Laʻau

Ginura fugalaau - tausiga, fugalaau wicker, lanu viole ma variegate

O le igoa o se fugalaau tropical fuga i togalaau ma luga o sulu faamalama, ginura, ua faaliliuina o se "fafine ua i ai se siʻusiʻu." O mea uma e uiga i foliga manaia o laulaau: e pei lava o se nofoaafi o se ofu matagofie o afiafi. O le igoa masani lona lua o le manulele lanumoana. Na avatu ia te ia se paʻu lanu viole po o le lanumoana o veins. O nisi taimi latou te taʻua o ia o le taracodile mo le fusi o foliga.

Ginura - o se fugalaau mai Asia ma Aferika, o se tasi o le tele o aiga Asteraceae (Astrovaceae). O ona togitogi laiti e ola saʻo, ona paʻu ai lea i lalo o latou mamafa. E faigofie le tuʻuina atu ia i latou o le mea e manaʻomia, lea e faʻaaogaina pe a fatuina ni faʻataʻitaʻiga o togalaau - 'aʻai, pergolas, ma isi. O faʻamau fadrangular e oʻo atu i le 1 mita le umi. O le gaugau o laulaʻau e mafai ona avea ma lanu viole, lilac, faʻapea foʻi ma le viole ma le violet.

Ginura

E iu lava ina maua e paranesi auala masani, e mafua ai ona maua e le vao se foliga matagofie. O fualaʻau o le oval poʻo le tafatafa o foliga e tupu i luga o petioles pupuu le tasi i le isi. O aʻa e sili ona laʻau (e oo i le 20 cm le umi), ma i pito pito i lalo o le laʻau latou te laʻititi tele. O pito o le laʻau laʻau o loʻo faʻamalosi, ma o le maualuluga e tele. O le itu sese e masani ona mumu.

Ginura: tausiga ile

I fale mautotogi, e le faatagaina le ginur e fuga. O ona aʻafiaga o loʻo i ai se manogi sili ona manaia, o lea ua tuua ai i latou e fuga na o le ea fou. O le vaitau vavalalata e mai ia Me ia Tesema. Afai e lava meaʻai, ona mafai loa lea ona faʻagata i le tausaga atoa.

O le mea e tupu i luga o le lala o le lala laau e tupu i luga o le lala o lala po o maila o laulaau. Fuga e samasama, lanu viole, moli, lanumeamata ma le mumu. E manaʻomia le tele o meaʻai mai le vao, lea e aʻafia ai le leai o sona matagofie. Mai fugalaau ua afifi, pusa ua tumu i fatu uumi umi.

E taua! O le fugalaau o le mea oona, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a galue ai, ma ofuina totigilima. I totonu o potu o tamaiti e tuʻu ai fagu e le mafai.

Afai e le lava le malamalama, ona pala lea o le lanu. Faʻamanino le susulu o le la e ono mafua ai mumu. O le faamalama sili ona lelei mo le tuu o pusa i sisifo, sasaʻe. I luga o faamalama i saute e tatau ona e faʻapipiʻi pepa i le tioata. I le taumalulu, ia faatumauina le matagofie o le laau, e manaʻomia le malamalama faʻaopoopo.

Mo faʻamatalaga! O le tele o le telefoni e faʻaaogaina lalaga ma aʻe aʻe ituaiga.

Maea lelei le vevela ile 20-25 ° C. I masina o le tau malulu, e manaʻomia e le falelaau le malologa, o lea e faʻaititia ai le vevela i le 12-15 ° C. E le gafatia faʻataʻitaʻiga, ae manaʻomia se faʻasalaga i aso taʻitasi.

O faʻamaʻi e seasea aafia ai le ginur. Paʻu paepae i luga o laulaau, faʻapea foʻi ma mataʻutia poʻo le uliuli - o nei faailoga o le le tausia lelei - solia o le puleaina o le vevela, faʻafeinu. E masani lava latou te filifilia se sao mai saoloto mai faailoga faʻalavelave ma aʻa ai, ma aveesea le faʻamaʻi maʻi.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le masani lelei o le susu i totonu o le fale e tusa ma le 50-60% le ginur e lava, e le manaomia le pulupuluina o laulaau. E faʻamaʻaina le vai i vai inu i le vevela o le potu. O le tele o le suāsusu e manaʻomia i le taumafanafana, ma i masina o loʻo totoe e sili atu ona lelei. Faataitai le susu o le eleele e ala i se paʻu. Afai o pa'ū vai i luga o laulaau, ona mafai lea ona latou tuua ni lanu enaena lanu enaena i latou.

Faapipiiina, teuteuina

O ituaiga eseese e manaʻomia ai le faapipiiina o pine. Afai e le faia lenei mea, ona taofi lea o le laau i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuina o se mea e mafai ona maua ai se pale matagofie matagofie, lea, i le toesea o le mamanu talafeagai, e tupu tele ma le le aoga. O le faʻapipiʻiina o pito pito umi o laʻau e faʻamalosia ai le faia o auala i fafo. 'Otiʻoti laʻau e mafai ona faʻaaoga mo le aʻafia.

Toe gaosia ma le gafa

O le auala sili ona faigofie e maua ai se fugalaau talavou o le aʻafia lea o le aʻa. E sili ona vavaeeseina i le tautotogo po o le taumafanafana, ae o Setema o le a faia. Ave le pito i luga o le fana ma ni nai laulaau. O le kusi e tuʻuina i totonu o se ipu vai, pe a maeʻa le vaiaso, e tele aʻa e faia. Na totoina i totonu o se ipu tumau.

O le lalolagi ua taatele mo le totoina o fatu laau. Afai e te faʻapalapala le palapala palapala ia oe lava, ona faʻafefiloi lea o le turf land with leaf in equal proportion, faaopoopo le humus ma fufuluina le oneone. E tatau i se faʻafefiloi ma le manava ona faʻafefiloi. I le pito i lalo o ipu, e tatau ona faataatia se alavai faʻavaivai o laumei mafiafia poʻo le faalauteleina o le eleele.

Faʻalogo lelei! E faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina pe a tumu uma aʻa i le gafatia, e masani lava pe'ā uma le tausaga. Ua lava le faʻafeiloaʻi o le eleele ma aʻa i totonu o se fagu fou e sili atu le lautele ma faaopoopo i ai le palapala o loʻo misi. I le amataga, e tele le vai e faʻafeinu ai e faʻamalosi ai le aveeseina mai le tane, ma a maeʻa ona faʻavasegaina, tuʻuina mo ni nai aso i le malulu, ma tuʻu ai e aunoa ma le suāvai mo le faʻaleleia o le faʻamalolo.

Le faʻavaeina o ginura faʻataʻamilo i le fao

Fugalaau aichrison: tausi ma fuga i le fale

O vili uumi uumi e faigofie ona afifi i soo se lagolago. Latou te le o se mea vaivai, o lea e mafai ai ona e faia e aunoa ma ni mea faʻapitoa mo le faʻamautinoaina o lala, ae masani ona latou faʻaaogaina se pusa o le filo malosi. O le lagolago e mafai ona i ai i soo se foliga, ae o foliga sili ona lalelei. O le pito sili ona manaia o le taunuuga e mafai ona maua i totonu o le togalaau, ae i luga o le windowsill e mafai ona e totoina se tamai fafa.

Faʻasagaina o le fagu ginura

Faʻalogo lelei! O se mea faʻapitoa faʻapitoa e faigofie ona maua i totonu o se faleoloa faapitoa, ae e mafai ona e faia oe lava ia i se palasitisi talafeagai poʻo laau laupapa.

Fofo masani i le tuputupu ae o le ginura

Fugalaau o Aglaonema i totonu - ituaiga ma le fugalaau
<

O se fugalaau e le lelei tele e mafai ona leiloa lona matagofie pe afai e le lelei ona siaki. E masani lava, o mafuaʻaga nei:

  • afaina e mafua ai le leai o se malamalama;
  • O pulu uamea ma lapisi tetele i le va o laulaau ua faailoa mai ai le leai o se malamalama;
  • o paʻu paʻu ua lafoaʻi oneone mamago i totonu o le ulo, ona o le leai o le susu, ua vave ona amata ona mamae;
  • e tele lava lau laʻau e ola i le paolo ma le leai o ni meaʻai.

Mafaufau i le faigofie ona faʻalauteleina o le ginura, latou te mananaʻo e faʻafouina i soo se taimi lava e leiloa ai ona foliga teuteu. Ae, afai ei ai se manaʻoga e faʻalautele le ola o le fugalaau, ona latou faʻaogaina lea o luga o lavalava ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo le totoina o totonu o totonu ole togalaau.

Fugalaau ginura

Laʻau tupe - tausiga o le fale ma le fugalaau
<

E matala mata i le taumafanafana. Mo lenei mea, o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻaleleia o laʻei pito i luga ma se aofaʻi o le malamalama o le la. O fugalaau masani lava e ese le lanu pe a faatusatusa i laʻau, lea, pe a leai ni mea e le masani ai, ona maua ai lea o le laau e pei o se foliga teuteu. O le mea lea, o loʻo totoe i latou i togalaau. Ae i le fale, e fiafia le au faifaatoʻaga e momotu ese ni fatu ina ia le faʻaumatia le malosi o le laau i le faʻaleagaina o le matagofie o lau, ma e leai se tasi e fiafia i le manogi le manogi. O le mea lea, e le o tagata uma na maua le avanoa e iloa ai pe faapefea ona fuga mai le ginura i luga o le windowsill. Se vaaiga e le masani ai.

Fiafia ituaiga

O ituaiga nei e sili ona lauiloa i Rusia.

Ginura wicker

Laʻau faʻauʻu i le paʻu. Ua tupu i luga o fagu fugalaau e pei o se ampel teuteu lau fugalaau. I le maualuga, o se laau faapena e mafai ona oʻo i le 60 cm. E laʻititi lava laʻau, ae umi - e oo i le 7 cm le uumi. I le tausiga e le ese mai isi ituaiga. O fugalaau e samasama.

Gynura sarmentosa

<

Ginura lanu viole

Mai isi ituaiga, o lenei ituaiga e iloagofie e le lanu violē o veins, o totonu o le laʻau ma lona susu mai. Faʻatasi ai ma laʻau lanu meamata ma teuteuga o le fale e foliga mai e sili ona mataʻina. Laʻau e oʻo atu i le 10 cm curl sina mea itiiti. O se togavao laʻitiiti, ae o le faasolosolo lava o le a tafe mai i lalo o latou mamafa.

Gynura lanu viole

<

Ginura Orange

O ona laʻau umi e oʻo atu i le 1 m. O laʻau lanu lanumeamata ma ona pito i le nifo. O le pubescence e masani lava o le lilac poo le violet. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o fugalaau o le ginura aurantica e sili ona talitutusa ma tifeni ma e tutusa le lanu samasama-lanu moli, ae e manogi lava le le fiafia.

Gynura aurantica

<

Tatala ginura

O lenei ituaiga e leʻi leva ona nofoia i luga o le faamalama o le faamalama a Rusia. O le gafatia e vaʻavaʻai ai mai isi mea uma. O lanu lanu lanu meamata lanu meamata e mafai ona faʻaaogaina i le auala lava e tasi e pei o soʻo se isi lanu vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le sauniuniga o salakeke. Tuputupu ae e ola e oʻo ile 1 m le umi.

Gynura procubens

<

Ginura

E taua foi o pseudo-ginseng. O se vailaʻau faʻasolosolo faʻatoaina i Saina e umi ona oso i luga o vaʻai lanu meamata. Fugalaau e ola i luga o vae uumi i le foliga o se faamalu lanu lanumeamata e oo i le 4.5 cm le lautele. O le a le mafai ona tupu i luga o le windowsill, talu ai e faigata tele ona faʻatau fatu, ae, o le mea sili ona taua, o tulaga i totonu o se fale masani e le talafeagai mo ia.

Gynura Cirrus

<

Ginura lanu viole

O nisi ituaiga o wicker poʻo moli ginura e ala i filifiliga ua maua ai se lanu uliuli i le pubescence ma veins. O ituaiga o ituaiga eseese e mafai ona maua i luga o le faatauina atu i lalo o igoa tau fefaatauaiga, mo se faataitaiga, Purple Passion Vine. I le tuua, e leai ni a latou eseesega.

Gynura suamalie eleelea vine

<

Ginura variegate

E ese lenei mea mai isi ituaiga uma ile lanu o le lau. O le tamaititi e alu i le pito i luga o le moto o le tipu, e iai lona lanu mumu lanu piniki, lea e maua mai ai ni lanu uliuli e pei o latou tausaga. O laulaau i aʻa e toetoe lava o le lanumeamata lanumeamata ma se lanu piniki.

Gynura Variegate

<

Ina ia teuteuina le fale, e faigata ona maua se laʻau sili ona matagofie ma le le lelei. O ona lauulu lanu ma le lanu violē po o le lanu violē e masani lava ona tosina mai ai mata fiafia, ma avea ai ma taui pito sili ona lelei i le tagata e teu ai. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tilotilo ese mai le fana ma fefaasoaaʻi le 'au ma uo. E le gata i lea, o le tausiga o se fugalaau fugalaau i le fale e le o se faʻalavelave.