Laʻau

Peony Bartzella (Paeonia Itoh Bartzella) - faʻamatalaga eseese

O Iapani o ni tagata e sili ona malamalama i le matagofie. Na mauaina e le lalolagi le tele o ituaiga o fugalaau mai le Land of the Rising Sun. O le faʻatoʻaga o Toichi Ito ua tuʻuina atu lona ola i le fausiaina o ituaiga fou o le peony. O se tasi oi latou o le igoa o Bartzell.

Peony Bartzella (Paeonia Itoh Bartzella) - o le a le ituaiga ituaiga eseese, o le talafaasolopito o le foafoaga

O le faʻamatalaga o Peony Bartzell e tatau ona amata i le tusitala o le ituaiga. Sa galue le saienitisi Toichi Ito i se ituaiga fou mo se taimi umi. I le vaitau o le 40 o le seneturi mulimuli, i le laasia o fugalaau ma fugalaau e pei o le laau, na ia maua ai se peony matagofie, lea o loo teuteuina nei fugalaau i luga o konetineta uma. O ituaiga Kinko ma Kakoden na fananau i le Bartsell hybrid.

Peony bartsella

Ae ui i lea, e leʻi maeʻa le galuega a Toichi, e 1200 taumafaiga na paleina i na o le ono auala e mafai ai. Ina ua mavae le maliu o le faifaatoaga, na maea lana suesuega i lana tamaititi aoga ma le fafine ua oti lana tane.

O le peony samasama i le suafa ua faʻamaonia le igoa o le faifeʻau o Bart. Ma o ituaiga na atiina ae e se tagata fiafia e taua o Ito-pions.

Faamatalaga, uiga

O le fugalaau na lauiloa i le lalolagi i le 1974. Faamatalaga o le peony Bartzella:

  • O le fugalaau e taʻitoʻalua-lua, o laʻau e matagofie. I luga o le pito o latou samasama-lemoni hue, i totonu o le lanu - moli. Diameter 20-25 cm. Mafaʻi totogo mai i le amataga o le taumafanafana, totogo i le masina. O le tau e fuafua i tausaga o le vao: o le matua, o le tele o fugalaau. E tusa ma le 60 vaega i le faʻatoaga.
  • O le togavao e faʻapitoa, masani i foliga, faʻamausali, tuputupu ae e aunoa ma se lagolago.
  • O le aʻa i le faavae e pei o le laau, malosi. E oʻo atu i le 90-100 cm le maualuga. Mo le taumalulu na mate.
  • O le laʻau e maualuga mea e teuteu ai. Tele, vaneina. Lanu lanu meamata lanu.
  • O le aʻa o le mea e afaina ai, e lata i le fogaeleele.

Faamatalaga faaopoopo! Oti le peony Bartzella e tu i totonu o se fagu mo se taimi umi. O se vao e aunoa ma ni fugalaau e le pei o se moega fugalaau.

Peony Bartsella i le paka

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le fugalaau ua tupu i afa uma. Ona lelei:

  • aua le fefe i le ata lafoia;
  • faapaleni gutu o -30 ℃;
  • e le o le manaʻo e tausi;
  • tupu i luga o soʻo se eleele mo le tele o tausaga;
  • tausisia le teuteuina mo le tele o tausaga;
  • mea matagofie manogi.

Faatoaga Garden i Peony Ito Bartzell e le vaaia ni faaletonu. E aofia ai le tau maualuga o le totoina o mea. E le gata i lea, o le mea moni, i le tausaga muamua talu ona totoina le fugalaau e le foliga manaia. Na ia ausia le pito i luga o le matagofie i le tausaga lona tolu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le talosaga a Peony Bartzell Ito e faʻaaogaina i luma o togalaau, togalaau ma paka. Filifiliga:

  • Tuʻu tuʻu vao. O le fugalaau e tilotilo i le mutia lanumeamata, lata i le nofoa o le togalaau, i itu o laasaga.
  • Faʻavaeina vaega. Faaaoga eseese aganuu teuteu, talafeagai i le lanu ma le lanu. Pe i le kamupani a le uʻamea mumu ma sinasina.
  • Alpine mauga ma mixborders. Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma vaʻavaʻa ma vaovao. E tatau ona lapoa le faasee.
  • Faʻaiʻuga. Yellow Bartzella peony ua totoina i luga o auala o se fale tumaoti tutoatasi. Na te faʻamaonia lelei le avanoa i le togalaau, faʻamavae i totonu o laufanua.

Peony Bartsella i le Faatoaga

Faʻatoʻa tuputupu ae Bartzell

O le fugalaau e le mafua ai le faalavelave i tagata fai togalaau. O le mea autu o le saunia lelei lea mo le tulaueleele.

Filifiliga o fualaau

Peony Buckeye Belle (Paeonia Buckeye Belle) - uiga o le galueaina

O mea e totō ai (rhizomes o le rhizome) e faʻatau i faleoloa i mea taufaatoaga faʻatoʻaga. O faʻatau pusa e faʻatau atu i totonu o fagu, pe i le faiga o vailaau i totonu o pusa.

O Rhizomes ua fuaina, e aunoa ma le pala, ma le 3-5 atinaʻe. E le tatau ona faaleagaina le mea faapipii, malepe. Ua faatauina faʻatau fatu o le peony a Bartzell ao lei totoina.

E le faʻalauteleina aganuʻu fatu. E naʻo faifaʻatasi e manaʻomia se metotia. I le fale, e le o se mea saʻo.

Taimi faʻaleleia

O le Ito Peony Bartsell ua totoina i le tautoulu. Setema o le taimi sili lea i Rusia. I luma o matagi mo se isi masina, o le a maua e le laau le taimi e maua ai aʻa ma saogalemu ai le taumalulu.

E tatau ona e iloa! E mafai foi ona maua le tautotogo, ae naʻo le taimi e alu ai le taufaʻataʻu o fulufulu toe faafoi ma le mafanafana o le palapala.

Filifiliga o le nofoaga, saunia o eleele

O le laau o loʻo faʻaalia ma le fiafia ona uiga teuteu i nofoaga maualuluga. O vaʻaiga e malamalama i le tele o le susu, pala. O le mea lea, o Itoh Bartzella peony e le totoina i eleele maualalo ma nofoaga e latalata ane ai le vai.

Latou te le totoina i autafa o fale, ina ia le faaleagaina e le vai mai luga o le fale. O paʻu uʻamea tutuli, o puipui piliki e le o se nofoaga talafeagai - o le a mafatia le laau mai mea vevela. O fualaau aina o se kamupani leaga mo tupulaga.

O le aganuu e fiafia i laufanua lafulemu, lafoaia. Afai o le upega tafaʻilagi e maualuga le eleʻa, ona faasaʻo lea o le mataupu i le faʻaitiitia. Ua faaopoopo le oneone i eleele palapala. A o le totoina, ua eliina le fanua, ua aveeseina vao ma maa.

Faʻalauteleina Rhizome

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Pe a sauni le fatu ma le togalaau, amata ona toto. O le faagasologa e foliga faapenei:

  1. Toto se pu e 50x50 cm.
  2. Faʻalautele le eleʻele ua sasaa ifo i le pito i lalo e tafe ai le susu.
  3. O loʻo sosoo mai ma se vaega oneone.
  4. Ua sasaaina i luga o le mauga se eleele lafulemu. E aofia ai fanua o peat ma togalaau. Ash, superphosphate, faʻaopoopo le falaoamata lolomita.
  5. Asiasi i le rhizomes. Afai ei ai le pala, tipi ese ma se naifi faʻamaʻi. Tausia le mea i le manganese (2 g i le 5 l).
  6. Ua tuu se laau i le ogatotonu o se komi mai le eleele, ua faasaʻoina aʻa.
  7. Fafasi i le eleele.

I le faaiuga o le gaioiga, e faʻafefe le paluga, mulimulini i le peat.

Peony Bartzell Ito Care

O le tekonolosi faʻatoʻaga e leai se eseesega. I le aganuu fiafia i se vaʻaiga umi, ia faia mea nei.

Faʻasalaina ma faʻamalo

Eseesega ma ituaiga o Orchids - faʻamatalaga ma le tausiga

I taumafanafana vevela e masani ona faasusuina. Mo paʻu matutua taʻitasi, faʻaalu 2 pakete o vai. Afai o le tau e susu, malulu, ma faʻafefete lemu. E leai se aoga o le susu o le susu i le fugalaau. E faʻamalūlūina pe a faʻamago le pito i lalo i le loloto o le 3-5 cm. I le taimi o le fuga, e faʻateleina ona inu le vai. Ua aveeseina pupu uamea. O le faʻaleleia o le laʻau e taliaina ma le agaga faafetai e le fua.

Faamatalaga faaopoopo! A uma le faʻamaʻa, o le eleele i lalo o le vaomatua e vaʻaia, ua aveeseina vao. Ina ia puipuia le susu ma puipuia vao mai le totoina, latou te mulumulu.

Fafaga ma le totoina

O le puaa Ito Bartzella o le Paeonia e tatau ona fafagaina faatolu i le taimi. I le tautotogo, ua tuʻuina atu ia te ia le faʻamaʻi faʻamalosi e fausia ai le lanu. I le taimi o le vevela, o le superphosphate ma le konetaini e faʻapitoa. I le taimi e fuga ai, superphosphate ma le potassium chloride e fefiloi.

Laʻei pito i luga tuʻufaʻatasia ma le tele o vai. Agronomists e le fautuaina le toe totoina i le vaitau o le tuputupu ae. O le teuteuina e le taua foi mo peonies. Ua lava le tipiina o fugalaau matutu.

Pests ma le taumalulu

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le fufuluina e oʻo atu ai i le faʻavaeina o le siʻi ma le fausaga. O aʻa e pala mai le suavai, ua mamae le vao.

A o le malulu, o le a vavae ese ia pito. Hemp mulch ma le sawdust po o le peat. Nofoaga e le manaʻomia. Afai o se vaega o le rhizome e pa, o le a toe alu le laau i le tautotogo ma amata ona tupu.

Peony Bartzella o se tagata totoa matagofie na tupu i Iapani. Fugalaau tetele teuteu moega o fugalaau ma luma o togalaau. O loʻo faʻatupulaia i le tasi nofoaga mo le 30 tausaga, e le manaʻomia ni tekonolosi faʻapitoa faʻapisinisi. Faʻapenaina e ala i le vaevaeina o rhizomes.