Eustoma

Eustoma, tupu ma tausi lelei

Eustoma (po o Lisianthus) fua o laau o le aiga gentian. E fiafia le toʻatele o tagata faifaatoaga (ola aʻe i luga o le tipi), o le a mafai ona tuʻuina i luga o se vailaau se tolu seleselega mo le tolu vaiaso. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le tuputupu ae ma le tausiga o le eustoma.

Eseese ituaiga

I aso nei, o loʻo i ai le tele o fua o Lisianthus i luga o le faʻatau. O loʻo avanoa i latou e le gata i tagata tomai faapitoa, ae faʻapea foi i tagata faifaatoaga fugalaau fugalaau.

O Eustoma o loo tafia i lona eseesega o ituaiga ma ituaiga, o eseesega o loo i totonu o fugalaau (terry pe faigofie), faapea foi i le maualuga o le laau (e le o toe umi pe maualuga). O fuga vine e mafai ona eseese lanu - e sinasina, ma lanumumu, lanu piniki, lanumoana, lanumoana, ata o le la, ma isi.

E te iloa? O Eustoma e masani ona lauiloa o le Irish rose talu ai ona o le fuga o ituaiga vao, o ona fugalaau e foliga mai o fugalaau fugalaau.

E tele ituaiga o eustoma ua ola i le togalaau (tipi). E oʻo atu i le 120 cm le maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Aurora ituaiga: maualuga o le 90-120 cm, laʻau fugalaau lanumoana, lanumoana, lanumoana ma le lanu piniki. Toto vave;
  • Faʻalogo le vasega: maualuga 70 cm, sosolo fatu, fugalaau tetele, vave fuga, 11 lanu lanu;
  • Heidi vasega: maualuga le ogalaau 90 cm, fugalaau faigofie, fua tele, 15 lanu lanu;
  • Flamenco ituaiga eseese: maualuga e 90-120 cm ma malosi malosi, fugalaau e faigofie, lapoa (e oo atu i le 8 cm), o le mea sili ona lelei e le faʻamalosi. Se numera tele o lanu lanu.

O ituaiga eustu o le eustoma e tupu tele i pusa pusa po o totonu o totonu o pusa. O lo latou maualuga e le sili atu ma le 45 cm.Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Tuafafine: maualuga 12-15 cm, fugalaau faigofie, e oo i le 6 cm le lautele, o lanu papae, lanumoana, piniki ma le lanu violē.
  • LittleBell: maualuga e oʻo atu i le 15 cm, fugalaau faigofie, laʻititi-lapopoa, faʻalanutotoga, foliga eseese.
  • Faamaoni maualuga e oo atu i le 20 cm, papaʻe ma se fuainumera tele o fugalaau faigofie, e tu i luga o le totoa i se sitaili.
  • Faʻatauga: maualuga e oo atu i le 20 cm, fugalaau lua-faalua, pale lanumoana.

Tuputupu ae eustoma

O Eustoma o se laau sili ona matagofie, o lana togalaau e sau mai fatu. Mo lenei, o loʻo faʻaaogaina se metotia o fatuga.

E te iloa? Tuber Eustoma e leʻi tupu.

Faʻaleleia eleele

Eustome e manaʻomia se eleele lelei. E mafai ona faʻafefiloi le eleele palapala e ala i le faʻaaogaina o le 1 i le 1 laufanua togalaau, oneone laititi po o le perlite, humus, ma sina laumei. O eleele mo Rosish Irish e tatau ona mama, peaty, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o vaega o malala. E mafai foʻi ona e faʻatau se eleele ua uma ona faʻafefiloi i se faleoloa faapitoa - mo Saintpaulia (violets).

E taua! E tatau ona pulea le maualuga o le pH o le palapala, o le masani mo lisianthus e 6.5-7.0. O le faateleina o le eletise o le palapala e tau atu ai i le vevela masima, e mafua ai le tuputupu lemu o le laau.

Lauina o fatu

O fatu eustoma e laʻitiiti lava, o lea o loʻo faʻatau atu ai i luga o fualaʻau (faatasi ai ma le fesoasoani a se faʻapitoa faʻapitoa na faia ai granulus, o Lisianthus e faʻapupulaina le maualuga o le germination i le 60% mai le tasi sachet).

O le totoina o le eustoma i luga o laau e fautuaina ia Fepuari. Faʻaaoga pe a lūlūina fagu laiti. O fatu o le eustoma e le manaʻomia ona alu loloto i le eleele. E fautuaina le faia o se mea e fai i se moli (fufulu le palapala, ina ia le fufuluina ai fatu). A o le i oʻo i le fuālaau muamua, e tatau ona ufiufi ipu i fagu. Taimi o le vevela: i le ao - e le itiiti ifo ma le 23 tikeri, ma i le po - e oʻo atu i le 18. E tatau ona faʻamalosi faʻamalosi faʻalelei, ia faia lenei mea, siʻi le ata. I nai vaiaso, o le a foliga mai o pine e manaʻomia le malamalama talafeagai. E le taliaina le tausia lelei o le susulu o le la, ma le leai o se malamalama e ono mafua ai le leai o se fua o Lisianthus.

Filifili laau

E seleseleina le seleselega o Eustoma pe a oʻo mai 4-6 lauʻeleʻele i luga o ni paʻu (3 fasi vaega i le tasi) i ipu eseese (6-7 inisi le lautele). A uma ona piki, e tatau ona teuina le vevela i le 18 tikeri, e tatau ona pritenyat. I le mavae ai o le 10 aso, e fafagaina Lisianthus i se faʻalavelave faʻamaʻi vai.

Faʻaliliuina i eleele tatala

O le gaoioi i totonu o le eleele avanoa e fautuaina ina ia faia pe afai e le pa'ū le vevela i lalo o le 18 ° C i le po. E taua le toe totoina ma le totoa, aua o aʻa e matua manifinifi, ma e mafai ona faigofie ona faaleagaina.

E masani lava o faifaatoaga pe a tuputupu aʻe le fugalaau eustoma pe faapefea ona taofia i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona eliina i le tautoulu, totoina i totonu o se ulo ma ave i se fale poʻo se togamalulu.

Tulafono faʻavae mo le tausiga o eustoma

Aʻo le tausiga o le lisanthus e tatau ona mulimulitai i tulafono o moli, faʻafeinu, vevela ma faʻamaʻi.

Malamalama

E manaʻomia e Lisianthus se malamalama pupula. E tatau foi mo le tele o itula e faʻaalia i le la. I le aoauli, mai le la susulu malamalama, e tatau ona ufiufi.

Faʻasa

I totonu o le togalaau, e faʻafefeteina ai e Lisianthus uma le vevela ma le lāmala (faʻainu vai masani, e sili atu le lelei o le fale). Afai e ola mai eustoma i totonu o fagu, e ono mate le laau mai le masini. E le fautuaina foi e sasaaina, o le mea lea e tatau ai ona suavai le Lisianthus pe a maeʻa ona taʻe le pito i luga ole palapala.

E taua! E tatau ona faʻaeteete togafitiga eustoma, i le aʻa. E le manaʻomia e Lisianthus le faʻaleleia (pe a fai e susu le laʻau ile laʻau, e mafai ona tupu faʻamaʻi fatu).

Lulu

O le maualuga o le taumafanafana mo le eustoma e 20-25 tikeri i le ao, ma e tusa ma le 15 tikeri i le po. I le taumalulu, e fautuaina le laau e fai i le vevela o le 10-12 tikeri.

Laʻei pito sili

O le fafagaina o le rose o le Irish ua amata ona lavelaveina le gaioiga i le 10-14 aso i le maea ai ona totoina i se nofoaga tumau. A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e tatau ona faia le faʻamaʻi faalua i le masina. I le vaitau o le a totogo ai tumutumu, ma ao faagasolo taimi o le vavao, e tatau ona fafagaina eustoma tasi i le 2 vaiaso.

E taua! I le taumalulu, e le tatau ona fai luga o laei.

Faʻatasi ma isi laau

O le tausia o Lisianthus e le faigofie, ae e ui lava i lenei, o tagata fugalaau ma fugalaau fugalaau e pei o lenei fugalaau. O le rose Irish e faʻaaogaina i falaoloa, i fugalaau, i le fugalaau moega, i le mea e faʻapotopoto atoatoa ai ma tulip, chrysanthemums, lili ma e oʻo lava i rosa.

O fugalaau e faʻaaoga eustoma pe a fai ni fafie ma ni iʻa. Faatoaga ma lana fesoasoani teuteu le mamanu o le togalaau, o le fugalaau (mo se faataitaiga, gasebos teuteu).

Ona o ona uiga teuteu ma le faasaoina umi o fugalaau tipi, o Lisianthus vave ona maua le lauiloa i Europa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Holani, o le eustoma o loʻo i totonu o le sefulu pito sili ona fugalaau e tipi, ma i Polani, e taugata Lisianthus i ata o fugalaau mafanafana.