Cherry Orchard

Cherry Kharitonovskaya

Cherry Kharitonovskaya

O le Cherry o se fualaau tulaga ese ma maloloina. E tele naua momo eseese o cherries, ae o se tasi o tagata taʻutaʻua o le Kharitonovskaya cherry. Sa fafagaina o ia i le laasia o ituaiga eseese o Diamond ma Zhukovsky.

Cheryonovskaya Cherry, e tusa ai ma le fua o le fua, e faatatau i laau toto. E faʻafefe gutu. O mea autu o cherries e aofia ai le tuputupu ae faʻaleʻaleʻa, fua o le faʻatoʻaga, tetee atu i meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi pei o coccomycosis.

Faamatalaga:

Fua

Berries O peleti e tupu tele fua, ia lapotopoto. O le maualuga o le fua o le fua, o le tutusa ma le 18 mm, o le umi e oo i le 16 mm, ma o le mamafa o le tasi o le pusa e mafai ona 5.0 g. O fualaʻau o loo faapelepeleina i le pito i luga, faatasi ai ma se faʻaloloa papaʻu ma se lua, o loʻo i ai sina faʻavaivai i le faavae. E matua faigofie lava ona vavaeeseina le maʻa mai le pulupulu.

Cherry lanu - pogisa mumu, o loʻo i ai ni nai mea faʻapitoa, ae toetoe lava a le vaaia. Mai isi ituaiga o cherries, "Kharitonovskaya" e ese mai i le tino le mafiafia le paʻu. Laʻau matagofie ma suamalie, e iai se lanu moli. O le sua e maua mai ai o le mumu lanumumu i lanu. O fualaau suamalie e aofia ai le suka, gaʻo (aofia ai le acid ascorbic).

O Cherries e aofia i vine e mafai ona feaveaia, aua e tusa lava pe a uma se uila umi e tumau pea lona foliga.

Eseese Kharitonovskaya e iloa le umi ma le mafiafia o le ala, e faigofie ona vavae ese mai le paranesi, ae pipii mau i le ponaivi. Cheryonovskaya Cherry o se ituaiga o le tagata lava ia.

Laʻau

Kharitonovskaya o cherry trees e laʻitiiti, o latou maualuga e tusa ma le 2.5 mita. O le foliga o le pale o le cherry e lautele lautele, felafolafoaʻiina, ma le faʻafefeteina o mea. O lefolafola lau laulau, o le pito i lalo, o le pito i luga, o le pito i luga o le a faasolosolo malie lava, e leai se mea e le faia, faatasi ai ma se pito tele o le laʻau pele. Le lanu o laulaau e lanumeamata, o laulaau e lamolemole ma lautele i le paʻi.

O le kulima ua tosoina mata, pala, lanu mumu-lanu enaena, lanu latalata i taina. I le Kharitonov cherry petiole e laʻititi le mafiafia ma umi le uumi. Fugalaau fugalaau e tetele, paepae. E amataina le fuga i le tuputupu ae o le tausaga talu ai.

Le lelei, lelei o le peleni:

O le lelei o le fesuiaiga e aofia ai le alualu i luma o le tuputupu ae, o fua o laau, fua maualuga ma le lelei o latou faamoemoega, faateleina le tetee atu i cocomycosis. O le le lelei o le ituaiga o cherry Kharitonovskaya e manatu o se ponaivi tele, ae e le taua tele.

Faʻafanua

O le Cherry e le o se laau e sili ona lauiloa, ae o le totoina lelei ma le sauniuni o le palapala, e mafai ona aumai ai fua lelei.

Mo le puipuiga mai rodents, i le taumalulu, ma mai le malulu, o loʻo faʻaaogaina lala o fir fir, o loʻo tuʻu i luga o le pale o le laau.

Saplings ituaiga o peleti "Kharitonovskaya" na totōina e totō i le vaitau o le tautoulu, e sili atu aʻo leʻi amataina le malulu. E sili atu le lelei i le ogatotonu o Oketopa. O fualaau e mafai ona totō i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e paʻu ai le kiona, ma amata ona magumago le palapala ma faʻaititia sina mea itiiti. Ae, e tatau ona i ai se taimi e te totoina ai siaki ao le i amataina e isi laau ona fulafula o mai.

E sili le tuua o le Kharitonova cherry seedlings, lea na faʻatau i le taufaʻaiʻuina o le tautotogo, seia oʻo i le tautotogo. O loʻo totoina i totonu o se vaʻa, o lona loloto e tutusa ma le 30-35 cm, ua faatulagaina i palealii i saute i le maualuga o le 30-45 °. O le aʻa o le laau e matua vevela ma faasusuina.

Faʻamasinoga toto e amata i le filifilia o se nofoaga e tupu ai le laau. Nofoaga lelei atoatoa, ma le malamalama lelei o le la. Ae e mafai foi ona totō siaki i tafatafa o le pa po o isi fausaga tau tamaoaiga, e taua le filifilia o le itu i saute o le fanua.

E sili ona lelei le totoina o le Kharitonovskaya i le palapala, lea o le eleele eleele e tusa ma le 1.5 mita mai le pito i luga o palapala. I luga o na eria e vavalalata ai le vai, fai mauga, o lona maualuga e tusa ma le tasi le mita.

Lelei mo le tulaʻi O pelete e manatu o le oneone oneone e leai se faʻafeeseeseaiga. Fanua i luga o le fanua, ao le i totoina fatu, e tatau ona saunia, o lona uiga, e tatau ona faaleleia lona uiga. O le mea muamua e te faia o le eli le fasi fanua. Pe a eliina, faʻalautele, faʻalaʻau ma phosphate fertilizers e faʻaaogaina (i le fua faatatau o le 1 sq. M. 15 kilokalama: 100 kalama: 100 kalama).

I le palapala ma le maualuga maualuga, e tatau ona faʻavaivai.

O fualaau o le Kharitonovskaya ituaiga vine e sili atu le lelei e filifili ai le 1-2 tausaga le matua ua faapipii i se au. A o lei totoina se laau, e tatau ona asiasia ona aʻa, faaleagaina ia aʻa, ma totoe ai na o mea maloloina. Laʻau mago, aʻo leʻi tulaʻi i le eleele, e fautuaina e tuʻu i totonu o le vai mo le 3-4 itula.

Faʻamasaina lua amata ona eli muamua, lua vaiaso aʻo le i fuafuaina le totoina o fatu. O le lautele o le lua e 60 -80 cm, o le loloto o le lua o le 50-60 cm. A eliina se pu, ua aveeseina le vaega lelei o le eleele ma lafo i fafo i le tasi itu, ma le pito i lalo - i le isi itu. I le ogatotonu o le vaeluaga o le pitmer hammer, o le umi e 1.2 mita.

I le faʻaopopo i le palapala, e tatau ona faʻasusu ma eli se lua. Mo le faʻaleleia o le lelei o le eleele, aemaise lava ile palapala vaivai, o le tele o pakete o le humus (manure po o le faapalaga), superphosphate i granules (300 grams), potassium sulfate (120 grams) ma le pefu laupapa (1000 grams) ua sasaaina i totonu o se lua. E le mafai ona faʻaopopo faʻamaʻi faʻasusu ma le lime e totoina ai lua.

Ma o lenei e mafai ona e amata totoina fatugogo.

I totonu o se sulu ua fausia, o lona maualuga e tusa ma le 50 cm, latou te tuu se laau ma faasaʻo le aʻa. O le lua ma aʻa e ufiufi i le eleele i le va o laina, solipalaina malosi. Ona, e tatau ona e faia se pu i le totoa o le peleni ma le suavai. O le fua o le faʻavaivai e 2-3 ipu pakete i le laau. Ona matala ai lea o le eleele.

Cherry seedlings Kharitonovskaya e manaʻomia ona totōina i se loloto pe a uma ona faʻamūina le aʻa aʻa i luga o le eleele.

Tausia mea

Ina ua taunuu O Kharitonovskaya cherries e tatau ona tatala le eleele i taimi uma, faʻasaina le laau, tipi ese le mama, puipuia mai faʻamaʻi, aveese vao.

O le tulafono autu o se seleselega lelei o cherries o le i ai o "tuaoi lelei", o lona uiga, e tatau ona totō laau talafeagai. Jasmine, rose, fugalaau, vine vine, gladioli, vine ma barberries ei ai se aafiaga lelei i cherries. E le fautuaina le totoina o le apu, daffodils, coniferous trees, pansies, irises, kāloti, lili tafatafa o laau talavou faapelepele.

Tausiga Autumn E aofia ai le eliina o le fanua, faʻamaina ma saunia mo le taumalulu. E tatau ona fausia se puipuiga lelei o aʻa ma le ogalaau.

E malie foi le faitau e uiga i le tausiga lelei ma le totoina o sieri.

O le tali sili ona faigofie o le malupuipuia lea o le kiona; o le mulch e sasaa i luga o le kiona, e mafai ona avea ma vao mago. I puipuia le laau mai iunu faia se fofo faʻapitoa - o se faʻafefiloi o le omea, mullein, suauu uʻamea, nai lo le isi ma faʻavasegaina laau.

O le eleele, faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, faʻamaʻaina i fugalaisa, ma le fugalaʻau, lea e aofia ai le suka. E faʻaaogaina foi le faʻamalaʻau, o le suka, compost, o le manulele manu poʻo le manua.

Tausiga tautotogo mo le Kryitonovskaya cherry e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

• O le teuteuina e amata i le aveeseina o lala uma mamago, ma i latou ua faaleagaina e meaola faalafua. Ina ia fausia le palealii o se laau, e tatau ona tipiina ia lala e tupu maualuga tele. A uma mea uma, e sili atu ona faigofie le pikiina o vine i luga o se laau maualalo nai lo le tasi e maualuga atu. I le faʻaopoopoga i lālā, latou te aveeseina le paʻu mamago o le laau.

• Lalagaina o le paelo o cherry. Aʻo lei faia le paʻu paʻepaʻe, ua tipiina lala i le copper sulfate, ona latou valiina lea. O le paʻepaʻeina o se laau e manaʻomia e puipuia ai le ogaumu o se pele mai i iniseti togavao. Ia, e moni, o se vaaiga matagofie o le togalaau, o laau paʻepaʻe e foliga matagofie. Faʻasusu fua o laau aina ma le lime paʻu.

• Faamama le mutia mago i luga o le laau, e pei foi o le eliina o eleele, e tatau ona e matua faaeteete ia le faaleagaina le aʻa o aʻa, lea e toetoe lava i lalo o le pito i luga. O le faiga o le eliina ei ai sona aoga aoga i luga o le lalolagi, faateleina le avanoa i le okesene i le eleele. Latou teliina foi le palapala i le tautoulu.

• O le vavalalata o le vavalalata e aʻafia ai le gaosi o cherries, e faaopoopo ai le malosi i le laau ma mafai ai ona ola vave. O luga o laei e faia i ni nai taimi. O le taimi lava e amata ai ona fuga le cherry, faʻafeiloaʻi ai le meaʻai, lea e palu faatasi ma le efuefu, ma faʻafefiloi le paluga i le ono pakete vai. A maeʻa vaiaso e lua, ona toe fai lea o le taualumaga. Ua fautuaina le Faatoaga e faia ni fomaʻi, lea e aofia ai le vevela.

• Lafoaia o Kharitonovskaya pest cultivars. Moniliosis ma coccomycosis ua manatu o ni meaola sili ona matautia. Mo lo latou faatafunaga na felafolafoaʻi laau. E sili ona lelei le felafolafoaʻi o Bordeaux ma azofos, o le mea taua o le i ai lea o le taimi e faʻamalolo ai le peleni ao leʻi oʻo mai fugalaau muamua.

O le Kharitonovskaya cherry e fafagaina i le tele o taimi i le tausaga. O le suāsusu muamua e tupu i le ogatotonu o Iulai. O le isi taimi e latou te suaina ai le fua o le laau e tusa o le masina mulimuli ane. O le taimi lona tolu e tatau ona faʻafefe ai le laau i le amataga o le tautoulu, aʻo e manaʻomia ona e puʻeina aʻo leʻi amataina le kiona.