Fua o le gaosiga

Lilac Red Moscow: faʻamatalaga o le ituaiga, uiga o le totoina ma le tausiga

O mea manogi ma le salalau lalac i taimi uma na matou fiafia ai i a latou fugalaau matagofie ma manogi matagofie, ma latou te le taofia le faia nei loa. E le mafai ona pasi i le matagofie ma le le matauina.

O le toʻatele o tagata e ona togalaau tumaoti e amata ona teuteuina i latou i le totoina o se togalala lilac. Ma o se nofoaga faapitoa i ituaiga o mea nei o lenei laau o le "Red Moscow".

Faʻamatalaga

"Red Moscow" e toetoe lava o le nofoaga muamua i le alofa lautele ma le lauiloa. O se tasi lea o le fitu sili ona lalelei ma sili ona lauiloa o ituaiga lilac viole i le lalolagi.

Na fafagaina i le 1968 e le tusitala o le sili atu ma le tolu selau ituaiga eseese o lenei laau, o Leonid Kolesnikov, ma e ese mai i isi ituaiga o laau ma se paʻu lanu viole uiga ese, o loo i ai se nofoaga faapitoa i totonu oi latou. Zoned eseese "Red Moscow" i le 1976. O lona uiga e tele, e oo i le lua senetimita, fugalaau lanu enaena paʻepaʻe mūmū ma lanu samasama ma ni paluga pupuu i tafatafa, ma pulupulu lanu violē ma se lanu violē ma le siliva siliva.

O faʻafitauli o le "Red Moscow" e aofia ai le lua pauna i le ituaiga o pyramid lapisi e tusa ma le 18 i le 9 cm, ma e iloga i lo latou malosi ma le malosi. Valivali fugalaau faasaina.

O Lilac e fesuisuiaʻi lelei, i le vaitaimi, e ui lava i lalo o tulaga lelei e mafai ona fuga tele, e tosina mai ai le manogi manogi o pi ma isi iniseti.

Matou te fautuaina e te faitau e uiga i le tuputupu aʻe o le au Hungary ma Peresia.
Laʻau o lenei ituaiga, ma lanu enaena uliuli ma le lanu uliuli, laulaua saʻo ma uumi, ia maua ai le siitia faaletausaga e oo atu i le luasefulu senetimita. I le maualuga o le ogalaau e mafai ona oʻo i le fa mita i le lautele - e oo atu i le tolu.

Faʻamasinoga

E pei o laau uma, o le lilac "Red Moscow" o loʻo i ai ni tulafono faʻavae e tafe mai uiga ma uiga o lenei aganuu.

Nofoaga

E ui lava o le faʻaogaina o le "Red Moscow" e faʻataʻitaʻia lelei i luga o soʻo se fanua, o lenei ituaiga e sili ona lelei i le laʻau, faʻaitiitia le suavai, faʻaitiitia le palapala eleʻele ma le maualalo o le eletise, lava le malosi o le humus ma le maualalo o le vai.

O nisi taimi e maualalo le susu o le susu i le oti o aʻa talavou. O le mea lea, toto laau i le maualalo, e masani ona lolovaia i le tautotogo ma le tautotogo, e le mafai e eleele palapala ona. O le laau e lagona le lelei i nofoaga e aunoa ma ni matagi malolosi ma ni tusi ma se malamalama lelei; e mafai ona ola i le paolo, ae e le tatau ona e faʻamoemoe mo se fugalaau vevesi. O le a sili atu le manaia le lagona i luga o le tumutumu.

E taua! Ina ia faʻaleleia le tele o le lilac ma le olaola matagofie, e tatau ona tipiina i se mea e le tele, ae ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga.

Faʻamasinoga

E fautuaina le faia o le togalaau o le ituaiga "Red Moscow" mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. Vaovao ua totōina i le tautotogo po o le maeʻa o le autumn, e sili atu lemu le aʻa ma e muamua le tupu.

O le totoina o nai vao e tatau ona i ai ile mamao e lua i le tolu mita. O pits mo le totoina e tatau ona eli i luga o puipui, o la latou lapoa i luga o eleele ma le fua o le faatoʻaga e mafai ona afa le mita i le loloto, lautele ma le uumi.

Afai o le eleele e matitiva pe oneone, e tatau ona faateleina le tele o pupu i le mita i itu uma ma faatumuina i se mea lelei ua palu faatasi ma le faaopoopo o humus poo le faapalaga, o le ash ash ma le superphosphate. Superphosphate e fesoasoani i le faʻaleleia o le eleele, o le mea lea, i eleele palapala o loʻo latou tuʻuina atu ai le lua faʻaititia o le pefu e faʻafefe ai. O le totōina o fualaau e talafeagai i le afiafi poʻo le leai foi o se tau.

E tatau i se fatu laau ona maua se aʻa maloloina ma lelei ona aʻapa i luga ile tolu o le mita le umi. O le pale e tatau ona faapuupuuina e ni lua, po o le tolu o pulumu, teuteuina ni aʻa uumi, ma faaleagaina pe faaleagaina ia aʻa e tatau ona aveese uma.

Laʻau, faatulaga le ogatotonu o le lua ma salalau aʻa aʻafia, ufiufi i le meaʻai, faʻaleleia ma faʻaleleia lelei. A uma ona faʻafefe le vai, e mulumulu le palapala i lau, peʻa poʻo humus.

E taua! O nisi ituaiga o lilac ola i -60 ° C.

Tofiga

Tui se lilac, ona faʻateleina lea e faigofie. Ua faateleina le ulu o lelalac fatu. Ae varietal lilac, e pei o le "Red Moscow", faʻasalalau e ala i le tipiina, faʻasologa ma laupepa.

O le faapipiiina e faia e ala i le tipi po o le momoe; o le lilac masani poʻo le lilac Hungarian ua ave mo faʻatau. O le faʻatau ma le fatu ua filifilia e tipi i le maualuga o le 45 °, tuʻufaʻatasia ma faʻafefiloi. O le toe faʻaleleia o loʻo faia i lanu meamata, o le maualuga o le maualuga o le 90-100%, o le vevela e mai le 23 ° C i le 25 ° C. O se mea e talafeagai ai mo lenei mea e aofia ai peʻa ma le oneone i se fua faʻatatau o le lua i le tasi.

Ole seleseleina o ituaiga e vave ona vave totoina ile seleseleina i le amataga ole faagasologa o le fugalaau, ma laau toto i le vaitau o le vavao.

Aoao atili e uiga i auala faʻaleleia o le lilac.
O le auala e tipi ai e itiiti le malosi o le galue ma mafai ai ona maua se lelei, sauniuni mo le toe totoina o fatu ma se aʻafiaga ua tupu i le tausaga e tasi.

I le tautotogo, lata ane i le togavao, e tatau ona e faia se moli ma punou se lala o le lilac i totonu, ona ufiufi lea i le eleele ina ia mafai ai ona vaaia se pea paipa i luga o le eleele. I le autumn o le a saunia le seedling, ma o le tausaga e sosoo ai e mafai ona vaʻaia ese.

Tausiga

"Red Moscow" o se ituaiga malulu malulu ma malulu, o le mea lea, pe a oʻo ina tupu, e le manaʻomia ni faʻafitauli faapitoa.

I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ai ona tatala le eleele i ni nai taimi e papaʻu. I le tausaga lona lua A maeʻa ona totoina, e mafai ona e amata fafagaina le kulimi lilac i le vevela (50-60 kalama o le Urea poʻo le 65-80 kalama o le ammonium nitrate i le taʻitasi i le vaomatua), o isi faʻamaʻi uma e mafai ona tuʻuina atu mo nai tausaga muamua.

E te iloa? I le lalolagi, e sili atu i le afe ituaiga o lilac. E ui lava na amata ona tupu lenei laau i le na o le 5 seneturi talu ai, ae na o le lua na o rosa ma rhododendrons i le numera o ituaiga.
Mai le fa tausaga E fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina (tasi pe tolu mulėla pakete mo le tasi laau i se mamao o le afa mita mai le ogalaau i le fua o le tasi i le lima). E le gata i lea, o le paluga ma le phosphate fertilizers o le a le faalavelaveina i le taimi o le tautoulu (tasi i tausaga uma).

O le lelei ma le lelei o le fafagaina ole fafaga o le pefu (200 karamu o le pefu ua faʻamamaina i le 8 lita o le vai). E faʻapitoa le faʻamalosia o le lilac e na o le vaitau o le fugalaau ma le tupu aʻe o le tuputupu ae, i le taumafanafana e manaʻomia ona faʻafeinu i na o le vevela ma le vaʻavaʻa.

E tatau ona tatala le palapala ile tolu pe fa taimi i le vaitau, aʻo aveese vao.

E te iloa? O Lilac o se laau o le meli lea o ona fugalaau e loloto lona loloto e le mafai ona maua mai ni pi. E naʻo taimi sili ona lelei e maualuga le maualuga e mafai ai ona maua e pi.

Mo le faatumauina o se lalelei matagofie ma fua mai fua, e tatau ona faia le teuteuina o le tino. I le lua tausaga muamua, e amata lemu le lilac, ma vaeluaina i soo se mea.

E ui i lea, ona amata ai lea ona fausia le faavae o le laau - o le skeletal branches. I le amataga o le tautotogo, mai i le lima i le sefulu o lala sili ona faamanuiaina o loo maua i totonu o se laau, ma o le malologa e tatau ona aveese.

E sili atu ona lelei le vevela ma tipiina lala mo le tumama i le vaitau o le amataga o le tautotogo, ae mafai i le vaitau atoa o le tuputupu ae. E fesoasoani i le atinaʻe lelei o tipu ma le fausiaina o mea fou ma fugalaau, ma vavae ese le tele o fuālaʻau fugalaau i totonu o faga.

Faʻaaogaina i le mamanu

Lilac "Red Moscow" o se tasi o laau e sili ona mataʻina, lea e faʻaaogaina ma le fiafia i le faʻasologa o laufanua ma togalaau o togalaau, paka, togalaau.

O le tele o fugalaau e le faʻaluaina i lanu violē lanu e foliga tele i soo se mea teuteu, ma o le manogi uiga ese e maua mai ia i latou e leai se tasi e leai se uiga.

Lilac ia o gatasi ma le faʻaaloalo. Peameni e fuga i le lilac i le taimi e tasi e faʻafesoʻotai atoatoa lona matagofie. O le mea taua lava, o lea ituaiga e le manaʻomia ai se faʻamalosia faaopoopo poʻo se tausiga faʻapitoa, ae foliga matagofie.

O le pogisa matagofie "Red Moscow" i luga o se la, susulu i le la - o se filifiliga sili, e mafai ona ia teuteuina uma tulimanu o lau 'upega tafaʻilagi.

E te iloa? I Egelani, o se teineitiiti e le fia faaipoipo i se tama na tuuina atu ia te ia se faaputuga lilac. I le tele o isi atunuu, o se faaputuga lilac o se faailoga o le alofa muamua.
E masani lava, i le mamanuina oa tatou togafiti, tatou te totogia atili le tele o fugalaau ma laau e le masani ai i la tatou eria, faʻagaloina oa tatou laau, ia e faʻaaoga i le tau masani, e le sili atu ona leaga, ma i le tele o itu lelei.

Lilac "Red Moscow" - naʻo se ituaiga o mea e mafai ona fiafia moni ai i tatou i ona laʻau ma le manogi manogi. Ioe, ma toetoe lava leai se afaina i ai, e le pei o laau totino lava e tasi.