Fua o le gaosiga

O le televave o togavao e puipui ai le atunuu

O le teuteuga o lou fale mafanafana poʻo le fanua o se fale nofoia e maua ai le mafanafana ma le soifua manuia i lenei nofoaga. E manaia le feiloai i le taeao ma ao aluese le afiafi, ma faʻafiafiaina le taunuuga oa latou galuega. O le pa o se faaola moni. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e tapunia le mamafa ma, masalo, pa le filifilia, teuteuina o le fanua atoa. E le gata i lea, o nisi vao mo puipui, olaola vave ma matagofie, e mafai ona suia atoa ai pa. Afai e te filifili e faia se teuteuga i lou fanua, ona e manaʻomia lea e fuafua sini o le pa, o lona nofoaga e fesoʻotaʻi ma le la ma isi mea, faʻapea foʻi ma ona foliga. I le uma, e mafai ona saoloto ma ola i itu uma. Ma ei ai se tasi e manaʻomia ona fausaga, tipi ma faʻasalalau i se tele. O le mea lea, e taua tele le filifilia o le ituaiga o laau talafeagai o le a matua taulimaina uma ou manaʻoga.

Caliphen vessder

O lenei togavao ei ai uiga sili ona lelei mo na tagata fai togalaau e mananao e totoina lo latou fanua i se taimi vave e mafai ai. O le vevela o le fiva e puipuia mai i faʻamaʻi, faʻafeiloaʻi i le malulu ma, o le mea e sili ona taua, o nei laau toto mo pa puipui - vave ona ola. O le vao e ola vave i itu uma. O ona lālā e ufiufi i laʻau lauolaola, e foliga mai o laʻau lau, faʻapea foʻi ma currants ma viburnum. O laʻau ei ai se lauulu matagofie ma le le masani ai. I le faaiuga o Iuni ma le amataga o Iulai, e fuga ai le laau. O ona aʻafiaga o ni faamalu mai nai fugalaau laiti, lea e faʻatumuina ai le tele o lala ua leva.

E te iloa? I le tausaga e tasi, o le laau e faʻalautele ona lālā i le 40 cm.

O le foliga o le pale e mafai ona tutoatasi pe faatagaina foi ia tupu i itu uma. O le vao laugatasi lapotopoto tafatafa. O nisi o tagata faufautua o laufanua e fausia ai punavai poʻo pa puipui maualalo. Le maualuga o le vao ma lona lautele - e oo atu i le 3 mita. O le teuteuina o laau e tatau ona faia i taimi uma, aveeseina mai totonu o le tuputupu aʻe, lala vevela ma maʻi.

O le taimi sili mo lenei mea o le iʻuga o le tautoulu po o le amataga o le tautotogo, pe a uma ona momoe matagi. E taua le faia o lenei mea i le taimi tonu e leʻi maua ai e le sua i luga o paranesi la latou saosaoa masani mo le taimi mafanafana. Ona e le faaleagaina lau laau. Le faia o foliga o se vaomatua e sili ona lelei i le tautotogo. E taua le matauina o ituaiga eseese o le oona. E matua eseese lava ona o lanu lanu. Atonu o le:

  • lanu viole, lea e ono suia i le mumu i le vaitaimi o le tautoulu ("Diabolo", "Little Devil", "Coppertina");
  • samasama ma se uila auro (Paʻu auro, Luteru);
  • o laupepa e lua ona lanu i le taimi e tasi: auro ma paʻu ("Center Glow").

E i ai foi le tele o ituaiga "Nana", o loo valiina i le lanu enaena lanu meamata ma teuteuina i fugalaau paʻepaʻe susulu.

Thuja

O le isi lea laau e faʻafelelei ai le taumalulu ma suia lona lanu mai le lanumeamata i le taumafanafana i le enaena i le taumalulu. E mafai ona fausia se pa puipui o lenei laau olaola vave-ola i le tusa ma le 3-4 tausaga, e fuafua i le eseese o ia mea e tele tele.

E te iloa? O le auala pito sili e fausia ai se pa puipui ma se togavao o le totoina o laau i se "bouquet".

O le tele o taimi i le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina ai le itu i sisifo o ituaiga eseese:

  • 'Faaputuga' ("Faigata");
  • 'Laʻau auro' (Golden Ball);
  • 'Columna' ("Kolonovidnaya").
O le Golden Ball ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata, e ola tutoatasi i foliga o se lalelei ma le lamolemole polo. O le telē o sea togavao o le a i totonu o le mita e tasi, ae mafai ona oʻo i le lua. E le pei o isi ituaiga o Tui, e tupu malie tele, ae o le taunuuga e aoga.

O le "Pulu" e mimilo ai ona lala taitasi i foliga o se siosiolio, lea e maua ai le laau o se foliga e le masani ai. E maualuga lona maualuga.

"Kolonovidnuyu" fiafia tele ia te ia e tusa lava pe o le a le matagofie o koluma. O le maualuga o le thuja e mafai ona oʻo i le 7 mita. I le lautele - e oo atu i le lua. E le suia lona lanu ma e tu i se lanu uliuli lanumoana i le tausaga atoa. O lona faʻateleina e silia ma le 20 cm i le tausaga.

Aoao pe faapefea ona tupu Brabant, Smaragd ma Danica i luga o lau fale, faapea foi ma totonu o thuja totonu.

Afai e te totō laau i tafatafa o le isi, i se mamao o le 50-70 cm, ona tupu aʻe ai lea o palealii o tafatafa o tui. O lenei filifiliga e faigofie mo nisi mafuaaga:

  • afai o se tasi laau e fano, e tumau pea le pa, ma na o sina mea itiiti lava;
  • e te maua se pale ma lautele;
  • laau toto fesoasoani le tasi i le isi e ola ma tumau ai lauusiusi.

Le faia o se pa puipui o se vavave televave ma le faʻaleleia, e ui lava e talafeagai lelei, e tele lava faaletonu.

I le taumalulu, o le kiona i luga o le pale e mafai ona gaui lala i lalo o lona mamafa, lea e leaga tele mo se laau. Ma i le tautotogo, ona o le mea moni o le eleele e faasolosolo lemu, o le isi faafitauli e aliali mai: o le aʻa o le tele o ituaiga e le mafai ona satuina le vaega eleni i le vai. Mo lenei mafuaʻaga, e masani lava ona mu i luga o le la o le tautotogo fautuaga a lala.

O nei faafitauli e mafai ona foia e ala i le nonoaina o se filo mo le taumalulu ma tosoina le filo faataamilo i le laau, poo le tele i le taimi e tasi, pe afai e totoina i se "bouquet". O le filifiliga mulimuli e lelei foi aua o lala lata ane e le faʻavaveina lo latou susu vave pe a maeʻa le vaitau o le taumafanafana, tuʻu ai i le tautotogo.

Liliu

Liliu o vaovao mo puipui, taugofie ma vave ona ola. Na sau le laau ia i matou mai le vaomatua, o lea o le aumaia o oe lava se tamai togavao mai le togavao o se filifiliga sili ona lelei. E le sili atu i le tasi le tausaga pe lua, o le a tupu aʻe ma le teuteuina lau pa.

E te iloa? O le taimi e tupu tele. O meaʻai suamalie ma tinctures e faia mai ona fua.

E tele ituaiga o vao tuitui na aumai e le aufaifaatoʻaga. O nisi oi latou e na o se mea teuteu na faia, o le mea lea latou te foliga atagofie ai. O isi e fua mai, o lona tofo e ese mai le tasi ituaiga i le isi. Le tele lauiloa ma ituaiga eseese:

  • 'Plena' (Terry Plum). O lenei togalaau aina e maua ai se lanu lanumoana matagofie ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, e talitutusa lava ma plum. Latou te tofo i le tart, ma se faʻamatalaga mataʻutia. E fuga mai i le mafanafana o le taumafanafana o Aperila poʻo le amataga o Me ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei vaitau e umi se taimi umi, lea e taua ai le variva mo mea teuteu.
  • 'Purpurea' ("Purple"). E le faigata le mateina o le igoa na alu ona o le lanu o le laʻau o lenei togavao.
  • "Lela Mumu". O lau lanu mumu sesega. Fua e le talafeagai mo le taumafaina. Latou te le fiafia i le tofo ma o mai i ni vaega laiti.
O ona ituaiga uma ma ituaiga e matua gafatia lava le taumalulu. Tupula vave vave, ma afai e te manaʻomia se foliga matagofie o se togavao, e tatau ona e tausia tele. O aʻa uma e totogo mai aʻa. O le mea lea, e taua le faia o le mimilo o aʻa ma aveese le tele o fualaau.

E taua! I le tasi le tausaga, e mafai ona ola mai le puipui mafiafia o vao talatala mai se laau.

O nisi tagata fai togalaau eli ni mea uʻamea pe faʻamalosi i totonu o le eleele i lalo o vao tuitui ina ia vave taofi le vave vave o le tuputupu aʻe o le laau. E tatau ona vavae se togavao i le tautoulu, ia Novema pe a maeʻa le vaitau vegetative.

O lau pa na leiloa se foliga manaia, e manaʻomia ona vavae ese i le taimi. Ina ia faia lenei mea o le a e manaʻomia se fafie ma se togalaau.

Boxwood

E iloa e tagata uma lenei togavao. O Ia atoatoa mo puipui:

  • laau toto;
  • e le leaga le fesuiaiga o fulufulu taumalulu tusa lava pe leai se mafanafana;
  • e tele ona lala ma lau lanu susulu;
  • laʻau faʻamalosi;
  • e mafai ai ona e faia soʻo se fomu.
A filifilia se ituaiga, faʻalogo lelei i le maualuga o vao, aua o nisi oi latou e ono vaivai. E i ai ituaiga e mafai ai ona e fausiaina se pa puipui o lau lanumeamata ma le afa mita. O nisi togavao e le moaina, o loʻo i ai i se nofoaga mafanafana matagofie, e oʻo atu i le 3 m. O le mea lelei lava, o le teuina o se laupapa boxwood o se faiga masani lea e faia i vaiaso ono uma talu mai le aso muamua o Me. Ona vaʻai lelei lea o le vao ma teuteu lelei.

E taua! O le taimi muamua na teuteuina ai le afa o le vao. O se faailoga moni lea mo le laau, a maeʻa ona amata ona tupu tele vave.

E tāua le faʻamaʻo saʻo le lauulu muamua, lea e faalagolago ai le tuputupu aʻe mulimuli ane o le vao. E faia i le tausaga muamua talu ona totō le fua. Ae paga lea, i le tausaga o le ae le tupu aʻe ai se vaomatua tele. O lenei faiga e tuai lava. Aua o le ituaiga o fatuga e sili atu ona lelei le faʻatau matua matutua tolu tausaga le matua ma sili atu nai lo le valu tausaga.

O ituaiga fugalaau e malolosi e iai lanu lanumeamata susulu. Filifiliga ma isi lanu e fetaui lelei mo nofoaga vevela.

Hawthorn

O lenei togavao e lelei mo puipui. E tusa o le 300 tausaga o soifua o ia. E le iloga i le tele o manaʻoga mo le tausiga poʻo le tau. O nisi ituaiga, e ui i lea, e le taliaina le taumalulu. O le mea lea, pe a filifilia e aoga le gauai atu i lenei mea. Le tele lauiloa lauiloa e fausia ai se pa puipui:

  • Le masani. O le umi le umi o le vavao e oʻo i le 2.5 cm. O le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 8 m. E mafai ona ola i le paolo, ae e ese mai i se faagasologa o le alualu i luma lemu. Ia Aokuso, e maua ai se lanu mumu matagofie.
  • Softish E faʻafeiloaʻi gutu e oʻo atu i -30 ° С, o se vao umi e umi ona maua ai fualaau suamalie.
  • Arnold O lenei meaola e le gata ina faʻafefeteina, ae o le lamala foi. Faʻailo i le tuputupu aʻe vave ma fua suamalie.
  • Fan-like. O le maualuga o le vao e oʻo i le 6 mita. E umi lava le vavao.
Mai lenei faʻatoʻaga e mafai ona e faia se matagofie, malu ma le mafiafia le puipui. Totoina le sili atu ma le tolu tausaga le toto i totonu o se siaki siaki. A mavae le lua tausaga muamua o le olaga o le fatuina i lau togalaau, e tatau ona e tipiina lelei lala, ma tuu le 20 cm i le tasi.

E te iloa? O le foliga foliga mai o le hawthorn ei ai vaovao, e oo atu i le 10 cm le umi, o le mafuaʻaga lea e le mafaasese ma piopio.

O le taimi mo le teuteuina o le taimi o le mafanafana o aso mafanafana i le faaiuga o Aperila. Ona manaʻomia lea ona faʻatali i le tausaga, ona faʻaauau lea i le faasaʻoina o le pepa, teuteu isi lala. E mafai ona faia ni laulu mai le tautotogo i le autumn. Totoina o laau - 30 cm i le tausaga.

Mosythia

O le matagofie o laau totō, e manaʻomia e faifaatoaga. A uma mea uma, o le faʻamatalaga moni lea o le vevela. O lenei togavao o le mea muamua lea e aofia ai auro laiti ona lala i le amataga o le tautotogo, lea e foliga mai e susulu i le la. Taimi o fugalaau - Aperila, ma mo saute - amataga o Mati. E fiafia le laau i lona matagofie o le la mo le toeitiiti atoa le masina. O le vao e ese foi lona foliga, ona o lala taitasi e umi, e manaia ma matagofie. O se nofoaga talafeagai mo Forsythia e mafanafana ma susulu, e aunoa ma ni kopi. O le ata o le a atagia mai i le vavalo vaivai. Mosythia e fesuiaʻi i tulaga o le tetee atu i le kiona: o pulu malulu e mafai ona faʻaumatia ai lālā talavou e fuga ai fugalaau. O le mea lea, i le taumalulu e manaʻomia ona tapunia. Ae e fiafia o ia i le sili atu nai lo le suavai. E tatau ona faia ma le faaeteete lauulu, aua o le tele o le peritomeina e le taitai atu i se mea. E te 'aveʻese uma uma aʻa, ma o le a le mafai ona e vaʻai i le tuputupu aʻe auro i le tautotogo. Fai le pepa talafeagai o le togavao ia i ai ia Iuni, pe a uma le taimi o le vavao. Aua faʻataʻitaʻiga puipui O nei ituaiga e talafeagai:

  • O le Europa ma le Giralda e sili ona tetee i le malulu;
  • o le lanumeamata e sili ona tele fugalaau, ae e le taliaina le taumalulu ma talafeagai mo le itu i saute;
  • lau oval;
  • pa'ū
  • avefeau taʻitasi e aunoa ma se mea e leiloa.

E taua! E taua tele fugalaau mo le faʻamalosia: e faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa i le tautotogo, faʻafeiloaʻi i le tautotogo fualaʻau meli. Ma le - teuteuina, lea e faia i tausaga taʻitasi. A aunoa ma nei gaioiga, e matua vaivai lava le vao.

Faʻaola

O le faʻaleleia o se faʻamafanafana lea e lelei mo mamanu faʻafanua. O ona laʻau, e pei o le laupapa, e manaia, ae o latou foliga o se mea faʻafefe. I le tautotogo, ua teuteuina i fugalaau paʻepaʻe sinasina, ma latalata i le timu e sasaa mai i ni lanumoana lanumoana lanumoana. E eseese ituaiga o laʻau e paʻu mo le tau malulu i lona atoa poʻo se vaega ae o loʻo tumau pea lanu meamata i le tausaga atoa. E mafai ona faia se foliga o se togavao, ae ona o lona umi o lona tuputupu ae, o le faʻaaogaina o le a umi se taimi. Sili ona lauiloa ituaiga eseese:

  • 'Glaucum' - e le tupu i luga aʻe o le mita e tasi;
  • 'Atrovirens' - ei ai ona laʻau matagofie ma lanu o le paolo lanumeamata;
  • 'Aureum' - o lau lanu lanumeamata ma le lanu auro, ma le tumau tumau manumalo.

E taua! Afai o le ituaiga o 'Aureum' e totoina i totonu o le paolo, o le a le maua lona puaʻa lanu samasama, ma o le a pogisa lanumeamata.

Yew

O le mea e tupuga mai i laau o le coniferous ma le vao, e ese mai ia i latou ona e leai se manogi, aua e le o iai le tar. O le siaki filifiliga o le pi: nai lo o luga o le vao lenei e tupu fua - lanu mumu, lanumoana. Latou te faʻapipiʻi lala ma teuteu le vao seia oʻo i le taumalulu.

I totonu o le mamanu o le laufanua, e sili ona lauiloa ona o le mea moni o loʻo tumau pea i taimi uma ma le tele o le vaeluaina, ma mafai ai ona iloa soo se ituaiga. O lona pale e pei o se fuamoa. O lenei laau e le maualuga - e seasea tupu ona tupu i luga atu o le 1 m, ae o ituaiga eseese e oo atu i le 3.5 mita. I tausaga muamua o lona olaga, e amata lemu, ma e na o le lima tausaga e amata ona tupu tele. O lona aʻa e malosi tele ma malolosi. E le manaʻomia se tausiga taugata.

E te iloa? E i ai i le laau o Yew ni mea ofoofogia: e le pala, e teteʻe i siama poʻo isi meaola faalafua, lea na faʻauʻuina i lalo. O le mea lea, o le vaʻai o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula.

I le mamanu o le laufanua e faigofie lava ona faʻaaoga se vavave, aua e faasolosolo lemu, o lona uiga o le foliga e te tuʻuina atu o le a tumau toetoe lava a le suia mo ni nai tausaga. Pe a vevela pine, e mafai e tagata fai togalaau ona lagona le tiga o le ulu pe o isi maʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea i le vavalo oona o loʻo i ai se vailaʻau oona, pe a faʻamavae le fausaga o lala, amata ona faʻavave. I se vaega laitiiti e le o se mea e sili ona mataʻutia, ae afai ei ai ni tamaiti laiti i le fanua, ona lelei lea ona teena le tama. E itiiti ituaiga eseesee lelei mo le puipui:

  • "Nana` (" Nana ") - ei ai le pito i luga, laulaʻau lanumeamata i luga o le pito i luga o le lanu samasama;
  • 'Hicksii' ("Hixie") - o lenei fesuiaiga e tupu aʻe i le foliga o se liʻo i totonu o se paolo lanumeamata pogisa e oʻo i le lua mita le maualuga;
  • 'Toe faʻaleleia' ("Ripendans") - malie lemu ae matagofie i tafatafa o le eleele ma le afa mita le alualu i luma mo le tausaga, ma foliga o se faamalu i le lanumeamata, lea e lafo i le lanumoana;
  • 'Fastigiata Aurea' ("Aurea Fastigiata") o se faʻataʻitaʻiga o se vavae e oʻo i le lua mita le maualuga, o ona tulimanu e valiina i se lanu samasama.

Deciduous Barberry o Thunberg

O le palakeke o le thunberg o le barberry o eseese meaola Barberry, o se ituaiga tele ituaiga eseese. E eseese i lanu o ona laʻau. E mafai ona lanumeamata, lanu viole, mumu po o le lanu enaena ma se vela auro. O le maualuga o le barberry e mafai ona oʻo i le 2.5 mita. E le lelei le laau, ae e sili atu le aua nei totoina i le paolo. E matua televave lava ona tupu i le amataga o tausaga talu ona maeʻa ona faʻaleleia, ona faʻagesegese loa lea o le faagasologa. E faʻafeiloaʻi le malulu masani, ae i le tulaga o malulu malulu e sili atu ona lelei le ufiufi o le laau.

O le teuteuga e mafai ona faia i le tautoulu ma le tautotogo, pei o isi laau, faasaolotoina le pale mai ogalaau mago ma tiga. I le taimi lava lena, o le barberry lava ia e tupu lelei, ma faia ai se foliga lelei mo ia lava. E fuga mai i le aso Me o aso mafanafana o fugalaau fugalaau e aoina i mea e tutupu, ma ia Aokuso-Setema e faaalia ai fua mumu mumu. O le faagasologa o le fugaina ma le fuaina mai e amata i le lima o tausaga talu ona totoina.

O lala o le vao o loʻo faʻafefeteina, ufiufi i laʻau laʻau, e foliga mai e mafiafia le pale. E i ai vao tuitui i latou, lea o le a avea o se puipuiga lelei pe afai e faʻaaoga le barberry o le Thunberg mo se pa puipui. Dwarf barberrylea o le a teuteuina ai tuaoi:

  • "Kobold" - o se vao vao e le sili atu i le 30 cm le lau lanu lanumeamata e avea ma lanu-lanu moli i le autumn;
  • "Bagetel" - lapotopoto atoa, e le maualuga atu i le 40 cm, o lau lanu mumu, lea, pe a tupu aʻe i le la, e lanu enaena, ma i le paolo - i le lanumeamata;
  • "Faamemelo" - tupu aʻe i totonu o le polo ma le 50 cm le umi ma o loʻo i ai se laʻau tulaga ese, o le lanu enaena i totonu ma o loʻo i ai se laina malamalama i autafa o le pito;
  • "Auro ua leva -" o se pale auro paleni, lea e liua i le piniki i le autumn;
  • "Atropurpurea Nana" - se lanu mumu lanu mumu, e oʻo i le 60 cm le maualuga, 1 le lautele;
  • "Green Kapet" - e le tupu aʻe i luga aʻe o le 50 cm ma e iai lau lanu lanumeamata i se pale lapotopoto.
Aua lapisi fua tele:

  • "Rose Queen" - i le lā la e lanu piniki ma le malamalama ma le pogisa;
  • "Maria" o se togavao lanu auro e sili ona taumalulu-e pei o se koluma, o lona maualuga e oʻo i le 1 mita, ma lona lautele e oo i le 40 cm;
  • "Irekta" - o se laau lanumeamata lanumeamata e tupu aʻe i luga, e mumu i le tautoulu.

O isi vaovao e faʻaaogaina e fausia ai se pa: vafefe, mauga mauga, cotoneaster, chubushnik, certzis.

Afai ei ai se manaʻoga sili e fatuina lau lava togalaau ma lau faʻatasi ma ou lava lima e aunoa ma le fesoasoani o galuega taugata a tagata tomai faapitoa - o lenei tusiga e tatau ona oʻo mai. A uma mea uma, o le laʻau saʻo ma filifilia o le ki lea i le manuia o fanua.