Toga

Meaʻai, faʻamanuiaga, fua mo le sua o le apu

E toʻaitiiti o le a faafitia le aoga o le sua o le suka. E talitonuina afai e te 'ai i le apu i le aso, e mafai ona galo e uiga i maʻi ma asiasiga i fomaʻi mo se taimi umi. O le a se mea e mafai ona ou fai atu e uiga i le apu o le apu - o se fua o mea aoga mai lenei fua. E maua uma aula i la matou eria toetoe o le tausaga atoa, e maualalo le tau ma talia lelei, aua e mafai e tagata uma ona faʻafiafia i se mea inu suamalie. E faʻapefea ona saunia ma faʻaaoga se vaiinu mai apu, sei tatou talanoa i lenei tusiga.

O mea o loʻo i totonu

O le vai Apple o se "cocktail" o vitamini, o minerale, o meaola oona ma enzymes. Suavai i le tuufaatasiga o fualaau faisua ma fualaau aina ei ai lona fausaga faapitoa, ua manatu o "ola". O le vaiinu e maualalo-kalori, e pei o le 100 kalama e itiiti ifo i le 50 calories. Peitai, o le aofaʻiga o le malosi o le malosi ma le fua o meaʻai o le a faʻalagolago i le tele o apu: o le suamalie o le fua, o le maualuga o meaola caloric ma le mea o loʻo i totonu o gaʻo ma suga.

O le fua o le BZHU ma le vai e faapenei:

  • proteins - 0.5 g;
  • gaʻo - 0.1 g;
  • carbohydrate -10 g;
  • vai - 88 g

O meaai maualalo ole kalori e aofia ai: tamato, fualaau, pi, broccoli, squash, zucini, pineapple, seleri

O le inu e le mafai ona taua tele i vitamini, ae o le apu o le apulo e tele mea elemene ma macro:

Vitamini ma minerale
VitaminiFaʻamau
Vitamin C2 mg
Vitamin PP0.2 mg
Niacin0.1 mg
Vitamin E0.1 mg
Vitamin B50.05 mg
Vitamin B60.04 mg
Vitamin B10.01 mg
Vitamin B20.01 mg
MacronutrientsFaʻamau
Potassium (K)120 mg
Calcium (Ca)7 mg
Vaʻalele (Ph)7 mg
Sodium (Na)6 mg
Magnesium (Mg)4 mg
Faʻasologa o elemeneFaʻamau
Omea1.4 mg
Zinc0.04 mg
Manganese0.02 mg
Aluminium110 mcg
Rubidium63 mcg
Copper59 mcg
Isi elemeneFaʻamau
Suga10 g
Pule0.2 g
Organic acids0.5 g
Ethyl alcohol0.2 g
Ash0.3 g
Cellulose0.2 g

I se vaega itiiti, o le sua oona e aofia ai iodine, molybdenum, chromium, lipine B9 (vitamin B9), faapea pectins, o suauu ma tannins taua.

E te iloa? O le aga masani o le aumaia o se paina po o se laau i totonu o le fale ma teuteuina mo le Kerisimasi i Europa na na o le seneturi lona 16 faatoa tupu, ma o meataalo muamua o ni apu o lanu eseese, foliga ma lapoa! Ae i le tausaga o le malosi o le seleselega o le apu, na suia ai teuteu gaosi i tioata na faia i foliga o se polo. E talitonuina i le XIX senituri, na amata ai le talaʻaga o teuteuga o laau Kerisimasi.

Alu o le suavai

Faʻaauau le faʻaaogaina o le sua o le suka, e mafai ona e puipuia le tele o faʻamaʻi, faʻaleleia lou tino ma faʻaleleia atili lou soifua maloloina. O lenei vaiinu ei ai sona aafiaga i le tino:

  • Immunomodulatory. O le ascorbic acid i le tuufaatasiga o le nectar e fesoasoani i le tino e tau ai faʻamaʻi ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  • Faʻailogaina o le gastrointestinal tract. Enzymes ma pectins faʻaleleia le gaioiga o totoga o meaola, faʻaleleia le pulelasi o le talo, ma faʻamavae le mau.
  • Faʻasalaga o le fiaʻai ona o mea faʻalaʻau.
  • Gaioiga faʻamalosi.
  • Faʻalelei atili le toto.
  • Puipuiga o le faʻateleina o le cholesterol, faʻamautuina o galuega a le tino cardiovascular.
  • Sue lemu matua.
  • Faʻaleagaina le aʻafiaga, faamamaina le tino o toxins.
  • Puipuia mai faʻasalalauga saoloto.
  • Tulaga masani o le metabolism.
  • Faʻafouina o le tino i le tulaga faʻapitoa.

O le suka, o le paʻe paʻepaʻe, o maiʻa mama, o le fale, o le lagania, amaranth, horseradish, nectarines, o le a fesoasoani ai pagakeke e toso ai toxins ma toxins mai le tino.

O le faʻaaogaina o le oloa e mafai ai ona e faʻaauau le mafaufau i se tulaga maualuga. E inu le inu i le tino, faʻaleleia le malosi, faʻaleleia le faia o le faiʻai, mafaufau lelei, maitau, lea e sili ona taua mo tagata o loʻo matutua ma i latou o loʻo auai i le mafaufau.

Apple Drink o le Enzyme Rich - faʻataʻitaʻiga o vailaʻau faʻasaʻi uma i totonu o le tino, o le mea lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o meaʻai ma le faʻamamaina o oloa gaosia.

E mafai

E taua le iloa pe o lenei mea inu e aoga mo tina ma tamaiti i le lumanaʻi, aua o galuega a le tino i taimi o le olaga e ese mai le masani.

Ma le maitaga ma le tausimaʻi

A o faatalitali mo se pepe, o le apu e le gata e mafai, ae tatau foi ona ave - o lenei manatu e faʻasoa e fomaʻi. O le vai e faʻaleleia ai le faimamaga, faʻatumu le tino o le tina ma le pepe i meaʻai aoga, fesoasoani i le faʻatinoina o le tele o faiga ma okeni a se fafine o loʻo faʻaititia le mamafa i lenei vaitau. Afai e leai se faʻasalaga masani a se fafine i le 'aina o se fua, e mafai ona e inuina le sua mai le 4 apples (pe tusa ma le 500 ml) - o le masani masani lea mo se tagata matua, e aofia ai ma le tina o loʻo faʻamoemoe.

E taua! Ina ia aloese mai le tele o avega i luga o le fualaau oona, e tatau ona faamama le suavai i le vai 1: 1.

I le taimi o le maitaga, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i ituaiga lanumeamata o apu, o loʻo i ai le maualalo o le suka ma le maualuga o pasene o fualaʻau ma meainu. E taua foi le inu ava malosi, o lona uiga, e le sili atu ma le 10-15 minute e tatau ona pasia mai le taimi o sauniuniga, aua a maeʻa le taimi atofaina o le aofaʻi o mea aoga o le a sili atu ona maualalo. O se fafine maʻitaga e le mafai ona 'ai i faleoloa ua gaosia!

Mo tamaitai tausi maʻi, e mafai foi ona latou faʻaaogaina le sua o le apu, ae na o ituaiga lanu meamata o apu. O lanu mumu o apu o le a mafua ai ona oso i le pepe. E tatau ona inu le sua i le faʻaeteete, faʻalogo i le tali a le tamaititi: Afai e aliali mai se faʻavevesi pe maʻi le tamaititi mai le colic, e tatau ona e aloese mai le inu mo sina taimi.

Faitau foi, pe faʻapefea i le taimi o le maitaga e faʻaaoga ai le meli, le tipi, polleni pipi, Pekisi pikapi, faila, pala, letisi, gooseberry, aso

Tamaiti ma tamaiti

Fua faʻatau fua o fualaau aina - O se punavai sili lenei o mea taua mo se tino olaola malosi, ae pe a faʻafeiloaʻi se paluga ma lenei vaiinu e tatau ona faʻaeteete. Afai e inu e le pepe le suāsusu o tina, e tatau ona tui le inu i le taumafataga e leʻi muamua atu nai lo le 6 masina, pe a fai e palu le paluga, ona mafai lea ona maua muamua vaega o le suavai mai le 4 masina o le olaga.

I le auala, o le apu fou o le apu o le vai muamua lea e masani ai lau tama, ona o le lamatiaga o le faʻafefe i le oloa e itiiti lava. Mo le taimi muamua e tuʻuina atu ai le tamaititi e inu i le fua o le 0.5-1 t. ​​L. E lelei tele le filifili o se malologa i le va o fafagaina i le taeao. A maeʻa le "tafaoga faamasani" ia mulimuli ma le faaeteete i le tali ma le manuia o le pepe. Afai e leai ni faʻaaliga leaga e mafai ona iloa, o le aofaʻiga o le oloa e mafai ona faʻateleina ma ofo atu i le tamaititi i ni nai aso. E taua le manatuaina ao leʻi oʻo i le 1 tausaga, e le tatau i le tamaititi ona ofoina atu mea inu suamalie, e le tatau ona faʻafefiloi le oloa ma isi sua. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le vai i vaega tutusa.

Mo tamaiti mai le tausaga le matutua ma le matua, o le suavai o se mea aoga ma talafeagai, ae e oo lava iinei o loo i ai le tele o tulafono taua mo le inu:

  1. Aʻo leʻi inu le inu, talanoa i lau fomaʻi e tusa ai ma le setete o le soifua maloloina ma le leai o se faʻasalaga i le faʻaogaina o le fou.
  2. Tuʻu le sua o le tamaititi ao le i taumafa (mo le 30 minute), aua e vave ona faʻasaina ma pasi faasolosolo i luga o le inumaga. A leai, o le a tumau le oloa i totonu o le manava, lea o le a amata ai le faiga o le faʻamalosi.
  3. Fufulu le oloa i le vai.
  4. Mai le 3 tausaga le inu apu o le a mafai ona faʻafefiloi ma isi fualaau suamalie, greens.
  5. I le 3-10 tausaga le matua, o le fua faatatau o le oloa i aso taitasi e 80-100 ml, lea e tatau ona faia i ni taʻaloga se lua.

E te iloa? O ituaiga eseese o apu e matua ofoofogia lava - o nei tagata o nei aso e sili atu i le 7,000 ituaiga o meaʻai, ae na o le 100 o nei mea e faʻaaogaina mo le ola ma le faʻatau atu i totonu o voluma tetele.

Auala e fai i le fale: o se fua

E pei ona matou taʻua muamua, e tatau ona inu le apu fou i le taimi lava e uma ai sauniuniga. Ae ou te manao e mafai ona ou fiafia i se meainu i soo se taimi! Tasi le filifiliga o le seleseleina lea o le suavai mo le taumalulu i faletupe. Mafaufau pe faʻapefea ona fai sao aʻo tausia le maualuga o le lelei o le meainu.

Manaoga Manaomia

O le mea autu o le a avea ma apu. E faʻatatau i le eseesega, le tele o apu, ma le ituaiga o suini mai le 1 kg o fua, o le a mafai ona sosolo mai le 300 i le 500 ml o le vai. Juicers e mafai ona centrifugal ma tau. O le vaega mulimuli o le meafaigaluega e sili ona lelei, talu ai e mafai ona maua se aofaiga tele o oloa, lea, ona o le galuega faapitoa o le masini, e tumau ai le maualuga o mea aoga.

Aoao mea e aoga ma pe faʻapefea ona kuka le ukiniki, pipi, vine vine, buckethorn, viburnum, birch, maple, sua mama.

Mea e te manaʻomia:

  • apu;
  • lemoni po o le citric acid;
  • pans mo le faʻavevelaina o le sua;
  • faletupe;
  • ufiufi.

Laasaga taʻitasi i le laasaga ma ata

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le faia o sua suamalie suamalie:

  1. Filifili, fufulu ma faamama apples mai loto.
  2. Tufa atu apu i totonu o le suasusu, aoina le sua.
  3. I le faagasologa o le tuiina o le sua o le suamalie. Mo le aveeseina o le pulu, o le vai e tatau ona tu mo sina taimi - o le puaa o le a aoina i luga aʻe o le vai.
  4. O le pusa o loʻo i ai le oloa e vaivai i le vevela vevela seia oʻo ina oʻo mai ni matagi (ua oʻo le vai i le vevela o le 95 ° C).
  5. I le taimi nei, matou te faʻamamaina ipu ma faʻavaa.
  6. E tatau ona aveese le suavai ma sasaa i totonu o pusa ua uma ona saunia, ufiufi i le faʻavaa.

E taua! E le mafai ona faʻafeinu le inu i se mea e vevela, ina ia tumau ai le tele o mea aoga.

O le foam e aoina i le pito i luga o le koneteina o le apu pulupulu. O Jam e mafai ona saunia mai ai pe leai foi mai le sua, i lenei tulaga se mea e faʻaaogaina i totonu o fagu, lea e masani lava. Mo le faia o le sua, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga suamalie suamalie, ma le lava o le suka masani, e aloese mai le faaopoopoina o le suamalie masani. E mafai ona faʻaaogā le laʻau pe a manaʻomia - o lona faʻaopoopoga o le a faʻamalamalamaina ai le sua, lea e iu lava ina amata faʻafefeteina i le ea ma faʻapogisa. Ae afai e te le o fenumiai i le pogisa o le inu, faaopoopo le lamoni e filifili.

Vitio: auala e faia ai le sua apu i le fale

E faʻafefea ona inu ma feinu e aunoa ma se tapulaa

E ui lava o le meainu e masani ma e lelei le soifua maloloina, e le mafai ona e inuina i le tele o mea. A faʻaaogaina se vaiinu, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono e maua ai le aofaʻiga sili mai le aoga:

  • e fautuaina e inu le sua i luga o vaovao ina ia alofia ai aʻafiaga o meaʻai i le nifo niila;
  • o le oloa e tatau ona onā i taimi uma aʻo leʻi 'aʻai ma leai se mea mulimuli ane;
  • O le vai inu e tatau ona faʻafefe i le vai ile fua o le 2: 1 poʻo le 1: 1;
  • o le maualuga o aso taitasi o le 2 tioata masani o le oloa i taimi eseese o le aso;
  • O le apu suamalie e lelei tele i greens;
  • 'aua le' ai i luga o se manava gaogao, e mafai ona mafua ai le ita o le manava;
  • pe a uma ona inu le gutu, fufulu ile vai.

Faʻafefea ma le mea e teu ai

O le suamalie lelei ua saunia le suavai e le o noatia i le teuina umi o taimi, e le manaomia le sauniuni muamua. (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le aso atoa), ona e faʻafefe i le ea ma e toetoe lava o mea aoga uma ma meatotino. Ae peitai, faatasi ai ma le auala sauniuni ua faamatalaina i luga, e mafai ona teuina le vai mo le 1-2 tausaga e oo lava i le vevela o le potu. O le mea autu - aua le faʻatagaina le malamalama ma le susulu o le la i luga o faletupe, faʻapea foi ma le tuʻu ese o le mea faigaluega mai le pona.

E te iloa? O Apple o le uluai laau fua, na totoina se isi 6.5 afe tausaga TLM. u. I lena taimi, o le maualuga o le laau e mafai ona oʻo atu i le 15 mita, ae faafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga na avea ma "faigofie" mo tagata e 3-4 mita le maualuga.

Le faʻaaogaina o le sua mo le faʻamamaina o faamoemoega

O le vai Apple o se mea e sili ona lelei. aua, e faalagolago i le tuufaatasiga o mea aoga, e mafai ona saunia mea mo soo se ituaiga o le paʻu, e foia ai le tele o faafitauli i le epidermis. O le oloa ei ai lona aafiaga i luga o le paʻu:

  • leo i luga;
  • toe totogi;
  • faafouina (aemaise lava i masina vevela vevela);
  • faʻamamā ma faʻaleagaina faʻatasi ma vailaʻau;
  • fufusi paʻu i paʻu o le tino;
  • susulu avanoa ma taula.
O le aotelega o apu o le natura atoa, o le aafiaga o le faʻaaogaina o oloa ma le apu o le vai mo foliga e mafai ona iloa i le 2-3 vaiaso, ma o le meafaigaluega lava ia o le a tauina ai oe i se penny.

I le tausiga o le paʻu paʻu o le a e manaʻomia: loquat, yarrow, afiafi muamua, purslane, uʻamea i luga o le mauga, mumū, almonds, aniani Initia, toe faʻaleleia.

Peʻa o le paʻuMeaʻaiSauniuniga ma le faʻaoga
Ava
  • 1 tsp apu opu;
  • 1/2 yolk;
  • 2 tsp. kusi falaoa;
  • 1 tsp suauu faavae.

Faʻaaogā e faʻamamā le paʻu mo le 20 minute, ona fufulu faʻatasi lea ma le vaeluaina o le vai: muamua mafanafana, ona malulu.
Oona
  • 2 tbsp. l apu opu;
  • 1 protein;
  • 2 tsp. pateta pateta;
  • 0.5 tsp. suauu o le vailaʻau A po o E.

Paʻu le protein seʻia oʻo i le fulufulu, faaopoopo le sua ma le masini, ma faʻaopopo le vitamini e avea o se mea mulimuli. Faʻaauau pea mo le 20 minute.
Maʻa ua afaina, paʻu le paʻu
  • 1 tbsp. l ulanamona;
  • 1 tbsp. l meli;
  • 2-3 art. l sua sua;
  • 1 tbsp. l oatmeal.

Faʻafelaʻu lelei fasi laupapa, faʻaopoopo mea uma o totoe ma massage masini e faʻaaoga i foliga. Fufuluina pe a uma le 15 minute.

Fafaga meaai

O le apu o se fua lautele lea e mafai ona tuʻuina atu i le tino mea uma e tatau ai e sili atu nai lo le tasi meaai e fausia i lona faavae. O lea, o loʻo i ai se meaʻai faapitoa, lea e faʻavae i luga o apu. E fuafua i le averesi mo le 1 vaiaso, ae a maeʻa se taimi atofaina e mafai ona e ausia ni taunuuga ofoofogia. O se filifiliga sili atu le toʻa o le filifiliga ua fuafuaina mo le 3-4 aso. Ae e te leʻi nofo i luga o se taumafataga talitutusa, e tatau ona e faʻaalu ni nai aso o suʻega i luga o apu. Afai e faʻatagaina e le tino ia tulaga masani, e leai ni faʻalavelave i le 'ai o apu, e mafai ona e amata saogalemu i lau malaga i se ata matagofie.

O le leai o na pauna faaopoopo o le a fesoasoani i le: vai vai, lili, pi, meaʻai, cardamom, goji vine, paʻu, cilantro, vao.

I le gasologa o le aso e tatau ona e 'ai e oo atu i le 10 laʻau o le tele-apples i le pepa fou pe tao mo le tolu taumafataga. E mafai ona e faʻaopopo mea faʻapitoa i le salati:

  • 1 fuamoa ua kuka;
  • lanu;
  • sua o le tipolo;
  • se tamai lima o nati;
  • vevela aʻa fualaʻau: kāloti, beets;
  • kusi falaoa;
  • tunu araisa;
  • 1 tsp. meli

E taua! E taua le manatuaina o sea ituaiga mea taumafa o se malosi tele mo le totoga, o le mea lea, e le manaomia le matauina mo le sili atu ma le 4 aso, talu ai e mafai e le tino ona toe suia le galuega o le faasaoina o le tagata lava ia ma le faaputuputuina o mea.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

O le vai o le vai o se vaiinu malosi ma le tele o vailaau oona, o meaola. I nisi o faʻamaʻi e matua faasaina ona faʻaaoga, pe a:

  • gastritis, maʻi fatu;
  • maualuga maualuga;
  • maʻisuka (e tatau ona e inuina se meainu mai fualaau e le i ai le suamalie pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi);
  • faʻamalosi i faʻamaʻi maʻi;
  • pancreatitis.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaogaina ia laau e pei o: Yucca, Crimean lemongrass, aspen, ma le zucchini, hina nut ma boletus

Afai e te ave ese le ava apu ma sili atu i le fua o le aso, e mafai ona e maua le faʻavauvau i le gutu, gaʻo ma le fulafula, lagona malosi o le fiaai, faʻaleagaina o totoga o meaʻai, mamafa ma tiga i totonu o le manava. O le mea lea, o le "amio lelei" e toetoe lava a tutusa ma le upu "manuia".

Mai le tautotogo e totogo ai, o apu o ituaiga eseese ma mea e maua i luga o fata oa tatou faleoloa, o lea e mafai ai ona e fiafia ma lou aiga i se meaʻai suamalie, maloloina, fou i le aso.