Azasea

Toto ma tausia le potu azalea, totoina se fugalaau fugalaau i le fale

Azalea, po o le rhododendron - o se tasi o fugalaau sili ona matagofie, lea e sili ona lauiloa i le au faimalaga o laau i totonu. O le fugalaau e sili ona talisapaia ona o lona lauolaola susulu, susulu e mafai ona aumaia le manava o le tautotogo i le ogatotonu o le malulu malulu. O lenei tusiga e taulai atu i le potu azaleas: o tulafono o le totōina ma le tausia o ia i le fale, e tusa ai ma le umi o le a fiafia ai le fale i le tagata e ona le lanu matagofie ma maua ai se uiga lelei.

Potu azalea: faʻamatalaga

Azalea (Latina Azalea) o se faʻalapotopotoga o fualaʻau totogo ituaiga o le ituaiga Rhododendron, o le aiga Heather. O le laufanua o le laau o le itu i sasae o Saina ma Iapani, ae o nisi taimi e maua i le konetineta i Amerika i Matu ma Europa i saute. O le igoa "azalea" e sau mai le faa-Eleni ma o lona uiga "malogo." Latou te taʻua lea ona o le faʻaali mai, e masani lava o se ogalaau matutu o le laʻitiiti. O le potu Azalea e fuga i le 3 - 4 tausaga. O le tele o taimi, o fugalaau e lanu piniki, ae ei ai foi tulaga e papae, paʻepaʻe viole, lilac, mumu, poʻo le lua fugalaau. O fugalaau fugalaau e oʻo lava, e le o se mea faʻapitoa pe tele. I le natura, e tusa ma le 350 sui o azaleas, e naʻo le lua avanoa.

O le ituaiga taatele o azalea i totonu o fale, o Initia. O se laumei, laulaʻau, mago, o lona maualuga e tusa ma le 50 cm. O laulaau e laiti, lanumeamata lanumeamata i le lanu, i petioles pupuu, ufiufi i lauulu sinasina. O fugalaau e lanu piniki, e oʻo atu ile taʻi tolu i le 5 cm, e fuga i le taumalulu.

Ma o le ituaiga lona lua - Iapani azalea, e pei foi o le vao, e na o sina mea maualalo. O lona eseesega autu mai le Initia azalea i fugalaau - e laiti tele. O lenei ituaiga e mafai ona tupu e le gata i totonu o le potu, ae faapena foi ile togalaau.

E te iloa? O se meaalofa sili ona lauiloa mo soʻo se faʻamanatuga e faʻailoa i totonu o se fagu, ae le lelei le tausiga i le fale, e vave ona mou ma mate. A faʻatau se azalea fua, e taua le filifilia o se faʻataʻitaʻiga ma se fuainumera tele o mata. O fugalaau faapena o le a vave ona fetaui lelei i le nofoaga fou ma o le a sili atu le fiafia i ona fuga manaia.

O fea e tuʻu ai le azalea, le filifiliga o le nofoaga mo le fugalaau

E tatau ona e iloa o le azalea o se laau sili ona lauiloa, o le mea lea, ina ia mafai ai ona fiafia i le tele e mafai ai ma le tele o fugālaau, e tatau ona e taumafai e saili se nofoaga lelei e teu ai.

Filifiliga o nofoaga ma moli

Azalea o se laau-alofa-alofa, ae le gafatia le susulu o le la. E lelei le tuʻuina i luga o se faʻamalama tioata poʻo luga o se faamalama sill e agai i sasaʻe, i matu poʻo sisifo. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le vailaʻau ma le malamalama faʻasalalau poʻo le malu puipuia.

O le a le mea e tatau ona i ai le vevela ma le susu

O le fugalaau azalea e manaʻomia tulaga faʻapitoa o le vevela, lea e mafai ona faafaigata ai le tausiga i le fale, talu ai e le talafeagai i taimi uma le siosiomaga o potu nonofo. O le mafanafana sili ona mafanafana mo lenei fugalaau e +15 ... +18 ° C. E le faigofie le faia o ia tulaga i totonu o se potu malolo, o lea e sili atu ai le tuʻuina o le azalea i luga o se paʻu vevela, o se ala e le manava poʻo se isi nofoaga malulu.

A o faagasolo le vaitaimi o le fuga, ua fautuaina e tuu i lalo le vevela i + 10 ... + 12 ° С. I le taumafanafana, e tatau ona puipuia le azalea mai le vevela, o lea ia fautuaina e tuu i totonu o se potu malulu e faatumauina ai le vevela ile +18 ° C. I le vevela vevela o se fale masani pe i luga o se windowsill i lalo o se vevela vevela, o le azalea o le a vave ona oti.

O le maualuga o le manava mo azaleas e tutusa lava le taua ma le vevela, o lea o le a faigata ai ona tausia o ia i le fale ma le ea. Fofoina o le faafitauli o le maualuga o le vevela e mafai ona fesoasoani Faʻaleleia lelei o le ea poʻo le faʻaleleia o le ea. O le suaina o Azalea e tatau ona lelei ma faia i le vai malulu. E mafai ona tuʻuina i totonu o pusa laau ma vai mo le faʻamalolo.

E taua! E le mafai ona e totoina le azaleas i le vaitau o le vavao - o ona fugalaau matagofie e pogisa mai le vai.

O vaega o le fale o le azalea totoina

O le potu azaleas ei ai a latou lava uiga o le totoina ma le faʻaleleia atili, lea e tatau ona matauina ina ia mafai ai ona totoina se laau olaola lelei ma matagofie.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina

Azalea o se tasi o nai laau ole fale e ola i luga ole eleele. O le fanua o Heather po o se faʻafefiloi o peat ma eleele faʻasoa i se fua faatatau o le 2: 1, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le oneone, e talafeagai lelei mo le galueaina. I faleoloa faʻapitoa, e mafai ona e faʻatauina se faʻafefiloi eleele e fuafua mo le ola aʻe o laau acidophilic (eleele alofilima alofa).

Le filifiliga o le gafatia mo le tulaueleele

Azalea ei ai aʻa papaʻu, o lea e tatau ai ona filifilia se ipu papaʻu mo le totoina ina ia mafai ona latalata aʻa i le eleele.

Auala e toto ai azalea

A o le totoina se azalea i le fale, e tatau ona e saunia ni ipu ma se alavai faʻavaivai o piliki malepelepe po o ni tamai tamaʻivaʻa muamua. Ona tuu lea o le eleele ua saunia i totonu o le tane ma totō le va o azalea, eli i le tasi ma le afa i le lua senetimita. Afai e totoina ni fasi laau i totonu o le pusa e tasi, o le mamao i le va o le 4-5 cm le umi. I le vevela o le +25 ° C ma le humidity o le itiiti ifo ma le 80%, o azalea o le a avea ma aʻa malolosi i le lua masina.

Tausiga tulafono mo azalea i le fale

Azalea e manaʻomia galuega uma ile tausia ole fale, e aofia ai le faʻamalosia, fafagaina, teuteuina, fuga ma le totoina.

Faʻamauina ma fafagaina laau

O le faʻasalaina o azaleas e tatau ona faʻaauau, e le tatau ona e faʻatagaina le eleele e faʻamago. Suavai mo le faʻavaivai e fetaui ma vavaeese, faʻamalūlū ma faʻamamaina, e sili atu pe afai o se mea manaia tele. Afai o le palapala o se mea e mole laitiiti lava, e mafai ona e tuʻuina le fagu i totonu o se pusa i vai mo le tele o itula. Afai ua tupu le azalea i totonu o se fale koli, ona fai lea i le taumalulu e fautuaina le tuu o le aisa po o le kiona i luga o le eleele e lata i le laau. E le manaomia le tatalaina o le palapala; o le laau e afaina, o aʻa mago i luga ma e faigofie lava ona faaleagaina.

E te iloa? Afai e te faʻapipiʻi ni nai mataua o le sua o le tipolo i le vai mo le faʻaleleia o le vai, o le a sili atu ona tele le fugalaau. E le tatau ona faia lenei mea i vaiinu uma, ae faalua i le masina.
Fafaga le azalea i le tautotogo ma le taumafanafana, e tasi i le vaiaso. Superphosphate, ammonium sulfate, potassium sulfite, nitrate ammonium o loʻo faʻaaogaina. I le taimi o le totoina o le laau, ua fautuaina e faaaoga le superphosphate i le fua faatatau o le 15 g i le 10 lita o le vai.

Faʻafefea ona vele le azalea

Ina ia ola lelei le azalea, e tatau ona vavae le laau i le taimi. O le faʻamoemoega o sea teuteuga o le faia lea o se pale volumetric ma le 'auga o laʻau. O le teuteuina o loʻo faia e le sili atu nai lo Mati - Aperila mo ituaiga muamua, ma ia Me - Iuni mo tagata mulimuli. E taua tele le aua le tuai i le teuteuina, a le o lea, o le a le mafai ona tupu mai fugalaau i le taimi ma o le a vaivai. I le azaleas e fausia ai se pale o ituaiga e lua: i le foliga o se tamai laau poʻo se vao. Ina ia fausia se laau, latou te filifilia se tasi o lala sili ona malosi i totonu o se tamai togavao ma totoina se ogalaau mai le laau;

A uma ona tupu le ogalaau, e tatau ona e togi le pito. A maeʻa lena, ona amata lea ona toto le laau, e manaʻomia le faʻaauau pea ona faasolosolo taimi ma fusi le lala o le itu e maua ai le pale paleni. Afai e te tuua le foliga o le vao, o le seleselega faaletausaga e oʻo i lalo e faʻapuʻupuʻu ai lauʻau uma o le taimi ua tuanai ma aveese ni aʻafiaga e le manaʻomia ma vaivai e faʻaumatia ai foliga o le vao.

Faʻailoa Azaleas

A maeʻa le 2 - 2.5 masina talu ona tulaʻi mai i laʻau laiti, e tosoina i latou ina ia faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o ni vaovao fou. I le taimi lava e tasi, o fugalaau fou e mafai ona aliali mai, ua aveesea, aʻo latou taofia le faʻavaeina o ni vaovao fou. O le toe faia o pine e faia i le maeʻa o le 3 masina, o le vavaeina o laau i le 4-6 togi. Mo le faʻavaeina o se vaomatua o le saʻo, o le pito i luga o le laau e faʻapipiʻiina le 10-12 cm mai le eleele, ma ua liu le vao ma faʻapipiʻiina ai le itu o le laau ina ia tupu tele ai lala.

Faʻafefea ma le taimi e faʻatino ai le gasegase azalea

Tausiga tausiga, faatasi ai ma isi mea, e maua ai foi le gaosiga o le azalea, lea e faia i tausaga taʻitasi i le fale. E sili le toe totoina o le laau i le taumalulu pe a uma ona fuga. I tausaga taʻitasi, e te manaʻomia le faʻavasegaina o laau talavou, mo tagata matutua o le a lava le taimi i tausaga taʻitasi. Mo le gaosiga e faʻaaoga ai masini papaʻu ma le faʻafefiloi o peat ma fanua pine i le faaopoopoina o le oneone. Latou te faia ma le faʻaeteete lenei mea, e faʻaaogaina ai le auala e faʻaleleia ai le fanua, talu ai o le azaleas e sili ona manifinifi ma le maaleale aʻa e faigofie ona faaleagaina.

Faʻailoga ma faʻamaʻi

Azalea e masani ona osofaia e meaola faalafua, e pei o azalea mol, o le lanu o le greenhouse, mealybug ma isi. O le molima azalea o se meaola faapitoa o laau e faaleagaina ai laulaau, lea e mulimuli ane faʻamago, pala, ma oti ai. O anufe pest matutua o loʻo tafe i luga o laʻau ola maloloina, faʻafeiloaʻi i totonu o ogaumu ma faʻaauau ona ola ai iina.

O le lanu papae e afaina ai foi azalea lau; I le faaopoopo atu i ai, o le whitefly e molia ai faʻamaʻi vailaʻau e lamatia ai fugalaau toto. O moa Strawberry e mafua ai le afaina tele i azaleas, e mafua mai ona o laulaau laititi a le lala ile lafu i totonu, nai lo se pea paipa tele, ola maloloina maloloina laiti laiti, ua le mafai ona fuga. Laʻau faʻavave i le tuputupu ae ma maliu i le taimi.

E faapena foi azaleas e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi e pei o le paʻu paʻu, mea eleelea, otaota, fusarium ma isi. O sauniuniga a kemikali o Actellic poo Aktara (1 g i le 10 lita o le vai) faʻapea foi le Plant Pin po o Etisso e fesoasoani lelei i nei faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, lea e pipii i le eleele i se mamao e 2 cm mai le ogaumu.

Potu faʻatau azalea auala faʻaleleia

O Azalea e sili ona toe gaosia e ala i le tipi. O le tipi e tusa ma le 9 cm le umi e vavae ese mai se laau ola maloloina na o le faatasi i le tausaga. O loʻo faʻaaogaina ia vaega i le pito i lalo, i lalo o le fatugaʻo. E aveeseina laupepa pito i lalo o le aʻa, ma o le pito i luga e vaeluaina. Ona faʻapipiʻiina lea o le seleseleina i fusi o le 8 - 10 fasipepa ma faʻaitiitia mo le 8 - 10 itula i le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe. O le seleselega ua totoina i totonu o pusa papaʻu, i se eleele na saunia talu ai nei i le loloto o le 1.5-2 cm, ona ufiufi lea e fausia ai se gaosiga.

O fualaau e tatau ona faʻaosoosoina pea, aveese le ata tifaga mo sina taimi. E le tatau ona tatou faatagaina pusa, o le maualuga o le vevela e +22 ° C. A maeʻa ona totoina, ona ave lea o le ata, e amata ona tafe vai ma pamu. A oʻo ina toto le pupu i le 3 cm, ua oʻo i le taimi e totoina ai i ipu eseese.

Laʻau laiti: faʻapefea ona fai le fuga o le azalea mo se taimi umi

E i ai le tele o mealilo o le auala e teu ai se azalea e faʻatau i totonu o se faleoloa ina ia le toe fiafia le mata i ona fua ma o le a le oti pe a mavae le paʻu. Ina ia faia lenei mea, pe a uma le fugalaau, e tatau ona e aveese le laau mai le ulo ma tuu i totonu o se atigipusa vai vai malulu e fufuluina ai aʻa o le paluga o le eleele lea na ola ai, ma aveese aʻa ua mate. Ona tatau lea ona fufulu le aʻa i se vaifofo o le manganese ma totō le laau i se paluga eleele mo le azaleas. E tusa ma le vaiaso, o le azalea o le a tuʻuina mai ni lautusi fou, o le a oʻo mai i le ola ma o le a fiafia pea i lona fugalaau matagofie.