Fualaau aina

Tomato muamua ma maualuga-gauaʻi totogo "Tsar Kolok" - faʻamatalaga o le ituaiga, ata

O foma o tamato tetele ma se manogi malu, suamalie e mautinoa lava o le Tsar Bell ituaiga.

O fua o le foliga muamua o le paʻu e talafeagai mo mea taumafa paleni, ma le faʻamalositino faʻafiafia e fiafia ai i togalaau ma se seleselega lelei.

Faitau i totonu o la tatou tusiga se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga Tsar Bell, faʻafeiloaʻi ma ona uiga, foliga faʻatautaia ma le gasegase i faʻamaʻi.

Tomato Tsar Bell: faamatalaga eseese

Igoa tulagaLelei le logo
Faamatalaga lauteleO le amataga o le matutua, fua o le filifiliina o le fanua mo se fanua tatala ma greenhouses
FaʻatonuRusia
Totope a ma le 100 aso
PepaO le fua o le vine e lapotopoto, lamolemole pe i ai se tikeri vaivai o le lipine
LanuRed
Faatatauga o fuamati amatae oo atu i le 800 km
TalosagaTomato
Tuʻu atu ituaigae oo i le 18 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻafeagai ma faʻamaʻi tetele o Solanaceae

Tato Tomato Tsar Kolokol - o se uluaʻi matua maualuga-gaosia le togi. Laʻau vaʻai maʻa, kulupu, mea faʻapipiʻi. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. O le maualuga o se tagata matua e 80-100 cm. O le fuainumera o laulaau e faʻalelei, e manaʻomia ai le fausia o se pine ma le faapipiiina o lālā mamafa.

Fua tele, o le mamafa o se tamato e mafai ona oʻo i le 800 g. Muamua fua e mulimuli mai. Tomato e lapotopoto, e fai sina uumi, e fai sina siʻosiʻomaga i totonu o le ala.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Lelei le logoe oo atu i le 800 km
Bella Rosa180-220
Gulliver200-800
Pink Lady230-280
Andromeda70-300
Klusha90-150
Buina100-180
Fualaʻau600
De barao70-90
De Barao le Sili350

I le faagasologa o le matua, o le lanu e suia mai le lanumeamata lanumeamata i le loloto lanu uliuli. E paʻu le paʻu, ae le o le vaʻafia, puipuia le fua mai le taʻe. O le aano o le aano, suamalie, e le o le vai, faatasi ai ma se suamalie malie.

O le maualuga o mea o le beta-carotene e mafai ai ona e fautuaina fua mo meaai ma meaai pepe.

Uiga

Rusia ituaiga eseese o faʻatoʻaga fanau. Fautuaina mo le galueaina i totonu o le malae vaalele, moli greenhouses ma lalo o le ata. O le gaosiga e maualuga, e oo i le 18 kilokalama i le sikuea mita. O fua e lelei ona teuina, o fuamato na aoina i se tulaga o le faʻatautaia faʻapitoa e tupu i le vevela o le potu.

I le laulau i lalo e mafai ona e vaʻai i fua o isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaTuuina atu
Tsar Belle oo i le 18 kilokalama i sikuea mita
Tinamatua o le Meaalofae oo atu i le 6 kilokalama mai se togavao
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Polbyg3.8-4 kilokalama mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Kostroma4.5-5 kilokalama mai se togavao
Laʻau mumu10 kilokalama mai se togavao
Tagata valea15 kg i sikuea mita
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita

Tomatoes i le vasega o le Tsar Kolokol - ituaiga laulau, e faʻaaoga mo sauniuniga o ipu vevela, soupisi, saula, masima palu ma le sua. Ona o le faʻaitiitia o le ao, o tamato e le talafeagai mo le faʻasaoina.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • fualaau tetele ma suamalie;
  • aoina kulimi ua lelei ona tausia;
  • leai se tausiga;
  • faapalepale i suiga o le vevela;
  • tetee atu i faamaʻi tele o le po.

Toeitiiti lava leai ni faaletonu. O le faʻaleleia o le fualaau aina e manaʻomia ai le fausiaina o se vaomatua ma fafagaina e le aunoa.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona totoina se fua tele i le avanoa? O a ituaiga e iai le maualuga o le puipuiga ma le fua lelei?

E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses? O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai pe a tausia muamua ituaiga o fualaau aina?

Ata

Vaʻai i lalo: Tomato Tsar Bell photo

Vaega o le tuputupu ae

O fatu e toto i luga o fualaau i le amataga o Mati. E tatau ona malamalama le eleele, e aofia ai vaega tutusa o le turf land ma le humus tuai. Mo le sili atu o le malulu, e mafai ona e faʻaopopo i le paluga se tamai oneone vaivai. Faitau atili e uiga i le ituaiga o palapala mo tamato ma le eleele e sili ona fetaui mo togavao.

O fatu e tatau ona sola i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. E le tatau ona vaʻaia i latou, e pasi uma e le fatu togafiti talafeagai uma aʻo le i faʻatau atu. O le suaina e faia i le loloto o le 1.5-2 cm. I le pito i luga o le totoga, ua ufiufiina i se vaega o le peat ma pulupulu i vai mafanafana mai se fagu sulu.

Mo aʻafiaga e manaʻomia ai le vevela, e le tatau ona paʻu le vevela i lalo o le 25 tikeri. A maeʻa ona totogo, o le vevela i totonu o le potu e laʻititi faʻaititia, ma o pusa e faʻaalia i le malamalama susulu. O le totoina o laau toto e faia i le tulaga o le fausia o laupepa moni muamua. E manaʻomia ona fafaga faaluaina laau talavou i se vaifofo o se fugalaau faʻapitoa.

O le totoina i greenhouses e faia i le afa muamua o Me; o laau e momoli atu i le eleele e oʻo i le faaiuga o le masina. I aso muamua, e sili atu le ufiufi i pepa. I le sikuea 1. E mafai ona ou faʻaogaina le 3 vao vao, o le totoina o le faʻatoʻaga e le manaʻomia.

O le faʻasalaga e faia i aso uma e 6, naʻo le mafanafana, vaʻaia le vai e faʻaaoga. O le mulilua o le a fesoasoani i le puleaina o vao. I le gasologa o le vaitau, e fafagaina ai fualaau faisua i le 3-4 taimi ma faʻalavelave faʻapitoa e faʻavae i luga o le maika ma le potassium O le togavao ua faia i le 1 laau, ua aveeseina itu laau.

  • Laʻau ma minerale, foliar ma TOP sili ona lelei.
  • Yever, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.

Pests ma faʻamaʻi

O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi: tuai moli, Fusarium, Alternaria, Verticilliasis, ma isi mea faapena. Mo le sili atu o le saogalemu, e tatau ona faia se tele o puipuiga. O le eleele ao le i totoina laau toto ua faʻamaligiina i se vevela vevela o le potassium i le taimi e tasi. O fualaau e masani ona pulupuluina i le phytosporin, lea e i ai sona faʻaoga faʻailoga. Fesoasoani ma faʻaleleia i taimi uma greenhouses.

I le mauaina o faailoga o le phytophtoras, o laulaau ua afaina ma fualaau aina ua vavae ese ma ua faaleagaina, ma ua togafitia laau toto i ni apamemea e aofia ai apamemea. Faitau atili e uiga i puipuiga mai le phytophthora ma ituaiga e puipuia ai. O le faʻafefeteina o meaola faʻasaʻi e fesoasoani e faʻamalo ese ai vao, mulipili le palapala i le peat or humus.

E mafai ona e faʻaumatia aphids i le fesoasoani mai o le vai mafanafana mafanafana, o se vaifofo suamalie o le hydrogen peroxide e faʻaumatia ai slugs le lavalava ma pito o Colorado beetles. Afai e le fesoasoani togafitiga a tagata lautele, faʻaaoga vailaau iniseti.

Totoina o tomato Tsar Bell i lana togalaau, e mafai ona e mausali i se seleselega lelei. O le tofo o tamato papa o le a le faʻaleagaina. O fua mo fualaʻau e mafai ona aoina i o latou lava moega, o latou germination e sili ona lelei.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga aoga e uiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSili atu
Volgogradsky 5 95Pink Bush F1Labrador
Krasnobay F1FlamingoLeopold
Meli peleMaea le naturaSchelkovsky vave
De Barao RedNiu königsbergPeresitene 2
De Barao OrangeTupu o GiantsLanu pinana
De barao blackTatalaLocomotive
Vavega o le maketiChio Chio SanSanka