Toga

O le a le aoga o apu tunu mo le mamafa o le mamafa, i le maitaga ma i isi tulaga

Fai mai se faataoto Peretania: "Aai 1 apu i le aso ma o le ae maloloina." O apples o ni fualaau lelei lelei, lea, e le gata i lea, o loo maua e toetoe o tagata uma. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i apu tipi - e aoga, pe faʻafefea ona aʻafia ai ituaiga tino ma gaioiga o tagata, faʻapea foi tulafono ma tulafono faatonutonu mo le faʻaaogaina o sea oloa.

Calorie ma vailaʻau

O fuʻu apu e masani ona faʻaaogaina i meaʻai po o meaʻai faʻamalositino - ona o lo oi ai a latou caloric o mea uma 47 kkini mo le 100 kalama.

Ioe, e eseese ala e kuka ai lenei oloa: faatasi ai ma le faaopoopoina o le meli, sugar, cinnamon. Malosiaga o le malosi o le 100 kalama o se oloa ona avea lea:

  • ma le meli - 75 kcal;
  • ma le kirnamon - 56 kcal;
  • ma le kusi cheese - 82 kcal;
  • ma le suka - 91 kcal.

Fuafuaga BJU palu tao tao i le mama (e aunoa ma le suka, meli ma isi mea) 0.4: 0.4: 9.9 (i le kalama).

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i aoga o apu ma le faʻaaogaina o mea faigaluega eseese, faʻapea foi ma le masani i fua o le seleselega apu: jam ma jam, compotes ma le sua.

O le tuufaatasiga o le apu tao e aofia ai:

  • vitamini: A, vaega B, C, E, H, PP. O le mea sili lava o loʻo aofia ai le pyridoxine (B6), lea e taua mo le masani ai o le tino;
  • minerale: iodine, nickel, magnesium, iron, potassium, calcium, phosphorus, boron, rubidium ma isi;
  • vailaʻau oona;
  • malo;
  • lē faʻasauā.

E te iloa? I Eleni anamua, na lafoina e se tagata le apu i lona itu e faailoa atu ai ona lagona i se tamaitai, ma o se tamaitai, pe afai na te lagona le lagona alofa, sa maua o ia.

O a mea e kuka ai le apu e aoga?

E ui lava o le faagasologa o le vevela o togafitiga e faaitiitia ai le lelei o le oloa, pe a faatusatusa atu i le vaega fou, o pea o le a taofi pea pea fualaau aoga tele.

Mo fatu ma toto toto

O se tasi o meatotino autu o se fualaau kuka taofi e faatatau i le loto o tagata faatoaagaina mai o le fatu maso. Ona o le maualuga o mea o le potassium (e toetoe lava o se panacea mo le fatu fatu), e faavasegaina ai le paleni-faavae i totonu o le toto, ma o le a faaitiitia ai toto toto, faateleina le toto i le fatu, ma faateleina ai lona gaioiga. E taua tele lenei mea mo tagata matutua - o le faʻaaogaina o fualaau aina i le ate e le popole i galuega a le loto.

Mo le ate ma le fatugao

O lenei oloa e iai sona aoga aoga i le faatinoga o fatugaʻo - e aveesea ai le oneone lelei mai lenei okeni, e faʻaitiitia ai le faʻafefe ma faʻaleleia ai le soifua manuia lautele. Ona o a latou tulafono faatonutonu, o apu e aveesea le cholesterol sili atu, faamama le avega i lenei totoga taua.

Faitau foi e uiga i mea tau vailaau ma le sauniuniga o le mama atoa ma le mama.

Mo le manava ma le fatu

Masalo o le sili ona manuia o le aoga o lenei fua o le falaoamata ua i luga o puipui o le manava ma le gaogao - ona o lona fua, e faamamaina ma le filemu le fualaau oona, taofia le tupu mai o gastritis, maʻi o le manava ma isi faamaʻi. E iai foi apu faʻatonutonu le paleni o le manava, ma fesoasoani e taulimaina le heartburn ma le colic. O fualaau suamalie e faʻaaogaina i le tulaga o le inuina poo le inupia o le tino - ona o le mea moni o apu o le 75% vai, latou te faʻamamaina lelei le gastric tract, faʻafefe o toxins ma aveese mea leaga. O le kukaina o le kuka e kuka ai le apu e mafai ai e tagata e maua i le maʻi tuga tiga (maʻi o le tino, maʻi maʻi faʻapitoa, ma isi mea) e faʻaaogaina ai lenei suamalie, e le gata i lea, o le fua o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga tiga.

E taua! O mea faʻamalolo o le apu tao e faʻalagolago i ona ituaiga - ina ia faʻaleleia le malosi o le manava, e tatau ona e 'ai le apu oona ("White filling", "Semerenko", "Idared", ma isi mea), ma le faʻaitiitia o le eletise - suamalie ( "Korobovka", "Sugar Miron", "Shine alai", ma isi).

Mo le vaai

Vaega taua o le apu tao taofi e puipuia lelei gaioiga o le vaʻaiga mai i le degenerative faiga e foliga mai e matua - latou te faʻaleleia le tulaga o le retina, puipuia siama mata, ma faaleleia ai le faʻaaliga. O le mea taua, o le aoga o le vaitamini A - e mafai ona faʻaleleia ai foliga o le membrane mucous o le mata i se tulaga laugatasi.

Mo nifo

O se maualuga maualuga o fulukalama ma le calcium (vaega taua o le apu tao) e mafai ona agavaa faʻaleleia le tulaga o le nifo nifo. O minerale fesoasoani e faʻaitiitia le paʻu, faʻamalo le lagona o le nifo, ma puipuia le pala o le nifo. O le vailaʻau A e afaina ai foi le malosi o nifo - ua faʻataʻitaʻiina i le tino: o tagata na faʻamaʻaina apu tao i le itiiti ifo ma le 5 taimi i le vaiaso e itiiti ifo le faʻafitauli i le toese le nifo.

Mo le paʻu

O lea ituaiga mea tao e mafai ona afaina ai le tulaga o le paʻu mai totonu (o le uʻamea ma le magnesium i le tuufaatasiga o le apu e faaleleia ai le paʻu i le tulaga laugatasi ma puipuia le tupu mai o ituaiga pigmentation eseese), ma i fafo - i totonu o tagata faʻaaoga vailaʻau na faʻaaogaina le tele o suʻega e faʻavae i luga o apu tipi. O le tele o masks ma balms e mafai ona faʻamālōlōina le paʻu mai i faʻamaʻi tuga e pei o siama o le tino ma siama, psoriasis ma dermatitis. O masamu o le tao tao e fufulu mama ma faamama le paʻu - e leitioa na usuina ia ituaiga o fua i le tala a tagata Rusia (o le tala lauiloa o le toe totoina o apu).

Aoao pe faʻapefea ona teuina pea aʻau seia oʻo i le tautotogo.

E mafai

O feeseeseaiga i le va o faamanuiaga ma le afaina o apu e le o toe i ai i le aso, ae e na o le fualaau fou e aoga. Pe o le aʻai apu e afaina ai - ia tatou taumafai e faʻataʻitaʻiina.

I le taimi o le maitaga

O nei fua na taoina e le gata ina afaina ai tamaitai i tulaga, ae sili foi ona aoga ona o le tulaga tulaga ese o mea aoga. E le gata i lea, o apu na kukaina e ala i le kuka o le a fesoasoani i le taulimaina o faailoga. toxicosiso le a faʻafefe ai le afaina, faʻasaʻo le ogaumu ma faʻaitiitia le eletise, lea o le a iu lava ina faʻamuta ai le manava, lea o le a feagai ma tina i le lumanaʻi. Ma le isi, o lenei fua e faʻamalosia ai maso o maso ma vaʻa toto, lea o le a mafai ai e le tino ona faigofie ona feagai ma se avega mamafa.

E te iloa? Toeitiiti lava o fualaau aina uma lona lua i luga o le fogaeleele o le apu: e tusa ai ma fuainumera, e sili atu i le 5 miliona hectares o fanua o apu.

Fafagaina susu

Afai o ni apu fou mo tina talavou e mafai ona 'aina na o le 2-3 masina talu ona fanau mai le pepe, ona fautuaina lea o le kuka e faʻaumatia mai aso muamua talu ona fanau mai. Ma o le mataupu e le na o le oloa e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava ma le manava, faʻamalosia le lauulu vaivai, nifo ma fao - o lenei fualaau e fafagaina ai le tino i elemene aoga i le tele o mea. E le gata i lea, e le afaina ai le gasegase, o lea e le mafai ona e fefe e fafaga lau pepe i susu susu.

Pe a aveesea le mamafa

Mo i latou oe mananao e tuu se ata ina ia 'ai ai le apu tao e le gata e mafai ae e tatau ai - i aso nei e tele meaʻai ma meaʻai e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o lenei fualaau, faʻapea ma manoa atoa mo aso anapogi ma le apu ile ulu. O le tele o taumafataga faʻaonapo nei ua fausia i se auala e maua ai e le tino sina meaʻai ma, e tusa ai ma meaʻai - ae ui i lea, o le apu tao, o lenei faafitauli e le matautia. Mai lenei oloa, e le gata ina maua e le tino se aofaiga o amino-acid, ae e maua ai foi le malosi mo le faʻaaogaina masani o polokalama uma. O apu e aveesea le tele o toxins ma gaʻo, e afaina ai le lelei ma faʻaleleia le lagona sili atu nai lo le sukalati.

Faʻatasi ma le maʻisuka

I aso nei, e malilie uma fomaʻi e faapea o le apu tao e sili ona aoga mo le maʻisuka - faatasi ai ma le togafitiga o vevela o loʻo tumau pea le maualuga o ana mea aoga. O nei fualaau fesoasoani e fesoasoani ai i le tauvaga vaivai, gasegase lolomi ma maʻi oona, mafaufau leaga ma e oo lava i le matua matua. O se vaega itiiti o le le ioeina i totonu o le ate o le apu e le faateleina ai le maualuga o le maualuga o le suka i le toto, ma o le mea lea o lea ituaiga oloa e mafai ona faaaoga e tagata maʻisuka.

E taua! Inisalini e faalagolago i le maʻisuka o le 1 tikeri faʻaaoga apples i le ate e pei o se meaʻai e matua le manaʻomia. E sili atu ona faʻaaogaina e pei o se meaʻai pe a maeʻa le auala autu: i lenei tulaga, o le suauu o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le a faʻaaogaina e gaosia ai meaai autu, ma ia aua neʻi faʻamamaina le toto ma le suka.

Mai le a le matua e mafai ai e fanau

Lago apu - sili ona lelei mo tamaiti: faafetai i le fructose faanatura, o lenei oloa o loʻo faʻaleleia lelei i totonu o se tino talavou ma e le afaina ai le nifo. O lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina e tamaiti o vaitausaga uma - o pepe o loʻo faʻatinoina e avea o se faʻaopoopoga mai le 3-4 masina talu ona fanau mai.

Faʻaaogaina mea

E pei lava o isi oloa, o lenei ipu e iai ona lava faʻatusatusaga e uiga i le taumafaina, lea tatou te manatu i lalo.

O le a le mea e faʻaopoopoina

O le suamalie suamalie lea ua tuufaatasia lelei ma fualaau mamago, nati, cheese cheese, kirimulu suamalie, suka, meli, suamalie suamalie. I atunuu eseese, o apples are baked with various additives - o lea, i Amerika, o lenei ipu, fufuluina i le sua suamalie, e fiafia e 'ai faatasi ma pancakes i taumafataga fiafia e pei o se meaʻai.

I Rusia ma Iukureini, o aga masani masani i se ituaiga o oloa meli ma fualaau mamago. Ae ui i lea, o tagata e pipii i se taumafataga, poʻo oe e manaʻo e tausia se tagata, e tatau ona faʻaaogaina ni mea suamalie suamalie i se vaega itiiti: e mafai ona latou faʻaititia le kalori mea o le ipu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga ma le faaaogaina o ituaiga eseese o le meli: phacelia, rapeseed, linden, acacia, buckwheat, chestnut, clover suamalie, acacia, vavaceti, hawthorn, boiled, black-boned, Me.

E fia se aso

O sea oloa mo se tagata maloloina, i le mataupu faavae, e leai ni tapulaa e faʻaaoga ai - e leai se afaina, tusa lava pe e te taumafaina 10-15 falalaʻau kuka. Ae e sili atu le mulimuli i se fuataga tatau: e 5 laupepa laiti i le aso o le a sili atu nai lo le. Tamaiti laiti ma i latou ei ai le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo le 3, ma o le maʻisuka o le 1 ma le 2 tikeri e le sili atu ma le 2 apu i le aso faatasi ma le taumafataga autu.

E mafai i luga o se manava gaogao ma le po

I luga o se manava gaogao, o lenei oloa e faʻaaoga mo naʻo togafitiga faafomaʻi e faʻamama ai le manava. E sili ona lelei le 'ai o se meaʻai e pei o se meaʻai, pe a uma ona' ai le meaai autu. I le po, e mafai foi ona faʻaaoga, ae i ni vaega laiti: e sili atu le aua le utaina le masini eletise e ala i le faigaluega i le po. E le gata i lea, o sea ituaiga meaʻai e mafai ona faigofie aafiaga le leleilea na o le faalavelaveina o lau moe i le po.

E te iloa? O le matafaioi o le fua faasaina mai le parataiso o le iloa o le lelei ma le leaga, e faaopoopo i le apu, o loo maua foi e le rimoni, vine ma mati.

Fuga kuka

A maeʻa ona iloiloina meatotino ma faʻaoga o le faʻaaogaina o lenei oloa, o le a matou masani lelei i mea sili ona lelei mo sauniuniga.

Faatasi ai ma le meli ma le kinamona

Ina ia saunia lenei ipu, matou te manaʻomia:

  • apu (sili atu nai lo ituaiga lanumeamata) - 6-7 vaega;
  • meli - 6 teaspoons;
  • ulanamona - 6 teaspoons;
  • walnuts (filifiliga) - 2 teaseti.

I luga o fata o matou faleoloa e tele taimi e masani ai nai lo le tipolo moni, ma le kasasi, poo le cinnamon Saina (igoa tau fefaʻatauaʻiga).

Kuka:

  1. Lafoaina apu apu i le vaega atoa ma se vavae po o se naifi.
  2. Otioti le pito i lalo, ma tuu le pito i lalo (e tatau lenei mea ina ia le mafai ona tafe le meli).
  3. Tuu le fua i totonu o se mea tao tao (pe a fai i luga o se pepa tao tao - ona ufiufi lea i le palapala paʻu).
  4. Liligi le 1 sipuniti o le meli i totonu o le tipi ma faaopoopo ni fatu (filifiliga).
  5. Fafasi i le kirnamon i luga ma lafo i le ogaumu mo le 20 minute i le 190 °.
  6. Tuu le oloa maeʻa i luga o se ipu, fufulu i le suka suka ma teuteu i fasi mite.

Faʻatasi ma fualaau mamago ma nati

Meaʻai:

  • fualaau mama (o mea uma e maua - vine, aso, fig) - 5 sipuni;
  • apu kulumu fualaau - 5 vaega;
  • o se faʻafefiloi o fatu (walnuts, almonds, cashews, ma isi) - 5 teaset;
  • uʻu uʻamea - 2-3 tsp;
  • meli vai po o so o se sipuni - e auauna atu.

Aoao pe faʻapefea ona fai vine, mago mamago, mama i le fale, ma faitau e uiga i mea aoga o nati: peanuts, pistachios, hazelnuts, nuts cran, Brazilian.

Kuka:

  1. Fualaau mamago suamalie le vai mafanafana mo le 15 minute, ona faʻagogo lea ma tapena lelei.
  2. Fufulu ia apu, tipi i se vaitusi ma aveese ma le faaeteete le autu (tuu le pito i lalo)
  3. Fua le fualaau aina faatasi ma le faʻafefiloi o fualaau mamago ma fualaau. Tamp tamp.
  4. E afifi uma apu ile fagu, ma tuu ai se tamai pu i luga.
  5. Tuu le oloa i totonu o le oven 180 mualaʻi mo le afa itula.
  6. A maeʻa ona aveese le ipu, e tatau ona tatala le pepa ma tuu le oloa i luga o se ipu. I luga e mafai ona e liligi le meli po o le sipuni.

Faatasi ai ma le siʻi kuka

Le saunia o sea meaʻai o le a manaʻomia:

  • apu - 4 vaega;
  • kalu le maualalo-gaʻo - 200 kalama;
  • meli vai - 2 tbsp. sipuni;
  • pepa faʻailoga - pe a talosagaina.

Kuka:

  1. Fufuluina fualaau suamalie, faʻagogo ma vaʻaia ma le faaeteete le taua (tuu le pito i lalo). Oti le pito i luga "tapuni" sefe.
  2. Saunia le mea e faʻafefiloi - faʻafefiloi le siʻisi faatasi ai ma le tipiina o apu i totonu o se mea e gaosia ai (aveese o ponaivi ma le vaega faigata).
  3. Faaopopo le meli ma le nusi i le tumu o le eleele.
  4. Meaʻai apu ma le mea e tupu ai, kuni le "tapuni."
  5. Tuu i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi i le 180 ° mo le 25-30 minute.
  6. Aveese se mea vevela, tuu i luga o se ipu ma sasaa le meli totoe i luga. Teuteu i nai fatu.

Contraindications ma le afaina

O lenei oloa e itiiti lava le faʻamaonia. E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le tele o mea i tagata o loʻo i ai afaina fua: O le fiva lea ua tele naua i totonu o le manava e mafai ona faʻalavelaveina ai. E le tatau ona sili atu nai lo le faʻaaogaina o lenei oloa e le aufaʻasalaga o le gaogao o le tino ma le masani ai - o se tuufaatasiga o le fiber o le a na ona faʻamalosia ai faʻafitauli i le toga o le intestinal.

O lenei oloa e le afaina ai - e pei o aso nei, o ona aʻafiaga le lelei i le tino e leʻi faʻaalia. O le mea moni, afai e te 'aina le tele o apu o le umu, e le mafai ona aloese mai taunuuga le lelei - o le a faʻalavelaveina le galuega o le faʻaogaina o meaʻai, ma o le ai ai le vaivai ma le afaina. O le mea lea, ina ia aua nei afaina ai oe lava, e tatau ona e tausisia le fua faatatau masani o le faaaogaina. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻataunuʻu faapea o apu tao taofi o se suamalie moni tulaga ese, lea e fetaui lelei mo pepe uma ma tagata matutua o loʻo i ai faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai. O le a latou faʻaleleia le faiga o le puipuiga, o le a siitia ai o outou agaga ma tuʻuina atu le malosi.