Faʻaleleia e tipi

O vaega o le totoina ma le tausia o le rosemary, fesoasoani i tagata e fiafia i le fugalaau

O le Rosemary o se faʻaaloalo, e sili ona lauiloa o se mea manogi. Ae peitai, o le Rosemary e faʻaaogaina e le gata i le kukaina, o loʻo i ai nisi o faʻamalositino ma gaʻo taua e faʻaaogaina e perfumers ma cosmetologists.

Rosemary: faʻamatalaga laau

O le a le mea o le rosemary? O se meaola matagofie lenei i laʻau, nila, e tutusa ma ni nila uamea. I le vao, o le Rosemary e taatele i le Metitirani. I lalo o tulaga masani, o laau toto e ola i le lua mita. O le laau e vevela, e le taliaina le kiona, o le vevela i lalo ifo o le 11 tikeri e faʻaleagaina ai. I le taimi o le fuga o le rosemary ua ufitia i fugalaau lanumoana, paʻepaʻe, lanu violē po o le violet. O Rosemary ei ai se manogi manaia: e faigata ona iloa se manogi se tasi. O iinei o mea manogi o le eucalyptus, camphor, lemoni ma le manogi o pine pine ua maeʻa.

I togafitiga faʻapitoa, o le Rosemary e faʻaaoga i le sauniuniga o fualaau oona lea e faaosofia ai le faʻaogaina o le tino, o le suauu taua e fesoasoani e faʻafetaui ai faiga faʻapitoa, faʻamaonia le fatu ma le toto. I tala faʻasolopito o tagata, e faʻaaogaina ai faafitauli i le mafaufau, talu ai O le Rosemary aroma e faʻamalosia ai suauu faiʻai mo le mafaufauina o tagata.

E te iloa? O tamaiti aoga Eleni sa ofuina lalamarymary i le taimi o le suʻega, ma talitonu o le manogi o le laau o le a faateleina ai le faʻamalosi ma faʻaleleia ai le mafaufau. Na talitonu Eleni e fesoasoani fesoasoani a le laumatua e tauloto upu, fuainumera, ma e oʻo lava i fua faʻatatau.

I le kukaina, o se taumafataga vevela e faʻaaogaina i vaʻavaʻai, paluga, i le muamua ma le lua ipu, i le kukaina o aano o manufasi, i salakeke, sau sau, meaʻai ma mo le teuteuina o ipu. Rosemary o se fale matagofie, o loʻo vaʻaia e le tagata talu mai le amataga o la tatou aganuʻu. Sa faaaogaina e Aikupito anamua i le sauniuni o mea manogi, o le Saina - i le aromatherapy. O le suauu muamua ma le manogi manogi na tupu mai i le 2800 TLM. e., ma o lenei manogi e faʻaaoga lelei i le mea manogi.

E faʻafefea ona filifili se nofoaga e totō ai se toga Mediterranean

Afai o le ae tupu Rosemary, ia maitauina o le leai o se malamalama o le a aafia ai le saturation o suauu taua. Faatasi ai ma le maualalo o le maualuga o le suauu, o lona tofo ma le sogisogi o le a le aoga foi. A totoina, mafaufau i le nofoaga o le eleele, o le a sili atu ona leaga le falemaʻi.

E taua! O le Rosemary-manogi e sili atu ona talafeagai mo tulaga o le fale, e le taua tele ma e le manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete.

Rosemary malamalama ma le vevela

Talu ai e le fiafia le Rosemary i le vevela o le vevela ma le malulu o le tau, filifili se nofoaga e tatala i le la e puipuia mai le faʻataʻitaʻiga mo le totoina. O le mea sili ona talafeagai mo Rosemary o le a avea ma vaega i le itu i saute poʻo sasaʻe o le togalaau. I le taumalulu, e mafai ona e tuʻuina atu le laau ile faletupe, ae o le a manaʻomia ai le malamalama lelei ma le vevela mai le 5 i le 15 tikeri.

Filifiliga o palapala mo le laau

O le eleele sili ona manaia mo le Rosemary o le oneone mama, e le o le gaʻo ma le suavai. O ia eleele e lelei le vai e aunoa ma le faatuai. Latou te le gaogao, lea e maua ai le okesene i aʻa o le laau. Afai ei ai sou palapala eleʻele i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e lime. Ina ia aloese mai le susu tele, tafe le alavai i le pito i lalo o le lua e tulaʻi ai (lapoa lapoa, piliki piliki).

E faʻapefea ona toto faʻasolosolo mai le rosemary

O loʻo faʻataunuʻuina Rosemary i Setema-Oketopa. I le taimi lea, o popo taʻitasi e malosi. O selesele e selesele i le umi o le 10 cm, ae e tatau ona i ai a itiiti ifo ma le tolu ni tulafono laiti, tipi ese le tipi i le fafie. I le vevela o laufanua, aʻafia i greenhouses, i luga o le ea le faʻaaogaina pusa. A e tupu aʻe i le fale, e mafai ona e tuʻu i totonu o se koneteina vai, na muamua tuʻuina i "Kornevin." Aʻo iai ni aʻa papaʻe, faʻapipiʻi i le eleele.

Faʻalogo! Afai e te tuu le tipi i totonu o le vai, e manaʻomia le faia o le koneteina i le tioata pogisa. Mo le faʻamalosolo vai faʻafefe tolu papaa o le gaʻo faʻamalosia i totonu.

E faʻapefea ona toto le rosemary i le avanoa tatala: lua mo le totoina e tatau ona afa le mita le loloto ma tutusa le lautele. O le palapala, afai e le fetaui le tuufaatasiga masani, saunia oe lava. Ina ia faia lenei mea, ia ave vaega nei: lafoaʻi palapala, peʻa ma oneone lapoʻa (2: 1: 2). I luga o le 1 kilokalama o le faʻafefiloi ua maeʻa, faʻaopopo le lanu eletise - 25 g. O le totōina ile eleele tatala e faia i le amataga o Me, pe a tumau le tau ma mafanafana.

Tuputupu aʻe fatu fatu Rosemary

I le amataga o le tautotogo, amata ona totoina fatu o rosemary. E mafai ona faʻatau le eleele i le faleoloa pe kuka oe lava. Peʻa, oneone, fanua o le togalaau ma humus o le a manaʻomia mo mea e fai i fale. E faʻamamaina le palapala, o fatu e taatia i le loloto pe a ma le fa mita. O le atigipusa poʻo le atigipusa e ufiufi i le foila. Mo vaiaso e tolu, o loʻo faʻafeiloaʻi ai laau i totonu o se potu e le sili atu i le 5-7 ° C. Ma - i se nofoaga vevela ma le vevela o le 10-12 ° C. O vine totogo ua totoina i totonu o fagu, faʻafeinu ma le faʻafefe ma faʻafefe le potu. A o leʻi totoina i le laufanua (i le masina o Me), e faʻamaʻaʻa le fale, ma tuʻu ai i le ea i lalo o le ata.

O le Rosemary e mafai ona totō saʻo i totonu o le eleele avanoa pe a tupu aʻe mai fatu i totonu o le atunuʻu. E faia lenei mea i le faaiuga o Aperila, pe a uma ona luluina o loʻo ufiufi i se ata tifaga e faʻalauteleina i luga o lagolago. O le totoga na totogo mai fafo, na amata ese, ma o ese ai le 25 cm i le va oi latou. Ua aveeseina le ata pe a leai se taufaamatau o le malu o le po.

Tulafono mo le faʻavaivai ma le paʻu Rosemary

O le tulafono autu o le faʻavaivai o le faʻaogaina, o le vai e tatau ona mafanafana ma puipuia. Fafagaina e le tatau ona aveʻesea, e manaʻomia na o faʻamalositino o le tuputupu ae ma le atinaʻe, ma o le laau e maua ai meaai mai le palapala.

E faʻafefea ona faʻafefe le laau

E tatau ona susu le eleele o loʻo siomia ai le laau, ae e le tatau ona iai se vai e leai se vai. Faʻasa le vao pe a faʻapala le palapala. I le taumalulu, o le vai e masani ona fai ma faʻalelei. I le tautotogo ma le faateleina o le vevela e mafai ona faateleina. I le vevela o le tau ma le malosi o le la ma leai se timu, e tatau ona masani ona fafaga.

Faiga faʻaofuofu Rosemary

O le fafagaina o le rosemary e le tatau ona sili atu nai lo le tasi i le masina. I le tautotogo ao tuputupu aʻe, e manaʻomia e ia le gaʻo. E mafai ona e faʻatau mai faʻamaʻi faʻasusu poʻo sasaa mullein infusion (ratio 1: 5). Nitrogen fertilizers e faaosofia ai le totoina o laau. I le tautoulu o le a sili atu le fafagaina i fualaʻau, o le a faamalosia ai le vao, ma o le a ola le laau i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Lafoaʻi ma le veleina, pe faapefea ona tausia le palapala

TATALO ina ua totoina, e pei o so o se laau, e manaʻomia le tausiga. Ina ia malosi ma ola maloloina le laau, e tatau ona e tausia le palapala lea e ola ai. O le tuuina atu o le okesene i le aʻa o le rosemary e maua ai le palapala. Faʻasalaga lelei, aua nei liua ia laulau o le eleele, ma momotu ai le pulu. I le taimi lava e tasi, o vao e seleseleina, lea e ave ai meaai mai le rosemary. E oo lava i vao leaga, e pei o le wheatgrass pe lulu le vao, e mafai ona faigofie ona aveese mai le eleele pe a tatala ma vele. O le uluai faʻataʻitaʻiga e faia pe'ā maeʻa le kiona, pe a amata ona mafanafana le palapala. E taua tele le faiga tatala, e pei o le timu e sili atu ona pipiʻi i le vaʻavaʻa, palapala lamolemole, ma e tele atu le ea. Faʻaleleia le eleele e oʻo atu i le vaitau taumalulu i le loloto o le 12 cm.

Pe a lūlūina le laau, o le faʻavaeina o le rosemary

Rosemary e le fefe i le teuteuina. E mafai ona e tipiina lala mo le faʻaaogaina o meaai i le taimi atoa o lona atinaʻe. Mo le fausia o se laau, aveese lala e taofia ai le tuputupu ae o isi, vaivai pe faaleagaina pine e ola i totonu o le palealii. E mafai ona e tuʻuina atu i ai soo se foliga. O le faʻatinoga o loʻo faia i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. I le taimi lava e tasi, o vao ua ola i itu uma, o lala tuai ma mamago, faapea foi ma le maualuga o le maualuga, tuʻituʻi ese mai le lautele lautele, ua vavaeeseina. Afai o loʻo ola pea lau rosemary mo se taimi umi, e mafai ona e faia se teuteuga o le tuai o le matua-i le maualuga o le palapala. O le mea lea ua toe faafouina ai vao i le taimi o le tuputupu ae o le gaosiga.

Rosemary Shelter mo Winter

Afai ei ai lau malulu malulu ma le vevela i lalo -12 ° C, e tatau ona eli i luga le laau ma tausi i le fale. E vave ona e totoina i totonu o fagu tetele ma toso i totonu o le eleele i totonu o le togalaau, ma i le taumalulu e teu ai i se potu manaia, potu susulu. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le rosemary fou i le taumalulu. I le tautotogo, pe a oʻo atu le tau o le po i le po, toe aumai i le togalaau. O le potu o loʻo i ai le fale e tatau ona faʻaaogaina e le aunoa, ma afai e te ola Rosemary i le fale, e tatau ona liliu i le malamalama mai lea taimi i lea taimi e lelei ai le pale. Mo le togavao o loʻo fautuaina e faʻaaoga ipu e faʻaaogaina i le natura: omea, laumei.

I le tulaga o mafanafana mafanafana o le taulaga. Pristvolny liʻo mulch ma taoto i luga o launiu, laʻau matutu ma isi mea faʻaleleia.

Rosemary: Seleseleina ma le Teuina

Laʻau moli fou, e mafai ona e tipi uma le tautotogo ma le taumafanafana. E le gata i lea, o fualaau aina fou e mafai ona faʻanoanoa pe afai o le laau e toso i le fale.

O le seleselega e faia i le masina o Aukuso. I le vaitau lenei, o laulaau e aofia ai le tele o le suauu. I le taimi o le seleselega, ua vavaeina lala ma laulaau, ua nonoa i fusi ma faʻagogo i limbo. O le potu e tatau ona faʻaalia ma pouliuli. O ogalaau mamago ua maeʻa tapena ma tuʻu i totonu o pusa tioata. Pe a faʻagogo le laau, e mafai ona e faʻaaogaina le ogaumu - o le a sefe ai le taimi, sili ona taua, tilotilo i tua o laʻau ina ia aua le mu. Rosemary i lenei pepa e mafai ona teuina mo le tolu tausaga.

Tului I Roma anamua, na faaaoga le Rosemary i le tele o sauniga: i faaipoipoga, falelauasiga, ma aso malolo faalelotu. Na teuteuina i latou i malumalu faapaupau, mulimuli ane o lotu Kerisiano. O Rosemary o se uiga faifaipea i sauniga faʻapitoa ma faʻatauvaga.

O Rosemary e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo faamoemoega o meaʻai, e susulu matagofie ma o le a teuteuina soʻo se togalaau. I totonu o laau afu o loo i ai le uumi ma le laititi, e fuga mai i lanu eseese ma eseese lanu. Ina ia filifilia se laau totō talafeagai mo oe lava, e le afaina pe a faʻafefea le rosemary o se tasi ituaiga poʻo se isi foliga. E i ai ni nai vailaau i totonu o le laau, ma e faigofie ona e filifilia le mea e te fiafia i ai.