Viticulture

Fualaau o vine "Anyuta"

O le toatele oi tatou ma le naunau tele o le a ola i togalaau eseese eseese i totonu o lo tatou fale mafanafana.

Ae ui i lea, o le tele o taimi tatou te le mafai lava ona tuʻuina atu le taimi e tausi ai latou.

O le filifiliga aupito sili i lenei tulaga o le filifiliga lea o ituaiga, e tutusa lava ma e le manaʻomia tele le vaʻaia.

I le tulaga o le filifiliga o se ituaiga o vine, o se filifiliga lelei tele mo tagata uma e amataina vine ma tagata pisi tele o le "vine" Annie.

E ui i le mea moni o lenei ituaiga o loʻo i ai le tele o tulaga lelei ma e mafai ona fiafia i se seleselega lelei, e le manaʻomia tele le vaʻaia ma e mafai ona faʻafetaui i tulaga eseese e tupu ai.

Matou te faaalia mea lilo ma uiga o vine "Annie"

O lenei ituaiga vine e aofia ai le vaega o foafoaga a le tagata e faʻatupulaia meaola e le igoa o Krainov. Faʻafetai i le maelega ma taumafaiga a lenei uaina, o le ituaiga "Anyuta" na maua uma uiga sili ona lelei mai ona matua - vine vine, lea na sopoia ma le ituaiga "Kishmish Radiant".

O se taunuuga, o le ituaiga fou na foliga mai ua matua faʻamaoni, faigofie ona maua ma faʻafetaui. Ona o lenei mea, o le faʻatulagaina o le ituaiga eseese e lautele: mai itu i saute o Iukureini ma Rusia, i le vaeluaga o paʻu o nei atunuu.

Faʻapitoa vine "Anyuta": o foliga vaaia, tele ma uiga o vine

O vine vine "Anyuta" ei ai foliga matagofie, foliga taua e pei o vine faʻatau. I le averesi, o lo latou mamafa e mai le 0.7 i le 1.2 kilokalama, ae o loʻo i ai le 1.5-kilogram flusters. O latou foliga o le tele o mea oona, o vine e le o faʻamaʻiina lelei, e fai ai le fusi sina siva.

O lanu piniki paʻu lanumoana e maua ai le faʻalelei faapitoa i le fusi. O le mamafa o vine o foliga mai o lenei fua eseese e mai le 10-14 i le 20 kalama, o se faailoga sili ona maualuga mo vine. O le tino o laʻau ma le paʻu paʻu e fai ai le fale talafeagai mo le felauaiga. Pe a 'aina, o vine o loʻo i ai se tofo faʻapitoa, lea eo mai faatasi ma se manogi manogi faapitoa.

O a fua e mafai ona faʻamoemoe mai vine "Annie"?

O le togavao o lenei vine vine e malosi tele lona tupu. E oʻo i le taimi o le ulu atu i le taimi e fua ai, lea e amata i le 4-5 tausaga talu ona totoina, e mafai ona faigofie ona mimilo e tusa ma le 3-mita le lagolago. O le vaitau o le seleselega o vine vine o Anyuta e tusa ma le 140 aso, lea e mafai ai ona atofaina le ituaiga i le ogatotonu. O le mea lea, e mafai ona amataina ma le saogalemu le seleseleina o fua o laau i aso muamua pe latalata i le ogatotonu o Setema.

I le taimi lava e tasi, o fua o lenei ituaiga e matua maualuga lava, e masani lava ona mamafa tele le vao. Ina ia puipuia le vao mai lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le autumn ma teuteu le numera o vine ma vine. E taua foi le matauina o le vine ma laau o le vao ua matua atoatoa ona lelei atoatoa ma o le tele o nei fualaau aina.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga o vine piniki.

O a faʻamanuiaga o vine "Anyuta" e te manaʻomia e iloa ai le au faifaatoʻaga?

O lenei ituaiga e matua faigofie lava ona tupu, e ui lava o le mea moni e manaʻomia ai nisi faiga faʻapitoa e tausi ai. Ae i se tulaga lautele, o uiga taua e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa:

• Fua lelei o fualaau toto, talafeagai mo le taumafa fou ma taua o se oloa mo le faʻatau.

• Faʻaleleia faʻatoʻaga lelei i luga o mamao mamao e oʻo lava ile maualuga.

Maua maualuga, e tusa lava pe le o totoʻa lelei le tausiga.

• O le gafatia o vine e puipuia ai o latou uiga seia oʻo ina vavae ese mai le vine.

• Le mafai gaioiga-pollinate, lea e mafai ona o le i ai o se fugalaau o ituaiga uma e lua.

• E le maua vine vine i lalo o soʻo se tulaga.

• O le togalaau vine o Anyuta ua i ai se teteʻe malosi i maʻi faʻamaʻi. O le avanoa e taia ai se togavao i le paʻu ma le paʻu paʻu e matua maualalo lava e aunoa ma le faia o togafitiga puipuia o vine.

• O otaota ma isi meaola faalafua e le faaleagaina ai fua.

• Faʻafefeteina o vine i le malulu o le vevela: o mea leaga e le o matauina i le -22ºС. Ae ui i lea, e le aoga lava le musu mai le malupuipuia o se togavao mo le taumalulu.

Laveaina lelei cherenkoi, e selesele mai vine vine "Anyuta". E moni lava soʻo se mea e maua mai ai vine e talafeagai lelei mo le faapipiiina o gauga.

Cons "Anuta" vine: faafitauli e ono mafai ona feagai pe a tupu aʻe lenei ituaiga

O ituaiga lelei o vine e le oi ai ma pe a iai mea lelei, e iai foi mea le lelei. Ina ia e le fetaiaʻi ma ni mea e ofo ai, o le a matou tuuto atu oe i mea uma o le vine vine "Annie", e oo lava i ona sese:

• O le tele o tagata uaina, i luga o la latou lava faiga, ua finau faapea o le taimi e matua ai le seleseleina o vine vine e le masani ona tupu i le taimi e tasi. O le tau ma tulaga o le tau e faʻatasi ma le vao i le gasologa o le vaitau e tele sona sao i lenei. O le mea lea, o vine e masani ona oo atu i le matua i le ogatotonu o Setema, ae i le afa lona lua o le masina.

• Afai e le aveeseina le seleselega mai le togavao mo se taimi umi lava, o le a leai ni a latou foliga ma se tofo lelei, ae mafai ona suamalie o latou tino, e pei o mucous membranes.

• O le fatu e tusa ma le 4 fatu, lea, e ui lava ina laiti, e aʻafia ai le aafiaga o le vine o Anyuto io latou lava ala.

I tausaga sili ona lelei ma i le i ai o le eleele lafulemu, e mafai ona tumu le togavao i se fualaau aina ma o le mafuaaga lea e manaʻomia ai le faʻailogaina o le numera o vine.

• I le malosi malosi o le suavai ma le maualuga o le suamalie, e mafai ona toso vine vine.

• E ui lava i le teteʻe malosi i le kiona, e tatau ona ufiufi le vao. O nisi taimi e mafai ona magoto ai aʻa o se vine vine.

E faʻapefea ona toto vine ina ia avea ma Klondike moni o fua lelei: o fautuaga autu

O le totoina o vine e faigofie tele, e ui lava e matua faigata lava ona faia e aunoa ma se sauniuniga faʻapitoa faapitoa. O le mea moni, e aunoa ma le tausisia o tulafono uma, e matua faigofie lava le faaleagaina uma o le laau ma le oti. E taua foi le sailia o se nofoaga lelei mo le tuputupu aʻe o se togavao vine. O le a matou faʻamatalaina nei faʻamatalaga uma i auiliiliga.

O le a le eseesega i le va o le totōina o vine e seleseleina ma fua?

O le a le ituaiga auala faʻalelei e te filifilia e le afaina. I le tulaga o le totoina o laau toto, o loʻo e totoina se tipi i luga oe lava aʻa. Ona o lenei mea, o le a sili atu le tulaga o le a le mafai ona siitia atu faamai o lona tuaa i le vaomatua fou. A e ui i lea, afai e faʻaleleia le aʻa i le mea tuai, e mafai ona faʻaalia, e ui lava e leʻo vave, lona maʻi.

Ae ui i lea, i le isi itu, o le faapipiiina o le auala sili lea ona lelei e toto ai vine. O le mea moni, faafetai ia te ia, o se vaomatua fou e vave ona tupu ma sili atu ona lelei, talu ai o loʻo i ai se aʻafiaga o aʻafiaga e fafaga ai le tipi. O se fatuga o vine na totōina i luga o ona aʻa, o le a aʻafia ma aʻafia tele.

Le filifiliga o le nofoaga ma foliga o le faailoga tusi vine

E ola lelei vine ma fua mai fua i le mea e lava ai le la ma le vevela. A le o lea, o le a mafai ona faasolosolo lemu le sua ma e le o se mea e tupu. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e totoina ni vine vine i le itu i saute o fausaga fale. E mafai ona avea o se ufiufi lelei i le fale poʻo le gazebos. I le faʻaopoopoga, o fale o le a puipuia vine mai faʻataʻitaʻiga e mafai ona aʻafia ai mea e tutupu.

E le gata i lea, e tutusa lava le taua le filifilia o se eleele lelei mo vine. E ui lava o lenei aganuu e le o se mea e sili ona manaomia mo se itu taua, e le mafai ona tupu lelei i luga o le eleele pala. O le mea lea, i soo se tulaga, o le eleele aʻo lei totoina e tatau ona lelei ma faʻafefete.

Afai e latalata le vai i le eleele, e tatau ona fausia se alavai ala i luga o le saite, ma i le saunia o le lua mo vine ona tuu ai lea o se palapala i lalo.

E taua le mafaufau i le totoina o vine i lo latou manaʻoga avanoa mo le tuputupu ae. Talu ai o le vine "Anyuta" o loʻo i ai se laau e ola malosi, e tatau ona faia se va i va o vine vine e tusa ma le mita. I le taimi lava e tasi, afai o loʻo e totoina vine i tafatafa o se fale e loloto lona faavae, e tatau ona e sola ese mai le fale e tusa ma le 70 simetimita.

Pe a totoina vine: foliga o le tautotogo ma le totoina o le autumn

Tuuga saʻo lelei mo le totoina o vine "Annie" leai. A uma mea uma, e mafai ona toto uma i le tautotogo ma le autumn. O vaitau taitasi ei ai ona lava lelei ma mea le lelei.

1. O le toʻatele e talitonu e sili atu ona aʻafia vine pe a totō i le tautotogo. O le mea moni, i le vaitau o le vaitau muamua o le tuputupu ae, o se togavao e pulea malosi ma tuputupu ae malosi, o lea la o le taumalulu muamua e le sili ona matautia mo ia. Ae i le isi itu, e masani lava ia Aperila ma Me, pe a amata ona tutupu laau uma ma a oo i le taimi e totoina ai vine, o le palapala ua matua mamae lava. O le mea lea, naʻo le totoina o togavao e tatau ona faʻamalosia tele ma faʻaauau, ma o se faʻafitauli faaopoopo ma le taua.

Ae o le faafitauli autu mo le totoina o le toto o vine o le leai o se fuainumera tele o fualaau aina, o lona seleseleina e tupu lava i le pau i le tautoulu. O le mea lea, e masani lava e matua faigata lava ona filifili le gaʻo e te manaʻomia, lea o le a lelei ma e le faʻaleagaina.

2. O le totōina o fatu ma totoina i le tautoulu, i le mataupu faavae, o loʻo teuina i le palapala seia oʻo i le tautotogo. Afai e le ufiufi lelei, o le a na o le malulu, aua e le mafai ona ola i fafo. O le mafuaaga lea e toatele tagata e le totoina vine i le taimi nei. Ae i le isi itu, faatasi ai ma le anoanoai o le tau mai i le ogatotonu o Oketopa, pe a oo mai le taimi lelei mo le totoina o vine, o le togavao ao lei oo i le gutu e maua ai le taimi e tumu ai i le susu, lea o le a matua faaleleia ai lona malosi o le malulu.

E le gata i lea, o vine na totōina i le autumn o le a sili atu le saoasaoa i le tautotogo ma o le a mafai ona atiaʻe sili atu i le vaitau o le taumafanafana.

Tulafono o le totōina o vine "Anyuta" io latou lava aʻa

O le i ai o se fua lelei, e taua le totoina sao. Aua e te tapeina na ituaiga o sauniuniga o le lua ma tausi vine pe a uma ona toto. E taua tele le taimi e saunia ai le lua mo le vine vine nai lo le totō saʻo. E tatau ona lava le taimi mo le palapala i totonu o le lua e faʻavae ai sina mea itiiti. aua o le mea moni o le vine vine e tatau ona faʻamaʻaina ma le faaeteete, tuʻuina o le faʻafefiloi o fugalaʻau ma le eleele lelei lelei ile pito i lalo.

Mo lenei mafuaʻaga, le loloto o le loloto e tatau ona le itiiti ifo ma le 80 simita. O le lautele e tatau ona talafeagai. O le mea lea, ao lei totoina vine o le lua e tatau ona aofia ai:

• 5-centimeter layer of rubbs, lea e sasaa ifo i lalo.

• Lafoaʻi o le humus, faʻamalaina o mineral (potassium, phosphorus, uʻamea) ma le eleele lafulemu.

• O se laulau o le eleele faigofie, e le faʻafefeteina, lea o le a avea o se va i le va o aʻa o le fatu ma le faʻamaʻiina e leʻi oʻo i le taimi e faʻamavae ai ma mafai ona faʻaleagaina aʻa.

O le isi o le faia lea o le fua. E masani lava ona faʻatau atu i totonu o le ipu i le eleele, o lea i totonu o lenei pepa e mafai ona totoina saʻo (aveese le ipu). E na o le taua lava le suavai tele, susu ile eleele i le maualuga. Afai ua e faatauina se fua e aunoa ma se eleele, ona tatau lea ona faia mo ni nai aso i le vai ma e fautuaina foi e togiina i totonu o se fofo-faatupu-alualu i luma o le fofo.

Ma le isi, matou te tuʻuina le fatu i totonu o le lua, ma tuʻu ai le aʻa aʻa i luga ae o lona tino, tanumia ma le faʻaeteete i le eleele e aunoa ma ni faʻamalolo. A maeʻa lenei mea, o le sapling e matua faʻafeinuina, ma o le palapala o loʻo siomia ai ua malepe e mulch.

Grafting vine "Anyuta" i luga o le faʻatau

Ina ia maua lelei le aʻa i luga o le rootstock, e tatau ona tipiina i se auala e pei o le keke ma ia taofia foi i le vai mo sina taimi. Ina ia puipuia le susu i totonu, o le pito i luga o le seleseleina ua solo. O le faʻasoa muamua aʻo leʻi faapipiina lelei ua faʻamamaina, faʻafeinu ma o se tamai paʻu ua faia i le ogatotonu. O loʻo i ai i lenei avanoa ma le pa'ū. Afai e lautele le faʻatau, e mafai ona e faapipiiina ni mea e tasi i le taimi e tasi.

Ina ia mafai ona sili atu ona lelei le fesoʻotaʻiga i le va o le tipi ma le fafie o le faʻatauga, o loʻo faʻamauina lelei le faʻafanua. E toatele tagata latou te fautuaina le nofoaga o le tui e taulimaina ai le palapala eleelea: e taofia ai le tafe mai o le ea i nofoaga manua o vine ma taofia ai le susu i totonu.

O faʻamaʻi tui ina ua uma ona tui. E lelei tele le mulch le eleele faataamilo ma tanumia se lagolago i tafatafa ane mo le lalagaina o se togavao.

Tausia ituaiga eseese o vine vine "Annie": faʻapuupuu e uiga i le tele o nuances

• I le tautotogo, pe ae tatalaina se togavao pe a māeʻa le taumalulu, e fautuaina foi e faʻasaina tele. Afai e te maua sea avanoa, ona tatau lea ona e fafagaina le togavao e tusa lava pe leʻi tupu ae ma peʻa maeʻa lenei faagasologa. I taimi o timuga, o le a manaʻomia foi e le vine le fagu faaopoopo. O le tasi vine matua mo le tasi vaimusu e manaomia ai le itiiti ifo ma le 5 pakete vai.

• A maeʻa le faʻasusu, e taua tele le ufiufi o le eleele i luga o le ogalaau o se vine vine ma mulch. O le a fesoasoani i le puipuia o le susu i totonu o le palapala ma o le a avea o se fugalaʻau mo ia.

O le mulch sili ona lelei mo vine - pogisa sisiva po o le masi, i ni tulaga ogaoga - humus.

E le gata i lea, i lalo ifo o le vili vine e fafagaina i le humus ma le phosphorus-potassium.

• I le oʻo mai o le tautoulu ma le amataga o se vaitau toʻafilemu i le vaomatua, o le taimi sili ona oʻo mai mo le teuteuina o pine ma lima. Talu ai ona o le eseesega o Anyuta o loo i ai se laau malosi, o lona teuteuina e tatau foi ona malosi. O pupu taitasi e faʻapuupuu e le itiiti ifo i le 6-8 pu. E le tatau ona e lagona le faanoanoa mo le togavao, aua, i lenei auala, o loo e taumafai e faaleleia atili le tulaga o le seleselega, lea o le ae mauaina i le tausaga a sau.

• O fualaau o le autumn "Anyuta" e tatau foi ona ufiufi. Afai o se fatu fou ua totoina poo se mea faapipii, ona sili lea ona moe i le oneone. O le mea e le afaina ai, o se vaa ua faʻapipiʻi i luga ma se pu mo le pito i luga, luga o luga o luga o le mauga e sasaa ai se mauga atoa. Ina ia leai se malutaga e puipuia ai le taumalulu, e tatau ona faamalosia i mea e le lelei: laupapa, plywood, moa po o lala laʻau. Mo le ufiufi o se togavao tele, ua tosoina i luga se ata ma ua faia se mea e pei o se kiona. Aua neʻi galo e te manatu, e le pei o le oneone, e le mafai e le ata ona tuu i le ea, o le mea lea e tatau ai ona e mataʻituina pea le tulaga o le vao i lalo ifo.

• E ui lava i le tetee lelei o le ituaiga "Anyuta" ao leʻi oʻo i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a le sili atu le manaia e palu ai i sauniuniga o fungicide. O le fufuluina o le togavao e faia ao le i fugaina le vao ma i le taimi o le faʻavaeina o vine i luga o le faʻaogaina.