Fua o le gaosiga

Faʻatoʻateleina le matagofie o le faatoʻaga

O Primula o se fugalaau mananaia manaia, e pele i le au faifaatoaga ona o le tele o lauulu i le tautotogo. O le laau e tosina mai e le gata mo ona foliga vaaia, ae mo le faafaigofieina o le tausiga.

Ae ui i lea, e tatau ona e iloa i se taimi puupuu e mafai ai ona tupu le lauolaola o le fugalaau o le a fetaui le tasi ma le isi, ma o le a i ai se aafiaga leaga i le fuga. O le gaosiga masani e tuʻuina atu ai le laau i ni soifua maloloina lelei.

O le a le taimi sili e totō ai fugalaau, i le tautotogo po o le autumn?

Muamua lava, o le taimi e faʻafeiloaʻi ai e faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o mea muamua.

  • O meaola ia e lua vaega o le tuputupu aʻe ola ma e fulafula faalua i se vaitau, toe totoina pe a uma ona tupu i le tautotogo po o le autumn.
  • Muamua, fufulua tasi, ia Aperila-Me, ua fautuaina e toe toto i le amataga o le tautotogo, pe a ala mai le laau. O lenei vaitau e lelei mo le totoina o laau ona ua maua le malosi i le primrose ma e mafai ona fetuunai lelei i tulaga fou mo ia.

I luga o le popolega o le tausiga muamua ma le totoina o laau i le tautoulu, matou te faamatalaina auiliili iinei.

O le a le taimi e gafa ai ma vaevae?

E taua! O le fugalaau e manaʻomia ona toe faʻavasega tasi i le 3-4 tausaga. Aua e te faia soo.

Ae e te leʻi amataina lau togalaau muamua, ia mautinoa mea nei:

  • O le vao na matua tupu tele, ma na faaputuputu ai soʻo.
  • O le fugalaau e le o se mea vaivai ma e itiiti ifo i le taimi.
  • Laʻau malosi, ma o se mea lamatia, aua e mafai ona mate le laau mai le malulu.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi o nei faailoga sa maitauina, o lona uiga o le mea muamua e mautinoa lava le manaomia o se mea e faʻaaogaina.

  1. Malamalama. Ma i le fale ma i totonu o le togalaau e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona susulu mo le amataga.

    Ae aua nei galo e le tatau ona paʻu le laau i le susulu o le la o le la. Malamalama e tatau ona faasalalauina. O le nofoaga lelei mo le pito i luma o le a avea ma itu i sisifo po o sasaʻe.

  2. Soʻo ma le faʻasusu. O le faʻafefiloi palapala o loʻo faia mai le oneone, o le peat ma le eleele suauu, lea e faʻafefiloi i le tutusa tutusa. O nisi taimi e totoina e le au faifaatoaga ni mea e saunia ma saunia 20% o le maa oneone, ae na o na tulaga pe a iai le fale.

    I le taimi lava na amata ai ona totoina le muamua o le togalaau, na te le manaʻomia se laei pito i luga. O le a manaʻomia i nai masina mulimuli ane, pe a fuga mai le fugalaau i se nofoaga fou. E sili ona lelei le faia o laei masani, o le moa moa e talafeagai. E fafagaina o ia i le fua o le 1:15, ae leai. Fertilizer e tatau ona faʻaaoga tasi i vaiaso uma lava.

  3. Faʻasa. O le faʻaaogaina faʻamalosi e taua tele mo se mea muamua. E le fiafia o ia i le tele o le eleele. O le mea sili o le faʻatali mo le faʻamamaina atoatoa o le pito i luga o le eleele i le va o vai. E le mafai ona maua se vai i luga o le laau.
  4. Totogi. O le ea malulu e lelei mo fugalaau, aemaise lava pe a uma ona suia. I aso vevela, e māmā le sosoʻoina poʻo le latalata o le mea muamua e tuʻu ai le fagu i le vai, e tuʻuina ai le susu.

    Faʻasusu, e le manaʻomia ona e faʻaaogaina, a le o le tele o le susu o le a taʻitaʻia ai aʻa o aʻa.
  5. Lulu. E le fetaui le fugalaau i le maualuga o le vevela. Ina ia faʻamalosi vave le aʻa ma ia faʻaaoga i se nofoaga fou, e aoga le tausia o le vevela i le + 13 + 15 tikeri. E na o le tasi le ituaiga o ituaiga o le a le mauaa, pe afai o le vevela o loʻo i lalo + 16 ... +18 tikeri - toe faʻasolo.

Faʻasologa o fugalaau fuga ata:

E faʻapefea ona tausia se laau matua i le togalaau?

E le tatau ona i ai faafitauli i le totoina o laufanua. E vave lava ona talia le fugalaau ma a maeʻa sina taimi e amata ona fiafia i ona laulelei matagofie. Ae e tatau ona manatuaina o le palapala i le eria o loʻo tupu ai le mea muamua e tatau ona vaʻaia ma susu.

Le faʻaleleia o le galuega o fugalaau i le taumalulu, faʻasusu pe a uma ona faʻatupulaʻia le faʻaleleia.

Tulāfono o tulafono mo mea faʻapipiʻi faʻasolosolo:

  1. E tatau ona matau le saʻo lelei o le suāsusu. O le eleele e tatau ona susu, ae i le faʻalelei.
  2. I aso mulimuli o le tautoulu e saunia ai le mea muamua mo le taumalulu, e faʻamafanafanaina e le fai togalaau le laau ma le faʻatoʻaga.
  3. Aʻo le ufiufi le fugalaau mo le taumalulu ma laʻau, e aoga le suʻesuʻeina o aʻa. Afai e leai se aʻa, ona ufiufi muamua lea i le eleele, ona latou tipiina lea o lau mai luga.
  4. Ia mautinoa, a mavae ni nai vaiaso, e tatau ona vela le laau. E faia lenei mea ina ia aloese mai le lanu uliuli.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i tulafono o le tausiga o meaʻai i le togalaau ma i le fale mai la tatou tusiga.

O matou tagata tomai faapitoa ua saunia mo oe ma isi mea aoga e uiga i foliga o le totōina ma le olaola o meaola faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o laau mai fatu.

Maʻi mafai ma togafitiga

E masani lava o se laau na totoina e maliu mai se maʻi e taʻua o le peronosporosis. I tagata e taua foi o le palapala. O lenei faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le mama, lau, pedicle. O le maʻi e matua leai lava se fefefe i le malulu. I le taumalulu, e maua i lau paʻu, aʻa ma fatu.

O le mea sili ona taua o le matauina o le maʻi i le taimi.. E faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • E leai ni laupepa e foliga mai i laulaau. O lanu samasama, pale samasama, lanu mumu-enaena.
  • Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le a amata ona mamae ma lanu enaena laulaau.
  • O nofoaga na aʻafia o le a fusia i le taimi.
  • Na foliga mai se fugalaau susulu i le pito i lalo o le laupepa.

O le mea lea o le a le maʻi le laau i le paronospora, Matou te fautuaina le veleina o le eria pe a uma ona totoina.. E taua foi le lafoaʻi o fomaʻi faʻatasi ma se mea e maua ai le vevela ma faʻaumatia vao leaga uma. Afai e le mafai e le fai togalaau ona taulimaina le faʻamaʻi, ona tatau ai lea ona faatau faʻatau meaola - Fitosporin poʻo Alirin.

O le isi faʻamaʻi e aafia ai le amataga o Ramulariosis. O lanu lapotopoto lanu lanu samasama o se faailoga manino lea o lenei maʻi. Aʻo faʻalauteleina le maʻi, e suia e laʻau o latou lanu, ma iu lava ina maua pupu io latou nofoaga. O le Ramulariosis e tupu i le malulu ma le malulu o tulaga fugalaau.

Ina ia aua le avea le tagata na afaina i lenei faamai, e tatau ona lelei le vai ma le eleele e tatalaina i se taimi talafeagai. Afai na matauina Ramulariasis, ia faia vave loa. O le laasaga muamua o le aveeseina o vaega uma ua aafia o le laau. Ona mafai loa lea ona faʻatautaia le mea oona - "Fundazol" poʻo le "Vitaros".

E faapena foi o le fugalaau e masani ona maliu ona o le lanu enaena. E mafua ai le malie. I le taimi o le tuputupuaʻe i luga o laʻau ma laʻau lanu e foliga mai e fuga sina lauulu. Faatasi ai ma se vaega tele o leiona, e mate le mea muamua.

Faʻaalia, o le paʻu mumu e mafua ona o le le lelei o le ea, se vaega itiiti o le malamalama po o le tele o le lalolagi. Ina ia foʻia le faʻamaʻi e faʻaaoga le "Fundazol", ae na ave muamua le vaega na pisia o le fugalaau.

Faaiuga

O le Primula e faigofie lava ona faʻafetaui. Ina ia mafai ona ave ma ia le fano, o tulafono uma ma fautuaga e tatau ona matua mulimulitaia. Vaavaaia mataʻituina tulaga o le taofiga, faʻapea foi ma le taimi e iloa ma togafitia ai faʻamaʻi.