Faatoaga

O a mea e faʻaaogaina i le tautoulu i lalo o fualaau aina suamalie

E tele taimi e talitonu sese ai faifaatoaga o le taimi sili ona lelei e fafagaina ai fualaau aina ma laau afu o le tautotogo, aua ua vaivai le togavao i le taumalulu umi ma manaomia ai le tele o meaʻai. O le mea moni, e leai. Ina ia mafai ona ola i se tau malulu malulu, e le manaomia le malosi o le matou togalaau. E sili atu ona lelei le laei o le Autumn i le tautotogo, ona o le faʻamaʻaina e ala i le fuaina o laau totino o loʻo manaʻomia tele meaʻai. E le gata i lea, o le fomaʻi e faʻaititia ai le tetee o laau i faʻamaʻi ma maua ai le maualuga o le gaosiga i le isi vaitau.

Le taimi e fafagaina ai laau ma vao i le tautotogo

O le faʻamaina o le aluga o laau e amata ia Aokuso ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Setema / amataga o Oketopa. O le vaitaimi lenei o le fuaina o laau toto ma fualaau aina suamalie, lea e mafai ai ona amata galuega i le sauniuni o le togalaau mo le taumalulu.

Nai lo le faʻamamaina

E mafai ona faʻatamaoaigaina le eleele i meaʻai e faʻaaoga ai mea uma e faʻaaogaina ai minerale ma faʻamaʻi. O le auala tonu e tuʻuina atu ai le fiafia e faalagolago i le tuufaatasiga o le eleele ma iuga e manaʻomia.

Mineral fertilizers

O lenei ituaiga o laʻei e aofia ai: oona, phosphoric ma le ufiufi. O nei elemene e tolu o loʻo avea ma taʻiala i le atinaʻeina o laau totō.

Phosphoric fertilizers

Vaʻalele o se vailaʻau e le mafai ona fofo ile vai. Fertilizer e tatau ona faʻaoga loloto i totonu o le eleele i le faʻagasologa o le faʻaaogaina o aʻa. E le mafai e le toesea ma le phosphate rock ona ave le tele o mea e pei ona ia manaomia. O lenei ituaiga o fafagaina e nafa mo le faiga o le gaosiga o le laau ma o se punavai talafeagai o mea taumafa mo fualaau aina.

Fertilizers faʻapitoa phosphate:

  • superphosphate / lua superphosphate;
  • ammophos;
  • diamamophos;
  • ponaivi aano.

Palu

O lenei laei e faʻateleina ai le faigata o le taumalulu ma le tumau o laau ma vao i le lamala. Le leai o le pasela e taʻitaʻi atu ai i le fausiaina o se lala vaivai. Malamalama ma peaty soils e sili ona manaʻomia lenei faʻala, ma o le mamafa ma le eleele eleʻele e pipiʻi le potassium. Autumn o se vaitau timuga, ma o nei tuutuuga e lelei mo fugalaau falai, e naʻo le lava lelei o le susu.

O le tele o taimi, o fugalaau faila nei e faʻaaogaina i togalaau aina:

  • potassium sulfate;
  • potassium chloride;
  • masima masima;
  • sima le pefu.

Faʻatasia

O le eseesega i le va o nei fugalaʻau ma isi mea faaopoopo o le minerale, e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le tele o meaʻai. E faʻatatau i vaega atonu e:

  • nitrogen-phosphoric;
  • nitrogen-phosphorus-potassium.
E maua uma i le vai ma le vai. O le aoga sili o laei tuʻufaʻatasia o le latou le aʻafia ai le aoga o le palapala ma e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se eleele.

O lenei ituaiga o fosi e aofia ai:

  • nitrophoska;
  • nitroammophoska;
  • ammonium ma le potassium polyphosphates.
E taua! Nitrogen fertilizers e fesoasoani i le atinaʻeina o le laumei lanumeamata o le laau, o lea e le fautuaina e faia i le tautoulu. O lenei mea e mafai ona amataina ai le tuputupu ae o se laau fualaau aina po o se vao, lea e matua le manaomia i le taumalulu..

Organic

Pe a faatusatusa i le mineral, o lenei ituaiga o mea e gaosia ai e sili atu ona avanoa. Ma o le toʻatele o tagata e faʻasauāina, faʻafefeteina i fuainumera e sili atu i le masani. E foliga mai o le faʻaofiina o oloa masani e manaʻomia ai foi ni tulafono.

Manua ma drops

Ina ia saunia le manua mo le faʻaaogaina, e tatau ona le itiiti ifo i le fa masina le va. E sili ona lelei le faʻaaoga o laei e lagolagoina mo le lua i le tolu tausaga. O le mafuaaga e mumusu ai e faʻaaoga le fugalaau fou o le maualuga o meaʻai o fatu vevela ma pathogenic bacteria i totonu. E faʻaaogaina le manulele pe a eli i foliga masani i le fua faatatau o le 8 kilokalama i le sikuea mita poʻo le foliga o se fofo mo le faʻaleleia o vai, lea e saunia mai le 10 lita o le vai ma le 3 kilokalama o le manure.

Aoao atili e uiga i meatotino o povi, puaa, mamoe, solofanua, lapisi o le lapiti ma le paʻu.
Litter - o se mea e sili ona taua. O le sili ona lelei o le lupe ma le moa, i le pato ma le kusi, o le faʻaogaina o meaʻai e sili atu le maualalo. O le faʻaaogaina tele o lenei fugalaʻau faʻasaina e mafai ona mafua ai le faaputuputuina o otaota i laau totō. Fertilizer e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatusatusaga: e le silia le 0.5 kilokalama i le sikuea mita, mago - 0.2 kilokalama.

Humus

O se tasi o mea sili ona taua o le faʻamalaina. O le suavai e taʻua o le manua atoa, lea e liua i se mea e leai se mea, e leai se manogi o le ammonia ma pala. O le tulaga ese o lenei ituaiga o fugalaau o lona agavaʻa.

Humus e talafeagai mo soʻo se ituaiga palapala: i oneone - e teuina ai meaʻai i le aʻa o le aʻa, i le manino - e sili atu ona mamafa. O le faaaogaina o le humus i le tautoulu e faia i le maeʻa o le seleselega i le fua faatatau o le 6-8 kilokalama o le toneta i le mita kupita.

E te iloa? O tagata soifua i Iapani ua leva ona mafaufauina o le lelei o le fugalaau lelei, ma o le tele o feeseeseaiga a le mauʻoa na sili atu lona taua ona o le eseese o taumafa o le tamalii.

Peat ma peppost compost

O le peʻa o loʻo aofia ai meaʻai ma meaola e faʻapipiʻiina i lalo o le natura masani ma, ona o le maualuga ma le leai o le ea, ua fausia ai se vaega tele i le gaʻo. Faʻalagolago i le maualuga o le faʻavaeina o vaega o le eletise, o peat e mafai ona i luga i luga, lowland ma suiga.

Faia o le mama mamanu e le aoga, aua o le vailaʻau oona o loʻo i ai e iai sona aafiaga lelei i luga o laau pe a maeʻa ona faʻauʻu. I lona natura natura, o le paʻu o loʻo i ai le malosi e faʻafefe ai le susu mai palapala, lea e aʻafia ai le atinaʻeina o le laau. E mafai ona faʻaaogaina le peat, o lona uiga o le faʻamaoaigaina o le vailaʻau oona o iai i totonu o le potassium ma le phosphorus, e ala i le faaopoopoina o le meaʻai.

Peameni compost O loʻo saunia mai le tasi poʻo le lua vaega o le peat ma le tasi vaega o le manurele, lea o loʻo taoto faʻatasi i luga ole laulau 20-30 senitimita. Ina ia faateleina le mea o le paluga i le paluga, e mafai ona e faʻaopopo le masima tiso. I le tau vevela, e manaʻomia ai le faʻamafavai. O le taimi o le sauniuni o le faʻatoʻa maeʻa e tolu i le fa masina. Latou te faia paʻu peʻa-suauʻu pe'ā eliina le eleele ile fua ole tolu i le fa kilokalama i le mita kupita.

Faʻasa

O lenei fuālaʻau ua saunia e latou pito i luga o laau totoina ma otaota faʻasaina. Mo le tuʻuina atu o le mea e tatau ai e le itiiti ifo ma le tausaga - i le taimi lenei, o le a faʻaaogaina uma lava mea o le suamalie i ituaiga o meaʻai e tatau ai mo le tuputupu ae ma le fuaina o laau toto ma laau toto.

Aoao pe faapefea ona fai se palu palamole, otaota otaota otaota, faapalaga i taga.
Autumn o le taimi lelei lea e fafaga ai lenei faapalaga. I le taimi o le taumalulu, o le a faʻaaogaina mulimuli, ma i le tautotogo o le a maeʻa ona fausia atoatoa se vaega fou lelei. Latou te faia le faapalaga i le auala tutusa e pei o le otaota: 8 kilokalama i mita faatafafa.

Biohumus

O lenei laʻei pito i luga o le taunuuga lea o le gaosia o otaota faʻatoʻaga faʻaleagaina e earthworms ma siama. Biohumus e faʻaleleia lelei le fausaga o le eleele. O lona lelei i luga o isi mea faʻasamala faʻasaina, o vailaʻau faʻasaina o le vailaʻau, fuamasi ma le potassium i totonu o le tino, e maualuga tele. O lenei mea e mafai ai e oe ona ausia muamua le fua o fua ma fua (o le seleselega e mafai ona seleseleina i le lua vaiaso muamua nai lo le mea masani).

Aoao pe o le a le biohumous, pe faapefea ona e faia oe, pe faʻapefea ona faʻaogaina, ma le auala e fuaina ai timuga ma anufe Kalefonia.
Faatasi ai ma le biohumus, o le eleele e taua tele mo le atinaʻeina o laau totō, o le eleele ma meaola ninii, faapea foi ma a latou oloa gaosiolosi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻatupulaʻia atili le fua o fualaau aina ma fualaau aina.

Mo le faʻatoʻaina o le togalaau, o le biohumus e sili ona faʻaaogaina i le vai, aua o le tasi vaega o le mea malogo e tatau ona faʻaitiitia i vaega e lua o le vai.

E taua! A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻagogo, o le eleele e tatau ona faʻaleleia lelei. O le tele o le vai e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 lita i mita taʻitasi.

Falelata

O le talatala o togalaau taʻitasi ua totoina i le palapala ina ia faʻamalosia ai lona vailaʻau ma le fausaga.

O le paʻuʻese, faʻafefeteina ai le eleele, faʻateleina le gaioiga o meaola ninii o eleele ma faʻaitiitia ai lona malosi.

E mafai ona faʻaaogaina lenei fugalaʻau faʻalealogia i soʻo se ituaiga palapala. O le sili ona lauiloa o taumalulu lauusiusi lanu meamata:

  • rye;
  • oona;
  • faʻailoga;
  • osofaʻiga i le taumalulu.
E totoina totō ile eleele ia Aokuso / Setema. A maeʻa ona oʻo le laumei lanumeamata i le maualuga o le 15-20 simita, e tatau ona faʻafefiloi laau toto ile palapala. O nei gaoioiga e fesoasoani e puipuia ai le humus layer, taofi le susu i le palapala ma puipuia i le tautotogo mai le kiona.
Saili pe faapefea ona tupu aʻe le lupine, o le paʻu suamalie, o le fusi, o le keke, o le keke, o le pi, phacelia, oats, mustard, ma le alfalfa e avea o se itu.

Lafu uila

Vavao laau totō e le mafai ona aunoa ma le tele o minerale tuufaatasia: calcium, potassium, zinc, sodium, boron ma magnesium. Faatasi ai ma nei mea, o fualaau aina ma laau afu e mafai ona suamalie ai mea mu o otaota mamago, i se isi faaupuga, efuefu masani.

E faʻaleleia le puipuia o togafitiga i faʻamaʻi ma meaola faalavela, faʻaleleia le lelei o le eleele, faʻapipiʻiina i le mineral tuufaatasia. O Ash o se faʻaleleia lelei mo le fuaina o fualaau aina ma laau talatala, aua e faʻaleleia ai le elemene o le palapala, lea ei ai sona aafiaga lelei i lona fuaina mai.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga le malala e pei o se faʻala.
E le tatau ona sili atu i le taʻitasi i le tolu tausaga le taʻalo faʻatasi ai ma le pefu. Ina ia tuʻuina atu le eleele, e tatau ona eli se alavai 10 senitimita le loloto i aʻa o fualaau aina ma laau toto, sasaa le 100 g o le pefu i totonu ma faatumu i palapala.

Sawdust

Sawdust na faʻaaogaina e tatala ai le eleele. E leai se tulaga e le mafai ona fafagaina laau i lona mamanu lelei mo le fafagaina o laau toto. E faʻaleagaina le palapala ma fusia se vaega o ona elemene aoga.

Ina ia liliu le sawdust i le fugalaʻau, e tatau ona e faʻamalosi. I lalo o tulaga masani, o lenei faagasologa e mafai ona oʻo atu i le sefulu tausaga. O le mea lea, i luga o le faavae o sawdust, e ala i le faʻamaina o otaota, e mafai ona saunia se mea faʻapalapala o le eletise.

O le faia o lenei mea, o le laʻau na gaugau i totonu o se lua po o se faaputuga, vao, uʻamea, urea ma vai ua faaopoopo atu ia i latou. E mafai foi ona saunia le faapalaga i le faʻaaogaina o le susu o le povi ma le susu. O le faʻatoʻa faʻamaʻaina e tatau ona foliga tutusa ma foliga mai.

Sawdust foi e maua mai ai le manaia lelei mo laau aina ma laau toto. O lenei faʻavaa e mafai ona puipuia le aʻa mai le maleisa, ma le laau - mai le oti. O se laulau o le laisa na faataatia i le tautoulu i luga o le aʻa e puipuia ai mai le malulu e aunoa ma le faalavelaveina o le lele. O le isi mea faʻatasi ma le mulching with sawdust o le vao e le tupu i totonu ia i latou.

Fafagaina atoatoa

Faʻamaʻi faʻamalosi e aofia ai ofu pito i luga, lea e aofia ai le lua poʻo le sili atu o maʻa. O le lelei o nei faʻaopoopoga, o la latou 'oa tele e mafai ai ona toeitiiti lava faamalieina atoatoa le manaoga o le laau mo meaʻai i taimi uma o le vaitau tuputupu aʻe.

O nei fugalaʻau e mafai ona faalua pe tolu foi, ma faʻalavelave (e tele elemene o loʻo aofia i totonu o se kuluma tasi), fefiloi, lea e aofia ai le faʻafefiloi o faʻamalolo faigofie, ma faʻafefiloi faʻafefiloi, lea o loʻo aofia ai elemene elemene i vailaʻau vailaʻau eseese.

O le mea sili ona taatele le fafagaina:

  • nitroammophoska;
  • nitrate nitrate;
  • ammophos.

Faʻavae ma tulaga masani o le fafaga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga fugalaau mo le fafagaina o fualaau aina ma laau toto, e le o mea uma e talafeagai. I le faalauiloaina o laʻei pito i luga, o le au fai togalaau e tuliloaina nisi o sini - ia faateleina le seleselega, faaumiumi le taimi o fualaau aina ma faateleina le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

Fualaau aina

O ituaiga uma o fualaʻau aina e manaomia ai le usitaia o tulaga masani o le faʻamaʻiina, lea e faʻafeiloaʻi i le eleele o le ogalaau i le loloto e tusa ma le lua senetimita.

Potu Mo le fafagaina, o le paluga o le masima ma le superphosphate i le fua faatatau o le 1: 2 e faʻaaoga.

E te iloa? O le eleele i Farani Farani e taua tele; vavae ese mai le seevae e toe aumai.
Pears ma apu. Mo le fafaga, o le paluga o le sulfate (200 g) ma le 300 g o le magnesium ma le superphosphate e faʻaaogaina. Manure e tatau ona faʻaopoopoina i le faʻafefiloi o faʻamalaʻau. Plums, apricots ma cherries. O nei laau e maua ai meaʻai sili ona lelei mai vaifofo, lea e saunia e ala i le soloia o 3 sipuni tele o le superphosphate ma le 2 punetini o le potassium sulfate i le 10 lita o le vai. Ina ia mafai ona tuʻuina atu ma le atoatoa meaʻai mo le taumalulu, e fa fofo fofo e manaʻomia mo laau taʻitasi.
Na maua e uiga i laei pito i luga ma le tautotogo e tausi ai apu, pears, cherries, peaches, plums, apricots, quinces, plums, cherries, rowan.

Berry Bushes

Mo le tele o vao, o le tasi ma le mea tutusa e mafai ona ave, e aofia ai le 4-5 kilokalama o le faapalaga, 10-15 g o le sulfate sulfate ma le 20-30 g o le superphosphate (mo le matua matua). Fai lenei paluga e tatau ona i ai i se tulaga matua, pe a maeʻaeʻa mo le lua vaiaso.

Black currant. O laʻei pito i luga e aumai i lalo o le vaomatua ma eli e 8-10 cm.

Fugalaau E faʻafefiloi ma se lipine i lalo o le vao ma ufitia i le oneone.

Gooseberry I le tulaga o lenei ogalaau, e tatau ona suia le faapalaʻau i le nitrate ammonium (10-15 g), talu ai e le mafai e le kulisi ona faʻafefeteina eleele papaʻi ma gaogao. O le faʻafefiloi e faʻasalalau i le oganu aʻa ma ua faʻamauina le eleele e sili atu ma le 8 simita.

Aoao atili e uiga i le tausiga o gooseberries, fugalaau, currants, vineberry, chokeberry, sea buckthorn, vine, blueberries.

Fualaau

O le isi vaitau o le a sili atu ona faʻaleleia le fua o lenei fualaau aina e ala i le faaopoopoina o le maika ma le potassium, o se paluga lea e mafai ona sasaa i le va o laina. Ua saunia i luga o le faavae: 30 g fuluʻi ma 15 g o le potassium e tatau ona faaopoopo i le sikuea sikuea.

Mai le faʻalaʻau faʻasaina mo le faʻasili fuālaʻau, e mafai ona e faʻaogaina le paʻu saunia mai le 1 lita o le manure ma le 8 lita o le vai. A maeʻa se faʻapuupuuga puupuu, ona sauni lea o le pusa mo le faʻaaogaina.

Aoao atili pe faʻapipiʻi le musika mai le strawberries, nai lo le fufuluina o strawberries, auala e sauni ai mo le taumalulu.

Vitio: pe faʻapefea ona faʻaaoga le faʻalaʻau faʻalaʻau i le togalaau Taumafa e faʻatoʻagaina le Autumn - o se mea taua e manaʻomia ai le taimi ma le malamalama. E ui lava i le mea moni e faapea o fualaau aina ma vine ua uma ona aoina, ua oʻo i le taimi e tausi ai le isi vaitau i le tautoulu. Ave i ai ma le tatau - ma o le a faʻafetai atu ia laau mo a latou gaʻo maualuga.

Auala e fafagaina ai fua laau: iloiloga

Pe a fafagaina, o le a le toe nonoa e le laau le lanu ma o le a le aumaia ni fua e sili atu i le matua.

Ae pe a fafagaina ia Aokuso ma Setema, a aiaia ole tele o apu ma le vevela e aunoa ma le timu, o le fua e sili atu ona mamafa, aua ona le sasaina ai lea e le laau le seleselega.

Na matou toe maua se taumafanafana mega-arid, ia Aokuso-Setema na ou sasaaina SS i se pulupulu i lalo o le laau mo le po 2 taimi i le vaiaso, e lei lolovaia loʻu tamamatua-tuaoi. Na ia lafoina mea uma i le faaiuga o Aukuso (pe atonu ona o le moa, ae le ona o le vevela, o le tamamatua e valea ma e le mafai ona pipiʻi), ou te leʻi sasaa lava.

O le a ou taʻu atu ia te oe - e leai se mea e sili atu le leaga nai lo le vaʻaia o le paʻu (o le fanua e le o vaaia ona o apu) mai le Northern Synaph razdolbaystvo i le faaiuga o Aukuso. Ona oʻo lea i le 20 (!!!) o Setema (!!!) ou te iloa - o le tamamatua e savali faataamilo i le laau ma aveese ni nai apu o totoe ma se pulupulu i luga o se laau. Na o loʻu togi atu o le talie. O se faʻataʻitaʻiga masani e totoina ai le vale o le ituaiga siliva apu a Rusia sili (o le tama matua na ia totō se SS i le 92 tausaga uma mo ia lava ma se tuaoi) - o se tagata valea - valea e le mafai ona maua se seleselega.

Ou te salamo: mo le taimi muamua i le 25 tausaga, o le tausaga lenei sa ou lagona le alofa i le Northern Sinap ma aumai ni nai uili vavae o le lapiti lapisi i lalo ifo ma eliina - o le a faaauau pea ona savali, talu mai lenei taumalulu e leai ni laulaau e iloa mai tua o apu.

I le auala, e tusa ai ma le faʻaleleia o vai: Na amata ona ou faʻafeinuina laau laiti: o le Ligol i le taumafanafana na teʻa nei le maualuga o le 1-1.5 mita mai le vaʻaia ma le ... Ma e le o se apu se tasi i laau uma e tolu.

Tagata i le auala

//forum.vinograd.info/showpost.php?p=1380477&postcount=66

i le tautoulu latou te faʻafefiloi ma fugalaʻau (gaʻo i se mea maualalo). I le saienisi - sa tatau ai i le senatbre. Ae e le o tuai lava. Ua ou tolopo foi le taimi saʻo, o le a ou fiafia i le faaiuga o lenei vaiaso.

Yulia_novy

//www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=2484603&postcount=5

Afai e faʻaaogaina le faisualaʻau ia oe i le taimi o le totoina, ona lava lea e faʻaopoopo ai le phosphate ma fugalaʻau i le tautoulu, e tatau ona fai lenei mea ao lei tatalaina le palapala. 2-3 pusa sikuea e tatau ona sasaa i totonu o le sikuea mita e tasi, poo le tasi setbox of phosphate i sikuea mita. I le tautotogo, e sili ona lelei le felafoaʻi ma le urea. 1/3 часть спичечного коробка в апреле, до того, как разрыхлите почву, столько же в мае в период, столько же в мае, до того, как деревья зацветут, для того, чтобы улучшить количество завязывающих плодов и 1/3 спичечного коробка в июне в период активного цветения.

wheat

//agro-forum.net/threads/1329/#post-6115