Apple laau

Agrotechnics o le totoina o le apu Ural

Aʻau o le apple-apple O le faʻaogaina o le Ural e ese mai lona aiga e ala i lona susulu matagofie ma le tele o faʻaoga. O fua o lenei laau e fetaui lelei mo le faʻaleleia fou ma mo le faʻamago ma le faia o siaki. I totonu o lenei tusiga o le a tatou faʻaalia ai mea taua o le apu a Ural, o lona faʻamatalaga auiliili ma se ata, faapea foi le gaosiga o le gaosiga o laau ma mea taua o le tausiga o le laau fua, e faavae i luga o fautuaga ma iloiloga o le au fai togalaau.

Tala faasolopito

O lenei ituaiga o meaʻai na gaosia i le South Ural Institute mo le Suesueina o Horticultural. Mo lenei ituaiga meaola eseese Papirovka ma Ranetka Krasnaya. O le tusitala o le ituaiga o le A.A. Zhavoronkov, o se faatupulaia mai Chelyabinsk.

I le vaitau o le 70, o lenei ituaiga o apu na maua ai le tele o le lauiloa, aemaise ona o le faigata o le taumalulu, faapea foi lona mafai gafatia ma ola lelei i ituaiga eseese o eleele.

E te iloa? E tusa ma le 7,500 ituaiga eseese o apu ua ola i le lalolagi, faatasi ai ma le Iunaite Setete ma Saina e taitaia le gaosiga.

Eseese uiga

Ural manogi o se tasi lea o ituaiga siliva sili ona lelei o laau apu. Matou te ofoina atu se auiliiliga auiliili o lenei laau ina ia mafai ai ona auiliili uma ona uiga lelei ma mea le lelei.

O le aofaʻi o aʻau apple-hardy e aofia ai: Cinnamon Striped, Moscow Pear, Silver Hoof, Antonovka ma Voskhod.

Laʻau faʻamatalaga

I le taunuu mai o le tautotogo, o lenei laau e amata ona ola ae tasi. O le malosi o lona tuputupu ae o le avefeʻau. O le pale e sili atu ona mafiafia, lapotopoto. O lenei fomu na faia ona o le mea moni o apu e tele lava ina sasaina ai lala uma, ona o le laau o le ituaiga o "tagi".

O le paʻu o le lanu uliuli-lanu meamata. Laʻau e laugatasia, lanumeamata ma leai se mata. O lanu e masani lava ona manifinifi, ia i ai se lanu meamata ma se lanu enaena.

O fugalaau e lanu piniki i le lanu, laiti, ei ai ni foliga laiti, i totonu o se koluma o pistils o le uumi uumi.

Fualaau Faʻamatalaga

O le fua i luga o lenei ituaiga apu o le a samasama. E masani lava ona lamolemole ma lamolemole, faʻatasi ai ma sina laumei. O nisi taimi i luga o le paʻu e ono tulaʻi mai i ni tulaga iloga. O le foliga o le fua o le lapotopoto, o le tele e matua laitiiti.

Ma o foliga mai ma le tofo o apu e latalata tele i le ituaiga Papirovka.

E taua tele i luga o laau talavou o fualaau aina e ola tele, e tusa ma le 50-60 g le mamafa, ma i luga o laau matutua fualaau aina laiti apples - 35-40 g. O le peduncle e tutusa ma Ranetok, umi.

Afai e ola le laau i le susulu malamalama o le la, o le fua atonu e le samasama atoa, ae o se pale malulu paʻu.

Faʻasalaga

Eseesega e faasino i samobesplodnyh apple. O lona uiga, o le pa'ō e mafua mai ona o le lalelei o fugalaau o isi ituaiga o laau o le apu e fuga i le vaitaimi tutusa. O se tagata e sili ona lelei le palota o le apu o le apu.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le totoina o alalaupapa o ituaiga eseese e lua, i le va o le mamao i le va o le 5 mita.

Gestation period

Ua oʻo nei i le ogatotonu o Setema, ua amata ona vevela apu. E vaevaeina le maturation i ni laasaga se tolu, e fuafua i le faʻaaogaina o fua, ma pe o le a latou gaosia.

  • I le amataga o Setema, ia aoina le aofaʻi o fua e alu i luga o vai ma compotes. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i le vaitaimi lenei e sili atu le manaia o le tino ma lelei mo lenei ituaiga o gaioiga.
  • O le ogatotonu ma le faaiuga o Setema o le taimi sili lea mo le seleseleina o apu o le a 'aina fou. I le taimi nei, o le pulupulu e suamalie ma sili atu le mamafa pe a mafai ai.
  • O na fua o le a alu i le faatumu mo le tao, ma o le a faʻaaogaina foi mo jam, jam, jam, etc. na aoina ia Oketopa.
E taua! O se uiga uigaese o le ituaiga o fualaau aina e sili atu ona matua-e le pa'ū ese mai lala.

Tuuina atu

Fua o le gaosiga o meaola Ural matua i tausaga taʻitasi maualuga. O le laau e mafai ona maua mai ai le 200 kilokalama o fualaau suamalie, o lona uiga, e oo atu i le 200 centent o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le 1 ha o laau mama.

Malosiaga ma le teuina

Afai e teuina ni apu fou i tulaga talafeagai, e mafai ona latou taoto mo le toeitiiti atoa le lua masina. E sili ona lelei le tuʻuina i totonu o pusaaisa, poʻo nofoaga e teu ai fualaau aina i le vevela o le 0 ° C.

E tatau ona e tuʻuina muamua i totonu o ni koneteina e fai i laupapa (pusa po o atigipusa), e mafai foi ona e tuʻuina saʻo i luga o fata.

O le faigata o le taumalulu

O laau Apple e matua taumalulu-faigata. E mafai ona ola lelei i se tau malulu. E le fefe le laau i le vevela o le vevela ma le gutu. E tusa ai ma tagata fai togalaau, e mafai ona faʻafeteina -50 ° C pe sili atu.

O lenei uiga taua o se mea lelei o le Ural i totonu o isi ituaiga.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le vailaʻau e matua puipuia lava i le paʻu, ae o nisi taimi, i lalo o tulaga e sili ona lelei, e mafai ona afaina i lenei maʻi. I nisi foi taimi, e afaina ai o ia e moniliosis.

E i ai se uiga o le susulu o le la, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a totoina laau.

Talosaga

O fua o le apple Ural bulk, o ona uiga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, e mafai ona faʻaaoga mo faamoemoega eseese. E mafai ona faʻauluina le fou, e pei o le apu, o loʻo i ai le meli-suamalie suamalie.

E le gata i lea, e lelei tele mo le faasaoina, sauniuniga o compotes, sua. O pi, lea e seleseleina i se taimi mulimuli ane, e masani ona faʻaaoga mo le faia o jam ma jams.

Faitau auala sili e faʻafefe ai ma faʻagogo apu mo le taumalulu.

E faʻapefea ona filifili le tipu aʻau pe a faʻatau

E faʻapefea ona ola le laau, pe o le a le matagofie ma le umi, o le mea muamua lava e faalagolago ile fatuga saʻo. E fautuaina e faʻatau mea totō i fale tausimai, i le mea latou te galulue faʻatasi ai i le faʻatupulaia o togalaau togalaau laiti.

O lea o le a mafai ai ona maua le toʻa o le a ola le apu o le Ural mai se laau, e aunoa ma ni mea le mama o isi ituaiga. E le gata i lea, o le a mafai e le aufaigaluega poto ona tuuina atu fautuaga i le totoina ma le tausiga, lea o le a fesoasoani foi i le fai togalaau ina ia totoina se laau matagofie i lana togalaau. O laupepa ma se aʻa e lelei ona atinaʻe e fautuaina mo le faʻatauina. E manaʻomia le tuputupu ae o ia i le tulaga o le tau e pei ona fuafuaina e faʻasao i le lumanaʻi. O le fualaau talavou o le a sili ona lelei, talu ai o le a faigofie ia te ia ona fetuunai i tulaga fou, o le a vave ona maua aʻa.

Totoina o apu apple Ural tele

Ina ia mafai ai e le apu o le tele o ituaiga meaʻai ona faʻafiafiaina le faʻatoʻaga ma se faʻatoʻaga lelei ma le lelei, e tatau ona e malamalama ma le faʻaeteete i tulafono o le totoina ma le tausia o le laau.

Taimi sili ona lelei

O lenei apu o le ituaiga o ituaiga o le autumn. E mafai ona e totoina i le tautotogo, e pei o aso mulimuli o Aperila, poo le tautoulu - i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa. O le tulaʻi mai o le taumalulu e sili atu ona lelei.

Filifilia se nofoaga

Filifiliga o le nofoaga o le filifiliga sili lea ona taua i lenei taimi. O le laufanua e manaʻomia le malamalama, e manaʻomia e iai le puipuiga mai matagi malulu malosi. E mafua mai i le mea moni e tele lava fualaau aina i luga o le laau, e faigata tele mo paranesi ona talitalia le mamafa, ma o lenei faiga e vave faʻaosooso ai le matagi malosi.

O le ituaiga e le o se meaʻai i le eleele, ae ui i lea, o le eleele e le o le eleele e maua i le gaʻo, o le tele o laufanua e sili ona fetaui lelei. E le tatau ona latalata le eleele i luga o le nofoaga.

E te iloa? E le mafai ona nutimomoia aʻau i le vai ona o le mamafa o le mamafa mai le 20% i le 25% o le ea.

Faʻasologa ma fuafuaga

E tasi le vaiaso ma le afa ae leʻi totoina fualaau aina, e tatau ona e saunia le laufanua, eliina, faʻamalo vao ma, ioe, faia o totō totō. O le loloto o le lua e tatau ona tusa ma le 90 cm, ae o le lautele e faalagolago i luga o aʻa o aʻa. O le faʻafefiloi o le humus, o le fafie laupapa, o le paʻu luga, le ammonium nitrate ma le superphosphate e tatau ona faia i lalo. O le aʻa o le seedling e tatau ona faʻaeteete ma le faaeteete, taumafai e aua le faʻaleagaina lala, ona tuʻu lea o le fatu i totonu o le lua ma nonoa i le paʻu lagolago.

O aʻa e sausau i le eleele, ona toe fafaguina lea. A maeʻa ona sasaʻa tele lea o le laau. E fautuaina e totoina alalaupapa o ituaiga eseese o apu i se mamao pe a ma le 5 mita le tasi mai le isi.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le tausiga o lenei ituaiga o laau aina ei ai le tele o foliga. Sei o tatou iloiloina auiliiliga uma itu uma.

Faʻaleleia eleele

O le lua ma le tolu tausaga e tausia ai le apu o le a aofia ai le faʻasusu masani ma le puleaina o vao. O le tele o fai togalaau o le podstvolnuyu, o lona uiga, e fausia ai se vao vao.

O le vao e ola i le 10-15 cm e mafai ona uu ma tuu i luga o le togalaau o se mulchua masani. E taua tele le faia o vai mama, aua o le mutia e mafai ona faʻamago le palapala. O laau talavou e tatau ona faʻafeinu i le taumafanafana e tusa ma le tasi i le masina. O taimi uma lava e manaʻomia ai ona sasaa e tusa ma le 3-4 pakete vai i lalo o apu taitasi. Afai o le palapala i lalo o le laau o le oneone, po o le taumafanafana e matua mago, ona tatau lea ona faʻaleleia le vai i le tasi pe lua faalua i le vaiaso.

O le tele o le vai mo se fualaau matua matutua e mafai ona fuafua i lona matua. E tasi le pakete vai e tatau ona ave mo tausaga taʻitasi o le ola o le apu (o se 5-tausaga le matua e manaomia se 5 pakete vai).

E tatau ona tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le fa faʻi. O le muamua e faia aʻo lumanaʻi le pala, le lua - pe a maeʻa le 2.5-3 vaiaso talu ona tupu aʻe, le lona tolu - o le masina muamua aʻo leʻi selesele, le lona fa - pe a maeʻa le fua o fualaau aina, i le taimi o le tautoulu.

E taua! I le taimi o le aoina o fualaau aina suavai e le fautuaina, ina ia le amataina le liligiina atu o apu ma le lafoaia mulimuli ane. O lenei mea o le a afaina tele ai le tausia lelei o le seleselega i taimi o teuina.
Mo le taumalulu, e tatau ona faia nisi mulching i vaomago, peatusi poo le vao.

Faʻatauga

O fua i tausaga muamua o le olaga i le saite fou e manaʻomia ai le nitrogen, fuamosa ma mea e faʻaaogaina ai le potash. I le amataga o le tautotogo, e mafai ona faʻaaogaina laau talavou i se vaifofo o le urea (1 sipuni i le 5 lita o le vai), i le masina o Me po o Iuni e faʻataunuʻuina ai le sodium humate pe lelei (1 sipunamu i le pakete vai) e tatau ona faia. Ia Setema, e fautuaina le laupapa e faʻafefiloi i le paluga o le superphosphate (2 tbsp. L.) Ma le vai (1 pakete). E tatau ona tuu i totonu o le eleele ia laei mama i le loloto o le bayonet i totonu o le liʻo o le ogalaau i totonu o togalaau ua saunia muamua. E tatau ona fesuisuiaʻi aʻafiaga ma siama.

E mafai ona sosolo laau i se vaifofo o le mineral fertilizer (mo le 1 pakete vai, 2 tbsp. L.), Pusa asu. E tatau ona faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga faalua, muamua aʻo lei fuga, ona - pe a maeʻa, faia se malologa o le tolu vaiaso.

O faʻafitauli e saunia mai elemene (copper, manganese, zinc), e tatau ona faʻaoga ma le amataga o le sasaa o apu.

E taua! O le masina muamua aʻo leʻi fuafuaina le seleselega, e tatau ona taofia uma lava laei.

Togafitiga puipui

O togafitiga puipui e faia ina ia puipuia ai laau mai faʻamaʻi (paʻu, etc.) ma faʻamaʻi (moth, green aphids, ma isi).

Mo le mafuaʻaga lenei, o le faʻamamaina o ogalaau ma le faʻafefiloi o le lime e faia i le tautoulu. E le gata i lea, e tatau ona e eli latalata ane i ogalaau; e sili ona le faia lenei mea i se suo, ae o tui. O laʻau paʻu uma e ao ona aoina ma faʻaumatia, e le tuʻuina i latou i le togalaau. E tatau foi ona aveʻeseʻese pito i lalo, e pei o aphids ma isi meaola leaga e mafai ona faʻatali ai iina mo le taumalulu.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

Ua i ai i le tausaga lona lua o le olaga i se togalaau fou, e manaʻomia e laau laʻau ona fausiaina pale. I lea itu, e tatau ona vavae ese lala laugatasi na tutupu malosi, ma ia aveese foi lala le talafeagai.

O le tuputupu aʻe o le tausaga talu ai e tatau ona faapuupuuina ina ia atili ai ona lautele le apu nai lo le maualuga. I tausaga taʻitasi mulimuli ane, e tatau ona aveeseina se vaega o paranesi matutua, ma faʻaolaina ai le faʻavaeina o aʻafiaga laiti ma fugalaau.

O maʻi, mamago ma faaleagaina lala i soo se auala e manaʻomia foi ona vavae. O le pale paleni o le apu a le tagata matutua o le foliga mai o le tele o vaega i le 3-4 togi e tufatufa tutusa i le avanoa, e ola latalata i le tasi.

O lālā pito i lalo i le taimi lava e tasi e tatau ona sili atu ona umi nai lo i latou e tupu maualuga. E tatau ona ufiufi ia tipi i le faatoaga o le togalaau, pe valiina foi i luga o le lanu mumu. Afai e masani ona e teuteuina le palealii o le apu, o le a faʻaleleia ai lona olaola, faʻapea foi ma le faʻamafanafana.

E te iloa? O le American P. Styuvesant i le 1647 na totoina se apu i luga o lana togalaau i Manhattan. O le mea e ofo ai, o lenei laau ua leva ona ola, aua e le gata ina ola ai seia oo i le taimi nei, ae ua fua lelei foi.

Frost ma Rodent Protection

O le tele o laau o le apu, o le Ural manogi e pei lava o le tele o isi laau, e tatau ona puipuia mai rodents ma le malulu.

  • I le faaopoopo atu i le paʻepaʻeina o ogalaau i le tautoulu, e mafai ona afifiina i luga o lālā laiti lala o coniferous trees, pepa, poʻo isi mea e ufiufi ai meaola e puipuia ai mai le aʻa i le taimi o le taumalulu, faʻapea foʻi ma le malulu.
  • O fua leaga uma e mafai ona i lalo o le laau, e tatau ona e aoina ma aveese mai le saite e pala ai e le afaina ai le seleselega i le lumanai.
  • Snow, lea o le a pau i le taumalulu, e sili atu foi ona aveese mai le laau pe a manaomia, ina ia le paʻu lala i lalo o lona mamafa.
  • Vaʻai ia mulch pristvolny liʻo aʻo leʻi malulu le malulu.

O le tuʻuina atu o le Uralskoye apple apple apple i le tausiga lelei ma le tausiga lelei, i le taui, o le a matua tele lava le seleselega o fualaau aina suamalie.