Fualaau aina

Taʻitaʻi i le sili - tomato "Batyanya": uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga, ata

Afai e talosagaina e le fai togalaau aisi se bison, o tamato e sili ona totoina i luga o le saite, masalo i totonu o le lima pito sili ona fautuaina, o le a taua e le fai togalaau le ituaiga Batanyan.

O lenei ituaiga, lea e fetaui lelei ma tuutuuga o le galueaiina i le malae vaalele, e fiafia e tatau ona lauiloa ona o lona tulaga le lelei ma isi uiga lelei.

I totonu o lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe mea uma matou te iloa e uiga i tamato Tama - faʻamatalaga o le ituaiga, mea faʻapitoa o le galueaiina, faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻaleagaina e faʻamaʻi.

Vailaʻau eseese Tomato: faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaPisa
Faamatalaga lauteleToto amata i le amataga
FaʻatonuRusia
Toto96-105 aso
PepaPaʻu o le fatu, faʻatasi ai ma sina mea e faʻafefeteina
LanuPink, Crimson
Faatatauga o fuamati amata550-600 kalama
TalosagaFale taʻavale, e le fetaui lelei mo le gaosiga atoa
Tuʻu atu ituaiga6-6.5 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeLe sili atu nai lo le 3 laau i sikuea mita
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

O tomato Batanyan o le taunuuga o galuega a tagata Siberia, e faʻaleleia mo le galueaina i luga o le laufanua e oʻo lava i tulaga faigata o le tau o Siberia. Ua tuʻuina le togi i le resitala o le setete i le isi itu o le Rusia.

Faʻamaonia atoatoa i le totoina o fatu i greenhouses ma greenhouses. Faʻaalia le tele o fua pe a totoina i le itu i saute o Rusia. O le tuputupu ae e le faia ai ni faʻafitauli faʻapitoa, o tulafono uma lava e tutusa ma le taimi e tupu ai isi ituaiga o tamato.

O le faʻamaonia o ituaiga vao, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 1.9-2.1 mita, e manaʻomia le fusia i se lagolago i luga, ona e maualuga tele ma mafai ona taoto i lalo o lona mamafa. O fua sili ona lelei e faaalia pe a fausiaina se vaomatua 1-2 ulu. Faitau e uiga i ituaiga meaʻai eseese.

I fuaitau o le vevela, o le tele o tamato e taua o le uluaʻi fua. Mai le tulaʻi mai o fualaʻau totō i luga o fatu o fatu e selesele muamua tamato tuai, e manaʻomia ai le 96-105 aso. Faʻailoa i se taimi uumi o fualaau aina, o le tetee atu i le faʻaleagaina o faʻamaʻi.

Uiga

Atunuʻu o ituaiga faʻatoʻaga: Rusia. O le ituaiga o tamato o le fatu-foliga, faatasi ai ma sina pusa laitiiti. Fua faʻatatau o le mamafa: 250-400 grams; pe a tupu aʻe i totonu o se lauʻeleʻele, faʻamaonia tamato e mamafa 550-600 g. Le lanu ulaula ma le lanu piniki o fualaau suamalie.

Faatusatusa lenei fuainumera ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Pisa550-600 kalama
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama
Yamal110-115 kalama
Fuga mumu70-130 fua
Crystal30-140 kalama
Fugalaau fuga150 kalama
Cranberries i le suka15 kalama
Valentine80-90 kalama
Samara85-100 fua

O le fua faatatau masani e tusa ma le 6.0-6.5 kilokalama mai se togavao, 16.5-18.0 kilokalama i sikuea mita, pe a tulaʻi i luga e le silia ma le 3 laau.

E mafai ona faatusatusa ituaiga eseese i isi:

Igoa tulagaTuuina atu
Pisa6-6.5 kilokalama mai se togavao
Amene Amerika5.5 kilokalama i le laau
Tulu lelei2.5-3.5 kilokalama mai se togavao
Buina9 kg mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Andromeda12-55 kg i sikuea mita
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama mai se togavao
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Matagi susulu7 kilokalama i sikuea mita

O faʻamaoniaga lelei e tuʻufaʻatasia ma le saogalemu maualuga i taimi o femalagaaiga. Laulau faʻaaogā, gaioiga i luga o pastes, juice, leʻo, e le fetaui lelei mo le totōina o fualaau aina atoa ona o lo latou tele.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se seleselega tele o tamato i le avanoa? E faʻapefea ona manuia le totoina o tamato i totonu o le kiona i le tausaga atoa?

O a mealilo o mea tau vaomatua mo le vave ona fuaina? O a ituaiga e iai le puipuiga lelei i luga maua mai?

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Papa photo

Malosiaga ma vaivaiga

Tomato Tomato e tele ni tulaga faʻaalia aloaia:

  • anapogi vave;
  • sili ona manaia o tomato papago;
  • lapoa lapoa o fua;
  • maualuga fua;
  • saogalemu lelei i taimi o femalagaaiga;
  • le faʻasalaga i tulaga tau;
  • tetee i le tuai.

Aʻo le faʻaletonu, ona mafai lea ona matou matauina le manaʻoga e nonoa le vao ma pulumu, ina ia aloese ai mai le tafaoga ma papa i lalo o le mamafa o fua o fua.

Vaega o le tuputupu ae

E tatau ona taulai totoa i le lelei o le fatu ma tapenaga o le eleele mo le totoina o laau. Pe a faʻatau mai fatu tomato e tatau ona gauai atu i faʻamatalaga nei o loʻo lomia i luga o le pusa:

  • faamatalaga e uiga i le eseesega ma foliga vaaia o tekinolosi tau faatoaga;
  • le numera o fatu i totonu o le afifi;
  • fatuina o fatu i le pasene, afai e 100% ua faailoaina e sili atu le lelei ona le maua, o se faʻaʻoleʻole sese lenei;
  • o faʻamaoniga o sauniuni o fatu mo le totoina o le a tusia: "Aua e te totoina fatu," o loʻo faia e le tagata faʻatau;
  • afai e leai se faʻamatalaga i luga o laei, togafitia fatu ma se 2-3% faʻafofo o le potassium faʻasalalau.

I le sauniuni o le eleele mo le totoina o laau toto, gauai faapitoa i tulaga nei:

  • o le palapala e tatau ona i ai i le suavai lelei ina ia aua nei paʻu le vai i aʻa o laau toto;
  • e lelei le ave le fanua lea na tupu ai muamua zucini, opu, pasili, kokoloti;
  • faʻamaʻaina le eleele e ala i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻalavelave, i le leai o sea avanoa, faʻaaogaina le fafie fafie.

E pei o le faʻamalositina mo tamato e faʻaaogaina: organic, mineral complexes, lefete, iodine, hydrogen peroxyide, amonia, boric acid, ash.

Tui fatu i totonu o se pusa ua saunia, ma faamaufaailogaina i le loloto o le 2.0-2.5 centimita. O le faʻasusu e faia i le vai i le vevela o le potu.. Pe a 2-3 ona aliali mai, filifili ia laau totō, faʻalogo i foliga vaaia.

O nisi faifaatoaga latou te maitauina le samasama o laulaau pito i lalo o laau. E taʻu mai ai le leai o ni elemene i le fafagaina o fualaau. O se filifili o le a fesoasoani ia te oe e foia nisi o galuega.:

  1. Filifiliga o laau sili ona malosi. Pe a pikiina, aveese laau vaivai.
  2. O le a taofia le tosoina o fualaʻau, e pei o se faʻagata faʻapipiʻi faʻaitiitia le tuputupu ae o le laau.
  3. A maeʻa le pikiina, o le aʻa e faʻapupula atili le malosi, o le tuputupu ae o aʻafiaga o loʻo tupu ai.

A maeʻa le vaitau o le mafanafana o le po, faʻamafanafana le eleele i le 14-16 tikeri Celsi, e mafai ona totōina totō i le eleele. E tasi le vaiaso ao le i totoina, e sili atu le faʻamalosiina o fualaau aina e ala ile aveina oi latou i fafo i le ao. Aʻo leʻi tuʻuina fualaʻau i totonu o vaieli, e mafai ona e faʻaaogaina nisi faʻalaiga faʻapitoa i mea faʻapitoa faʻamalosi pe faʻaopoopo i ai se lima o fuamoa malepelepe.

O le foliga mai o le samasama i luga o laau toto atonu e mafua mai i ni mafuaaga.:

  1. Le lava elemene elemene - nitrogen, zinc, iron, potassium. O le a fesoasoani i le faʻamautuina o sauniuniga faigata e aofia ai nei elemene. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Effecton", "Agricola - Faʻasalaga" poʻo faigofie, masani lauiloa superphosphate.
  2. Faʻaleagaina o aʻa i le viliina poʻo le suia o le tulaga o le vevela e mafua ai le samasama o laʻau maualalo. E leai se isi faʻasoaga e manaʻomia. A mavae le 3-4 aso o le a taulimaina e le seedling le faafitauli.
  3. E mafai ona tupu le lanu samasama ma le leai o se moli poʻo se vaega itiiti o le eleele i le aʻa o le laau. Taumafai e faʻapipiʻi i totonu o se atigi vailaau poʻo le faateleina o le faʻaogaina o laau.

A maeʻa ona faʻaaogaina fatu laau i vaieli saunia, o le tele o le tausiga o le faʻavaveina lea o le vai i le vai mafana, o le nonoaina o le laau i se pou po o se solo, aveesea o vao ma fanau laiti. O le mulilua o le a fesoasoani i le puleaina o vao.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona saunia le palapala i totonu o le kiona i le tautotogo? O a ituaiga o eleele mo tamato?

O le a le palapala e talafeagai mo le totoina o fatu o tamato, ma o le a le mea e totō ai tagata matutua i greenhouses?

E tatau foi ona vaʻaia le eleele i totonu o pupu ma le fafagaina 2-3-taimi i le vaitau o le tuputupu ae ma le faʻavaeina o fua i luga o vao.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le vailaʻau e faʻapitoa e puipuia i faʻamaʻi. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi masani masani o tamato i totonu o greenhouses ma fua e faʻafefe ai latou o le a le sili atu.

O le tele o taimi, e lamatia ai tamato:

  • Alternaria
  • Verticillosis.
  • Fusarium
  • Paʻu mumu.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i ituaiga e puipuia i le tele o faʻamaʻi lautele, ma i le phytophthora. O le ae iloa po o le a le puipuiga mo lenei faʻamaʻi e tatau ona faia ma o le a le mea e mafai ona aoga tele.

Siberian varied Varyana o le a sili atu ona lelei filifiliga mo lau 'upega tafailagi e aunoa ma le fatuina o ni faafitauli faʻapitoa i le taimi o le galueaiina. O le a fiafia lou aiga i fatugala suamalie, mafiafia i le vaitau o taumafanafana.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga aoga e uiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSili atu
Volgogradsky 5 95Pink Bush F1Labrador
Krasnobay F1FlamingoLeopold
Meli peleMaea le naturaSchelkovsky vave
De Barao RedNiu königsbergPeresitene 2
De Barao OrangeTupu o GiantsLanu pinana
De barao blackTatalaLocomotive
Vavega o le maketiChio Chio SanSanka