Feteenaʻi ituaiga o moa

Toa ma le ita tele

Roosters - o fitafita mai le natura, o lenei uiga o loʻo faʻapipiʻi atu ia i latou i le gataifale. O se tane malosi, agavaa e faaauau lona tuuga e tatau ona i ai le malosi, tumau ma le tali mai. Po o le a lava le ituaiga, o se tane moni ua sauni e faʻamaonia le i ai o nei uiga i aso uma i luma o le taua. E i ai lava ni nai ituaiga taua o moa, e tofu lava ma ona lava uiga ma uiga lelei. O le mea lea, o mea e sili ona lauiloa i lo tatou taimi, ma o faifaatoaga e fafagaina ituaiga mama o taʻaloga taʻaloga. O le toatele oi latou na maua o latou igoa mai teritori na latou o ese ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, Igilisi, Initia, Malay, Aikupito, Moscow. O ituaiga taua uma ei ai ni ponaivi malolosi ma ni maso, o fulufulu fugafulu, o le fatafata, vae vavae, ma le malosi malosi. Ma o le mea pito sili ona taua, o le taua o le taua o loʻo faʻaalia i le tumau tumau, uiga faʻamalosi ma le leai o se fefe.

E te iloa? Na aʻoaʻoina e tagata Eleni anamua tagata talavou i auala e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o le tauvaga o moa. Na maua e le au taʻavale a latou igoa mai le au taʻavale: "gall" - mai le Latina. "moa".
O nisi o tagata o le lautele e tetee i le fiafiaga, ae o le fafagaina o moa fefaʻatauaʻiga e maua ai se finauga malosi i la latou puipuiga: o taua na i ai se aoga mo le faatoaga. Pe a taitaia ni moa, o loʻo i ai se faʻailoga o le manulele, o lea e tuʻuina atu ai le malosi malosi o le manulele mo le fausiaina. I totonu o moa taʻaloga e aofia ai i taua, e tolu tausaga o le matua ma le mamafa: talavou, tagata faʻapitoa (i lalo ifo o le lua tausaga) ma matua.

Initia, Malay ma le Igilisi e sili ona taatele i faatoaga a le au faifaatoaga. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e filifilia se manulele o soʻo se ituaiga, e tofu lava ma ona lava lelei. O o latou sui e eseese mai o latou uso a tagata, e le gata i le foliga vaaia ma le amio, lea, i le mataupu faavae, e le o se mea e ofo ai, talu ai o moa taufaʻaga o ulumatua matua i luga o le fogaeleele.

E te iloa? Faatasi ai ma ituaiga eseese o ituaiga ma ituaiga o moa malolosi, o lo oi ai sui e fua mai le 500 kalama. i le lautele, oʻo atu i se mamafa o le 7 kilokalama.

Azil

O aiga o le aiga e faʻatau ai azil - Initia, ma i Europa ua taʻua i latou o Raja. O lenei ituaiga ua manatu o le matua, ma e lauiloa tele i le va o faifaatoaga. O ia manulele e lauiloa mo lo latou malosi tele ma le gafatia e faia ni taua i se laina, manumalo uma lava. E le gata i lea, o ni aʻoaʻoga sili ona lelei. E lua ituaiga o ituaiga Azil, lea e eseese i le mamafa o le taʻavale. Reza - manu felelei, e 2 - 3 kilokalama, ma Coolangi, - lapoa lapoa, e mamafa pe a ma le 5-6 kilokalama. E malolosi manufelelei, manu felelei, e iloa i le maualuga o le maualuga, puʻu puʻupuʻu puʻupuʻu ma vaʻai mataʻetaʻe ma fulufulu mausali, faʻapipiʻi i le tino. O taliga e laʻitiiti, lanu mumu, e leai ni tautaliga, ma i luga o le ulu se puʻu tele ma malosi e tu i fafo. O le lanu o Azil o le mumu-mumu, o le ua ma le tua e ulaula, o le siʻu uliuli ma se lanu lanumeamata mumu. E i ai foi se lanu uliuli, lanumoana ma lanu uliuli-lanumoana, ma le ua siliva. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona tuʻuina atu Azilya i le maualuga o le protein ma vitamini. I le atoatoaga ma le matua, o sui o lenei ituaiga e oo i le tausaga lona lua o le olaga. O le gaosiga o le gaosiga e maualalo - e oo i le 60 fuamoa i le tausaga.

E ui lava i le mea moni e faapea o nei moa o ni fitafita sili ona lelei ma se uiga faʻamalolosi, latou te agalelei i lē e ona, lagona lona uiga ma lona amio, ma e iloa foi e ia lona leo. Faatasi ai ma se tasi o gaioiga a le tagata, o le taimi lava lea e amata ai le moa, ma faʻaalia ona lelei.

O lenei ituaiga ua faamoemoeina mo tauvaga, e le gata i lea, e taua mo Azil, aua a aunoa ma ni taua masani na ia mamae. I le taua, o le moa e atamai, faitogafiti, lē fefe ma tumau, o loʻo i ai se auala taufaitauavale lea e masani ai ona ia faaseseina lona tagata. E tauivi pea o ia seia oo i le iuga, ma e le fefe e oo lava ia i latou e sili atu nai lo ia. O ia ituaiga o taʻavale e manaʻomia ona fausiaina tulaga taua, talu ai latou te matua lagona le uiga o latou matai. I se tagata e vaivai, o Azil o le a avea ma se fitafita leaga, paie ma atonu e le manao e aoao.

Peleni

O le Belgian po o Brugge i le taua o moa hailing mai Peleseuma, e masani foi anamua, na fafagaina i Flanders aemaise lava mo taua i le seneturi lona 17. E foliga malosi, lapoa, ma se faʻasauā malosi. O le mamafa o le moa o le 4.5-5.5 kilokalama (o tagata taitoatasi e laʻititi ifo i le fa kilokalama o lenei ituaiga ua lafoai), o le 3.5-4.0 kg leʻo. O le faitioga autu o se tino malosi, lapoa, lapopoʻa, ma le muscular ma se pito i luga o le pito i tua. O lenei ituaiga e faʻaalia ai le malosi ma maua ai le malosi tele, e ui lava o ona sui e le vave ma televave pei o latou aiga. E le pei o isi ituaiga taua, o le taua a Belgian e maua mai ai le gaosiga lelei o fuamoa ma le malosi o tagata talavou, e leai se faʻafitauli i faʻamaʻi. I le taimi o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le tuʻuina atu o meaʻai i le maualuga o le protein ma vitamini, faʻatasi ai ma le tele o savali mo le atiina ae o maso malolosi. O le mea lautele, o le matua o lenei ituaiga o fanau e le talafeagai i tuutuuga o le taofiga ae le o se meaʻai.

E te iloa? I Siamani, na fafagaina ai le fanau a Peretania: o le mamafa o le pulusers o le 1-1.2 kilokalama, ma le hens - 800 grams.

Tau Initia

I totonu o le US, o lenei ituaiga ua taua o le Cornwall Warrior, na totoina i luga o le faavae o le ituaiga Azil, e faaaoga ai Shamo, Malay papaʻe ma samasama Cochinchins. O tagata Initia o ni meaola mataga, o le tino o le maualuga, maualuga, mamafa, ma le tele o tino musika, malolosi, lautele avanoa vavae, tu saʻo saʻo ma fulufulu mafiafia paʻu. O le tele o le moa o lenei ituaiga o le 3.5 - 4.5 kg, hens - 2 kg. O le taua a Initia, e ui lava i lo latou faʻamalosi, e le o ni fitafita faigata, latou te manaʻomia le tele o le taimi e sauniuni ai mo le faʻaaliga, o lea latou te vave amataina le vave faʻapipiʻi, faʻatulagaina 40 - 50 fua i le tausaga. O se moa mai le tuai o le brood ua manatu e lelei mo le fausiaina, ona o lona uiga lelei o le faʻaletalaina e maualuga atu. O tulaga maualuluga mo le tulaga masani ma le vave fanauina o lenei ituaiga o nisi taimi e tupu ai faafitauli i le fomaʻi, o lea e tatau ai ona e siakiina le umi o le tapuvae o le fao. I le vaitau o le matua, e tatau i tamaʻi manulele ona fafagaina le tamaoaiga o le tamaoaiga, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o vitamini faʻavaiaso. Mo le alualu i luma ma le soifua maloloina, e taua le aloese mai le malu ma le malulu, ma masani ona folau solo manulele i le laufanua lanumeamata. O moa faʻatau a Initia e ono aʻafia i iniseti e inu toto, o lea e tatau ai ona e siakiina e le aunoa le mea o loʻo i ai, o ia ma fofo.

E taua! E sili atu le aua neʻi fausiaina faʻatasi ai lenei ituaiga faʻasoa, ona o le taua o le natura latou te faigata ona faʻaaoga e le tasi le isi ma amata ai taua.

Lari

O chickene ma se agaga taua na taʻua "Lari" o ni matai moni o le taua. O lenei ituaiga o moa e sau mai vaega e lata ane i Afghanistan ma Iran, lea o loo salalau pea. I le taua, o manulele o le Lari ituaiga e itiiti i le tauvaga. O le tausisia o tulaga uma o la latou gaosiga ma aʻoaʻoga, e mafai ona e manumalo i taimi uma i taʻaloga ma moa. O le mamafa o nei ituaiga o manu e laiti: pulou - e oʻo i le 2 kilokalama, hens - 1.5-2 kg. Ia i ai se fuamoa lelei o fuamoa - e oʻo atu i le 100 fuamoa i le tausaga, e ui lava latou te le fafaga mo lenei faʻamoemoe.

O le taua tele o lenei ituaiga o le sao lea i le sauniuni o le au fitafita e auai i taua. O pusi o Lari, e ui ina laiti i foliga vaaia, e ese mai i latou uiga taua. Ae peitaʻi, afai e le lelei le aʻoaʻoina, e vave ona latou le toe faʻaaogaina a latou feteʻenaʻiga. O le ulu o le taʻavale e laʻititi, o le ua e mafiafia ma umi, o le gutu malosi, malosi ma musika. O vae e vaeluaina, o lea o le a osooso ai fao o le taua ma tutu mausali i luga o latou vae. O le lanu o lenei ituaiga e eseese mai le paepae ma le mumu ma le lanu enaena-uliuli. O fulufulu e manifinifi, e aunoa ma lalo, e pipiʻi i le tino, o le siʻusiʻu e foliga tutusa. O pusa o loʻo i ai se uiga faʻamalosi, maliega ma faʻaalia i taimi uma lo latou lelei nai lo tagata vaivai. Ae ui i lea, latou te pipii mau i lē e ona ma taumafai e faʻaali atu a latou amio mama i sina mea itiiti o lona lima. I le taumalulu, o lenei ituaiga e manaʻomia le fatuina o se vevela talafeagai, ona e iai le fulufulu mumu, o lona uiga o le tino o manulele e le taofia le vevela. I tulaga leaga ma potu malulu, o moa e le tuʻuina fuamoa. Latou te fafagaina moa ma meaʻai maualuga-protein ma e tatau ona tuʻuina i luga o le mutia. E tatau foi ona e tausia le mama i le nofoaga o loʻo ola ai moa, faamamaina ma fufulu mama le nofoaga.

Pe a faʻatau mai moa, e taua le faʻalogo lelei ia latou faʻamatalaga mai fafo. O tagata vaivai, faʻafanoʻatasi, o loʻo tutu ma le le lelei io latou vae, o se faaipoipoga o se ituaiga ma e le mafai ona aoga. E le aoga foi le nofo faatasi o le Lari ituaiga o taʻavale, aua o le a latou tauva ma tau i le toto. E avea le au fitafita ma mea e sili ona fiafia i ai le tele o taua, ma e latou te tuuina atu foi igoa tauvalaau mo la latou taua ma uiga taua. Latou te maua natura masani, tomai masani, alofa tunoa ma le malosi, o le mea lea e manaia tele le matamata ia latou gaioiga.

Madagascar Faatau

O Madagascar o le maualuga maualuga o le taua o se tasi lea o ituaiga aupito sili ona ofoofogia o sulu. Faʻailoga ua faaigoaina e faamamaluina ai le motu o Madagascar, lea ua leva ona fafagaina e tagata o le atunuu ina ia auai i taua ma ia maua ai aano o manu. O nei moa ua gasegase, malosi, malosi, faʻaleleia, toleniina, faigofie ona talia le vevela ma le timu.

O a latou laumei e lamolemole, e pala ma e matua fufusi lava i le tino, puipuia mai le faaleagaina i le taimi o le taua.

E lanu uliuli ma sinasina, lanumumu ma sinasina, lanumumu, enaena, uliuli. E laʻititi le ulu, faʻaloloa, ua umi le ua. O le paʻu o le Madagascar e tau mumu, e ui atonu e uliuli, ae o le ua ma vae e matua leai ni fulu. O le gutu e laʻititi, ae malosi tele, ma o le tuputupu aʻe o le tino i le faʻavae. E leai ni taligata ma taliga. Lelei malosi, lautele lautele, ma le malosi ma le malosi. O le siʻusiʻu e laʻititi, e leʻi faʻapenaina. O le mamafa o le moa o loo i le va o le 2-5 kg, o le moa e masani ona mamafa pe a ma le 2-3 kilokalama. Ulu maualuga o le ulu i le 70-80 cm, hens - e oo i le 50 cm. O lenei ituaiga o moa e maualalo le fua o fuamoa, i le tausaga muamua e tusa ma le 20-25 fuamoa, o le isi - e oo i le 55 vaega. Mo le atinaʻe o maso maso, e manaʻomia e le roosters se meaʻai faapitoa mo le protein. O nisi o faifaatoʻaga e fafagaina a latou fitafita i fualaau faʻapitoa e teuina faalilolilo.

O lenei ituaiga e fafagaina mo na o taua, i le taua latou te le fiafia, mataʻutia, leai se fefe i le fili ma tau ai i le mulimuli o lo latou malosi. Ae ui i lea, i le fesoʻotaʻi ma lē e ona ma moa, o le moa a Madagascar ua maeʻa ona faʻalelei. O lenei ituaiga o tau o le tauvaga e manaʻomia le faʻaauau pea o le tino, a leai o le a latou le maua a latou uiga taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo toleniga o siaki e faia ai se taʻavale faapitoa. Ia i ai ni fitafita e pei ona masani ona masani ai, ina ia aloese ai mai tauvaga i totonu ia i latou lava. O Madagascar o loʻo tauivi ma le moa o le moa, e tulaga ese lava, ma o le a fetaui ma tagata faʻamalosi masani e mafai ona fafagaina ma faʻamalosi lelei, faʻaleleia le faʻaleleia o se manulele.

Old English Fighting

O lenei fitafita malosi e sau mai Egelani ma ua fafagaina mo faaaliga ma taua talu mai le 1850. E i ai le lua faʻasologa o moa - faʻamafanafana (tau, matamata) ma oxford (sili atu le matagofie, faʻaaliga). O le faʻatulagaga e sili ona lelei, aua o ona tagata taʻitoʻatasi e sili atu ma sili atu le malosi, o fitafita masani. O ia ituaiga moa e fai i le lapopoa, malosi malolosi, uʻumi, lautele, susu uma ma uʻu faʻalautele. O le siʻusiʻu e tele, faʻaleleia, sina laulauina, o apaʻau lautele ma lapopoa, e faʻapipiʻiina i fulufulu ua fulafula. O le poa taufaʻailoga e saʻo, mitamita, faʻatulagaina ma taʻaloga taʻaloga. O le mamafa o le moa e tusa ma le 2-3 kilokalama, moa - 1.5-2.5 kilokalama. Laititi fua o fuamoa (e oo i le 50 fuamoa i le tausaga muamua). E faʻamaʻaina e se ulu laʻitiiti, se laulu laugatasi, se puʻu punipuni malosi, se selu laʻitiiti. E mafai ona eseese le lanu: mai le auro auro ma se ua auro, e faʻafefeteina ai le saito, mumu-paʻu ma fesuisuiai, uʻamea ma le paʻepaʻe. O tulaga faʻasaʻo e fetaui ma soʻo se lanu o manulele, o le mea autu - o se foliga mataga ma le mitamita. O chickeni o lenei ituaiga e le tatau ona i ai ni ponaivi tele ma le gaogao i le gaioiga. O tafaoga o le ituaiga Igoa Peretania, faapea foi ma manulele uma o taua, o le taua i totonu ia i latou lava, o le mea lea e lelei ai le tuu eseese pe tuu faatasi foi ma moa. E le lelei i le meaʻai meaai, ae manaʻomia se avanoa tele mo le atinaʻeina o maso ma tausia le lelei lelei.

E mafai ona auai vaega o le Old English fighting i taua i le tausaga e tasi le tausaga ma mafai ai ona tausia lelei le tele o tausaga.

E te iloa? O loʻo i ai foi se ituaiga o chicken Old English e faigofie ona aoaoina. O se moa o lenei meaola e oo atu i le 800 glamu, ma le hen 650-700 grams.

Sumatran

O moa a Sumatran e matagofie foliga vaaia ma taua. O se faʻamuamua ma le matagofie, lea e faʻaaogaina e tagata, aemaise lava mo mea teuteu, e teuteu ai la latou 'upega tafaʻilagi. O faʻaulu, e faʻalua faʻalua, o nisi taimi e oʻo lava i le tolu taʻalo, o loʻo aʻafia ai le fili. O isi vaega o le tino ma le tino o faga o chickenran e tutusa lava ma isi ituaiga o taua. E i ai se latou ulu, se tamai laumei, se mumu mūmū, ma ni taliga lapopoa. O le gutu e puupuu ma malosi, faʻafefe agai i le pito. O le pusa e laugatasi, ma lelei lau fulufulu, e toetoe lava i luga, o le mea lea o le manulele e lamolemole ma matagofie. O le ua o le au Sumatran e umi, e tau lemu, liliu i tua lautele, o le siʻusiʻu o loʻo tumu i fulufulu uumi. O le manava ua atiaʻe le lelei, ina ia le faalavelaveina le moa i le taimi o le taua.

O le mamafa o siaki o lenei ituaiga o le 3 kilokalama, moa - 2.5 kilokalama. O le gaosia o fuamoa o le fatuga e maualalo (50 fuamoa i le tausaga), ma le isi, e le o siakiina e le hens la latou faʻatauina, o le mea lea, e toʻaitiiti moa e masani ona vevela. E tatau ona tausia lelei e le faifaatoʻaga le masini, poʻo le toe faʻatau mai pea moa moa mai isi. O le fua faatatau o le ola o tamaʻi talavou ma matutua matutua e 86%.

E le pei o le tele o moa, o Sumatran e ese mai i le tala o le tala, o le malosi o le amio ma e masani ona osofaia aano o manu po o fuamoa. O ia lava, o lenei ituaiga e matua le masani ai ma e manaʻomia ai le tausiga, o lea e tatau ai i le au faʻapitoa ona auai i le fausiaina o ia.

Faʻailoga

O le faʻailoga o le moa o moa ua taʻua foi o le Turki Azil po o le Turkish Turtle. Na latou ulufale i le teritori o Europa i le 1860. O taʻavale e sili ona taʻutaʻua i le au faipese o taʻaloga ma o lenei ua latou manatu o se ituaiga taʻaloga lelei, e oʻo atu i le mamafa o le 2.5 kilokalama (moa - 2 kg). O le fatu e maualalo le fua o fuamoa - na o le 50 fuamoa i le tausaga. O le tino o manulele o le ituaiga Tifaga, o se mea laititi ae lautele, e pei o se fua mafolafola ua totoina. O fulufulu manulele e fetaui lelei i le tino. E laʻititi le ulu, e toetoe lava a le mafai ona faʻapipiʻiina le ulu, o le ua o le uumi o le uumi, ma le pupuʻu pupuu, e saʻo i taimi uma, o se vaega taua o le ituaiga. O taliga e laiti, lanumumu, e leai ni tautaliga, nai lo latou o loʻo i ai le paʻu lanumumu lanumumu e ufiufi i paʻu. O tauau e malosi tele ma lautele, sau i luma, faia se "afu tauagavale". O le manava e leaga le atinaʻeina, o laʻau e maualuga, ina ia le faalavelave i le taua.

O ogavae o moa e puupuu, faʻasaʻo mafolafola, lautele e faʻamautinoa ai le paleni i le taimi o le taua. E tatau ona maitauina e tutusa lelei le vavalalata ma le laumei o le Hint breed, o le mea lea o le itupa e amanaia e na o le tino autu. Ae o le lanu, e ese mai i le mumu mumu, lanu enaena, enaena, uliuli ma paʻepaʻe e faasee ai le lanumoana ma isi lanu, e ui o manulele mumu e masani ona maua i le maketi.

O le faʻataʻitaʻiga Turiki o se manulele mamana ma se faʻauigaina o le faʻailoga. Na alu atu loa o ia i le taua, ma osofaʻi atu ma le fefe i le fili ma faʻamalosi malosi lona puipuia o ia lava. O lenei tulaga e mafai ai ona faʻaaoga le au faʻaaliga Hint i taua ma isi ituaiga. I le natura, o ia moa e matua gaogao ma manulele faamaoni. E vave ona latou fetuunai ma lē e ona, iloa o ia, alu i ona lima ma aua nei teʻi. E taua tele lenei mea i faʻaaliga, pe a suʻesuʻeina e le faʻamasino le manulele. O Chin Hint ituaiga e le mafai ona tausia i ni mea e sili ona vaivai, aua e mafai ona faigofie ona latou tilotilo i ai.

Chamo

O se tasi o tagata sili ona lauiloa i le lalolagi o le tauivi o pulu e avea ma sui o le fanau a Shamo, lea i le faaIapani "fana". Sa aumai i latou i Iapani mai Siam, ma na latou o mai i Siamani i le 1953. E tolu ituaiga o hens o lenei ituaiga: tele O-Shamo (o le moa e mamafa le 4-5 kg, moa 3 kg); o le Chu-chamo (o le mamafa o le moa 3-4 kg, moa 2.5 kg); dwarf Ko-shamo (tagata mamafa mai le 1 i le 1.2 kilokalama, moa e tusa ma le 800 gm). I le tausaga, o le laʻau o le Shamo e lalagaina e tusa ma le 60 fuamoa, e faʻatatau i le tau ma tulaga. O-Shamo ma Chu-Shamo e talitutusa ma le tasi ma e eseese naʻo le mamafa.

Faailoga o ituaiga:

  • ulu lautele lautele;
  • puʻe malolosi, foliga matala;
  • atinaʻeina o musika o alafau;
  • pulupulu leʻo;
  • pusa lapoa, ma le faapipiiina o pusa faalilolilo;
  • окрас черный или черный с серебристым, красным, пшеничным оттенками, также встречаются белые, голубые, серебристые, и фазаново-коричневые Шамо (строгих требований к окрасу нет, но он должен быть ярко выраженным).

В целом, Шамо - это высокий, мускулистый петух со скудными, плотно прилегающими перьями, прямой вертикальной осанкой и головой хищной птицы. Это очень выносливая порода, но ей необходимо обеспечить должное содержание. E le fefefe manulele matutua i le paʻu ma le tele o faʻamaʻi, ae manaʻomia ona latou maua se avanoa tele ma savavali pea. O le faʻasiliina o loʻo faia i le amataga o le tausaga, e teu mafanafana ai moa ma fafaga fualatini o le protein ao latou tuputupu aʻe. Ina ia faʻamaonia le mamā o uiga tauleleia ma taua, e taua tele le mataʻituina ma le faʻaeteete o le sopoʻia ma puipuia le fefiloi o le toto.

Yamato

Toa pepe faʻatau Yamato - o manu felelei e mafai ona tau ma soʻo se tagata tetee. O le ituaiga na fafagaina e le aufaipese Iapani mo faafiafiaga a tupu e fiafia i le fiafia. Na taumafai tagata faʻatauvaʻa e maua se manuʻa laʻititi, ae o se manuʻa mataʻutia ma le faigata ma se uiga le fiafia, amio leaga. I aso nei, ua uma ona puipuia atoatoa e le moa a le Yamato o latou ituaiga uma. Talu ai ona o lo latou malosi ma le faʻamalosi, e faigofie lava ona latou faʻamalosia malolosi. O nei manulele laiti o loʻo faʻaalia i le vaivai o fulufulu ma le i ai o se foliga tino. Lanu e mafai ona lua ituaiga: saito ma vao. O le moa e lautele, saʻo, ovoid torso. O tauʻau o loʻo faʻatalofa mai i luma, o le ua o le uumi o le uumi, o le siʻitaga lemu. O le fatafata e lapotopoto ma liʻo, o le ponaivi malosi o le fata. O apaʻau ma le siʻusiʻu e puupuu lava ina ia le faʻalavelave i le taimi o le taua. O le ulu o le Yamato e laʻititi ma pupuu, ma e iai ni fulufulu matala, o le selu ua mumu. O le puʻupuʻu ma le malosi o ia manulele e mafai ai e le fili ona tuʻuina atu le osofaʻiga.

Faʻasolo puupuu pe vavao, muscular. O fitafita o lenei ituaiga o meaola vevela e faigofie lava ona togi ai se moa, o lea e manaʻomia ai ona teuina eseese. I le faʻaopoopoga, e oʻo lava i siaki ma moa o lenei ituaiga e mafai ona fefaʻatauaʻi ia i latou lava, o le mea lea latou te manaʻomia ai foi ona vaevaeina. Pe a faʻatupuina, e masani ona i ai se faʻafitauli ma le toe gaosia o le manulele, aua i taimi o moa fefaʻataʻi ma mimita e ulufale atu i taua malolosi, lea e mafua ai ona le mafai. E tatau ona iloiloina lenei mea aʻo leʻi faʻatau sui o Yamato. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga e maualalo le maua o fuamoa, lea e aʻafia ai foi le faagasologa o le fausiaina. Talu ai ona o le faigata o le tausiaina ma le fausiaina, naʻo tagata moni e alolofa i le fanau e mafai ona feagai ma Yamato.