Pests

E faʻapefea ona puʻeina se mailei: o mailei ile fale mai se pusa palasitika

Afai o ni tamai rodents e fafagaina i totonu o se fale, fale mautotogi poʻo potu faʻapitoa, e tatau ona e faʻaumatia. E mafai e tamaʻi ona faʻaleagaina meaʻai, faʻataʻatia mea taugata, avea ma puna o le manogi manogi ma faʻamaʻi pipisi. O loʻo faʻamatalaina i le tusiga ni auala e fai ai ni mailei mai mea o loʻo avanoa ma o latou lava lima.

Filifiliga 1

Faʻaleleia mumu mai se pusa paʻu ma pusa paʻu mo tupe. O lenei faʻataʻitaʻiga e le fasiotia pe faamanualia ai se tootoo.

O mea tatou te manaʻomia

Meafaitino:

  • paʻu palasitika ma se tapuni o le 1.5-2 lita (sili atu le sikuea i le vaega o le cross);
  • 2 laau malolosi mafolafola e 10-15 cm;
  • kilipa pepa;
  • 2 gutu mo tupe;
  • malosi filo;
  • maunu e mafai ona faʻamautu.
Meafaigaluega:

  • ufi paʻu papa;
  • sikili vaalele, fasi uaea po o le uila;
  • moli po o moligao.
E taua! O le tutusa tonu o vaega mo mailei taʻitasi e filifilia ma le faʻamalosi, ona o eseesega o palasitika eseesetsya tele ma le faʻatulagaga.

Faʻafefea ona fai

O le faagasologa atoa o le faia o se mailei e faia i le faasologa lenei:

  1. Matou te tipi le gafatia faataamilo, i le itu i tua, o ese mai le ua 1/3 o le maualuga. I le taimi lava e tasi, matou te tuua le 1/4 o le liʻo o le fagu poo le 1 o le 4 puipui (o se fale e pei o se atigipusa ma se tapuni e tatau ona i fafo).
  2. O le puipui o le vaa e le faʻaaogaina o le a avea ma vaega pito i luga o le mailei, faʻasaga i ai - le pito i lalo.
  3. I luga o puipui e latalata i le paʻu, i le pito i luga ma lalo ifo o le tane, ia faia se afi poʻo se uaea vevela i le 2 pu i tua o le isi. Matou te faʻapipiʻi laau i totonu, ma tuua le 1.5-2 cm i fafo.
  4. Tatou te filifilia le mamao i le va o pulou ina ia mafai ai e le pulu mo tupe o lo o ofuina i luga o latou galuega ona puna mai e tapuni ma uu le ufifatafata. Faʻaofuofu i luga o le pusi i le itu taumatau ma le itu tauagavale.
  5. I le pito i lalo o le fagu, o le a tatou fuaina le 2 mm.
  6. Nonoa le pito o le filo mausali i le gutu fagu, o le a faaauau pea ona taofia le mailei i totonu o le setete. E tatau ona tapuni le ua i se tapuni.
  7. Tatalaina o sola, matou te iloa le umi o le filo, lava e puipui ai le tapuni ua siitia 90 tikeri. Matou te faia i lenei nofoaga se matata e le faʻatagaina. Faʻasalaga sili atu le gaʻo.
  8. Gagau le pito umi o le kilipa pepa, tuu le pusi i le totonugalemu o le kilipa, toe faaleleia lelei, punou le tua mai le pulou puupuu.
  9. Sa matou ufiufi se pulumu. Ina ia faia lenei mea, tatala le mailei. O le kilipa ma le paʻu ua saunia e tuʻu i totonu o le sola, ma o le paʻu umi saʻo o le kilipa e aumai i totonu o le lua o loʻo faia i le pito i lalo o le fagu. Tuu le matasele i luga o le pito o le kilipa. Faʻasaga le solo.

Filifiliga 2

O le faia o ni sooga i lenei auala o le a manaʻomia ai ni galuega laiti. O le mailei o le a taofia lelei le tootoo na maua i se auala agamalu.

Aoao i le auala e taulima ai gata, voles, hares, tia, vipers, paʻu, paʻu, ufiufi paʻu, paʻuvilivali, faataamilo, moa ma moa i le dacha.

O mea tatou te manaʻomia

Mea e manaʻomia:

  • Palasitika 0,5-07 lita - 1 pc.
  • pusa fagu - 3 pcs.
  • Fua laupapa i luga o laupapa 120-150 mm - 1 pc.
  • laupapa mafiafia o le 20-25 mm, lautele 50-70 mm;
  • Sushi poo le aisa kulimi - 1 pc.
Meafaigaluega:

  • vaai;
  • kelu faaputu;
  • selu sikulima po o se sikulipili;
  • pule;
  • se penitala.
E te iloa? O le uaea lalaga uʻamea o loʻo faʻaalia i luga o le ofutau o le Nerot commune (Siamani), o tagata o loʻo ola na ola i le gaosia ma faʻatau atu mo le silia ma le 150 tausaga. O le taimi nei i totonu o le faletalimalo o se falemataaga o laulaau.

Faʻafefea ona fai

O le faagasologa atoa o le faia o se mailei e aofia ai laasaga nei:

  1. Na matou tipiina avanoa e 3 mai le laupapa (tasi i le umi o le fagu - o lenei auiliiliga o le a avea ma faavae o le mailei).
  2. Mo isi vaega e lua, vavae ese mai le laupapa le faʻamau 40-50 mm lautele.
  3. I le ogatotonu o le vaʻa (e aunoa ma le tapuni) matou te faʻaogaina le pulou ma se fao sikulima i le itu i sasaʻe. E taua le faʻatinoina saʻo i le mea e mafai ai.
  4. Vili le pito i lalo o le sikulima i le ogatotonu o le tasi o faʻamau ina ia mafai ai e le fagu ona faʻavave solo.
  5. Matou te faapipiiina le pa, i se tulaga i luga, ma se fusi faatautau ma se fagu, i le pito i lalo, i le ogatotonu o se tasi o ona itu umi. Mo le sili atu ona lelei, o le a tatou tosoina le pito i luga.
  6. E tatau ona faapuupuu le pusa lona lua. Ina ia iloa lona maualuga, ia tuu i lalo le fagu i le pito i lalo o le mailei. Matou te tuu se pa i le ua (aunoa ma le tapuni) ma faailoga le maualuga o le pito i lalo o le fagu fagu. O le a avea lenei ma faitotoa o le mailei.
  7. E faapuupuuina le fafie i le laʻau manaomia ma faapipii saʻo mai le ua, ma tuu ai se avanoa e le sili atu i le 1-1.5 mm. Ina ia goto ifo i lalo o le mamafa o le tootoo, e le paʻi le ua i le pa, ae i le taimi lava lea na tapunia ai e le palota le auala mai le mailei.
  8. Siaki le paleni o le fagu. I totonu o le '' atoʻifua ', o le ua e tatau ona i luga aʻe o le septum, ma sulu i lalo o le mamafa o le tootoo (mo le paleni, mamafa e mafai ona faapipii mai le tapuni ile pito i lalo).
  9. I lalo o le fagu, mai le itu o le ua tatou faapipiiina le lagolago mai le pulou i luga o le pito i lalo, o le a taofia le pusa i se tulaga faalava i le taimi o loo galue ai le selu.
  10. Ona o lenei mea, o le vaeluaina o le a mafai ai ona tapunia le ala mai le mailei.
  11. Afai o le pito toso o le sikulima e pipii mai tua o le pa, faapipii le pulou mai luga o le faavaa.
  12. Mai fafo o le vaeluaga tatou te kelu ai le "apefai" o fasi 'aisa kulimi. O lenei mea o le a fesoasoani e oʻo lava i le tootoo sili e alu i totonu o le mailei.
Mousetrap sauni, tuʻu i totonu o le maunu. O le mataupu faavae o le taotoga e pei ona taua i lalo: o le tootoo e tafe atu i totonu o le fagu i totonu o le ua, i lalo ifo o lona mamafa o le pito i luga o le fagu ua paʻu i lalo, o poloka poloka e alu ese mai le mailei.
E te iloa? O le kulimi e le o se mea e manaʻomia mo mumumu, latou te fiafia i meaai e maua i le gaʻo.

Filifiliga 3

O se tasi o metotia aupito sili ona faigofie e faia ai se sola, talu ai e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma ni mea faʻapitoa.

Faitau foi pe faʻafefea ona taulimaina meaʻai i le fale ma totonu o le togalaau.

O mea tatou te manaʻomia

  • Pusa tioata ma se pulou, 1.5-2 lita, ma sina pito i lalo.
  • Fusi o le fale.
  • Vili (umi 15-17 cm).
  • Malamalama pe moligao
  • Failautusi.

Faʻafefea ona fai

  1. Oti ese pe tusa ma le 1/3 o le fagu mai le pito i lalo ina ia mafai ai e le pito i luga ona faigofie ona ulu i lalo.
  2. I totonu o le puipui o le vaega pito i lalo (ogatotonu) ma se naifi meaʻai, tipi se lua e lua ile 2.5-3 cm. O le pu e tatau ona tapunia atoa e le pito i luga o le fagu, pe afai e te tuʻuina i lalo.
  3. I luga o le puipui o le vaega pito i lalo e faʻafeagai ma le mea e ulufale atu ai i le sola, matou te faia se lua manifinifi, alu ese 2-3 cm mai le pito i luga.
  4. Ina ia faia lenei mea, vevela le pito o le uaea ma se moli i le vevela o le vevela o le palasitika, ma faʻafefe se pu e sili atu le telē nai lo le tele o le uaea.
  5. Ona faapipii lea o le uaea i le taumatau saʻo. O le umi o le tasi o itu o le tusi e mafua ai "G" e tutusa ma le maualuga o le tamai pu.
  6. O le isi e 2-3 taimi le pupuu.

Matou te aoina se sooga:

  1. I luga o le uaea i le nofoaga o le lafu tatou te tuu ai le maunu.
  2. Matou te tuʻuina le uaea i le vaega pito i lalo o le mailei, o le pito iʻu o le gaioiga i totonu o se tamai pu 0.5 cm.
  3. Ufiufi ie solo i le pito i luga.
  4. Tatou te fetuutuunai le pito i tua o le uaea, ma tuu ai sina umi umi e uu ai le vaega pito i luga o le mailei, seia oʻo ina toso le pusi.
Mataupu sili o le taotoga: o le tootoo e tosoina le paʻu, o le pito i luga o le uaea o loʻo uuina le pito i luga o le mailei agai i totonu, ma le pito i luga o le fagu ua tuʻuina i lalo e tapuni ai le faletusi.
E taua! E le fautuaina le faʻaaogaina o se fagu e aunoa ma se ufiufi, e mafai e le kiore ona tulei i luga le mailei ma sosola ese mai le ua.
Ina ia faʻavave le masusu, e mafai ona e susunuina se uaea i le pito i luga o le tane ma le 3-5 pusa o 2-3 mm ia taʻitasi.

Lelei sili

O le ituaiga o paʻu e faalagolago i le mamanu o le mailei. O le tele o taimi, faʻaaoga fualaau e mafai ona totōina i luga o se matau, ae o nisi taimi e lava lea e sasaa ai le pusi i totonu o se masusu. O le maunu mo se tootoo e mafai ona avea ma oloa mai lana meaai:

  • povi (fou pe salimalu);
  • falaoa i totonu o le suauu gaosi;
  • se kuki;
  • nati, fatu;
  • fasi paolo.
O le mea taua o le sailia lea o le i ai o niumu i totonu o le fale, tuu meaai i nofoaga e le mafai ona maua, aua nei tuua ni mea eleelea ma ia fafaga meaʻai. Ave ese otaota i aso uma. O le faʻamoemoe, o metotia faʻataʻitaʻiina o le gaosia o nifo mai i mea vavalalata o le a fesoasoani i le faʻaumatiaina o tuaoi e leʻi faʻaalia.