Fua o le gaosiga

Faʻaleagaga ma taunuuga o le faʻaʻonaina o le tino o le tagata ma le kopa sulphate

O le faʻaaogaina o le copper sulphate e matua eseese lava ma o lona lauiloa e le pa'ū. Ae o le a aoga pe a faʻaaoga lelei, a leai o le a le mafai ona aloese mai le inupia. Mafaufau i mataupu o le a afaina ai se tagata i lenei meafaigaluega.

O le a le afaina o le paʻu sulfate mo le tino o le tagata?

O le copper sulfate o se mea e faʻaaogaina ai le suavai (humid absorbing) o lanu lanumoana lanumoana ma le lanumoana. O le vailaau o le mea oona, o le vasega lona 4 o tulaga lamatia, e afaina pe afai e aafia ma faʻamalosia tino o mucous.

O le tausisia o tulafono o le saogalemu e talafeagai ma talafeagai iinei, e pei o le faʻaaogaina ma le faʻaeteete e oo lava i le oti e mafai. Mataʻutia tele mo iʻa. O le suka o le sulfate paʻu (CuSO4) pe a faʻasese i le vai (H2O) e fai ai tioata o le copper vitriol (CuSO4 · 5H2O).

Saili pe faʻapefea ma pe faʻaaogaina le copper sulphate ma le Bordeaux.
I tusiga faasaienisi, o nei tioata ua taʻua o le pentahydrate lanumoana. O le gaioiga eo mai faatasi ma se aʻafiaga faʻavave. O le sulfate sulfate e faʻaaogaina o se antiseptic, suauu-sulfur fugalaʻau, se mea malie, o se vaega o paʻu minerale ma baths electrolytic, o vailaau faʻasaina i togafitiga faʻasoifua maloloina ma vailaʻau.

O le gaioiga e faʻavae i luga o le tali o ions uʻamea i siama o le fuga poʻo le siama, ma mafua ai suiga e le mafai ona suia i latou.

E te iloa? I se tasi o malo fiaai o Aialani, na matauina faafuasei e se tusitala mo se nusipepa i le lotoifale e faapea o laau toto pateta e lata ane i se paʻu kamepa e masani lava ona maloloina, ma i isi nofoaga latou te foliga mai o se lapisi pala. O le mea lea, na maua ai mea aoga o le copper sulfate mo mea taufaatoaga.

Taunuuga o le inupia

Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga le saʻo o faʻamaoniga o le paʻu sulpasa sulfate e pei o le SARS (tele lava). Ua tolopo le togafitiga, o le maʻi ua faasolosolo ona gasegase. O le a le mea e tupu i:

  • lauulu lanu fesuiaiga;
  • anomaly o fatugaʻo, ate, manava;
  • toilalo o le tino atuatuvale;
  • siama faʻamaʻi;
  • le suiga o le lanu o le paʻu o mata ma le paʻu i luga o le lanumeamata;
  • vevesi o nifo, sulu sulu, paʻu paʻu.
O aʻafiaga e matua ogaoga ma e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi umi.
Aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaogaina le maʻi - Scor, Quadrice, Abiga-Peak, Brunka, Ordan, Thanos, Suiga, Antracol, Acrobat TOP, Albit, Glyocladin, Horus, DNOC, Kuproksat, Fitosporin, Azofos.

Mafuaaga o mea oona

O le faʻamaʻiina o loʻo faia e foliga vaaia i le tino o fofo uma e lua ma le pefu apamemea. O punaoa aupito sili ona taua e mafai ona avea ma mea e uʻamea ai le uʻamea. O le efuefu e mafua mai i le ufiufi o le 'apamemea e aʻafia ai le mea e mafua ai le oona pe afai e le mulimulitaia tulafono e puipuia ai le manava.

O faʻamalosi e faʻamalolo ai le faʻamalolo aʻo le amanaʻiaina tulafono masani o loʻo i ai le 'apamemea e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai. Ae o mafuaʻaga autu o le oona o suiga e le faatagaina i le fua o fualaau faasaina, le lava o meafaigaluega puipuia, faʻamaonia pe leai foi mo tulaga o le teuina ma le faʻaaogaina.

E taua! O le fofo na faia e tusa ai ma faatonuga, saogalemu ma sili ona lelei.
Faitau faatonuga ma mulimuli i ana fautuaga.

Faailoga ma faailo o mea oona

O faʻamaoniga autu o le paʻu sulpeti sulfate o:

  • pe afai e afaina, vailaina e tupu (totoga poo le lanumoana), tiga o le manava, toe faʻanoanoa, vaivai, gaogao, tiga o le muso, tofo gaosi ma le taʻavale;
  • Faʻasalaga o le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina e mafai ona faʻatagaina pe a faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu.
  • faʻamaʻaloga e mafai ona mafua ai le tale, sneezing, maʻi tigaina, fiva, mumu o le paʻepaʻe o le mata, le faʻaaogaina o le alamaʻi.

Uluai faailoga o le inupia e ono oʻo mai pe a mavae le 4 itula, ma o nisi taimi - lua aso talu ona fegalegaleaiga ma le vailaʻau. Fautuaga faʻapitoa faʻafomaʻi ma fesoasoani manaʻomia!

O le maualuga o le inupia e faalagolago i le matua, mamafa, le iai o isi faʻamaʻi i tagata, faʻafitauli i nisi o toxins.

Fesoasoani muamua

Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, o le taunuu mai o le falemaʻi e manaʻomia e iloa ai le faʻatulagaina o taga masani.

  • I le tulaga o le suamalie e ala i le gutu, fufulu le manava, inu 1 sipuni sipuni o le carbon activated i se ipu vai, ave se laxative (sodium sulfate, magnesium) ma le tele o vai.
  • I le tulaga o manua o le paʻu, fufuluina o toega o le vaovao i lalo o le vai tafe.
  • Faʻasalaina o vaalele ina ia oʻo i le ea fou, fufulu faʻamamafa ma le gutu gutu, ave se vailaʻau faʻamaʻi ma se tele o vai (i le vevela - febrifuge).
E taua! Faʻateleina le mamafa o le faʻaʻonaina o le faaaogaina o le susu ma le pata, ona o le mea oona o loʻo malepelepe i gaʻo!
O isi togafitiga o le a faatonuina e se fomaʻi fomai.

Faʻatau: o le a le mea e fai

Tusi o tusi faafomai e faapea o le copper sulphate i le aofaiga e sili atu nai lo le 0.6 g e taufaamataʻu ma le vevela. O se fualaau o le sili atu i le 2 g e tau atu ai i le oona malosi ma se mea e afaina ai (i nisi tulaga). O lenei mea e masani ona faʻaalia i le masani ai, le faʻaaogaina o le copper sulfate i se faʻaaliga. O i tatou taʻitoʻatasi e feagai ma le manaʻoga e faʻaaoga lenei mea. O le mea autu o le tausisia o tulafono ma tulafono o le saogalemu. Aua nei faʻaaoga le copper sulphate i totonu o fale ma meaai. E tatau ona teuina i totonu o pusa vavalalata mamao mai tamaiti.

Faʻatasi ma ni faʻafitauli iloga (vomiting, faʻamaʻi o le tino, fiva), o se 'auʻaunaga a le falemaʻi e le maalofia. Na o ia o le a vave ona tuʻuina atu i le potu maʻi tigaina o le falemaʻi i le lotoifale mo le suʻega a se tagata togiaso ma faʻamalolo.

I le tulaga o le malū oona (teena le falemaʻi), o le fomaʻi faapitoa o le a avea ma fomaʻi faʻapitoa (fomaʻi), o le a tuʻuina atu se falemaʻi, auina atu o ia mo suʻega, faatonu togafitiga, ma feutagai ma se tagata poto faapitoa.

E te iloa? Seia oʻo mai i le taimi nei, o le sulfate copper is listed as a antidote e tusa ai ma le faʻavasegaina o le World Health Organization. E foliga mai, ona o se taimi umi na faʻaaoga e avea o se fualaau faasaina e mafua ai le vomia. O le mea oona o se vaifofo i le taimi e tasi.

Tausiga o fale

Togafitiga i le fale e mafai ona na o se vaivaiga vaivai ma le sulfate paʻu ma e aofia ai le inuina tele o le ea, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. Afai na tulai mai ni faʻafitauli ua mafua ai le faʻalavelaveina o le galuega a le tino, o le a togafitia e le fomaʻi nei faʻaaliga. O le togafitiga e tatau ona faia faapitoa i se fomaʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Saili po o le a le mea e faʻaaogaina ai fualaau mo fualaau vine ma fale.

Tulafono o le Saogalemu

O faʻavae o le saogalemu o loʻo iai i tulafono nei:

  • Aʻo leʻi amataina le sauniuniga o le vaifofo (pe galue faʻatasi ma le vailaau), tuʻu i totigilima paʻu, faʻapipiʻi se fusi gau poʻo se manava, faʻaofuofu mata tioata, filifili ni mea e faʻaaogaina i lima manulele;
  • i le taimi o le galue ma le vailaʻau e faʻaesea ai le pa'ū o le fofo i mata ma mucous membranes, e faʻasaina le ave vai, meaʻai, e tatau ona taofi le ulaula;
  • A uma togafitiga, faʻamaʻalo le potu, fufulu, fufulu lou gutu, isu, mata i le vai inu, alu i le ea fou.

Puipuiga e masani ona galulue faatasi ma le meafaigaluega

I aʻoga tau alamanuia, e faʻafefe ai le paʻu copper sulphate e ala i le tausisia o tulaga saogalemu ma tulafono. A maeʻa le galuega, e tatau ona e taʻele ma suia lavalava. I le fale, teuina o le mea i totonu o se pusa tapuni e manaʻomia, aluese mai tamaiti, i totonu o se potu e aunoa ma ni meaʻai, ma lelei le faʻaleleia.

O le faʻaaogaina o le sulfate apamemea e faʻapipiʻiina ma faʻamaoniga o le paʻu paʻu, nodule, septoria, aʻa o le pala, nofoaga lanu uliuli, ua leva ona paʻu.

I le taimi o le galuega e faʻaaoga totigilima, faʻailoga, se pupuvaga, ia mataʻituina tulafono saogalemu. A maeʻa le galuega, ave le fufuluina o susu, suia o laʻei, faia togafitiga vai. Inu le tele o vai. Afai e te lagona le le fiafia, talanoa i se fomaʻi.

O le copper sulphate ole inocganics e manaʻomia ma e lauiloa ona o lona maualalo o tau ma laʻititi le lamatiaga i le siosiomaga nai lo le atinaʻe fou o vailaʻau oona mai vaega o meaola. Ae ui i lea, ina ia le maua ni faafitauli faʻalesoifua maloloina, e tatau ona e tausisia tulafono o le saogalemu o le tagata lava ia.