Grow cucumbers i totonu o le falemafa

Aisea e lanu samasama ai lau o kukama ma pe faʻapefea ona tatou fafagaina laau e faʻaumatia ai le mafuaaga

A oʻo mai le kukama, na o le aso ananafi matagofie ma le lanumeamata, na faʻafuaseʻi ona amata ona lanu samasama, e manaʻomia ona e faʻaogaina vave e puipui le laau. O se faailoga lenei o se maʻi ogaoga, o lea e le mafai ona le amanaiaina. Mafaufau i le mafuaaga na mafua ai suiga le manaomia i le lanumeamata lanumeamata o le laupepa o kukama ma auala e taulimaina ai.

O mafuaaga autu o laulaau samasama

E tele mafuaʻaga mo le samasama o laʻau kukama, lea e mafai ona fuafuaina e ala i le amanaʻiaina o le nofoaga e ola ai laau (lauʻeleʻele avanoa, fale lauʻeleʻele, fale lauʻeleʻele), foliga ma le nofoaga o le necrosis i luga o se laulau lau. O le mafuaaga sili ona taatele o le le usitaia lea o le galueaiina o faiga o faatoaga po o mea sese i tausiga o laau. O nisi taimi o samasama i luga o lapisi laʻau e faʻaalia ai se vaivaiga matūlū matū poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faʻamasa le talafeagai

O kukume e matua fiafia lava i vai, o le le lava o le susu e mafua ai le le lava o laau ma le faailoga muamua e uiga i le faamamaina o le aʻa aʻa atonu o le samasama o laulaau.

Mo kukama, e taua foi le auala saʻo.
E tatau ona faʻaauau (faʻasalaga i le po) ma ia lava le aofaʻi.

E faigofie ona siaki pe afai e lava le susu o kukama: afai e susu le eleele moe i le loloto o le sili atu i le 15 cm, o mea uma lava ua lelei ma ua lava le susu.

E taua! O le tele o vai mo kukama e le lelei i taimi uma, aemaise i le malulu o le tau. O le suavai i lenei tulaga e mafua ai le pala o aʻa ma fualaau o ovaries. Afai e pa'ū ifo le vevela o le ea i lalo ifo o le 10°C, fausiaina o moega e tatau ona taofia le tumau.

Faʻatau mea sese

O le televave o le tuputupu ae o vaega i luga ma lalo ole eleele e mafai ona faʻaaogaina ai laau ma mafua ai le le atoatoa o meaʻai. O lenei faaletonu e mafua ai le samasama i lau. I le faagasologa o le tuputupu aʻe o kukama e manaʻomia ona fafagaina i ni nai taimi faʻatasi ai ma fugalaʻau, lea e aofia ai le tele o le nitrogen ma isi mea aoga.

Faamasani oe lava i ata o le totoina o kukama i le malae vaovao, faleeʻai, pakete, falala, ato, luga o le windowsill, faapaologa, faʻaaogaina o hydroponics.

Laʻu maualalo

Kukamasi o laau toto ma e manaomia se malūlū ma mafanafana le tau. Mo la latou atinaʻe manuia e te manaʻomia le tausisia atoatoa o le vevela. E lauiloa o ovaries kukumba e maua le mamafa i le po, ma afai o le vevela o le ea e pa'ū ifo i lalo ifo o le 10 ° C, o le tuputupu ae o fua e taofi ma lau lanu samasama. O se tali masani lenei o se fale vevela i le maualalo o le vevela.

Suafa

O le mumu mumu e tupu pe'ā uma ona faʻasūina kukama i le vevela o le tau ma pei foliga lanu mumu pe samasama-lanu enaena. O pata o vai o loʻo totoe i laʻau, pe a faʻaalia i ave o le la, galue e pei o se ea vaalele, e mafua ai le mu. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e faʻamama le kukama i le afiafi (ina ua mavae le 16 itula) ma i taimi uma i le aʻa.

Pests ma faʻamaʻi

I faʻamaʻi faʻamaʻi e masani lava ona mamae ma lanu samasama ua mataituina - o le mafuaʻaga o lenei mea o fomaʻi ma faʻamaʻi viral. O le masani ona taatele i le va o fualaʻau, lea e aʻafia ai kukama, o le faʻaaogaina lea e Fusarium.

Saili pe o le a le matautia o le Fusarium ma le auala e taulima ai lenei faʻamaʻi o kukama.

Faʻaleaga aʻa

E mafai ona faaleagaina aʻa ona o meaola faalafua, po o gaoioiga mataʻutia o moa, mice po o sima. E le gata i lea, o aʻa o aʻa e mafai ona faaleagaina i le taimi o le vevelaina o otaota (veleina, tatalaina). O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le atinaʻega o aʻa e mafai ona mafua ai foliga o lanu samasama.

E te iloa? O le taʻitaʻio le taʻitaʻiʻau ma i le taimi lava lea e fiafia tele ma talisapaia e kukume cucumbers ia Napoleon Bonaparte. O le i ai i luga o savaliga mo se taimi umi, na ia lagonaina le le lava o nei fualaau faisua, ma o lea na folafolaina ai ia te i latou se taui tele (tutusa ma le 250,000 tala o aso nei) i se tagata o le a ofoina atu se auala lelei e teu ai pea le fou i le taimi o le taumalulu. O le talafaasolopito e filemu pe a fai ua maua e se tasi lenei taui.

Le mea e fai ma le auala e fafaga ai: malamalama atili

Aʻo leʻi amata ona e faia ni laasaga e faʻafefe ai le totomama samasama, e tatau ona e malamalama lelei i mafuaaga.

Lanu samasama ma mimilo

O laumei kulupu ma laumei samasama o se faailoga mataʻutia lea e faʻaalia ai faafitauli tuputupu aʻe:

  • Le lava o meaʻai. Afai, pe a suʻesuʻeina le moega, na maitauina le leiloa o lau laulaʻau ma ua amata ona afifiina o latou pito - masalo o laau e leai ni fugalaʻau oona. Afai e mafai ona iloa ua ola le pepa i le umi, ae e leʻi faateleina i le lautele, o mea e toto ai e manaʻomia le fafagaina faigata.
  • O le sasa o kukama o paʻu paʻu. E masani lava o pamu ma melonini fua o loʻo faʻaalia i lenei faʻamaʻi i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai. O se malamoma malala e maua i lanu samasama ma lapisi lauulu. O le puipuia o lenei mea, poʻo le fofoina o togalaau faʻamaʻi, ua togafitia togafitiga faʻatasi ma se vaifofo o vai Bordeaux (tasi pasene) poʻo isi sauniuniga faʻatemika. Afai o loʻo i ai i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se fale kiona, e tatau ona faʻaauau le faʻaleleia ma le faʻataʻitaʻi.
  • Aoao pe faʻafefea ona taulimaina paʻu palapala i luga o kukama.

  • Iniseti pests. Afai e le toe maua le lanu o le la, lanu samasama ma eli i totonu o se paipa, e ono mafai ona maua e iniseti leaga i luga o kukama. Liliu le lau lau ma siaki. E foliga mai, o le a ufiufi i se aphids lelei po o se apogaleveleve. E mafai ona e tauina lenei sasa i le fesoasoani a vailaʻau (insecticides poʻo acaricides). E tatau ona fufulu meaʻai ua aʻafia i sauniuniga faʻapitoa, ma a maeʻa le 10-12 aso, toe fai togafitiga e faʻaleleia ai le iuga.
  • Maʻi faʻamaʻi. Afai e mataituina le gaosiga o le gataifale (vevela, fafagaina, togafitiga mo faamaʻi ma meaola faalafua), ae o laulaau po o lanu samasama o loo vaaia pea i luga o kukama, o loo faailoa mai ai o le faamaʻi e vailaau i le natura. O lea ituaiga laau e tatau ona aveeseina mai le togalaau i le taimi nei, aveeseina mai le togalaau ma faʻaumatia faatasi ma le fesoasoani a le afi. O nei faiga o le a le faatagaina ai le faʻamaʻi pipisi e salalau atu i faʻalaʻau uma.
  • Sunburn pe leai foi se vevela. Yellow leaf cucumber leaves e masani ona faʻaalia le le usitaia o le faʻavaitaimi o le puleaina o le aganuʻu. Laititi po po o le vevela o le ao, poʻo le faʻafesoʻotaʻi o le laulaau o laau faʻatasi ai ma puipui malulu o le lauʻeleʻele, mafua ai ona laʻau. O lenei tulaga e tatau ona amanaia pe a totoina laau laiti i totonu o greenhouses poʻo greenhouses, ma aua nei totoina i latou i tafatafa o puipui o se fale le tumau.
  • Ava malulu E pei ona taʻua i luga, e fiafia le kukama i le malulu ma le mafanafana. Afai e le lava le susu i le ea ma o le laau e mafatia i le "fiaai i le vai", ona faaitiitia lea o lau lau laau, o le a aluese ai le susu, o le laulau lapoa lautele o le a faʻapipiʻiina i luga o se pu. O lenei faafitauli e faigofie ona faʻaleleia i le tele o le fafaga.
E te iloa? O le tupu anamua o Roma o Tiperio o le na avea ma tupuga o le tamaoaiga o le greenhouse. E faavae i luga o ona manaʻoga ma manaʻoga, o ona tagata na fausia ma teuteu potu mafiafia, lea na ola ai cucumama mo le emeperoa i le taimi o le malulu.

Lanu samasama o lau pito i lalo

E masani lava, o lenei faalavelave e tupu i laulaau, e latalata i le eleele, e pei ona iai i tulaga le lelei mo le tuputupu aʻe, e auina atu e le laau meaʻai uma i le pito i luga, pe a tupu ai le fua o le fua ma fua o ovaries. O le mea lea, o foliga vaaia o le samasama o laulaau maualalo e le masani ona mafua mai i se faʻamaʻi. O nisi taimi o se gaioiga masani o vaomatua - o laulaau e lanu samasama ma e le pine ae paʻu ese pe a taumafai le laau e faʻaumatia le tele o laʻau laʻau (ballast). O mafuaʻaga mo lenei mea mataʻina:

  • Laititi le malamalama. O le kukama e tasi le laulaʻau tele i totonu o fatu taitasi - o se taunuuga, i luga o se kukama laau mai le 40 i le 70 lau. Afai o nei laau toto e totoina i laina, o le mea lea e mafua ai ona matua fufusi ma ufiufi. O le vaega pito i lalo o le laau e le maua ai le susulu o le la, o le mea lea o le kukama e lafoai laulaau maualalo ifo ia.
  • Suavaivai po o le lāmala. O nei mafuaʻaga e lua e mafai ona taʻitaʻia i le samasama ma le lau o le lau.
  • Matagi malulu ma eleele. O le maalili o le maalili e mafua ai le gau o lanu lanu i le pito i lalo o le laau.
  • Le lava o meaʻai. O se suiga i lanu i le pito i lalo o le laupepa e mafai ona taʻu mai ai le le lava o meaai paleni (magnesium, potassium poo fulukalama). O lenei faaletonu e mafai ona faatumuina, ae le o le faʻaofiina o soʻo se tasi o meaʻai, ae o se fafagaina atoatoa. Afai e te taumafai e aumai nei mea eseese, e mafai ona e faia se mea sese (e le lava le faia pe faʻatasi foi ma le televave).
  • Fungal maʻi. O laʻau o loʻo i lalo o le muamua lea e aʻafia e faʻamaʻi fungal (fusarium, pythiasis, faʻamaʻi). E faʻamalosia lenei mea e ala i le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le palapala, le tele o le susu, faʻafefe. O laau mamago ua le toe maua ai le tafaoga, avea ma mea e galo, mafiafia.
E taua! E tatau ona vavae ese pepa laulaʻau afaina, ave i totonu o le kiona ma le togalaau ma faʻaumatia i le afi. O lenei mea o le a taofia ai le salalau atu o le faʻamaʻi i totonu o le lauʻeleʻele poʻo totō kukumba. E tatau ona manatuaina o faʻamaʻi faʻaleagaina e vave ona tupu. - afai e te le faia ni mea faʻanatinati, ona oʻo lea i totonu o le lua poʻo le tolu aso e mafai ona faʻaumatia uma totoa o le kukumba.

Yellowing faataamilo i itu

Afai e matauina e le fai togalaau ia pito o lau o le kukama e amata ona liu samasama - e tatau ona e malamalama i mafuaaga ma faanatinati ona faia ni fuataga e teu ai laau toto.

  • Fungal maʻi. O lenei ituaiga o necrosis laʻau o le uiga lea o le paʻu palapala e amata i kukama. O le tuufaatasiga o timuga malulu ma le samasama o pito o le laupepa e manaomia ai togafitiga vave o kukama ma le vai Bordeaux (tasi pasene pasene). Aua nei faia le vaifofo o le Bordeaux sili atu ona tumu, aua e lamatia ai le mate laau (e mafai ona e mu).
  • Le lava le susu i le ea ma eleele. O nei mafuaaga e mafai foi ona faaosoina ai kukama i foliga vaaia o lanu samasama ma itu mama i luga o laulaau.
  • Le lava o meaʻai paleni, atonu o le potassium. Afai o le lau o le kukama e susulu e tusa ai ma le ogatotonu o le laulaau, o lenei lapoa o loo faailoa mai ai le manaomia faanatinatiina o le laau e fai ai nisi mea faapipii, e sili ona faigata.

Yellowing of ovaries ma leaves

O se paʻu mataʻutia i le va o le vevela ma le faʻaitiitia o le vevela (faʻatasi ma timuga) e faʻaalia ai le faʻaalia mai o faʻamaʻi faʻaleagaina i fualaau faisua. I lenei tulaga, e tatau ona vave togafitia togalaau totoma ma vailaau ("Kvadris", "Topaz", "Tiovit jet") po o sauniuniga o meaola.

Faitau atili e uiga i le mafuaʻaga e lanu samasama kukama ovary i totonu o le fale lauʻeleʻele.

E leai se afaina, ae o le aoga lelei o le gaosiga o le kukama: o le uila ma le suka mo le tui (1 teaspoon o le suka e ave mo le 1 lita o le satum), vai vailaʻau (100 g o le galala milled mo le 2 l o le suavai, faʻafefiloi ma alu e faʻaaoga mo le 24 itula) .

Afai o le samasama e le gata i le pito i lalo o le laau, ae na ia puʻeina foʻi laupepa pito i luga - o le taimi lea e teu ai le laau. O le le amanaiaina o nei faailoilo, e mafai ai ona tuua le faletua e aunoa ma se fua.

E te iloa? Kukama mausali i totonu o tu ma aga masani a le tagata talu mai le taimi o le Mesopotamian civilization - sili atu ma le fa ma le afa afe tausaga ua mavae. Muamua na amata ona auai i le totoina o kukama e pei o se tagata totō o Initia.
O mafuaʻaga mo lenei:

  • Le lava le moli - tele lava mo lenei mafuaʻaga, o laulaʻau ma kukama ovaries e lanu samasama. O le mea moni e le lava le malamalama mo le vaega pito i lalo o le laau e le taua tele, peitaʻi, afai o le pito i luga, fualaau aina o le laau e maua le leai o se la susulu, e manaʻomia lou vave maua se ala e alu ese ai. Afai ua tupu le aganuu i totonu o tulaga vevela, o lona uiga, pe a talafeagai ai, fufuluina puipui puipui ma le faʻaloʻo o le falemafa. Afai o le faʻalavelave o loʻo i ai i taimi uma o le timuga - o le tulaueleele e tatau ona faia faʻamalosia i le fesoasoani a fitolamps (mai le 4 i le 12 itula i le aso).
  • Matagi malulu ma eleele. O le maualalo o le vevela e fesoasoani i le samasama ma le oti o ovary kukumba ma le ufiufi lau. I le gaosiga o le lanu meamata, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le siitia o le vevela o le ea e faʻaaoga ai le masini eletise i le vevela manaʻomia. Afai ei ai le mafanafana mafanafana i totonu o le greenhouse, ona faʻalauteleina lea o le vevela o le eleele.
  • Le lava o meaʻai paleni. O le faʻamamaina e le gata ina tuʻuina atu ai i le laau le susu talafeagai, ae faʻamamaina ai foi minerale (nitrogen, potassium) mai le palapala. O le mea lea, e tatau ona tuu i lalo o le aʻa aʻa i le tele o taimi i le vaitau. O lenei faafitauli e fofoina e ala i le faʻaofiina o fomaʻi faʻasaina faʻapitoa.

VITIO: AISEA E TE FIAFIA AI MA LE LĒ FILIFILIA I TOTONU I CUCUMANS?

Le maualuga o le vevela o le ea mo le ola o kukama

Aʻo leʻi fuaina:

  • i le vevela o le tau - mai le 22 i le 24 ° C;
  • i le leai o se la susulu - mai le 20 i le 22 ° C;
  • i le po - mai le 17 i le 18 ° C.
I le maea ai o le faatulagaina o ovary cucumber:

  • i le ao, i le timuga o le tau - mai le 23 i le 26 ° C;
  • i le ao timuga - mai le 21 i le 23 ° C;
  • i le po - mai le 18 i le 20 ° C.

Yellowness stained

Afai e maua ni lanu samasama i luga o le laʻau lanu meamata, e foliga mai o kukama e aʻafia e se tasi o maʻi funga.

  • Anthracnose - o le maʻi e mafai ona iloa i foliga vaaia o lanu mumu po o le lanu enaena i luga o le laupepa. O le pito i luga o nei mea e le maua ai ni taʻavale manino, ae o le aotelega o otootoga o loʻo i totonu ia i latou. Pe a timu pe timuga, faapea foi ma le maualuga o le vevela i totonu o le greenhouse, o le a aliali mai pulu lanu piniki i luga o le mea. O le faʻamaoniga e mafai ona faʻamaonia e kiona paʻu uʻamea - soga o loʻo i luga o le kukama. O le togafiti o kukama maʻi e mafai ona faia i le togafitiga o togavao ma le tasi pasene o le faʻamalolo o le colloidal sulfur. A maeʻa le 10-14 aso, e tasi le isi togafitiga e tatau ai, ae o le taimi lenei e tatau ai ona faʻaaoga le vai Bordeaux (tasi le pasene). Ulumatua i luga o kukumba kukuma ma isi nofoaga vaʻavaʻai vaaiga o se laʻau mumu e tatau ona togafitia i se vaifofo o le vai ma le copper sulphate (0.5%), ona palu ai lea i le malala eletise.
  • Downy mildew - ua fuafuaina e ala i le i ai o ni lanu samasama lanu samasama i le pito i luga o le laupepa lanu ma fuga lauulu sinasina i le pito i lalo o le pepa. I luga o le laau na aʻafia i lenei faʻamaʻi, o le laulaʻau laʻau e palapala palapala, mago ma pa'ū. Faʻataʻitaʻiga: E le tatau ona faʻamalosia kuluga o kukumba maʻi mo aso e fitu, ona vave faʻamalolo lea ma le Oksi (10 g o le mea e tasi i le 5 lita o le vai). Afai e maua mai i luga o laau laiti e leʻi amataina le ovary, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga ma le fualaau faasaina "Rizoplan" (1 sipunamu o le fualaau faasaina i le 5 lita o le vai). O togafitiga uma e mafai ona faia i le afiafi pe a paʻu le vevela o le ea. Ae o faiga ua faamatalaina e mafai ona taofia ai le vave faʻalauteleina o le maʻi. O kuluga tuai kukama i le autumn e tatau ona mu, ona o latou o se puna o mushroom spores. Afai e te le faʻaumatia faʻauʻu i le afi, o le a faʻavaivaia faʻamaʻi i luga o togi ma i le vaitau o le togalaau e sosoo ai o le a amata ona faʻapipiʻi i fualaau faisua fou. E fautuaina e aua nei totoina kukama i luga o lenei 'upega tafaʻilagi mo nai tausaga e sosoo ai, faʻapea foi ma soʻo se melon poʻo fuakena.
E le gata i lea, o le isi mafuaaga e ono tulaʻi mai ai na ituaiga i luga o laupepa o le la. E i ai le mu i le i ai o le vevela o le la ma vaipuna i luga o lau o kukama. E leai se mea e le mafai ona faʻafefe ai le vai i le aoauli, i le taimi pito sili ona manaia o le aso. Faia ia avea ma tulafono e tuʻuina atu ai le susu i totoma i le afiafi.

E te iloa? O le kukumba sili ona umi i le lalolagi ua tupu aʻe se fai togalaau mai Egelani Alf Cobb. O le umi o se kukama e le masani ai na oʻo i le 91 cm 7 mm. O le konekalama o le faamaumauga na tuuina atu e se fai togalaau na tausia o ia i se faaaliga o mea taufaatoaga i le aai o Bath, lea e tu i saute sisifo o Egelani.

Vaega o le tausiga o kukama ma lau lanu samasama

Mafaufau i mafuaʻaga o le samasama o laʻau kukama i luga o laau totō na totōina ile eleele. O mafuaaga atonu e eseese. Ina ia mafai e le kukama ona sasa ma laʻau ia malosi ma ola maloloina, e fautuaina le tausisia o faiga talafeagai o faatoaga i le faatupuina o le aganuu.

I le avanoa tatala

  • Aua nei tuua ni laau e aunoa ma se malulu i le tau malulu. Afai o le vevela o le ea ua paʻu i lalo ifo o le 15 ° C, ufiufi lau togalaau ma faʻamafaʻi pe tuu i latou i luga o laina o le arc ma togi i luga o latou filo. В случае применения полиэтиленовой пленки днем, не забывайте оставлять торцы временного укрытия открытыми - это необходимо для регулирования температуры воздуха в парнике и проветривания грядки с помощью сквозняков.
  • Suavai lelei. A oʻo ina faʻaali le laumei o le kukama ona o le le lava o le susu, amata ona tuʻuina atu e le aunoa vai i aʻa o laau totō, ma o le samasama e taofi. Afai o le mafuaʻaga o se faʻalauteleina o le vai i totonu o le eleele - faʻavave ona taofi le suavai mo sina taimi, faʻamalo le eleele, faʻapipiʻi ma le faʻaofiina o le oneone ma le pefu laupapa i totonu o le aʻa. Afai e maua se maʻi fulaʻau lanu uliuli i luga o kukama, ona fai loa lea o taualumaga uma o loʻo i luga, o le palapala o le moega e faʻafefeteina susu i se vailaau papaʻu lanu piniki.
  • Tuʻu atu i ai laau meaai. Fausia le fafagaina masani (minerale ma faʻalavelave), faʻalagolago i le gaosiga o faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga o lenei aganuu. Lanu samasama o le kukama e mafai ona faʻamaonia ai o le laau o loʻo i luga o se "matelaina".
  • Faia togafitiga mai meaola faalafua ma faamaʻi. E tatau i se tagata fai togalaau ona mataʻituina le togalaau i le lua pe faatolu i le vaiaso ina ia le misia ai le uluai laasaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi manu.
  • Aua le faʻafefeina laʻau ma vai totoma i le ao. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lanu i laulaau.

I totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo luga o le faletusi

O le le tausia o le gaosiga o le gaosi oloa (tulaga o le vevela, fugalaina, gaosiga o le suavai, togafitiga mo faamaʻi ma meaola faalafua) e mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave i totonu o le fale koli. O le faailo muamua lava e lagona e laau e leaga atonu o le samasama o le laupepa.

O i latou e mananao e totoina se fua lelei o kukama i totonu o le greenhouse, e aoga le iloa pe faapefea ona toto le kukama, o ituaiga e sili atu ona lelei le toto nai lo le fafaga ma pe tatau ona nonoa.

Kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele

Ina ia toe faʻafoe cucumbers i le soifua mālōlōina, e tatau ona e tausisi i tulafono nei mo le tuputupu ae:

  • Mulimuli i tulafono o le fafaga. A totogo kukama ma amata ona fua mai, e manaʻomia ona fafagaina faatolu i le vaiaso (lua i le tolu aso) pe sili atu foi (i isi aso uma). Mo sikuea sikuea taʻitasi o moega o kukama e faia ai le 10 lita o le vai. O le mea moni, i le vevela ma le suavai e tatau ona sili atu (15 lita i le sikuea mita). I le toesea o le la po o le timu, e tatau ona faʻaitiitia le totō o le totō o le kukama, atonu e tasi i le vaiaso. E faigofie lava ona iloa pe manaʻomia e le kukumba mo le susu i le taimi lava lea: afai e susu le eleele i le loloto o le 10-15 cm, e mafai ona tolopo le vai mo ni nai aso.
  • Mātauina le siata o le vevela. O loʻo i luga le vevela sili ona lelei mo le totoina o kukama. E ao i tagata ola fualaʻau aina ona tausisi i lenei siata vevela.
  • Fetuunai le vevela o le ea e faʻaaoga ai faitotoa tatala ma tapunia ma faamalama faamalama. O le mafanafana o le faʻamalosi e matua le taliaina pe a tutupu ae kukama.
  • Faʻatulaga faʻataʻitaʻiga. Ina ia aloese mai le faamatuu atu o faamai afaina i totonu o le fale koli, e tatau ona taitaia le faamalosi faamalosi o le potu. O lenei fai togalaau o le a fesoasoani i faʻataʻitaʻiga. Ina ia maua se ata tusi, e tatau ona e tatalaina laupepa poʻo faitotoʻa i pito faʻafeagai o le lauʻeleʻele poʻo le fale le tumau. O le gaioiga o le ea e faʻaumatia ai le lau o le laʻau mai le susu tele, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi (o le palapala ma isi).
  • Aua neʻi galo e fai se mea masani e fafaga ai. Afai o le samasama o le laulaʻau e le o faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi faʻamaʻi, ona maeʻa lea o laulaau, o le a toe lanu meamata laulaau.
  • Tomaʻi kukama mo faʻamaʻi ma pepe-mumu pepe. O meaʻai o le galu e mate pe a uma togafitiga ma le vai Bordeaux (tasi le pasene), faʻatasi ai ma aphids i kukama e mafai ona e feagai ma se vaifofo o se nitroammofoski (6 punetuni ile 20 lita o le vai). E le mafai e le Spider mite ona faʻafeiloaʻi le vaʻai ma se fofo o le sulfur colloidal. I luga o le 80 g o le sulfur colloidal 10 lita o le vai e ave ma maeʻa faʻafefiloi. O lenei vaifofo o loʻo faʻaosoina le totoina o kukama i le pepa.
  • Aloese mai le tele o meaʻai i totonu o le kiona. O le vavalalata tele o laau i totonu o moega e tau atu i le samasama o lau pito i lalo. O le vaega pito i lalo o le laau e le vaaia le la, o lea la e lanu samasama ma oti. O le tumutumu foi e mafua ai le afaina ma le televave o le atinaʻeina o faamai.
E te iloa? O le tamai motu o Ukrainian o Nizhyn sa lauiloa mo lana kukama manogi mo le fia selau tausaga. O le tele o cucumama ua ola ai iina ua taua o "Nezhinsky". I luga o le nofoaga faatafafa o lenei aai, ua faapipiiina ai se maafaamanatu i le kukumba Nezhin.

Kukama i luga o le pusa

Afai o laʻau kukama ua amata ona liu samasama i laau totō totōina i totonu o ipu, e tatau ona fuafua le mafuaʻaga ma galue e tusa ai:

  • Le lava ni ipu poʻo ni atigipusa. Afai e amata ona liu fasi lanu samasama, e foliga mai o latou aʻa ua amata ona pupuʻu i totonu o pusa o loʻo totō ai. E manaʻomia le totoina o le laau i le tuʻuina atu i se potopotoga tele, ona mafai ai lea e le aʻa ona atiaʻe atili ma o le a lagona lelei.
  • Tele le susu i le ea. Ina ia le mafai ona mamaʻi le kukama ma se tasi o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e vaʻavave i taimi uma le loggia poʻo le faletalimalo.
  • Tele tele pe itiiti foi le vai pe a fafaga - o se tasi lea o mafuaʻaga mo le samasama o lau o le kukama.
  • Manaomia mo fafaga. E tatau ona manatuaina o le tuputupu ae o le kukama i le faatapulaa gafatia o lona uiga o le laau e iu lava ina toso mai uma mea aoga mai le eleele ma i le lumanai e tatau ona fafagaina e le aunoa. E fafagaina fualaau kukama mo le taimi muamua pe a uma ona aliali mai ni lau moni se lua pe fa. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le faʻaaogaina o le vailaʻau oona, lea e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga faʻaopoopo. O kukume e ola i totonu o koneteina e le mafai ona fafagaina i fugalaʻau masani.
E mafai ona e faʻatauina se faʻafefiloi ua maeʻa ona faia o laʻei le lelei, ma e mafai ona e "tusia" oe lava ia. Faʻafefiloi i le 10 lita o le vai ma le 10 g o le ammonium nitrate, superphosphate, masima tiso ma faʻaaoga lenei vaifofo mo aʻafia o aʻa o pusa kukama. Faʻasoa ma lenei ituaiga o laei ma le faaeteete, o le fofo, pau i luga o lau o kukama, e mafai ona susunuina.

Yellowing Prevention

Ina ia puipuia le faʻamaʻi o le totoma, e tatau ona tatou tausisi i ni tulafono:

  • matau le mamao fautuaina (20-25 cm) i le va o laau pe a lele atu i se nofoaga tumau;
  • tuuina atu le malamalama lelei;
  • tausisia le tulaga lelei o le vevela (ia 'alofia le "faʻavevela o le vevela" poʻo le siʻitia);
  • ia le liliu le togalaau "i totonu o se mata", ae le o le taofia foi o laau i luga o se mea malogo;
  • pe a totoina se fale kesi, fafagu le potu ma faia ni tusi;
  • taimi e togafitia ai le totoina mai faʻamaʻi ma iniseti leaga;
  • tauaveina faʻapipiʻi faʻapitoa ma mea faʻapitoa i taimi uma;
  • saturate le eleele i le okesene e ala i le tatalaina;
  • nonoa laau, puipuia le faʻafesoʻotaʻi o fasi kukama ma le palapala;
  • faatonutonu le avega o fua;
  • taimi e selesele ai.
E te iloa? E le itiiti ifo ma le 5% o le aofaʻiga o faʻamalama mo meaʻai ma minerale, ae o isi 95% o le tele o fualaau faisua o vai.
Ina ia puipuia le samasama o laumele kukama, e mafai ona togafitia togatogo totoma ma mea e ola maloloina, ae e le afaina i fofo o le soifua maloloina o tagata. O nisi nei o fualaʻau:

Fua o fuainumera 1

O se vaifofo o le susu ma le fasimoli - sasaa se lita o le susu i totonu o se pakete e sefulu lita le umi, faaopoopo le 20 g o le fasimoli a le fale mafolafola ma 30 gogo o iodine iina. Luga luga o le pakete i le pito i luga ma le toʻa, vai manino. Faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o le koneteina seia oʻo ina faʻamaʻapeʻa atoa le fasimoli ile vai. E mafai ona faʻaaogaina lenei meafaigaluega e faʻagasolo ai togatogo i luga o laʻau i tausaga taʻitasi. E mafai ona e amata faʻaaogaina lenei mea faigaluega i le taimi lava e toso mai ai e le kukama ni vaega faʻalua (moni e le o cotyledon)!

Faatasi ai ma togafiti a tagata mo le fafagaina o kukama iodine ma le fefete e aoga.

Fua le fuainumera 2

Black bread ma iodine - tasi le falaoa lanu uliuli e sasaa i le 10 lita o le vai mo le tele o itula. A maeʻa le falaoa, ona uʻu lea e le lima i le vai ma o mea o loʻo i totonu o le tasi fagu o le iodine e faʻapipiʻi i le paluga. O le mea e mafua ai le faʻaaogaina e faʻaaogaina i na o se tulaga faʻaitiitia. Mo le togafitiga o laau toto, e tasi le lita o le fofo ua fofoina ma fefiloi ma le 10 lita o le vai mama. O lenei fofo e tatau ona gaosia le kukama i luga o se pepa i aso uma e 14. Teu le mea o totoe i se nofoaga pogisa ma malulu.

Vitio: Palani falala ma iodine mo kukama

Fua o le fuainumera 3

Onionu peel - mo le sauniuniga o le fulu e te manaʻomia se faletupe o le paʻu ma le malosi 0.7 lita. O lenei aofaiga o le sipisi ua sasaaina i le sefulu lita o le vai, o le paluga e aumai i se vevela, tapunia ma se tapuni ma totoe e tu i le po. I le taeao, o le vai mafanafana ma faʻavaivai ua faʻapena ona faʻaaogaina. Mo le faʻamamaina o le mafaufau e faʻamamaina, mo 2.5 lita uma o le mamafa e ave 10 lita o vai mama. O le fofo o loʻo faʻapipiʻiina i luga o kukama pepa. E mafai ona e faʻaogaina lenei mea faigaluega i vaiaso uma. Fua fua fua 4

Faʻamatalaga masani - o le taimi lava e maua ai laulaau samasama muamua i luga o kukama, e manaʻomia ona togafitia i se vai mālū mālūlū o le potassium ma le vai. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻeina o mashroom spores ma faʻaumatia ai luga o laupepa.

Kukama - e matua mataʻutia i le faʻatupulaia o aganuu fualaʻau. Ae ui i lea, o le mulimulitai i faiga talafeagai o faatoaga, e mafai e se taʻitaʻaga ona faʻamafaʻatasi lona aiga i tausaga taʻitasi ma le manogi kukama lanumeamata, i le taimi e tasi e faʻatumu ai le puʻe ma avanoa faʻatau mo le taumalulu. Muamua lava, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa mea totō, ma matauina le faafitauli - vave ona e suʻeina se fofo.