Laʻau

Kāreti: tapenaga mo le totoina ma le faʻaaogaina o metotia

O le toatele o faifaatoaga latou te mautinoa mautinoa latou te iloa mea uma e uiga i le galueaina o kāloti. Ae peitai, e le o taimi uma e mafai ai ona aoina se seleselega tele. O lenei laau e le mafai ona taua e matua matautia ma e manaʻomia le tausiga, ae e iai foi ona "manaoga" mo tulaga o le gaosiga, o le lelei o le meaʻai, o le taimi o le totoina, ma isi. E fautuaina e faamasani oe lava i nei nuances ao le i faia.

E faʻafefea ona filifili se ituaiga keke

Eseesega ma hybrids o kāloti i totonu o faleoloa o loʻo tuʻuina atu i se vaega tele. Rusia ma tagata ese mai fafo o loʻo fausiaina pea lava pea ituaiga fou uma. E tofu le filifiliga ma mea e le mafaafitia, o lea e tele lava ina faigata ona faia se filifiliga. E tatau ona amanaʻia e le gata o le faʻaalia ma le tofoina o le fua. E taua lenei mea, ae le taua. O isi mea taua e taua: o le umi o le tuputupu ae o le vaitau, o le saʻo o le lelei o le mea e sui ai, le ola ola, talafeagai mo le totoina i totonu o se vaega faapitoa e amanaia le tau, ma le gafatia e onosaia ai vaitau o le tau.

Carrot fatu i faleoloa faʻapitoa e tuʻuina atu i se vaega tele, pe a oʻo mai i le filifiliga, e faigofie ona fenumiai

E mafai ona vave faʻatulaga nisi o tulafono lautele:

  • O kātiti pupuu e sili ona lelei mo le vave totoina.
  • Kāreti faʻatasi ma aʻafiaga aʻa e manaʻomia ai togafitiga sili atu ona lelei ao le i totoina. E tatau ona eli i le loloto o le 25 cm.
  • Eseesega ma hybrids paʻu i Rusia, pe a faatusatusa i tagata mai fafo, ei ai se tofo sili atu ona logoina ma se faateleina le faateleina o vitamini, macro-ma microelements. O loʻo faʻaalia foi i le lelei o le tausia lelei ma le maualuga o puipuiga. O kāloti i fafo e mafai ona faʻatusatusa i lenei mea na o se faʻaaliga foliga mai.
  • O taʻalo muamua e talisapaia mo lo latou tofo, ae e le ilogaina e lo latou lelei. E sili ona lelei le teuina o ituaiga o meaʻai. E ese i latou i le maualuga o le suka ma le gaosiga.

E tele naua ituaiga e talafeagai mo le totoina i soo se itulagi o Rusia. E sili atu ona lelei le faʻatau zoned, faʻapitoa e faʻatatau i le fesuiaiga ma tau o le tau o se nofoaga faapitoa. O le tele o taimi, o ia faamatalaga o loʻo i luga o le afifi o fatu. Pe mafai foi ona e siakiina le Resitala a le Setete o Vavega Suʻega. Faatasi ai ma mea lautele e mafai ona e taʻuina kāloti Alyonka, Nantes, Tupu o le Autumn, Cardinal.

Ausonka carrot eseese i Rusia o loʻo maua aʻa ma aumai fualaau aina i soʻo se togalaau talafeagai

Ae maise lava le faaeteete e tatau ona avea ma faifaatoaga e nonofo i nofoaga ua taua o itulagi o le faatoaga. I le ogatotonu o Rusia, toetoe lava o soʻo se kālati e mafai ona totōina. Ae i totonu o Urals, i Siberia, i Sasae Mamao, latou te filifilia i nisi taimi.

O se ituaiga e manatu o le vave lava pe afai e mafai ona seleseleina fualaau aina i le 85-100 aso i le maea ai o le totoina o laau. O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o kāloti Minikor, Tushon, Peerless, Nantes, Artek, Rex. O fua o taumafataga o le taumafataga e fua i le 100-110 aso. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, carrots Samson, Callisto F1, Vitamin, Geranda, Boltex. O ituaiga o meaʻai vave e seleseleina e leʻi silia i le 125 aso talu ona maeʻa. O ituaiga masani o Chantane, Red Giant, Canada, Monastic, Valeria, Flaccoro, Scarl, Red Cor. E fautuaina le totoina o ituaiga eseese o aso tafaoga eseese ina ia faasolosolo lemu le fua o aʻa.

E toaitiiti tagata e iloa o kaloti o se laau toto ma se taamilosaga e lua-tausaga le atinae: afai e te tuua aʻa o le togalaau i le togalaau mo le taumalulu, e mafai ona e aoina fatu i le aso e sosoo ai

'Aʻai ma tuʻuina mai o maʻa ia e masani ona amanaia e faifaatoaga. O le mea pito sili ona lelei i lenei itu, o ituaiga ia o kāloti Toto, Minikor, Callisto F1, Karotel. E taua ma tele. O fua o le aʻa sili ona tele na tupu i le tulaʻi mai o Rusia, Emperor, Rogneda, Ramosa, Typhoon, Vita Longa.

Nofoaga talafeagai mo aganuu

O le faʻatoʻatelega o le togavao e matua taua lava mo le faʻatupulaia o meaʻai. Kāreti i le eria e tasi e totoina e sili atu ma le lua tausaga i le laina. Ma i le taimi lava e tasi e manaʻomia le tuʻuina atu i autafa poʻo laau mai le aiga legume. Latou te faʻaleleia le tulaga lelei o le meaʻai, aʻo tuʻuina atu i le vailaʻau. O tagata sili ona lelei mo le aganuu o le Paʻu (kukama, zucini, uka), Solanaceae (tamato, eggplant, pateta, logo ata) ma Cruciferous (kapisi, radish, radish, daikon).

Eggplants, pei o isi Solanaceae, o ni tuaoi talafeagai ma muamua mo kāloti.

E le fautuaina le totoina o kāloti pe a uma isi laau mai le aiga Umbrella (opu, pasili, seleri, parsnip, anise, cumin, fennel). O i latou o ni tuaoi leaga mo ia. O lea tuʻuina o moega e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le oti o le tele poʻo fua uma o le seleselega ona o gasegase pathogenic ma osofaiga o manu. O le isi mea e le manaomia muamua o le letusisi lau. Kaloti e mafai ona pagatia i le paʻe paʻepaʻe. Na te le taliaina le ola pe a uma le sulu ma le tapaa.

O le i ai o le pi po o isi laau mai le aiga o le Malalela e sosoo ma kāloti e matua faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi ma osofaʻiga o manu

O se fofo sili ona lelei o le tuʻuina o aniani ma kapoti latalata ane. E i ai se aafiaga lelei i le fua o fua o laau toto. O le kulimi e faʻafefe lelei ai le uʻamea, ma e tutusa lona aʻafiaga i le aniani.

Omoni ma kāloti sa totō latalata i le vaʻavaʻalo ese mai mea leaga faʻamaʻi mai le tasi i le isi

E filifilia le moega gaʻo ina ia oʻo i le ao e susulu i le umi e mafai ai e le la. O avega saʻo e le afaina ai le totoina. Ae o le le lava o le malamalama ma le vevela e taʻitaʻia ai le mea moni o aʻa o fualaau aina e leaga, vevela ma laiti. O latou tino e faigata ma toetoe lava a le tofo. O le lele lelei o loʻo sili atu ona manaʻomia.

O le susulu o le la ma le vevela e taua i le masani ai ona atinaʻe aʻa

O le isi itu taua tele o le maualuga o le vai. E le tatau ona latou latalata atu i luga ae o le mita. O le tele o le galu ma lona lanu mata e taʻu mai ai i se isi itu. Soʻo se eleele maulalo ma tumutumu mauga e leai. O le saite e tatau ona lamolemole, a le o lea o le a fufulu ese fatu mai le togalaau pe afai o le tautotogo e sau mai timuga.

Totoga o kāloti i le lauʻeleʻele i le tautotogo: fuā aso

O se vaega o le fuafuaina o le taimi o le totoina o kāloti o le tau ma le tau o vaega taʻitasi taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute o Rusia, ua uma ona faia i le afa muamua o Aperila. I nofoaga o loʻo i ai se vaʻaia lelei, e lelei tele le fuafua o le faʻavae i le faaiuga o lenei masina pe i le amataga o Me. I Siberia, Urals, Far East, North and North-West, e tuai ona toe faʻatali mo le isi 2.5-4 vaiaso.

O le vevela i le ea i le taimi o le tulaʻi mai e tatau ona mausali i le pe tusa o le 9-12 ° C i le po ma le 15-18 ° C i le aso. E manaʻomia foʻi le faʻamafanafanaina o le palapala. O se taʻiala faʻalagolago i lenei itu o faailoga faʻailoga. O kaloti e fautuaina ina ia totoina i le aso 23 i le maea ai o fugalaau muamua o coltsfoot, ma a amata ona fuga mai le birch ma le fua o le fua, o le a fuga mai le fulufulu, hazel, ma le violet.

O le amataga o le fuga o le hazel o lona uiga ua maeʻa le mafanafana o le eleele, ma e mafai ona e amata totoina kātiti

Toe faʻafoʻi vave lauulu ile malulu ile -5ºС o le a le fasiotia fatu karau, aemaise lava pe afai e muamua faʻamalosi le moega ma soʻo se mea e ufiufi ai. Ae o lona tausia o le lelei o le a faasolosolo malie le leaga. Ae ui i lea, e le aoga tele le totoina o kāloti aʻo leʻi i ai se tasi. Ua mama le fatu, ua tupu le ola. E le o iai ni lanu mo se taimi umi, e oo lava i na mea na totoina 10-15 aso mulimuli ane "maua" i latou.

Aua e te faanatinati tele i le totoina o kāloti - afai e malulu le palapala, o le a le vave amata mai pine, ae mulimuli ane nai lo le masani

Toto muamua na toto muamua muamua. Vaitausaga ma le tuai - faatasi ma se vaeluaga pe a ma le lua vaiaso. Too pull e le aoga foi. Afai e te totoina kariota ua leva-i le aso 20 o Iuni, e le mafai ona e faatali seia oʻo muamua i matagi, aemaise lava i taumafanafana Ural ma Siberia.

O le tele o fai togalaau i mataupu o le totoina o nisi o fualaau aina o loʻo taitaia e fautuaga o le kalena o le masina. Ae o le mulimuli ma le tauaso i ana faatonuga, atonu, e le aoga lava. Kāreti kapoti pe a timu i luga o le auala poʻo le kiona ia le itiiti ifo ma le le talafeagai, e oʻo lava i se aso folafolaina lelei.

I le 2019, ua fautuaina le kāloti e totoina i aso lelei nei:

  • Me: 1, 4, 5, 6, 12-14, 21-23.
  • Iuni: 10, 11, 12, 20-21.

O i latou o loʻo taʻitaʻia e faailoga a le atunuʻu, taumafai e faia lenei mea i aso o "tamaitai" o le vaiaso (Aso Lulu, Aso Faraile, Aso Toonai). E talitonuina i lenei tulaga, o kāloti e sili atu le faʻaalia o le germination.

Vitio: o le a le taimi e sili ai le totoina o kapiti

Fafaga sauniuni

O le sauniuni o moega mo kapoti o le faiga tatau lea e tasi mo isi mea totō uma. E ui o le tele o faifaatoaga latou te amanaia, i le sili ona tatalaina le palapala i le tautoulu.

O kātiti e sili ona fiafia i se masini malamalama lea e le taofia ai le vai ma e le faʻalavelave ai i le aeration masani. O le mea lea, o le moega e tatau ona faalua faaluaina. O le taimi muamua - i le loloto o le itiiti ifo i le 30 cm, le lua - 15-20 cm. I totonu o le palapala, eleele mamafa, aʻa o le fatuga saʻo ma le tele o ituaiga o ituaiga eseese e le tupu. 7-10 aso i le maea ai o le lua digi, o le moega e ufiufi i mea faʻalaʻau (o se faʻafefiloi o le palapalifi solo po o le humus faʻatasi ai ma le tutusa o mea tutusa), faʻaaluina 5-7 l / m², ma tuʻu ai seia oʻo i le tautotogo. E leai se mea e fautuaina mai ai le suamalie fou i lalo o kāloti. E sili atu ona faʻaaogaina i le sauniaina o moega mo aganuu anamua, o lona uiga, o le tausaga ma le afa ao le i totoina.

Mo kāloti, o le tatalaina o le palapala e taua tele, o lea latou te faʻaeteeteina lelei le moega e sili atu ma le tasi

E mafai ona e faʻaleleia le tulaga o le sui. Mea lelei mo kāloti - chernozem, loma faʻalelei, taliaina - oneone oneone, vaomatua sierozem, palapala-sod-podzolic. O le ele o le eletise i le fua faatatau o le 10 kilokalama i mita taʻitasi o le moega e tatau ona faʻaopopo i le eleele mama. I le palapala eleelea poʻo le laufanua oneone - oneone i le fua tutusa. Filifili ma le faaeteete aʻa o laau, o maama, isi lapisi. Faʻasaga i mea mausali, aʻa aʻa o fualaau aina, faʻafefeteina, punou.

E talitutusa foi le taua o le paleni o le acid-base. Aganuʻu e fiafia ile eleele le mautonu. Afai e le o lea, fai falaoamata mai le dolomite, lafoaʻi lemu, paʻu i se palapala vaivai o le atigi fagu o moa mata, faʻafefiloi le penisina masima i eleele eleʻele. O se faʻaaogaga aoga mo se mea faʻapipiʻi o aliga, o ni nila, o le sapalai fou o laau coniferous, peat.

Falaoamata o Dolomite - o se teo-natura masani o le eleele, i le noatia ma le fai fuafua i le vailaʻau ua fautuaina, e leai ni ona itu

E tusa ma le 15-20 aso ao le i fuafuaina le totoina, o le palapala ua maeʻa maeʻa ma faʻamaʻa, potash (10-15 g / m²) ma phosphate (25-30 g / m²). O le taatele o latou o le potassium sulfate, kalimagnesia, faigofie ma double superphosphate. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le eletise (aemaise lava le alu mamao tele i ai). O fale le lelei e faʻaputu i aʻa. O le faʻapogai o lenei macroelement o le a avea ma mea faʻasalalau faʻalauiloa i le tautoulu.

O i latou e mafua mai i le tasi mafuaʻaga poʻo le isi e teenaina mineral fertilizers e mafai ona suitulaga ia i latou i luga o le pefu laupapa. E le na o le pesalasi ma le phosphorus, ae o le magnesium, sodium, iron, sulfur, zinc, molybdenum. O lenei faluga e talisapaia e le gata i le au faifaatoaga o faatoaga, ae faapea foi i latou e sili ona latou aoina mai fatu o karaati ia latou lava. O lo latou poto masani e faailoa mai ai, pe a faʻaaogaina le faʻamalaina o le mineral, latou te faʻaleagaina pe a mavae le 3-4 tausaga. Pe a totoina, nai lo se kāloti masani, o le "'ava" e faia i le tele o aʻa filo. Latou te finau foi faapea o aʻa e totoina ma le efuefu e sili atu ona teuina, e le oona tele, o loʻo i ai se sili atu o laʻau.

O le ash ash o se faʻaaogaina lelei o le fugalaau masani

Afai o le meaʻai i luga o le fasi fanua e fetaui lelei mo kāloti, o se vaega o sauniuniga, ua lava lea e totoina ai laau taʻitasi i le faaiuga o le taumafanafana. A oʻo i le faaiuga o Oketopa, e seleseleina le lanu ma totō ile eleele. O se faʻalavelave masani lea.

O le fualaau vaʻai o se tasi o pito sili ona lauiloa, e le na o le faʻaleleia o le lelei o le meaʻai, ae faʻapena foi ona faʻateleina le tele o meaola faalafua.

O le lautele pito sili ona lelei o moega mo kāloti e 0.8-1.2 m. Afai ua uma ona e faia, e tatau ona e fausiaina ni mea i le taimi e tasi - faatasi ai ma le tasi e le mafai ona maua se fua tele. Faʻateleina lautele, o faafitauli e tulaʻi mai ma le veleina, fafaga, ma le seleselega. O le umi e faalagolago i luga o le vaega o le tele ma manaoga o le fai togalaau. E leai se mea e tatau ai ona maualuga le maualuga, ae e fautuaina pea e fausiaina i le 10-12 cm. O le a fesoasoani lea e taofi ai le susu i le eleele ma le paʻu o le vaʻaia, ma faʻaumatia ana mea mamafa i timuga mamafa.

Afai e te vavalalata le moega mo kapiti, o le a le aoga le aoina o fualaʻau tele, ma i luga o se lautele e faigata tele ona tausia togalaau

Totoina togatini fatu

O lenei laasaga o le sauniuniga e le gata na o na o Karorotini e foliga e pei o le vevela, hybrids o filifiliga mai fafo e togafitia i fuluʻi ma mea iniseti (valiina i se lanu e le masani ai). Ua uma ona latou sauniuni e vaʻaia. Ae o na fatu e taugofie tele, o le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia e teu tupe ma faia mea uma latou te manaomia ia latou lava. E le gata i lea, e leai se mea faigata e uiga i lenei mea.

O fualaʻau kāpeti tetele ua saunia atoatoa mo le totoina ma e le manaʻomia se isi faʻaopoopoga

E mafai ona e faia na fualaau ma oe lava, e ui e tatau ona e togi. O le faavae o le tuufaatasiga o le manua fou ua faʻafefeteina i le vai 1:10. E tatau ona fefiloi lelei le vai ma faʻamaʻaina ile tele o taimi e ala i se fasi ie. Ona tapena lea, i le faagasologa e faaopoopo i ai le 20-30 ml o Kornevin poo Heteroauxin, 2 g o le sulfate zinc, 3 g o le ammonium acid molybdenum, 0.5 g suauu sulfate, boric acid ma le potassium i le lita. Mo le faʻamalosi, gelatin, sukala suka, faʻamaʻi paʻu, faʻapipiʻi pectin faʻapitoa e faʻaopoopoina. O fatu e togafitia i le tuufaatasiga, e pulupulu mai se pusa afi puʻe. O ia kāloti na tupu mai i le 7-15 aso muamua nai lo le masani.

O le mea muamua e fai o le siakiina o le totoina o fatu. O le faia o lenei mea, ua togiina i se vaifofo o le sodium chloride (15-20 g / l). 7-10 minute e lava, o mea ia e leai se mea e faʻaleleia i luga e felelei i luga. O le totōina oi latou e leai se uiga.

O vaifofo suamalie e mafai ai ona e vave fuafuaina le totoina o soo se fatu

"Fafagu" fatu, i le taimi o le taumalulu e nofo ai i se ituaiga o "moa", fesoasoani i le vevela o suiga o le vevela e mafua ai le atuatuvale. Mo le 7-10 aso, afifiina i se ie susū, tuʻu i le po i luga o le pito i lalo o le pusaaisa, ma i le aso o loʻo tausia ai i latou i le nofoaga sili ona mafanafana o le potu. O le isi filifiliga o le suia lea i le vevela (40-50ºС) ma le malulu (18-22ºС) vai. Mo le taimi muamua, o le taimi e galue ai e lima minute, mo le lona lua - sefulu. O le taimi lona tolu e liligiina ai fatu i le vevela ma faʻamalo lelei. O le taualumaga e tolu aso.

E fai foi e le Faatoaga le fausiaina. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e vavae le vaitaimi o le fatuina o fatu. O loʻo sasaa mai i le vai malulu, vai inu i le vevela o le potu, e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻamaʻi pipisi o le aquarium compressor mo le aso pe itiiti foi, faʻapipiʻi i le okesene.

O loʻo faʻapipiʻiina le vai i le okesene ile pusa tioata, mo fatu e aoga tele

Carrot fatu, aemaise lava le seleseleina faʻapitoa, atonu o le a avea ma avelaʻau o gaʻo pathogenic, pathogens o faʻamaʻi viral. E tusa lava pe faʻatau mai i se faleoloa, e le tatau ona faʻagaloina le faʻapalapalaina. E sasaaina laʻau i totonu o se taga lino poʻo se taga gau ma faʻafefiloi i se vai mālūlū mālūlū o le potassium mo le 2-3 itula.

Vaʻaia gasegase - o se tasi o faʻamaʻi pipisi masani

E mafai ona faaitiitia le taimi o le faagasologa i le 15-20 minute pe afai o togafitiga faaonaponei, o loo aofia ai ni paʻu o meaola mai le natura, e faaaoga. Latou te saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata ma le siosiomaga. O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o Phytosporin-M, Phytocide, Phytolavin, Alirin-B, Previkur. O fatu ua togafitia ua fufulu i lalo o se vaitafe vai malulu lelei, mago i se tulaga o felauaiga.

O le mea mulimuli o le gaioiga o le faʻaaogaina lea o meaola o le biostimulants. O le faʻatinoga e faʻatino pe a ma le lua poʻo le lua ao lei totoina, o fatu pe a uma ona le fufuluina. O le faagasologa e manaʻomia ile 6-8 itula. E mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻasaina (Rizoplan, Epin, PhytoDoctor, Immunocytophyte), ma togafitiga faʻalanuʻu (pateta ma le aloe, suamalie suamalie o loʻo faʻamamaina i le vai, fualaau suamalie succinic, mumiyo, vai inu vai inu). O le 0.02% o le fofo o le apocide boric ma le 0.01% o le fofo o le kulimi paluga o le a fesoasoani e faaleleia le seleselega i le lumanai.

O togafitiga faʻapitoa e taulimaina ai le galuega e sili atu le leaga nai lo le faatauina o le biostimulants

Afai ei ai se manao e vave alu (pe a ma le 4-7 aso) ma pine tetele, e tatau pea ona faʻatagaina fatu e puʻe. Ua toe afifiina i se ie susu, gau, solo ma tuu i totonu o le potu mafanafana i totonu o le potu. Le auala pito sili ona faigofie e tuʻuina ai i totonu o se siva ma tuʻu i luga se masini faʻavevela. E oʻo atu i le lima aso mo fatu e pipii ai. I lenei tulaga, o togafitiga faʻatasi ma biostimulants e le aofia ai.

O fualaau o Gerrotated o le germinated e tupu mai vave vave

Vaʻaia ma le faʻaeteete fualaʻau kāroti mo le lulu i le taumalulu. E tatau ona lapoa, e le faʻaleagaina ma e faʻamamago. Soʻo se faʻavaivai i le taimi o le sauniuniga e le aofia ai - o le mea e totoina ai o le a faʻamago.

O Karoti i totonu o le togalaau e totoina faʻatasi ma fatu, o le totoina o togalaau e le o faʻatinoina. Suiga mulimuli ane, aemaise lava pe afai o le suavai na faʻataunuʻuina muamua, faʻaleagaina le aʻa. O se taunuuga (pe afai e ola pea le laau), o aʻa o le aʻa e laiti tele ma e le maoaʻe.

Vitio: auala e saunia ai fualaʻau mo le totoina

Talosaga Faʻamasinoga

Ina ia toto ni kāloti i le eleele, o loʻo faʻaaogaina ai le loloto o le 1.5-3 cm. O le laina o le laina e tusa ma le 20 cm. E le totoina fatu i le va o le 2-4 cm le loloto o le togalaau. Afai latou te laiti, o le a ave le fatu e le matagi po o le vai, loloto - latou te le mafai ona ola. E tusa o le 2-3 itula aʻo leʻi totoina, e faʻamaligiina taʻitasi vai ma sua vai, e sasaa pe faʻamalu le pefu laupapa ile mea eleelea o se atigi fuamoa.

O fatu e fufuluina i le palapala, ma o loʻo faʻamamaina i alofilima o alofilima. Afai e manaia lava i luga o le auala poʻo le malulu o loʻo faʻamoemoeina, e sili atu le faʻapipiʻi o le moega ao lei oʻo mai ma soʻo se mea e ufiufi ai. Vai vai i taimi uma, e pei o le pito i luga o le palapala ua magumagu. A tupu le fatu, o le a faateleina le va o le 3-4 aso.

I le vaitau o le tuputupu ae, afai e mafai e le tau, e mafai ona totoina kāloti i le tolu taimi - i le tautotogo, i le afa lona lua o Iuni ma le autumn, i le taumalulu.

Vitio: oso i luga o le eleele

O fatu i kārotti e laʻititi lava, e faigata tele ona totōina. Ona aloese ai lea mai le faasolosolo malie, o tagata fai togalaau e faaaoga le tele o masini. E mafai ona e faʻatau i totonu o se faleoloa pe faia foi oe lava.

Le tele lauiloa:

  • Le fatu fatu. O le mea moni, o se tane vai e lua uili. O le pito i luma o loʻo faʻapipiʻiina i laula po o vailaʻau ma ua mamanuina e fausia ai se uʻu. O ona sooga lamolemole lamolemole ma faapipii le eleele. O le tane ua faʻapipiʻiina ma se vaʻaia, lea e mafai ai e oe ona fetuunai le voluma o fatu. E tele faʻataʻitaʻiga "agaʻi i luma" - e tele ni laina o uili, pusa faʻaopopo mo faʻamaʻi ma isi.
  • Piston planter. O se pusa paʻu palanikeke, e masani ona faʻalanu. O loʻo i ai se piston i luga, o se lua vaiti i lalo. O le mamanu atoa e pei o se tui. O le tele o le fatu o fatu, oomiina le piston, togi i totonu o le togalaau. Ina ia puipuia i latou mai le faataapeapeina, e tatau ona maualalo le laau, 5-7 cm i luga ae o le eleele.
  • Faʻasalalauga faitoʻo. E foliga mai o le faʻafeinu faʻatasi ma se isu umi ma vaapiapi. Ua sasaa le sua i totonu o le pusa, ua pipiʻi i luga o le togalaau. Ina ia lūlūina atili pe itiiti ifo foi, e fautuaina e muamua aʻoga.
  • Laupepa pipii. I totonu o faleoloa o loʻo i ai se faʻamaumauga faʻapitoa lea ua uma ona faapipiiina i luga taimi o loʻo manaʻomia ai fatu karala. Pau lava le mea e tatau ona tuʻu i totonu o se afu, ufiufi i le eleele ma faʻafeinu lelei.

O le fatu fatu e faigofie ona fai oe lava ia

Vitio: totoina kāloti i se fatu fatu

Meafaigaluega fale e taulimaina ai le galuega e sili atu ona leaga nai lo le teu oloa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e fetuunai:

  • Pepa lanu moana. O le malosi o se tamai voluma ua tapunia ma se taofi, ua faia ai se pu i totonu ma se sikulipili. Ua faʻapipiʻiina i totonu se vao vao, faʻapipiʻi i se mea faapipii poʻo se mea faapipii. O fatu e sili ona fefiloi ma oneone lelei po o fafie. Faʻatasi foʻi ma se paʻu na faia mai le falaoamata ma le vai (o le sipuni i le lita).
  • Paʻu fuamoa pepa. Ua vaeluaina i ni mea uumi ma eli i totonu o le togalaau. E totoina fatu i vaieli ua maua.
  • Pusa mo vailaʻau faʻatasi ma se tufatufa. E mafai ona faʻaaogaina pe afai oi ai se faamau i luga ia i latou e mafai ai e oe ona aveese le tasi laulau ma le mafai ona tatala le pusa.
  • Masima masima masima, fagu pepa.

E tele mea e fai ile fale i se fatu laau fatu piston.

Afai e totoina le kāloti aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, latou te faʻapupula atili malosi, e le itiiti ifo i le 5-6 cm. Mai i luga, o loʻo faʻapipiʻiina moa ma eleele mafanafana, lea e faʻapitoa ona aumai mo le aso poʻo le lua i totonu o le potu. O le moega e mulched ma le paluga o humus ma pasene. E mafai foi ona e sasaa le oneone i luga o moa - o le a sili atu ona faigofie ona maua i le tautotogo.

O le faapipii faʻamau faʻatasi ma fatu paluga o loʻo tuʻuina i totonu o le uʻu, ona ufitia ai lea ile palapala

Metotia mo le totoina o kālati

O le tele o fai togalaau o loʻo faʻataʻitaʻi i metotia o le totoina o kāloti ma i le taimi lava e tasi e aoina ai fua lelei. I se suʻesuʻega vavalalata, e foliga mai o se mea uigaese, i le taimi muamua na tilotilo ai, o metotia e le o mautinoa lelei.

I totonu o se pakete e aunoa ma se pito i lalo

E faaopoopo i pakete, latou te faʻaaoga paʻu tuai, ipu, ma isi. O sea atigipusa e mafai ona tuʻuina i soo se tulimanu o le togalaau aina ma se vaʻaia tele o avanoa.

Muamua e tatau ona e aveeseina le pito i lalo poo le suʻeina o se numera tele o lua alavai i totonu ma puipui. O le atigipusa e tusa ma le afa o loʻo tumu i le faʻafefiloi o eleele masani o togalaau ma humus, pe a ma le 2-2.5 vaiaso aʻo leʻi totoina, e tele lava le vai e faʻafefeteina ai soʻo se faʻamalolo (10-15 g i le 10 l).

O aʻa e totogo i totonu o se pakete e matagofie ma lapoa tele

A o lei tupu, ua tapunia le pakete - o le a aveesea ai le tulaga lamatia o le a fufuluina fatu mai le eleele pe lele ese foi. E sili atu le vevela o le meaʻai i totonu o le tane, o lea e vave ai ona totoina le fua. Ua pipiʻi pine elemene i le eleele, ma faʻatumu lelei le pakete. I le taimi o le tau vevela, e manaʻomia le tele o le suāsusu ma faʻaleleia masani ai le faʻasusu ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Kāreti e lamolemole ma lapoa tele.

O se numera faatapulaaina o aʻa e mafai ona totoina i se pakete. O le gaosiga o le tamaoaiga e faʻatupulaʻia ma le maoaʻe pe afai e te faʻatuputeleina le mea toto i le pusa laupapa 20-25 cm le maualuga. O se tautotogo faapena e sili atu le saoasaoa i le tautotogo.

I lalo o le mulch

Mulch puipuia lelei le eleele mai le fuʻeina ma le vevela, faasaoina lelei le taimi o le togalaau i vao vao. O le palapala e tumau pea le leʻo umi - e fiafia tele lenei koko. O se tafaoga lelei mo galu o le eleele e maua ai humus.

O le metotia e iai foi se tulaga taua tele - pe afai e vave ona tipi vao, vaovao, vaomago e faaaoga e pei o mulch, mice ma isi rodents e masani ona totōina iina. O le filifiliga pito sili ona lelei o le humus, mimiti paʻu, moa lanumeamata, mafolafola. E le faʻaaogaina nilala, e faʻamalosia malosi ai le soʻo.

Lafoaʻiina o moega ma kapota, faatasi ai ma isi mea, fesoasoani i le fai togalaau e faʻaalu le taimi i le veleina ma faʻaleleia le vaeluaga i le va o le suālaʻau

O le moega e ufiufi i le mulch pe a oʻo ina ola fatu laau i le 12-15 cm le maualuga, ma o le mafiafia o aʻa o le aʻa e oʻo atu i le tamaʻi lima. O le palapala i le taimi lenei atonu o le a mafanafana lelei - o le mulch e le gata ina vevela, ae o le malulu foi. Liligi se apa o le 7-8 cm. Afai e te faʻaaluina, o laau e faigofie lava ona "mu".

Vitio: uiga o le taofiofi o moe

Faatasi ai ma le malulu

O Hydrogel o se mea gaosia, o se laʻititi laʻititi o polo po o tioata. Lafoaia o le vai, latou te faateleina le voluma, aʻo tatala ma faamama le meaʻai.

O loʻo faʻaaogaina e Hydrogel le susu mo se taimi umi, ma faʻapipiʻi ai le palapala

A o le totoina o kāloti, ua fufulaina fualaʻau tuʻuina i totonu o se uafu, faʻamaligiina i le vai mafanafana, ma ua fufuluina fatu mai luga. Afai e te faʻaaogaina le palukalo, o le aʻafiaga o le siama ma le pala e matua faʻaititia. E foliga mai e vave vave ona tulaʻi - pe a ma le vaiaso. Faʻasalaga o le moega e le masani ai. E taua tele lenei mea mo le au faifaatoaga e le mafai ona ola tumau i luga o le saite.

Kissel

O le tofo o le tilotilo i lenei tulaga e le taua, o le mea lea, ua saunia mai le manava ma le vai. E tusa ma le 30 g ua solo i le 100 ml ma, faasolosolo malie ona sasaa i totonu o se ipu (1 l) ua tumu ile vai, aumai i se vevela. O le tino maeʻa e tatau ona faʻailoa, ae leai ni pulumu.

E tusa ma le tasi le sipuniti o fatu e lava mo le tasi tioata. Latou te manaʻomia le faʻafefiloi ma faʻafefiloi le suavai i totonu o se meaʻai, faʻafeinu ma se isu vaitiiti ma isi.

O Kissels ma fatulati paluga ua faʻafefiloi lelei ina ia tufatufaina atu i le mea sili e gata ai

Ua faʻamaligiina le fulufulu oona i le kulimi, ua ufitia i le eleele mai luga ma sina susu. E tusa ma le 250 ml i le furrow ua lava. O le malo o se meaai lelei mo fatu, o laau e foliga mai e tusa ma le vaiaso talu ai, o le totoina o laau e sili atu le malosi.

Vitio: jelini mo le totoina o kāloti

I le gagana Haina

Ua totoina kāloti Saina i totonu o le au. O lenei mea e mafai ai e le eleele ona mafanafana, vave ona maua le tele o le la. E taua tele le faʻaitiitia o le lamatiaga o le suavai. O le seleselega e faigofie ona seleseleina.

O le maualuga aupito maualuga o le tulimanu e 20-30 cm le umi i le va oi latou e tusa ma le 60 cm. Na faia i le na o le saluina o le pito i luga ma le sili ona lelei o le eleele i itu uma e lua. Afai e matitiva le palapala, e mafai ona e tufatufaina muamua humus ua palu ma le superphosphate ma le sulfate sulfate (15 g ma le 30 g mo le 5 l, i le faasologa) i totonu o le moega.

O le metotia Saina e tupu ai le kāloti e manaʻomia ai le fausiaina o luga o mauga

E totoina fatu i ni laina se lua i luga o itu mai pito i luga o le tumutumu. E faʻalauteleina i le maualuga o le 2 cm. I le masina muamua, e taua tele le fafaga. O le aoina o aʻa, e lava lava le na o le fafaguina o mauga.

E leai se mimiti

Afai e te totōina kāloti e mamafa tele, o le a faʻamauasoina. Ae o se faiga e sili ona taimi e alu ai le taimi. E le gata i lea, e faigofie lava le faaleagaina o aʻa o laau tuaoi, lea na fuafua e tuua i le togalaau. O loʻo i ai togafiti e faʻaaogaina e aloese mai ai.

  • Faʻafefiloi fatu kāroti i oneone lelei. Mo le 5 l, 1.5-2 punetuni e lava. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefeteina lelei i le vai, pe a uma le 10-15 minute, e tutusa lava le faatumulia o le sima e pei o le sima i se masini. Fafasi i le eleele masani ile luga, vai toe faʻaleleia.
  • Filifili fatu i fualaau. E sili atu le lapoa nai lo le masani ma faigofie ona iloagofie ile eleele ona o le lanu susulu. O fua o loʻo faʻapipiʻiina faʻatasi i le taimi e tasi i le taimi ma le vaʻa manaʻomia.
  • Galu fatu i le taimi muamua i luga o se fasi pepa manifinifi pepa paʻu pe o isi pepa e le o matua mafiafia, tausia le vaitau ua maeʻa. O le pasene e faʻaaogaina e pei o le kelu; pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaopoopo ni nai mataua o se meaola vai. Pepa faʻasolosolo le pepa i totonu o le eleele.
  • Faʻafefiloi fatu ile vai. E tatau ona kuka, o le vevela aupito maualuga e 28-30 ° C. E tasi le sachet ua lava mo se ipu malamalama. Ona maua ai lea o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi i totonu o le gutu ma faʻafeanu ai i totonu o togalaau. O le metotia e muamua, ae o lona aoga ua faamaonia e le tele o augatupulaga o le faatoʻaga.

Manatu mo fualaau o kāloti o se mea e tatau pe afai o vaomatua e matua mafiafia, aʻafia ai aʻa o mea totō e le lava le avanoa

Vitio: auala faʻaleleia e aunoa ma le faʻalanu

Kāreti i le taumalulu

O le faʻataʻitaʻiina o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai pe a totoina i le taumalulu, o le aʻa o le seleselega e sili atu ma sili ona suamalie nai lo mea masani. Ae mo le teuina o taimi uumi, latou te le ogatasi lelei.

E tatau ona faʻamafola le lauʻeleʻele. A le o lena, o le a faigofie lava ona fufulu ese fatu ma suavai suamalie. Naʻo minerale faʻamafanafana e faʻaaoga i le eleele. O le ituaiga e filifilia i le amataga o le pulu ma le malulu-mausali (o se ituaiga, ae le o se paʻu). O nei taʻiala e fetaui ma kāloti Chantane, Vitamin, Moscow taumalulu, Nantes-4, Peerless. O fua e fai ma masani, ae le o ni mea e sili ona lelei.

O Karoti Chantane e talafeagai mo le totoina i le taumalulu

Faʻataunuʻuina o loʻo faʻataunuʻuina i eleele malulu i le ao ole malulu o le ea e le sili atu i le 2-3 ° C, eleele - pe tusa -3 ° C. O le afa muamua lea o Novema, i le itu i saute - Tesema. O Taws e mafai pea ia Oketopa - o fatu o le a amata ona atiina ae, afaina ma feoti i le taumalulu. Latou te le tau manaʻomia ona faʻafefete ma faʻafefeteina. O le fua faatatau masani o le fulufulu ua faateleina e tusa ma le 20%. O lona loloto e 5-6 cm.

A totoina i le tautoulu, e manaʻomia ona tanumia loloto fatu o kāroti nai lo mea masani

O ufiufi ua ufitia i le eleele mafanafana mai luga, ua mulumulu faatasi ma le paluga o peat crumb with humus or rotpost compost, o le faia o se laulau ma le loloto o le itiiti ifo i le 5 cm. Pe a pa'ū le kiona, latou teliina se kiona. I le taimi o le taumalulu, e faasolosolo malie lava ona faamautu, o lea e tatau ai ona toe faafou le fausaga i le 2-3 taimi, malepelepe le pulu mafiafia i luga o le fogaeleele.

I le ogatotonu o Mati, o le moega ua faʻamamāina mai le kiona, faʻapipiʻi i mea ufiuliuli ufiufi i luga o fao. A maeʻa ona aliaʻe uluaʻi fuʻa, ona aveese lea o le malutaga. Tausiga tausi maʻi e masani lava. Seleseleina i le lua tausaga o Iuni.

O fai togafiti poto e fautuaina le totoina o susulu i le va o laina o kāloti. E tulaʻi i luma i le tautotogo, e faʻaalia ai le galo. O lenei mea e sili ona faafaigofie le tatalaina ma le veleina.

Vitio: totoina Karoti i le taumalulu

Kāreti i totonu o le fale lauʻeleʻele

O le gaioiga o le faʻatupulaia o kāloti i totonu o se laufanua i totonu o togalaau laʻitiiti e fesiligia. E na o le pau lea o le uiga i luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi. E totoina i totonu o se fale vevela vevela ia Setema, seleselega mo le Tausaga Fou ma le amataga o Mati. Ona tupu lea o aʻa i le amataga o Iuni.

Mo le totoina, ua filifilia ituaiga o vave ma le vave. E tatau ona talafeagai lelei mo le totoina i totonu o eleele tapuni. E talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti Minikor, Airlie Nantes, Mokush, Amsterdam faʻamalosia, Mamanu mumu.

O le totoina o togafitiga ma tapenapenaga mo le faʻatulagaga e talitutusa ma le mea ua fautuaina mo le tatalaina. Faataitaiga e faaalia ai o le kāloti e ola aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele e itiiti lava le pagatia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae o togafitiga puipuia e le tatau ona faʻagaloina.

Ua totoina kātiti i totonu o se kiona e leʻi faʻavelaina i le amataga o Aperila. E manaʻomia le faʻalauteleina mai sasaʻe i sisifo ma maua ai se tamaititi nai lo se taualuga. I ia ituaiga fausaga, o le palapala e sili atu ona vevela. Aʻo leʻi tupu, e faʻamaua le eleele i mea ufiufi paʻu.

Vitio: faʻatupulaia kaloti i totonu o se fale kati

E leai se mea e sili atu le faigata e tupu ai kāloti.O le tele o fai togalaau, na o le togiina o fatu i le togalaau, ona maua ai lea o se seleselega lelei. Ae ui i lea, afai e te vaʻaia muamua e faia se tulaga sili ona lelei pe vavalalata mo le aganuu, o le a sili atu nai lo le faʻafetai i le fai togalaau. Kāreti e itiiti ni manaʻoga. O le faʻamuamua o le sauniuniga o fatu e sili ona taua - e faʻaleleia lelei ai o latou germination ma le lelei o fua o le aʻa i le lumanaʻi. I le faaopoopo atu i le aganuu, o loʻo i ai ni auala e le o ni faʻataʻitaʻiga o le galueaina, ia e le o mautinoa e leai se masalosalo. O le mea lea, e talafeagai le faʻataʻitaʻi i se mea itiiti i moega laiti ina ia mafai ona e malamalama po o fea le auala e sili ona lelei mo oe.