se metotia o togafitiga faʻamafanafana e le mafai ona laveaʻiina le toadstool mai le i ai o se mea oona. E na o le 30 g o le galo e mafai ona mafua ai le gasegase ogaoga, e oo lava i le oti.
  • Amanita paʻepaʻe - faʻatautaia le toasotol, fafo foliga tutusa ma ia, ma faʻamaʻa ai foi. E ola i vaomatua, e fiafia i le palapala palapala. O le ufiufi o se musika o se tagata matua e lamolemole, paʻepaʻe i le lanu, ma lona umi e oo i le 10.5 cm. O lona tino e paʻepaʻe, ae sili ona eleelea, ma e le lelei le tofo ma le manogi manogi. Vaʻa tino, mafiafia i lalo, sulu lanu. O se mea iloga o le mushroom paʻepaʻe o le "laʻei" i le pito i lalo o le vae. O le faʻamaʻi faʻatasi ma se anufe e mafua ai le vomiting, faʻalavelave, manava manava, faʻaitiitia le mamafa, le lelei o le cardiovascular system, leai se mafaufau.
  • Laʻau samasama samasama - O se sui o agavaʻa meli agavaʻa, o le lamatiaga o loʻo taoto i le tutusa i fafo atu ma "uso" aoga. Ae ui i lea, o foliga oona e iloga i le le maua o se mama i luga o le meaʻai, lea o loʻo i totonu o failaitu moni. Lzhegrib ei ai se pulou samasama-samasama, ma lona lautele e oʻo i le 7 cm, foliga o le logo. I le faagasologa o le alualu i luma, e faalauteleina ma ua toeitiiti lava aisa. O le aano o le samasama, oona, o se manogi mataʻutia. Foliga lamolemole, lamolemole, mafiafia ma se tamai fibrous. O le faʻamaʻi faʻatasi ma se fox sese e naʻo ni nai minute pe a uma ona faʻaaoga. O le tagata e amata ona lagona le maʻi, o lona ulu o lo o vili, vomiting ma foliga mai.

Manua oona e iai sona aʻafiaga i le tino

  • Whitish - e mafai ona maua i luga o le vaomatua vao fiafia, laufanua, togavao. O le mushroom e leai se fesuiaiga lelei i le va o le pulou ma le ala. O le foliga o le pulou e fetaui pe fuamoa, faatasi ai ma pito i luga, paʻu piniki. O le vae e maualalo, e oo i le 1 cm le mafiafia, mausali. O le aano e pala, o le tipi e le pogisa, o se mea manaia o mushroom ma le manogi lelei. O se mea iloga o le govorushki o le mealy plaque i le pito i luga o le pulou. O le faʻaogaina o le fasipolo e le oʻo atu ai i le oti, ae mafua ai le vomiting, gasegase, faʻanofoina o le tino, le lelei o le fatu.
  • Amanita mumu - o se mushroom sa iloa e tagata uma talu mai le laʻitiiti, lea, ona o lona foliga vaaia lanu, e le mafai ona fenumiaʻi ma isi ituaiga. O lona pulou e tele, o le leoleo i foliga, lanu mumu ma lanu paʻepaʻe. Amanita e masani lava ona maua i eleele papago i vaomatua fefiloi. O le anufe e aofia ai mea aoga, pe a faʻasaʻolotoina i totonu o le manava, faʻapogai ai le faʻailoga, faʻafitauli i le faʻalogo ma le vaʻai.
  • Fusi - ola i luga o loam, i vaomatua fefiloi ma faʻasalalau. E iloga i le logo e pei o le logo, e pei ona tupu, e tafe i lalo ma pa'ū. O le pito i luga o le ufiufi e lamolemole, siliva, o lanu eseese, mai le meli auro i le enaena. O le aano o le manogi manogi, o le vae e maualuga, e manifinifi, faʻatasi ai ma se paʻu mealy. Vaʻavaʻai faʻamalosi i luga o le pulou foliga.

Musika e mafua ai le oona ma faafitauli i le gastrointestinal tract

  • Purlet boletus - E seasea lava, alofa i se mafanafana o le tau, mauga, laufanua oneone, telefoni vaomatua. O loʻo faʻaalia i le i ai o se pulou lanu enaena lapopoa i le foliga o le lalolagi le mautonu. A oʻo mai i luga o le pulou o pogisa lanumoana, faʻafetai i le mea e mafai ona e iloaina. O le tino e i ai sina mea manogi e manaia lona manogi, o se mea e sili ona lelei i le taimi mulimuli ma fua o fua. Lulu le umi, e oo i le 15 cm, mafiafia - e oo i le 10 cm le lautele, lanu enaena ma le lanu mumu.
  • Pink galu - O se afu oona lea e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga i le gaioiga o le inumaga. E i ai sina mucous, palamole, i le ogatotonu ma se pulou, pulou o le malamalama po o le lanu piniki uliuli. Pe a paʻu, o le a lanu le lanu o le pulou. O le aʻa o loʻo i ai se foliga paʻu, o se mea e sili atu le maualuga, e oo i le 6 cm le maualuga.
  • Pseudo-fox - tufatufaina i vaomatua fefiloi, e aliali mai ia Aokuso - Novema. E ese mai ia pese pese e ala i se lanu mumu, lanu mumu ma se paolo piliki. Faʻafeiloaʻi mushroom musika poʻo le faʻalauteleina o fausaga, o loʻo i ai se lanu samasama ma le auro, e sili atu le pogisa i le ogatotonu. O le tino e ese le manogi manogi.
E te iloa? O pese pepelo e taʻua o musika oona, ae sili atu le le faʻaaogaina. E mafai ona mafua ai faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino, fiva, veʻa, vomiting, ma isi.

Tuutuuga ma nofoaga

O le peninsula o Crimea e sili ona taʻutaʻua i tagata e teu ai mushroom, aua o loʻo i ai le tele o nofoaga o mushroom. O nofoaga sili ona lauiloa e aofia ai:

  • o nofoaga o Ai-Petri ma Demerdzhi, lea e faapotopoto ai tagata faitatala tetele, vevela;
  • o le eria mai Sevastopol i Bakakisarai, lea e tele peserelles;
  • o le laasaga pasese o le laueleele o Donuzlav ma Sasyk - vaega o boletus o loʻo taulai iinei;
  • vaomatua o le Rybachy ma le Talafatai i Saute, lea e tutupu ai pulo, pulou, pese pese;
  • le vaega o Kolchugino ma le Crimean Observatory, lea o le tele o le fuainumera o moa e faʻamanuiaina;
  • eleele tafia, nofoaga o loʻo i ai laupapa vao e mauʻoa i timuga;
  • Itumalo Stroganovsky ma le nuu o Zelenogorsk, lea e maua ai patele masani.
E tusa ai ma le vaitau o pulou, ona eseese uma ai lea o ituaiga. O le kalena aoina e pei o lenei:

Igoa o le manoaTaimi e aoina ai
White mushroomIuni ia Oketopa
MaslataMai le amataga o Iulai ia oʻo i le ogatotonu o Oketopa
Autaluga o le AutumnMai le amataga o Aukuso i le faaiuga o le autumn
RyzhikiIulai e oʻo i le tuai o le autumn
FaguI le amataga o le tautotogo aʻo leʻi oʻo i le taumafanafana
ChanterellesMai le ogatotonu o Iuni ia muamua le kiona.
MunuSetema - Oketopa

O le vaitau o mushroom i luga o le peninsula o Crimea e amata i le amataga o le tautotogo ma faaiuina i le faaiuga o le tautotogo. A o faagasolo lea taimi, e teu ai masini suauu i ituaiga eseese o musika, e eseese i foliga vaaia, manogi, tofo. Ae ui i lea, i le faagasologa o le "saili filemu" e le tatau i se tasi ona galo i le i ai o sui oona oona, lea e masani lava ona suia e avea ma a latou meaʻai suamalie. Afai e leai se talitonuga i le mushroom, e sili atu le aloese mai ai ma tuʻuina atu se mea e fiafia ai i ituaiga masani ma faʻamaonia.