Pear

Pear "Severyanka red-cheeked": uiga, mea lelei ma le lelei

Mo le itu i matu, e tele lava ina faigata ona maua ni fualaau aina. O suʻesuʻega a le aʻoga o loʻo galulue pea i le aveesea o ituaiga faʻamaʻi.

O se tasi o fua o ia ituaiga o galuega o le vailaʻau o le Seansanka e lanu mumu, mafaufau i lona faʻamatalaga, o mea lelei ma faʻamalosi.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le tele o le gauai i le filifilia o le Soviet na totogi i le totoina o ituaiga laau aina mo le itu i matu. O lea la, i totonu o suʻesuʻega faasaienitisi suʻesuʻega. Michurin faʻatoʻaga P.N. O Yakovlev na pasia le "Klapp's Favorite" ma le "Kopirechku" ma gaosia ai le peina-mama, lea sa muamua ona faaigoa o le "Seedling Yakovlev", ma mulimuli ane - "Severyanka Yakovlev". Mulimuli ane sa faaitiitia le igoa i le "Severyanka". I le gasologa o suʻesuʻega, na faʻatasi ai ma Krasnoshchekoy. Ma o le taimi lea, o le "Severyanka red-cheeked" na faʻatau atu ma le manuia isi ituaiga mai itu i matu. I le 1998, na faʻatagaina ai le suʻeina o suʻega eseese.

E te iloa? E tasi le pear e aofia ai le 20% o le tau o le fiber, faapea foi ma le 10% o le masani o vitamini C ma le 6% o le potassium.

Laʻau faʻamatalaga

O le maualuga o le maualuga o le laau, lea ua ausia i le 14th tausaga o le ola, ua lata mai 5-6 mitatuputupu aʻe malosi i le lautele. O le ogalaau ma paranesi e malosi tele, o le paʻu ua sinasina. Crohn middle density and pyramidal shape. O laulaau e laʻititi lona lapopoa, ma se lanu lanumoana lanu uliuli, i ona pito i luga o laʻau.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua e fua tele, e mamafa 100 g. O le paʻu e lamolemole, samasama-lanumeamata, ma a oʻo ina matua o se lanu samasama. E tusa ma le afa o le fogaeleele e ufitia i se lanu mumu mumu. O le pulupulu o loʻo i ai le nifo nifo elefane, o le loloto i le maualuga, mafiafia tele. O le tofo e suamalie ma manaia, e leai se mea e mafai ona fai. E lata ile fatuga o loʻo i ai ni mea leaga e aafia ai le tofo. Pears o lenei ituaiga e aofia ai le 9% sugars.

Manaomia o le malamalama

O le filifiliga sili mo le totoina o laau o le a avea ma se la susulu, susulu, aua o le pi e matua faigata tele le moli. E tatau foi ona e faataatia ese se vaega tele mo le totoina o se fatu laau, e aunoa ma ni pepa.

Manaomia o le eleele

E leai ni mea faʻapitoa mo eleele, ae sili atu le filifilia o vaʻa lelei ma vaʻaia eleele. A o le totoina i le lua e tatau ona tolu pakete o le humus, 200 g o le superphosphate. Mulimuli ane, o le eleele ma laau o loʻo faʻamaʻiina i tausaga taʻitasi ma mea faʻale-meaola, phosphate ma mea faʻapipiʻi. E le mafai e le laau ona faʻafefeteina susu ma inu tele.

Faitau le faʻamatalaga ma mea taua o le tuputupu ae o ituaiga o pears: "Kyrgy Winter", "Verna", "Noyabrskaya", "Zaveya", "Williams Red", "Williams Summer", "Beautiful Chernenko", "Allegro", "Abbot Vettel" Bere Bosk, Starkrimson, Just Maria.

Faʻasalaga

E vave ona fuga le laau - e amata mai i le masina o Aperila-May. O le fua o le tagata lava ia o lenei pear e maualalo, o le ovary e na o le 30% o fugalaau e faia, o lea e manaʻomia ai elemene e maua ai se seleselega lelei. O le ituaiga "Memory of Yakovlev" sili ona talafeagai mo lenei mea. O nei ituaiga e lua e fautuaina e totō latalata i le tasi.

Fruiting

O le fuaina o le laau i le averesi e amata i le lona fa tausaga talu ona totoina, o lona uiga o le ituaiga o le skoroplodnym, e faatatau i ituaiga o fualaau aina.

Gestation period

O le ituaiga e vave vave lava: o fua na aina i le ogatotonu o Aokuso, talu mai le mea na gaosia ai na fuafuaina mo le totoina i itulagi ma se vaitau puupuu o le taumafanafana. Vavave vave ona sasaina pe a uma ona matua.

E taua! O le faʻalauteleina o le ola ola o pears i le lua masina, o le seleselega e tatau ona tusa ma le lua vaiaso aʻo le matua atoa.

Tuuina atu

"O le tausoga e lanu mumu" e manatu o se ituaiga o fualaau aina. O le seleselega muamua e seleseleina mai vine e 3-4-tausaga le matutua, ma ua amata mai i le ono tausaga o le a mafai ona aoina i le 20 kilokalama o fua. O se tagata matua e maua mai i le 45 i le 60 kilokalama o le seleselega. I tulaga e sili ona lelei, e mafai ona e aoina se togi fualaau aina.

Malosiaga ma le teuina

Ae o le ola papa o nei pea e laiti - e tusa ma le lua vaiaso, ona paʻu ai lea o le pulupulu. Teuina i se nofoaga malulu, sili atu i pusa laupapa. Ae o le olaga pupuu puupuu ua faʻaleagaina e ala i le lelei tele o le femalagaaiga.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga e toetoe lava a le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E ono tupu ituaiga o maʻi:

  • siama gase - ona o le malulu o laulaau. O le laau ua aʻafia e tatau ona togafitia i vailaau faʻamaʻi mo le 5 aso;
  • fualaau suamalie - e aliali mai lanu enaena i luga o pears, lea e faateleina ai le taimi ma faʻaumatia le fua. Ina ia foia lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻalauina le laupapa i le paluga Bordeaux poʻo le kopa;
  • O le maʻi mycoplasma o le faʻamaʻi sili ona matautia o laau fua. O avelaʻau o faʻamaʻi. O se laau na tupu ai se faʻamaʻi faapena e le mafai ona faʻamalolo, e tatau ona faʻaumatia.
O meaola faalavela, na o le pepe pepe o loo i totonu o se tulaga lamatia. Pe a maua le anufe lele, o le pear e togafitia ma Iskra poʻo Karbofos.

E taua! O galuega uma e fai i laupapa e tatau ona faʻatinoina i mea e puipuia ai le tagata lava ia (totigilima, manava).

O le faigata o le taumalulu

Faʻafefe o le aisa - O se tasi o uiga iloga autu o lenei ituaiga. E i ai mataupu pe a na o tamaiti laiti na maliliu i le taimi puupuu o le faʻaitiitia o le vevela i -50 ° C. Ma i le malulu malulu ma le vevela o le -42 ° C, na o le vaega eleele o laau e mate. E iai foʻi le malosi e mafai ai ona toe faʻaleleia pe a uma le malulu.

Faʻaaoga fua

Ona o le uiga masani o le tofo, faapea foi laʻititi le taimi e teu ai, "O le lanu ulavala" e masani ona faʻaaoga mo le seleseleina. E faia ai fualaau suamalie suamalie, siama ma compotes. E mafai foi ona faʻagogo foi pears.

Malosiaga ma vaivaiga

Ina ia aoteleina mea o loʻo taʻua i luga, ia faʻaalia le lelei ma le le lelei o lenei ituaiga o pea.

Faʻaauau

O uiga lelei e aofia ai:

  • faʻamafanafanaina;
  • tetee atu i le tele o faamai, aemaise le paʻu, ma meaola faalafua;
  • amataga;
  • lē faʻaleagaina;
  • maualuga maualuga.

E te iloa? I Eleni anamua, o peʻa na faʻaaogaina o se auala o maʻi gasegase. I luga o le sami, na tosoina e tagata Eleni ni fasi uʻamea io latou gutu ma na sao ai mai le taula.

Faʻasologa

O lenei pi e leaga itu:

  • ola pupuu o fua;
  • togafitiga mediocre;
  • laiti laititi o pears;
  • e vave ona sasaina le togalaau pe a uma ona matua.

I le taimi nei, e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina le uila "Severyanka red-cheeked", i le tele o tausaga o le tele o isi ituaiga malulu o le taumalulu ma le ola umi. O laau e mafai ona maua i na o faifaatoaga amateur. Ae o lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina mo le faʻaleleia o faamoemoega.